FACEBOOK

BL-előzetes: az OSC a Terrassát fogadja, a Szolnoknak Splitben kell nyernie

BL-előzetes: az OSC a Terrassát fogadja, a Szolnoknak Splitben kell nyernie
hozzászólás, 2020.03.02.

Mint ismert, az FTC-Pro Recco meccset elhalasztották. A másik két magyar csapat kedden játszik, előzetesünk a teljes BL-programmal és nyilatkozatokkal:


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

B csoport

A csoport állása


1-2. Pro Recco, FTC 20,
3. OSC 19,
4. Mladost Zágráb 16,
5. Terrassa 13,
6. Marseille 10,
7. Hannover 6,
8. Tbiliszi 0 pont

10. forduló

Az FTC-Pro Recco mérkőzést elhalasztották.

Március 3., kedd

18.30 Dinamo Tbiliszi-Marseille

19.00 Hannover-Mladost Zágráb

19.00 OSC-Terrassa - DigiSport 1, vlv (szöveges élő)

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Remekül vagyunk, csináljuk a dolgunkat, bár az igaz, nem jött jól, hogy nem játszottunk. (A BVSC-OSC bajnoki elmaradt, csötörtök este 20.00 ra van kitűzve - a szerk.)

Megvan az elszántság mindenkiben, pontosan tudjuk, hogy a legutóbbi két győzelemnek akkor van igazán értelme, ha a Terrassa elleni meccset hozzuk.

- Mit kel tudni róluk?

- Van két kimondottan jó lövőjük Barroso és Sanahuja személyében, oda kell rájuk figyelni. Marseille-ben nyertek, otthon pedig ikszeltek a franciákkal, ez is bizonyítja, hogy nem lehet őket félvállról venni. Győzelmet várok.


DIDAC COBACHO (Terrassa) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"A BL-nek olyan szakaszából jövünk, amelynek során nálunk esélyesebb csapatokkal játszottunk. Örülünk, hogy sikerült jó eredményeket elérnünk. Most az OSC-vel nézünk szembe, amely egyértelműen egyre jobb teljesítményt nyújt. A legutóbbi fordulóban megverték a Pro Reccót - ennél többet nem is szükséges mondani róluk. Nagyszerű védelmük van és kiváló a támadójátékuk is. A fő játékszervező Drasko Brguljan, remek lövőik vannak Manhercz Krisztián és Andrija Prlainovics személyében. Megpróbálunk tovább javulni és folytatni azt a dinamikát, amit a BL-ben eddig mutattunk."


BURIÁN GERGELY (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Kemény meccset várok. A Terrassa kellemetlen ellenfél lehet, felkészültünk arra, hogy a védekezés fogja eldönteni a mérkőzést. Természetesen győzni akarunk, hogy még jobb pozícióba kerüljünk a csoportban."


JORDI CHICO (Terrassa) a LEN sajtószolgálatának:

"Közvetlenül a spanyol Király Kupa után jön ez a meccs, úgyhogy ez egymásután három nehéz megmérettetés a számunkra. Olyan csapattal kerülünk szembe, amely megverte a Pro Reccót és  Ferencvárost. Céljuk a BL elhódítása és olyan játékosaik vannak, mint például Andrija Prlainovics, aki a világ egyik legjobbja. Minden erőnkkel harcolni fogunk. Tudjuk, hogy Magyarországon a vízilabda az egyik legnépszerűbb sport és nem akarják kiengedni a kezükből ezt a három pontot sem, de nem fogjuk feladn.i"


A csoport

A csoport állása


1.  Barceloneta 22,
2. Jug Dubrovnik 21,
3. Olympiakosz 19,
4. Jadran Herceg Novi 13,
5. Szolnok 12,
6. Spandau 04 11,
7. Jadran Split 4,
8. Sintez Kazany 3 pont

10. forduló

Március 3., kedd

19.00 Jadran Split-Szolnok - Felvételről: Sport 2 tv, 23.00

Március 4., szerda

19.00 Spandau 04-Olympiakosz

19.00 CNA Barceloneta-Jadran Herceg Novi

20.00 Sintez Kazany-Jug Dubrovnik


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Számunkra ismét kötelező a győzelem, ugyanúgy, ahogy az lett volna a Spandau és a Jug ellen is. Ha most sem sikerül, akkor tényleg nagyon rossz helyzetbe kerülünk. Tudjuk, hogy jó a Jadran, de azt is, hogy meg tudjuk őket verni, csak ahhoz jól kell játszani. Az itthoni meccsen alig tudtuk őket legyőzni, pedig tartalékosak voltak. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, ha odafigyelünk az elejétől a végéig, akkor verhető a Jadran. Nehéz lesz, Splitben időközben edzőváltás történt, Asics helyére Smodlaka került és mindenki tudja, hogy az ilyen változás mindig egy kis pluszmotivációt okoz. Jól játszanak, tudnak víziladázni, a horvát stílust képviselik, erős centerrel, balkezesekkel, a sok gólt lővő Setka irányításával.

- Vereséggel végződött a legutóbbi meccsetek, a Fradi ellen idegenben megvívott bajnoki, de talán nem butaság a kérdés, hogy az a mérkőzés adott-e egy kis lelki muníciót számotokra, hiszen nagyon szoros volt végig és a levegőben lógott a meglepetés...

- Szerintem legalább egy pontot megérdemeltünk volna azon a meccsen, de hát úgy sikerült, ahogy sikerült, ezen most már nem lehet változtatni. Sajnos vereség után nem lehet pozitív semmi, de az biztos, hogy tényleg jól játszottunk és ami nagyon fontos: végig fegyelmezettek voltak a játékosok. Erre lesz most is szükség.


MILE SMODLAKA (Jadran Split) vezetőedző a LN sajtószolgálatának:

"Nincs veszíteni valónk ezen a Szolnok elleni meccsen, megpróbálunk mindent megtenni és megszerezni a győzelmet. Nagyon jól játszottunk a Jadranska Ligában a Jug Dubrovnik ellen, 9:7-re győztünk és ez nagy önbizalmat adott nekünk."


VÁRNAI KRISTÓF (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Jó teljesítmányt nyújtottunk a Ferencváros ellen, de veszítettünk. Mostt hasonló játékkal már a győzelmet szeretnénk megszerezni. Tudjuk, hogy ha nem sikerül nyernünk, akkor a további utunk nagyon nehéz lesz a BL-ben. A szezon legfontosabb meccse vár ránk, ezért nyernünk kell Splitben."