FACEBOOK

Mi újság? - Dabrowski Norbert

Mi újság? - Dabrowski Norbert
hozzászólás, 2020.02.19.

Sok van még hátra 2020-ból, de lehet, hogy az év meccsére készülnek az egriek, akik pénteken Bresciába utaznak, hogy az Eurokupa elődöntőjében érjenek el jó eredményt a március 4-i egri visszavágóra. Dabrowski Norbert vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről, a feladat nehézségéről és arról, hogy milyen eredménnyel térne haza elégedetten.


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy felkészültünk. Ma, szerdán már könnyebb volt, picit hagytam őket pihenni is, hétfőn és kedden viszont rendesen meghúztuk, volt taktika és elég fárasztó fizikai edzés is. Csütörtökön még lesz két edzés, délelőtt a hat a hat elleni játékot, támadást-védekezést gyakoroljuk, este a fór-hátrányt, pénteken reggel pedig elindulunk. Éppen most, amikor hívtál, kiraktam egy pendrive-ra 160 lövést Jászberényinek és Kardosnak (Jászberényi Gábor kapusedzőnek és Kardos Gergely kapusnak - a szerk.). A támadásukról és a védekezésükről készült vágásokat egyébként már megnéztük, ez volt az utolsó fázis, hadd nézegessék konkrétan csak a lövéseket az érintettek, azért 160 megoldásból már le lehet vonni némi következtetést.

- Mit tudunk a mostani Bresciáról?

- Vannak új játékosaik, például Giacomo Cannella, aki juniorban jól játszott, nagyon gólerős, 4-5 gólokat lő minden meccsen, nem lesz könnyű őt semlegesíteni. Várhatóan befolyásolja majd a Brescia taktikáját az is, hogy Nicolas Presciutti, aki vállműtét miatt nem szerepelt a szezon eddigi legnagyobb részében, a Miskolc ellen sem játszott, most már vízbe száll. 

- Mennyiben változtatja meg az ő szereplése a Brescia játékát?

- Az olaszok előszeretettel játszanak úgy center nélkül vagy egy centerrel, hogy három játékos is rendszeresen bemegy - ahogy például itthon Younger. Na, közéjük tartozik a "kisebbik" Presciutti is. (A másik kettő egyébként Figari és Bertoli.) Ezt nagyon jól csinálják, nehéz ellene védekezni, igyekeztünk felkészülni ebből is.

Nem hiszem egyébként, hogy bármilyen meglepetés érne minket, a Brescia nem nagyon változtat a megszokott játékán. Speciális a védekezésük, sokat és jól M-zónáznak, amit kevés magyar csapat csinál, ezért is mondtam el több fórumon, hogy nagyon jól jött nekünk a BVSC elleni legutóbbi bajnoki meccs, ők ugyanis hasonló játékstílust követnek. 

Vannak kulcsok az ilyen védekezés feltörésére, nyilván gyakoroltunk többféle megoldást is, meglátjuk, hogy sikerül megvalósítani ezeket. Mi is próbálunk egyébként védekezésben néhány olyan dolgot megvalósítani, amire talán nem számítanak, bár az az igazság, hogy a vezetőedzőjüket, Alessandro Bovót és a náluk játszó sok rutinos játékost nehéz meglepni bármivel is... Inkább talán az okozhat meglepetést, ha mi nagyon-nagyon türelmesen, okosan szállunk szembe az ő védekezésükkel.

- Van-e bármilyen gondod egészségi szempontból?

- Ha azt gondnak lehet nevezni, hogy most nekem kell eldönteni, ki legyen a kimaradó. Bár..., Sántavynak ma délelőtt hőemelkedése volt, ő utazna, tehát ez most kicsit bezavar, csütörtökön el kell dönteni, kik kelnek útra, mert ez az utolsó nap, amikor még át tudjuk írni a repülőjegyeket.

- Jön az obligát kérdés: mivel lennél elégedett, milyen kinti eredményt tartanál biztatónak a visszavágóra? 

- Azzal lennék elégedett, ha nyernénk.

- Egy döntetlennel már nem is tartozik ebbe a körbe?

- Nem- Itthon lesz egy visszavágó, arra előnyt kellene szerezni, mert a Brescia jó csapat.

- Köszönöm szépen, jó utat!


Eurokupa, elődöntők, 1. forduló

Február 22., szombat


18.00 Nagyvárad-Ortigia

19.00 Brescia-Eger (tévéközvetítésről nem tudunk)

A visszavágók időpontja március 4.