FACEBOOK

Az OSC meglepetésre készül a Recco ellen!

Az OSC meglepetésre készül a Recco ellen!
hozzászólás, 2020.02.20.

Mindkét magyar csapat idegenben szerepel pénteken a BL-főtábla B csoportjának újabb fordulójában. A Fradi a Mladost vendége lesz, az OSC Veronában szerepel a Recco ellen, s Vad Lajos nyilatkozata szerint a BL-címvédő legyőzése után újabb meglepetésre készülnek.


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20


A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

B csoport


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A HATODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HETEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NYOLCADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A csoport állása a 8. forduló után:

1. Pro Recco 20
2. FTC 17,
3-4. OSC, Mladost Zágráb 16, 
5. Terrassa 12,
6. Marseille 9,
7. Hannover 3,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont


9. játéknap, február 21., péntek.

19.00 Hannover-Dinamo Tbiliszi

20.30 Terrassa-Marseille

20.30 Pro Recco-OSC -
LEN-stream, vlv (szöveges élő)

A meccs Veronában lesz - a Recco országos hírverés keretében különböző városokban játssza hazai BL-meccseit, a Fradit például Bolognában fogadta. Tévéközvetítés sajnos nincs, a LEN élő streamjéről próbálunk majd mi is tájékozódni.

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Mindenféleképpen meglepetést szeretnénk okozni, ezzel a céllal megyünk - ha már a BL-győztes otthonában nyerni tudtunk. 

- Alkalmasnak tartod erre a csapatot?

- Nézd. Az itteni Recco-meccs érdekes mérkőzés volt, tele kiállítással, természetesen védték az olaszokat, nincs ezzel semmi bajom. Most is erre készülök, hogy ott azért fogják őket segíteni. Viszont úgy érzem, hogy éppen azon a hazai Recco-meccsen állt össze a csapat.

- Elemezted őket? Észrevettél valamit, amit tudtok majd használni?

- Persze, elemeztük a játékukat, háromszor is videóztunk. Ez azért is fontos, mert elérkeztünk oda, hogy csapatként működünk, most következnek a "nüanszok", azok a finomítások, amelyek éles helyzetben eldönthetik a meccset. Ezeknél kell nagyon észnél lennünk. Amiket észrevettünk, azokat kell kihasználni.

- Mire számítasz a Reccótól? Azért azt ők megszokták, hogy a velük vívott mérkőzéseket az ellenfelek eleve vereségnek számolják, amikor tervezgetnek. Lehetséges, hogy kicsit lebecsülnek titeket?

- Szerintem minket már nem fognak félvállról venni, méghozzá éppen azért, amit mondtam: megvertük a BL-címvédőt a saját otthonában. Úgy gondolom, ezzel kivívtuk azt a rangot, hogy a szokásosnál jobban figyelnek ránk.

- Milyen csapattal utaztok, azt meg lehet tudni?

- A megszokottal.

- Nincs megszokott, többen vagytok... Akkor tippelek én, hogy ki marad itthon.

- Jó.

- Tóth Marci?

- Igen.

- Szabó Balázs?

- Igen.

- Még egy van?

- Még kettő van!

- Salamon?

- Igen. Még egy.

- Külföldi?

- Igen.

- Akkor..., Ukropina?

- Igen. A legjobb csapatunk utazik, ők verték meg a Fradit. Az után a meccs után többeknek pihenőt kellett adni, de láthatóan ez a társaság nagyon jól összeállt. Mondjuk, Erdélyi és Manhercz Krisztián influenzával küszködött, de szerdán már lent voltak edzésen és péntekre rendben lesznek.

- Köszönöm a tájékoztatást, jó utat és sikeres szereplést Veronában!


PIETRO FIGLIOLI (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

"Ravasz meccs vár minket egy kiváló játékosokból álló csapattal szemben. Az OSC a csoportelsőségre hajt, biztos vagyok abban, hogy topszintű mérkőzést fogunk játszani. Csodálatos lesz a veronai tömött lelátók előtt szerepelni!"


MANHERCZ KRISZTIÁN (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"Tudjuk, hogy a Pro Recco a Bajnokok Ligála egyik legjobb csapata, ráadásul idegenben játszunk. Kemény meccs lesz, de mindent megteszünk a jó eredmény elérése érdekében."


20.30 Mladost Zágráb-FTC - LEN-stream, m4sport.hu, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Az elmúlt három hét elég nehéz volt, az Eb óta ez a mostani hét volt az első, amikor tudtunk együtt edzeni. Sokan válogatott-kötelezettségek miatt nem voltak, betegséggel is küszködtek játékosaink, emiatt elég speciális volt most a felkészülésünk, kisebb csoportokat kellett alakítani, így tudtunk dolgozni, áthidalva azt az időszakot, amíg mindenki jobb állapotba kerül.  Így igazából - ha az utazást nem számoljuk - ténylegesen három napunk volt a Mladost elleni felkészülésre. 

A menet egyébként a szokásos volt: videózás- edzés, videózás - edzés. 

- A budapesten készülő japán válogatottal többször is találkoztatok, ez hogy illeszkedett ebbe a menetrendbe?

- Ha szigorúan a szakmai szempontokat nézzük, akkor szinte sehogy. :-) Ez a néhány kétkapu inkább arról szólt, hogy egy teljesen más játékstílussal találkozva, de mégiscsak játékkal készüljünk, az ellenfél szokatlan gondolkodása tegye kicsit kreatívabbá a játékunkat. Egyébként elég sok gólt kaptunk tőlük, de a harmadik kétkapuzásra egész jól megtanultuk a játékukat és magabiztosan zártuk le az edzőmeccset.

- Mit tudsz a Mladost jelenlegi állapotáról?

- A legutóbbi, Marseille elleni BL-mérkőzésüket láttam, akkor egész más képet mutattak, mint a korábbi meccseiken (idegenben nyert a Mladost 14:11-re - a szerk.), arra készülök, hogy jóval nehezebb mérkőzés lesz, mint az itthoni volt.

- Kilábaltak-e már az egészségi probémákból a játékosok?

- Ha valaki egy hétig beteg és nem tud edzeni, annak azárt kell egy-két hét, hogy visszanyerje a régi erejét. Nagyon különböző a játékosok állapota, van akiét 70 százalékosra saccolom, mások ennél előbbre tartanak, de még mindig nem a maximumot képesek teljesíteni. Heterogén most a fiúk fizikai állapota, ezt kell majd kompenzálni mindenféle módon a mérkőzésen, például gyakori cserékkel - meglátjuk, hogy sikerül.

- Mekkora jelentősége van ennek  péntek esti meccsnek? Ahogy nézem a csoport állását, elég szoros az élmezőny...

- Fontos meccs, ez egyértelmű. Fontos lett volna az OSC elleni győzelem is, a mostani helyzetben pedig még nagyobb jelentősége van a Zágrábból hazahozható három pontnak.

- Köszönöm szépen, sikeres szereplést kívánok!


ZORAN BAJICS (Mladost Zágráb) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Sajnos Budapesten nem a valódi arcunkat mutattuk és biztos vagyok abban, hogy nem tudunk még egyszer annyira rosszul játszani. Éppen ellenkezőleg - teljes optimizmussal várom a hazai szereplést, jó játékra számítok és arra, hogy a végén megfelelő eredményt érünk el egy olyan erős csapattal szemben, mint a Ferencváros. Véleményem szerint még egy olyan jó meccsre van szükségünk mint a Recco elleni, döntetlenül végzett találkozó és akkor meglesz a helyünk a F8-ban."


IOANNISZ FUNTULISZ (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Egy igazán jó csapattal nézünk szembe, ráadásul az otthonukban, úgyhogy a legjobbunkra lesz szükség ahhoz, hogy legyőzzük őket. Egészen biztos vagyok abban, hogy ez más meccs lesz, mint amit az első körben játszottunk. Legutóbb elszenvedtük első vereségünket a szezonban, szükségünk van a három pontra, hogy megőrizzük helyünket a csoport elején."


COSMIN RADU (Mladost Zágráb) a LEN sajtószolgálatának:

"A legutóbbi időszakban nem a legjobb vízilabdatudásunkat mutattuk, de úgy gondolom, nagyon jó meccset vívunk majd a Ferencváros ellen. Legfőképpen azért, mert mindannyian nagyon jól emlékszünk, mi történt a budapesti mérkőzésen..."