FACEBOOK

Itt a jövő heti magyar Világliga-csapat!

Itt a jövő heti magyar Világliga-csapat!
hozzászólás, 2020.02.08.

Jövő kedden Franciaországban játssza utolsó Világliga-selejtezőjét a magyar válogatott. Märcz Tamás szombaton csapatot hirdetett. Hat újdonsült Európa-bajnok van az utazók között, a többiek most fontos tétmeccsen bizonyíthatnak.


A magyar csapat:

Kardos Gergely (Eger), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Bedő Krisztián (Noisy-le-Sec), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Várnai Kristóf (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:


- Jó néhányan hiányoznak betegség, sérülés miatt, ez a helyzet jelentősen befolyásolta a csapat összeállítását, ami így nem volt könnyű feladat, viszont ha kényszerűségből is, de mód nyílik több játékos kipróbálására.

Nehéz mérkőzés lesz, a franciák nem tudták kiharcolni az olimpiai selejtezőn való indulás jogát a budapesti Európa-bajnokságon, számukra a Világliga az egyetlen játéklehetőség a továbbiakban, úgyhogy nagyon fontos nekik az eredmény. A mi csoportelsőségünkhöz legalább döntetlent kell elérni a rendes játékidőben, ha nyerünk, akkor a franciák kiesnek az alsóházba és az oroszok jutnak tovább a második helyen.

A mi csapatunk most fiatal, lendületes játékosokból áll, olyanokból, akik azért az elmúlt években is ott voltak a bő keretben és szerepeltek mérkőzéseken is. Remélem, motiváltak lesznek és bár a franciák megnehezíthetik a dolgunkat, bízom abban, hogy sikerül jó eredményt elérni.


Európai Világliga-selejtezők

Mivel ezúttal mindenki számára csak két játéknap volt/van, a szokásostól eltérően csoporton belül sem voltak oda-visszavágók, csak egyszer találkoznak egymással az ellenfelek.

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON

A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport

1. Olaszország 6,

2. Görögország 0,
3. Georgia (Grúzia) 0 pont

B csoport

1. Magyarország 3,
2. Oroszország 2,
3. Franciaország 1 pont

C csoport

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 0,
3. Hollandia 0 pont

D csoport

1. Montenegró 3,

2. Spanyolország 3,
3. Ukrajna 0 pont

Mint látható, Olaszország és Szerbia már megnyerte csoportját.

A 3., utolsó játéknap programja:

Február 11., kedd


A csoport: 

Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)

B csoport: 

Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)

C csoport: 

Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)

D csoport: 

Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)


A további út: csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. Az ottani csoportbesorolás miatt a helyezéseket is eldöntik, tehát a selejtezősorozatnak végső győztese is lesz. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)

A selejtezők második fázisa tehát "irányított", az A és a B, valamint a C és a D csoport "van összekötve", tehát remélt csoportgyőzelmünk esetén az A csoport második helyezettjével, szinte biztosan Görögországgal küzdünk majd meg egyetlen ki-ki meccsen a továbbjutásért. (A meccsnek a csoportelső adhat otthont!)


Negyeddöntők, március 17., kedd

A1-B2 (13)
B1-A2 (14)
C1-D2 (15)
D1-C2 (16)

Alsóház:

C3-A3 (17)
B3-D3 (18)

Elődöntők. április 14. (várható időpont)

16 győztese-13 győztese (19)
15 győztese-14 győztese (20)

16 vesztese-13 vesztese (21)
15 vesztese-14 vesztese (22)

D3-C3 (23)
A3-B3 (24)

Döntő: április 28. (várható időpont)

19 győztese-20 győztese
19 vesztese-20 vesztese

21 győztese-22 győztese
21 vesztese-22 vesztese

Alsóház

A3-D3
B3-C3