FACEBOOK

Szépen induló filmes karrier - Egy hét alatt egymillióan nézték meg Szivós Márton videóját!

Szépen induló filmes karrier - Egy hét alatt egymillióan nézték meg Szivós Márton videóját!
hozzászólás, 2020.04.08.

Mondanánk, hogy "vírusvideó", de ez most elég rosszul hangzik. Mindenesetre Szivós Márton március 31-én kirakott a facebook-oldalára egy 44 másodperces, saját készítésű videót, amelyet egy hét alatt több mint egymillió(!) ember nézett meg. Ez olyan hatalmas nézettséget jelent, hogy vízilabdás viszonylatban hirtelen nem is tudjuk mihez hasonlítani... Megkérdeztük a főszereplőt, a rendezőt és a producert, aki egy személyben Szivós Márton - honnan jött az ötlet, mi volt a trükk, amivel varázslatnak tüntette fel az első pillanatban egyszerű home office-videónak látszó fekvőtámaszozást?


De mindenekelőtt maga a videó:



SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Meglepődtem az egymillió feletti nézettségen, mert én igazság szerint arra a néhány száz emberre számítottam csak, akik kisebb-nagyobb rendszerességgel felnéznek az oldalamra.

- Mi volt a célod a videóval?

- Az említett, irántam gyakrabban érdeklődő internetezőknek és a barátaimnak szerettem volna néhány vidám percet szerezni ebben a nehéz időszakban. Onnan indult az egész, hogy annyi rossz hír érkezik naponta, annyira komor a helyzet, hogy gondoltam, ha valaki megnézi ezt a videót, nevet rajta egyet, jókedvre derül kissé, már hasznos volt az egész, nekem már "megérte".

- Honnan jött az ötlet, hogy trükkös legyen a történet, félreérthető?

- Nem én találtam ki, láttam korábban ilyen megoldásokat több filmben is. Ami a "fő témát", magát az otthoni edzést illeti, sok videó megjelent ebben a témakörben, látom, hogy kirakják a csapattársaim és más sportolók, hogy miként edzenek otthon. Úgy voltam vele, hogy megpróbálok egy vicceset csinálni, ne mindig csak a komoly része, az erőfeszítés legyen látható.

- Kérlek, árult el, mi volt a trükk. A videó alatti kommentekben kétféle megoldásra tippelnek az olvasók. A legtöbben azt gondolják, hogy valójában egy faliszőnyeg előtt, állva "fekvőtámaszozol" vagyis a kamera van 90 fokos szögben elfordítva. De olyan verziót is lehetségesnek tartanak, hogy a "perspektíva" valós, és a kamera képén nem szereplő területen egy deszkán fekszel, amit emelgetnek...

- Az A megoldás a helyes...

- Van ott a háttérben valamilyen játékállat, akkor ezek szerint a falon. Úgy néz ki, mintha a földön feküdne...

- Az egy plüss cápa és éppen az volt a cél, hogy úgy tűnjön: a függőleges a vízszintes...

- A kivitelezés előtt készült "forgatókönyv"? Azért bármennyire rövid jelenetről beszélünk, van története, először rendes fekvőtámaszokat végzel, majd néhány ujjal támaszkodsz csak, aztán az egyik kezed, majd a másik tűnik el, végül komoly arccal, kicsit horrorisztikus hatást keltve kinézel a kamerára...

- Nem, abszolút spontán történt minden, rögtönzés.

- Kik segítettek az elkészítésben?

- A párom gyermekei, Luca és Ágoston.

- Hányszor vettétek fel?

- Kétszer.

- Milyen visszhangja volt a környezetedben, a klubtársaknál?

- Nevettek rajta. Ismernek, tudják, hogy szoktam viccelődni.

- Várható további film tőled?

- Nem. 

- Nagyon sajnáljuk. Ezt az alkotást nevezed valamilyen filmfesztiválra?

- Semmiképp! :-)

- Az elsőfilmes Szivós Mártonnak gratulálunk és köszönjük a beszélgetést!