FACEBOOK

Női Eb: Szerbia-Magyarország 0:27

Női Eb: Szerbia-Magyarország 0:27
hozzászólás, 2020.01.19.

A szerbek elleni papírforma-győzelemmel fejezte be a csoportkört a magyar válogatott a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján. A negyeddöntőben a franciákkal játszunk, kedden.

Bíró Attila együttese vasárnap a torna egyik leggyengébb csapata, a szerbek ellen nyert 27-0-ra.

A magyarok a keddi negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a spanyoloknak van meg, azaz a magyarok csak aranyéremmel juthatnak ki erről a tornáról az olimpiára.Európa-bajnokság (Duna Aréna):

Nők, csoportkör, 5. forduló:

Szerbia-Magyarország 0:27 (0:5, 0:5, 0:9, 0:8)
Duna Aréna, v.: Blanchard (francia), Nicolosi (olasz)
G.: Gurisatti 7, Szilágyi D. 5, Keszthelyi-Nagy 4, Parkes 3, Gyöngyössy, Rybanska, Garda 2-2, Vályi, Leimeter

Tét nélküli összecsapással zárta a csoportküzdelmet a magyar válogatott, ráadásul az egész torna egyik leggyengébb csapata, a szerb ellen, így a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés.

A szövetségi kapitány sorokat cserélt az első két negyed között, az egyetlen közös nevező Vályi Vanda volt, aki végig a vízben volt a nagyszünetig. A két sor különcsatájának állása döntetlen volt a félidőben, amikor 10-0-át mutatott az eredményjelző.

Fordulás után Máté Zsuzsanna maradt benn a sorcserénél, a szerbek egyre jobban elfáradtak, így még kevesebb lehetőségük volt gólt szerezni.

A zárófelvonásban sem változott a játék képe, ahogyan a férfiak szombaton - 26:0 Málta ellen -, úgy most a nők is "lenullázták" ellenfelüket, ami rendkívül ritka a vízilabdában.

Bíró Attila a találkozót követően elmondta: mindenképp örömteli, hogy csapata ezeket a mérkőzéseket is rendkívül jó, nézőcsalogató, szórakoztató játékkal tudta megnyerni. Hozzátette, az Európa-bajnokság még csak most kezdődik, a legfontosabb pedig az, hogy a gárda védekezésben tovább fejlődjön, támadásban pedig az eddigieknek megfelelően minél kevesebb hibát kövessen el.

Érdekesség, hogy a magyar női válogatott Európa-bajnokságon legutóbb 1991-ben tudta lenullázni aktuális ellenfelét, akkor a görög együttes volt a szenvedő fél (10:0).

A csoport többi mérkőzésén:

Görögország-Oroszország 7:12 (3:1, 3:4, 0:3, 1:4)

Szlovákia-Horvátország 9:7 (1:3, 3:1, 3:2, 2:1)

A csoport végeredménye:

1. MAGYARORSZÁG 15,

2. Oroszország 12,
3. Görögország 9,
4. Szlovákia 6,
5. Horvátország 3,
6. Szerbia 0 pont

A keddi negyedöntők programja:

14.30 Szlovákia-Hollandia
16.00 Oroszország-Olaszország
17.30 Görögország-Spanyolország
19.00 MAGYARORSZÁG-Franciaország

MTI

Címlapkép: MTI/Czagány Balázs