FACEBOOK

Újra itt a BL - Fradi-OSC meccsel!

Újra itt a BL - Fradi-OSC meccsel!
hozzászólás, 2020.02.03.

Kedden lesz az idei első BL-játéknap, a főtábla B csoportjának szereplői játszanak (az A csoport meccsei szerdán lesznek). Az FTC-OSC szuperrangadó előtt a szokásos előzetesünkben arról is kérdeztük a két vezetőedzőt, hogy miként vélekednek a budapesti Európa-bajnokságról.


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

B csoport


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A HATODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HETEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A csoport állása:

1-2. FTC, 
Pro Recco 17, 
3-4. OSC, Mladost Zágráb 13, 
5-6. Terrassa, Marseille 9,
7. Hannover 3,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont

Nyolcadik forduló, február 4., kedd (időpontok helyi idő szerint)

18.30 Dinamo Tbiliszi-Pro Recco

20.30 Terrassa-Hannover

20.30 Marseille-Mladost Zágráb

18.30 FTC-OSC
- M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Szerintem nagyon jó Európa-bajnokságon vagyunk túl. Örülök, hogy sikerült megnyernünk, szerintem ez a torna fantasztikus élményt adott az embereknek, köztük nekem is, jó volt végignézni az egészet! Nem biztos, hogy minden csapat a legjobb formáját mutatta, ez abból adódott, hogy nagyon rövid volt a felkészülési idő. Nekünk is kellett néhány meccs, hogy játékba lendüljünk és nagy örömömre szolgált, hogy a Fradiból beválogatott hét játékos végig meghatározó szereplője volt az Európa-bajnokságnak. Ez nekem személy szerint is visszajelzés azt illetően, hogy a munka, amit végzünk, jó, remek formában lévő játékosokat tudtunk adni a válogatottnak.

Természetesen ezt az Európa-bajnokságot meg is kellett nyerni, úgyhogy óriási gratuláció jár Tominak! (Märcz Tamás szövetségi kapitánynak - a szerk.)

- Alig kezdtétek újra a munkát, máris egy ilyen fontos meccs jön. Mire számítasz?

- Mindkét csapat számára nagyon nehéz lesz, komoly megterhelésből jön a játékosok többsége. Az biztos, hogy most mindkét csapat csak ahhoz tud nyúlni, amit az elmúlt időszakban felépített, "lerakott az asztalra". Fáradtsággal, betegségekkel, sérülésekkel küszködve vágunk neki a folytatásnak és ez nem "előre kifogáskeresés", ez van. Amit lehet, azt ki fogjuk hozni az együtt töltött néhány edzésből. A legfontosabb ilyenkor az, hogy a játékosok újra egymásra találjanak, leljék meg azokat a szálakat, amelyek játék közben összekötik őket. Azért ne felejtsük el: másfél hónapon át teljesen más felállásban és más szisztémákban játszottak, ez éppen elég ahhoz, hogy kicsit szétessen egy már kialakított felépítmény. Ezért most az volt a feladatunk, hogy néhány edzés felhasználásával elérjük a "visszarendeződést". 

Nem számítok nagyon magas színvonalú mérkőzésre, valószínű, hogy mindkét oldalon sok lesz a hiba, most talán inkább az egyéni megoldásokon múlhat a győzelem, s azon, hogy az éppen vízben lévő játékosok közül kikben maradt több energia. Természetesen az is egy óriási kérdés, hogy az érintettek közül ki hogyan tudott ebben a pár napban pihenni is meg edzeni is. Nyilván mind a kettő fontos, de tény, hogy van egy határa minden játékos terhelhetőségének, azon túl nem érdemes menni, mert az már kontraproduktív.

- Van-e olyan gondod, amit meg is oszthatsz a közvéleménnyel, betegség, érülés?

- Vannak gondjaink, nem is kicsik, de a részleteket nem osztanám meg... Az biztos, hogy így is megpróbáljuk kihozni ebből a mérkőzésből a maximumot.


VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Az Eb? Nézd: ha csapatként működünk, akkor ez az eredmény! Ha mindenki akarja a sikert és ennek megfelelően küzd, akkor a sikert el lehet érni, én ezt már régóta mondom.

Ráadásul jókor nyertünk, mert ezzel az aranyéremmel azért "bejelentkeztünk" az olimpiára is. Külön örültem a három OSC-s teljesítményének, mindhárman meghatározói voltak a csapatnak és látszott, hogy jól bírják erővel. 

- Most újra fel kell venni a fonalat. Elég sok válogatott játékosod van, ők hogy jöttek vissza a különböző csapatoktól?

- A magyar játékosok természetesen feldobott állapotban, ez látszik is rajtuk. A szerbek az ötödik hellyel nem büszkélkedhetnek, ezt ők is tudják. Ők ezt az eredményt kudarcként élték meg, de az elszántságot látom rajtuk. Ott van még Drasko (Drasko Brguljan, az Eb-bronzérmes montenegrói válogatott csapatkapitánya - a szerk.), aki szintén sikeres Eb-t tudhat maga mögött.

Az biztos, hogy mindig nehéz újra kezdeni, amikor "szerteszét" voltak a játékosok.

- Mennyit tudtak pihenni az Eb-szereplők? Elegendő volt az idő a regenerálódásra?

- Annyit tudtam tenni ennek érdekében, hogy Szombathelyre, az AVUS elleni bajnokira nem vittem el őket, Manón és Erdélyin kívül a többiek pihenhettek. 

- Mire számítasz kedden, azért nektek ez különösen fontos meccs...

- Nézd, nekünk minden egyes mérkőzés fontos. Azt szeretném, ha ugyanott tudnánk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk a Fradival szemben. Megközelítettük őket, azt a társaságot, amely jelenleg a világ legjobb csapata és ez nemcsak duma, hanem az eredményekben is megmutatkozik. Úgy érzem, hogy - reálisan nézve - fel tudjuk venni velük a harcot.

- Ha volna olyan egészségi probléma nálatok, ami nehezíti a csapatkijelölést, azt elmondanád?

- El. Tényleg nincs most semmi gondunk.