FACEBOOK

Málta-Magyarország 0:26 - és ez nem elírás!

Málta-Magyarország 0:26 - és ez nem elírás!
hozzászólás, 2020.01.18.

Módszeres kivégzés zajlott a vízben, de nem tehettünk mást. Magyarország elérte a szükséges különbségű győzelmet Málta ellen és plusz pihenőnappal várhatja ellenfelét (az orosz-grúz párharc győztesét) a szerdai negyeddöntőben. Tudósításunk nyilatkozatokkal, fotókkal és a meccs góljaival:


Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak


Európa-bajnokság, Duna Aréna, Budapest

Csoportkör, 3. forduló


Mint előzetesünkben részletesen kifejtettük, a magyar csapat tagjai úgy ugrottak be a medencébe, hogy tudták: 20 góllal kell legyőzni ellenfelüket a csoportelsőség megszerzéséhez.

Málta-Magyarország 0:26 (0:6, 0:7, 0:8, 0:5) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Dutilh-Dumas (holland)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi 2, Varga Dénes 6, Pohl 3, Hárai, Vámos 2, Zalánki 7. CsAngyal 1, Manhercz K. 2, Hosnyánszky 1, Jansik Sz. 1, Mezei 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Málta: Grixti, Dino Zammit, J. Camilleri, S. Camilleri, Gabarretta, M. Zammit, Cousin. Cs.: , Plumpton, Galea, Abela, Pace, Darren Zammit, Borg Cole (kapus). Szövetségi kapitány: Karl Izzo
Gól - emberelőnyből: 0/4, ill. 7/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Legközelebb szerdán 19 órakor játszunk, a tét a legjobb négy közé jutás lesz, az ellenfél az Oroszország-Georgia (Grúzia) nyolcaddöntő győztese.

VLV-VIDEÓK (LEN):

0:1 - Erdélyi első gólja

0:2 - Pohl első gólja

0:3 - Vámos első gólja

0:4 - Varga Dénes első gólja

0:5 - Hosnyánszky első gólja

0:6 - Pohl második gólja

0:7 - Zalánki első gólja

0:8 - Zalánki második gólja

0:9 - Zalánki harmadik gólja

0:10 - Varga Dénes második gólja

0:11 - Jansik Szilárd gólja

0:12 - Varga Dénes harmadik gólja

0:13 - Zalánki negyedik gólja

0:14 - Varga Dénes negyedik gólja

0:15 - Zalánki ötödik gólja

0:16 - Pohl második gólja

0:17 - Vámos második gólja

0:18 - Edélyi második gólja

0:19 - Varga Dénes ötödik gólja, ötméteres

0:20 - Mezei gólja

0:21 - Zalánki hatodik gólja

0:22 - Angyal gólja

0:23 - Varga Dénes hatodik gólja

0:24 - Manhercz Krisztián első gólja

0:25 - Zalánki hetedik gólja

0:26 - Manhercz Krisztián második gólja


MÄRCZ TAMÁS magyar újságíróknak:

- Gratulálunk! Ez olyan volt, ahogy elképzelte az ember előtte. Hogy küldted be a csapatot?

- Nem mondom azt, hogy hosszú megbeszélés volt, talán az egyik legrövidebb. Nagyon egyértelmű és egyszerű dolgok voltak, de a megvalósítás aztán már nem ennyire egyszerű, mint amennyire talán kívülről, egy mérkőzés után azt mondjuk, ez egy egyszerű feladat volt a srácoktól. Mind a játékosoknak, mind nekem, akár a saját játékos pályafutásomból vagy edzői karrieremből nagyon vissza kell emlékezni, hogy mikor is volt az, hogy valamilyen csapatot akár klubszinten vagy válogatott szinten nullán lehetett tartani. Pedig nagyon fontos volt, hogy a kapott gól kevés legyen, mert Máltának is nehéz 25-26 gólnál többet lőni. Éppen ezért maximális koncentrációra volt szükség a srácoktól. Nagyon-nagyon betartották a minimális dolgokat, nagyon csapatként funkcionáltak a védekezésben, tényleg mindenki ott segített a másiknak, ahol tudott, igyekeztek elkerülni az esetleges hibákat, kizárni az ellenfél legjobb támadóit, hogy ne tudjanak kapura lőni, vagy legfeljebb nagyon rossz helyzetben, sok blokkal lőhessenek kapura. Illetve, amikor kapura ment a labda, akkor meg Viktor védett. Egyébként voltak egész jó lövések is, amik rázúdultak a kapunkra, azokat Viktor védte ragyogóan.

Ez most egy egész erős harmónia volt a csapaton belül, aminek nagyon örülök, mert ez nem csak segítette a csoportelsőség elérését, hanem egy lépést jelentett előre lelkileg is a játékosoknak - amit otthagytunk picit a spanyol meccsen, azt most egy ilyen meccsen kikapartuk, visszaszereztük.

- A következő négy napnak mekkora százalékát teszi ki az orosz-grúz meccs továbbjutójára való felkészülés, vagy már bőven előbbre tekintetek, egy esetleges Olaszország vagy Montenegró elleni meccsre?

- Semmiképpen sem fogunk előre szaladni, lesz elég pihenőnap majd a negyeddöntő és az elődöntő között. Ha sikerül meglépni a negyeddöntőt, akkor lesz még lehetőségünk felkészülni. Természetesen figyeljük az összes folyó mérkőzést, de elsősorban arra fogunk koncentrálni, hogy mi történik az orosz-grúz mérkőzésen. A grúzoknak óriási siker, hogy sikerült kiharcolniuk a nyolcaddöntőt és Oroszországgal fognak összecsapni. Látjuk, hogy komoly támadókkal rendelkeznek, még ha honosítottakról is beszélünk, úgyhogy nem lesz könnyű egyik csapatnak sem, különösen így, hogy az oroszok a mai mérkőzésen kikaptak a románoktól, ami azért meglepetés volt. Ezek után azt mondom, hogy bár az oroszok mindenképpen esélyesei a grúzok elleni meccsnek, s azt gondolom, nekik kellene onnan beérkezni, nézzük meg, mi történik, bármi előfordulhat, ez egy nyolcaddöntő, ki-ki meccs.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


Arra a csapatra, amelyik majd onnan érkezik, fel fogunk készülni. Az orosz csapatot jobban ismerjük, a grúzokkal is játszottunk, viszont érkeztek új igazolások, Vapenszki, illetve Baraldi, két nemzetközi szintű játékos - de egyelőre nézzük meg a nyolcaddöntőt. Lesz egy plusz pihenőnap, az jól jön a játékosoknak, hiszen voltak pici sérülések, pici betegségek, amelyek fokozatosan javultak a mai mérkőzésig. Azt gondolom, ahogy megy előre a torna, ez a csapat még jobb is lehet, mint ahol most tart. Ha csak a spanyol meccsből indulunk ki, ott is voltak elkerülhető hibák, amiket mindenképpen orvosolhatunk, és fizikailag szerintem nem lesz gond a csapattal. Bátran várhatjuk a negyeddöntőt, magabiztosan, de minden alázattal, ami szükséges egy negyeddöntőhöz. Ott mindig minden megtörténhet, hiszen egy meccsen dől el a továbbjutás.

- Mostani ismereteid szerint nem sérült meg senki ma?

- Pohl Zoli fogta egy picit a vállát, talán lehetett is látni, hogy kijött a vízből, bár aztán egyszer vissza is ment. Így első ránézésre, szerintem nem lesz komoly, de egyébként a többi játékos rendben van, és Zoli is rendben lesz.

- A játékosok közül többen szabad délelőttről ábrándoztak. Így, hogy megnyerték a csoportot, lesz ilyen, lesz egy kis pihenés az edzések közepette?

- Azt gondolom, hogy nem is a pihenőről ábrándoztak, hanem arról, hogy legyen meg a csoportelsőség, mert azért az ad egy utat, ami egy fokkal könnyebb út, mint a másik ág, ahol van egy nyolcaddöntő, egy negyeddöntő - itt még nehezebben lett volna elérhető esetleg egy elődöntő. Most valóban lesz egy picivel több pihenő, úgy, ahogy három évvel ezelőtt a világbajnokságon is, egy nagyon pici pihenőt kaptak a játékosok. Azt gondolom, hogy ez jól fog jönni, úgyhogy egy edzést biztosan ki fogunk hagyni, de lehet, majd alkudni fognak a játékosok. :-)

Nagyon sok pihenőt nem akarok egyébként, szeretném inkább a fizikai állapotot tovább javítani. Ilyenkor még arra is van lehetőségünk, hogy egy picit húzzunk az erőnléten a tornateremben, hiszen a sűrű meccsek alatt, amikor kétnaponta játszik az ember, akkor már nehéz fokozni, illetve megtartani azt a fizikai erőnlétet, amit általában elvárnak maguktól a fiúk is. Ez egy jó helyzet most, ki kell használni.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


KARL IZZO máltai szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Természetesen lehetetlen helyzetben voltunk, a magyar válogatott mindent megtett a lehető legnagyobb arányú gólkölönbség elérése érdekében. Nem hiszem, hogy fair szabály ez, hogy gólkülönbség dönt ilyen esetben. 

A magyarok tényleg nagy nyomás alá helyeztek minket, nem találtuk az agresszív védekezésük ellenszerét.

A bírók sem segítettek minket, sok olyan szituáció volt, amikor centerben emberelőnyt kaphattunk volna, de ez elmaradt."


VARGA DÉNES csapatkapitány a vlv-nek:

- Dumi, gratulálok, nagyszerű volt! Van egy kép, nem tudom, hogy mennyire sikerült, még nem tudtam megnézni. A máltaiak utolsó támadásának, utolsó lövésének pillanatában, úgy örültél, mint hogyha az olimpiát nyertük volna meg. 26:0-nál! Fantasztikus volt!


- Igen és ritka. Neked az Eb előtt taglaltam, hogy mennyire nem szeretem ezeket a meccseket. Azáltal hogy, itt hússzal kellett nyernünk, kifejezetten új értelmet kapott ez a dolog és nagyon motiválttá tett a feladat. Úgyhogy onnantól kezdve, hogy megvolt a húszgólos differencia, annak szurkoltam, hogy nullán tartsuk őket, mert az is egy olyan dolog, ami még nem történt meg vagy talán nagyon régen, egyszer. De valahogy az ellenfél szokott találni egy gólt, véletlenül, blokkról, így vagy úgy. Most itt ezt is ki tudtuk küszöbölni úgyhogy boldog vagyok.

- Most egy nem szakmai kérdés. Tulajdonképpen szégyellem is magát a kérdést... De nem sajnáltad kicsit néha őket?

- Ha nem lett volna tétje, akkor valószínűleg benne lett volna. Nem is mentem volna ennyire személy szerint, meg a csapat se, nem is nyertünk volna ennyire. De ebben a felállásban nem, megmondom őszintén nem, mert az lebegett a szemem előtt, hogy ma este hazamegyek és megölelem a fiaimat...

- Gratulálok!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek I. - Monoki Nikolett felvételei


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Gratulálok, Viktor, megvan az áhított csoportgyőzelem, ráadásul úgy, hogy nem kaptál gólt. Volt már ilyen mérkőzésed, akár klub-, akár válogatott szinten?

- Nem volt, nem volt. Egyszer volt 11:1 a Honvéd ellen, de olyan, hogy ne kapjak gólt, olyan nem volt, és ezért nagyon-nagyon örülök, és hálás vagyok a csapatnak, hogy mindent beletettek a védekezésbe. Nyilván azért a kapus kiszolgáltatott pozícióban van, és sok függ attól, hogy előtte hogy védekeznek. Úgy védekeztek, hogy az ellenfélnek kvázi esélye sem volt gólszerzésre, úgyhogy köszönöm nekik is, meg a közönségnek is, hogy kihozták a játékosokból azt, hogy így védekezzenek, és így támadjanak.

- Amikor reggel megtudtad, hogy 20 góllal kell nyernetek, mit éreztél? Mi volt benned?

- Azt éreztem, hogy meg lehet csinálni, de necces. Necces, mert mindig, amikor gyenge csapattal játszik az ember, akkor is valahogy találnak gólt, gólokat, és azt beszéltük, hogy körülbelül 24-et kell lőni, mert 4 kapott gól benne van. Persze, a fő cél az volt, hogy ne kapjunk gólt, és akkor könnyebb túllőni is. Mondom, nem volt még ilyen a pályafutásom alatt. A végén Hosnyánszky Norbi megkérdezte, hogy adjunk nekik egy gólt? Én mondtam, hogy nem! Nem adunk, mert azért dolgoztunk, meg hajtottunk végig, hogy ha így beletettük a szívünket-lelkünket, akkor ne ajándékozzunk nekik gólt. Nyilván az is benne volt az én részemről, hogy nem volt még ilyen eset, hogy ne kapjak gólt. :-)

Rajtuk mit éreztél? Volt olyan pont, amikor föladták, vagy az első pillanattól érezték azt, hogy nincs esélyük?

- Nem tudom megítélni, mert nem játszottam még a máltai csapattal. Néhány "képkockát" láttam belőlük, a B csapat játszott velük tavaly kétszer, és akkor 24:8 lett, szóval nagyon sokat nem tudtunk róluk. Amikor ekkora különbség van a két csapat között, akkor a játékosok feladják, de akkor adják fel, és akkor megy el az erejük, amikor a mi védőink úgy állnak hozzá az utolsó másodpercben is, ahogy most tették. A legtöbb játékosnak, és a kapusnak is nagyon nehéz ilyenkor végig koncentrálni, mert tudjuk, hogy úgy is nyerünk, most az, hogy tízzel vagy tizenöttel, vagy hússzal az igazából mindegy egy adott mérkőzésen. Nyilván az egy pikantériája volt ennek a mérkőzésnek, hogy itt meg volt szabva a húsz gól, és ezért volt jó, hogy hazai közönség előtt zajlott mindez, a csoportmeccsek alatt is két izgalmas mérkőzést látthattak a nézők.

- A meccs hajrájában, egy lövés nagyon eltalált… Hogy vagy?

- Köszönöm szépen jól! Mit mondhatnék? Nem szeretem az ilyen lövéseket, de sajnos kapus vagyok és ez benne van. Az amerikai focisok nagyobbat kapnak és többször, erre gondolok mindig.

- Köszönöm és gratulálok! Találkozunk a negyeddöntőben!

(Lejegyezte: Kerbi)


ZALÁNKI GERGŐ magyar újságíróknak:

- Szervusz, Zalesz! Gratulálok neked ehhez a fantasztikus győzelemhez!  Úgy tűnt, hogy nagyon higgadtak, nyugodtak vagytok, nem idegeskedtetek még az elején sem, amikor pedig még ott volt előttetek az óriási feladat!

- Igen. Maga az egész nap kicsit stresszes volt, az ideutazás, a bemelegítés, de mindenki nagyon fókuszált a feladatra. És hát, ez egy Európa-bajnokság, itt azért kicsit stresszesnek, feszültnek is kell lenni, hogy mindenki oda tudjon koncentrálni. Nagyon örülök, hogy mindenki százszázalékosan odafigyelt erre a meccsre, mert csak ezen múlt, azon, hogy mennyire van ott fejben az ember. 

- Érezted valamikor közben, hogy rendben van ez? Mikor gondoltál arra, hogy akkor ez megvan?

- Nem tudom... Úgy a harmadik negyed vége felé, amikor meglett a húsz, akkor éreztem, hogy jók leszünk. Addig én is feszült voltam és koncentrált. 

- MiIyen állapotban vagytok három meccs után? Mennyire jön jól a pihenőnap?

- Jól jön. Vannak apró sérülések, Tominak a szeme alatt, de mindenkinél vannak ilyen "apróságok", úgyhogy jól jön ez a pár nap regenerálódási lehetőség, de mindig utólag derül ki, hogy melyik a jobb, meccset játszani vagy pihenni. Remélem, a grúzok és az oroszok kicsit összeverik egymást, az úgy segítene nekünk.

- Személy szerint hogy élted meg ezt a mérkőzést?

- Jó volt. Jó volt, hogy ilyen sokan kint voltak. Ez is egy kis plusz volt számunkra az elején, hogy kijöttek ennyien a Málta elleni meccsre. Nekem nem volt még részem abban, hogy ilyen feladatot kelljen teljesíteni, s azt is éreztem, hogy van a csapaton egy kis nyomás, de utána, amikor elkezdtük lőni a gólokat és láttam, hogy ez meglehet, illetve a harmadik negyed után, amikor meg is lett, nagyon jó érzés volt. Kicsit jobban tudtam figyelni a közönséget is, kicsit már vissza lehetett venni, mert azért elég keményen pörögtünk az elején.

Sajnálom szegény máltaiakat, hogy pont ők estek ebbe bele, de most ez van...


vlv-képek II.


VÁMOS MÁRTON a VLV-nek:

- Gratulálok Marci! Megvan a csoportelsőség, és gólt sem kaptatok. Milyen volt belülről?

- Annak ellenére, hogy 26:0-ra nyertünk, annyira koncentráltunk, meg annyira hajtottunk, hogy azért elfáradtunk, mintha egy kemény ellenféllel játszottunk volna. Borzasztóan örülünk ennek a csoportgyőzelemnek, már csak azért is, mert van plusz kettő pihenőnap, úgyhogy ezt megpróbáljuk kihasználni, és feltöltődni. Az orosz-grúz győztesével játszunk a négybe kerülésért, rájuk felkészülünk, és megyünk tovább. Nyilván ez egy könnyebb ág lesz, de nem baj, mert eddig nekünk mindig bejött a könnyebb ág.

- Volt már olyan felnőtt meccsed, ahol nullára vertétek az ellenfelet?

- Szerintem nem, és legfőképp válogatott mérkőzést nem játszottam ilyet. Lehet, hogy Kásáék érájában volt ilyen, de én nem emlékszem rá, úgyhogy ezért is büszke vagyok a csapara.

- Egyszer ezt is el kell kezdeni. Találkozunk a negyeddöntőben! Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok, megvan a csoportgyőzelem! Milyen volt?

Köszönjük szépen! Nem nagyon emlékszem, hogy vertünk-e már csapatot 0-ra, főleg világeseményen. Természetesen ez egy jó érzés, hogy sikerült, de igazából nem is az eredményt néztük, hanem hogy mindent beletegyünk ebbe a mérkőzésbe, és a végén kijöjjön az a különbség, amire nekünk szükségünk van. Nem nagyon néztük közben a táblát, megmondom őszintén, viszont tényleg jó érzéssel tölt el, hogy a miénk a csoportelsőség. Ha ezen az áron, akkor ezen az áron.

- Így most könnyebb ágra kerültetek, hétfőn nem játszotok. Mi a terv a következő néhány napra?

- Nem tudom Ilyenkor mérkőzés után mindig Tomi alakítja ki a programot, gondolom lesz benne egy szabad délelőtt, vagy délután, amikor lehet egy picit pihenni, és utána ugyanúgy megyünk tovább, azért, amiért elkezdtük az Európa-bajnokságot!

- Köszönöm, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Zoli, gratulálok neked is! Fantasztikus meccs volt, az ilyeneket öröm nézni a partról is. Mondd el, hogy milyen volt belülről!

- Köszönjük szépen! Azt gondolom, lehet, hogy sok meccsen könnyű nyerni sok góllal Málta ellen, de így azért más, hogy tudtuk, kell az a húsz gól közé. Kicsit más volt ez alapján, hiszen nem az volt, hogy amikor kinyílik a meccs, akkor kicsit visszavehetünk, hanem az elejétől kezdve négy negyedig oda kellett koncentrálni fejben is.

- Mit éreztél rajtuk? Kívülről úgy tűnt, hogy ők igazából már az első negyed első felében eldobták a támadóidő végén a labdát, mintha arra törekedtek volna, hogy minél tovább tudják tartani maguknál, hogy kevesebb gólt kapjanak.

- Azt gondolom, hogy az elején azzal, hogy jól ment a védekezés és Viktor nagyon jól védett - ami kapura ment, ott nem is volt esélyük, hogy gólt lőjenek, mi pedig belőttük a helyzeteket -, már az első negyedben kialakult egy olyan különbség, hogy szerintem ők elengedték, és onnantól kezdve bedaráltuk őket.

- Azért a csoportelsőséggel ez most egy nagyon komoly pozíció, el lehet menni visszanézni a múltba is, hogy mi történt ilyenkor, de ez most a ti szempontotokból mennyire megnyugtató?

- Mindenféleképpen jó, hogy csoportelsők lettünk, hiszen az volt a cél, hogy megnyerjük. Nem feltétlenül azért, mert félnénk bármelyik ágtól, hogy kit kapunk éppen, csak azért mégis jobb szájízzel hagyjuk el most így a medencét.

- Köszönöm szépen, jó pihenést és jó melót!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Jansik Szilárdnak gratulálok. Mit érzel most, hogy reagálod le ezt a fantasztikus meccset, mert fantasztikus volt.

- Köszönjük szépen. Először is köszönöm a nézőknek, hogy ennyien kijöttek és buzdítottak minket és tényleg, minden egyes gólnál ujjongtak és hiába vezettünk már tizenöttel, ugye tudta mindenki, hogy húsz kell. Megmondom őszintén, fura helyzet volt, ilyen meccset még nem nagyon játszottam, hogy hússzal kell megvernünk valakit. Izgultam is azért, hogy tényleg, ez meglehet-e . Hál istennek, betartottunk mindent amit megbeszéltünk és sikerült így viszonylag simán elérni.

- Hogyan tovább?

- Most ugye van egy pihenőnapunk ha jól tudom. Nem is egy, hanem több, legközelebb 22-én játszunk. Addigra felkészülünk a negyeddöntőre.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok, Balázs! Kérlek, mondd el, hogy mi volt a taktika ma!


- Húsz góllal kellett nyerni. Azt gondolom, hogy attól függetlenül, amilyen szép lett a vége, azért ez egy nehéz feladat volt, mert ugye, itt minden kapott gól duplán számított volna gyakorlatilag. Örülök, hogy sikerült így megoldani ezt a feladatot. Nyilván ennek a meccsnek is megvolt a maga nehézsége, de örülök, hogy sikerült összerakni elöl és hátul mindent.

- Megkönnyebbülés ez most?

- Kérdezd meg Pufit! :-) Én azt gondolom, hogy jót fog tenni ez a kis pihenő mindenkinek.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN magyar újságíróknak:

- Látható, hogy a spanyolok is halálosan komolyan vették a Törökország elleni reggeli mérkőzést. Mi annyival könnyebb helyzetben voltunk, hogy míg ők egy "megfoghatatlan eredmény" után mentek, csak minél több gól elérése volt a céljuk, mi viszont pontosan tudtuk, hogy "matematikailag" mennyit kell lőnünk. Kicsit felemás érzéseim vannak, ugyanis azt gondolom, hogy emberek vagyunk és senkit nem jó 26:0-ra verni. Tehát kicsit emberileg felemás érzéseim vannak, de nagyon örülök, hogy a csapat a védekezésben és egyáltalán: csapatként küzdött, hajtott és megtiszteltük az ellenfelet azzal, hogy a maximális teljesítményt kiadtuk magunkból.

- Közben néztétek a táblát, hogy hogy álltok, mennyi hiányzik még?

- Szerintem embere válogatja. Märcz Tamás szövetségi kapitány azt mondja, hogy egy pillanatig se nézzük az eredményt, menjünk, játsszuk a saját játékunkat és a végén, hogyha kell akkor számolgatunk majd. Azt gondolom ez sikerült is. Jól működött a védekezés és a mérkőzés kétharmadánál, felénél, a máltaiak azért beleroppantak abba, hogy látták, nem nagyon engedünk nekik se teret, se lehetőségeket, amit az utolsó másodpercig meg is tartottunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



A nap további eredményei:



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


Törökország-Spanyolország 7:24 (3:5, 1:6, 1:8, 2:5) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Yütmaz 3, Biyik, Yenigün, Sonmez, Özbek, ill. Munarriz 5, Granados Ortega, Perrone 4-4, Tahull, Mallarach 3-3, Sanahuja, De Toro 2-2, Larumbe

Románia-Oroszország 11:10 (3:3, 3:2, 2:0, 3:5) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Gheorghe 4, Radu, Prioteasa 2-2, Georgescu, Fulea, Ghiban, ill. Liszunov 3, Harkov, Nagajev 2-2, Merkulov, Bicskov, Sepeljev

Franciaország-Görögország 10:12 (1:3, 1:3, 2:3, 6:3) - az egyik játékvezető Kun György volt jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Crousillat, Marzuki 2-2, Saudadier, Marion-Vernoux, Vernoux, Khasz, Izdinsky, Camarasa, ill. Vlahopulosz 5, Geniduniasz, Funtulisz 2-2, Papanasztasziu, Kolomvisz, Gunasz

Olaszország-Georgia (Grúzia) 18:6 (4:1, 3:2, 5:3, 6:0) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Luongo, Renzuto Iodice, Bodegas 3-3, Figlioli, Echenique, Aicardi 2-2, Di Fulvio, Fondelli, Velotto, ill. Magrakvelidze 2, Tsrepulia, Bitadze, Jakhaia, Rurua

Szlovákia-Horvátország 4:16 (0:3, 2:4, 1:4, 1:5) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Zatovics, Maros Tkacs, Marek Tkacs, Bielik, ill. Buslje 5, Loncsar, Milos 3-3, L. Fatovics, Jokovics 2-2,  Benics

Németország-Montenegró 3:10 (1:2, 0:3, 1:3, 1:2) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Gielen 2, Reibel, ill. Radovics, Ivovics, Spaics, Draskovics 2-2, Petkovics, Gyurgyics

Málta-Magyarország 0:26 (0:6, 0:7, 0:8, 0:5) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Zalánki 7, Varga Dénes 6, Pohl 3, Vámos, Manhercz K., Erdélyi 2-2, Jansik Szilárd, Hosnyánszky, Mezei, Angyal, ill. máltai góllövő nincs

Szerbia-Hollandia 11:4 (0:1, 3:1, 5:2, 3:0) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Mandics 3, F. Filipovics, Prlainovics 2-2, Dedovics, Pijetlovics, Alekszics, S. Mitrovics, ill. Lindhout 2, Winkelhorst, Janssen

Az A csoport végeredménye:

1. Horvátország 9,
2. Montenegró 6,
3. Németország 3
4. Szlovákia 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Szerbia 9,
2. Oroszország 3,
3. Románia 3,
4. Hollandia 3 pont

A C csoport végeredménye:

1. Magyarország 7 (+40),
2. Spanyolország 7 (+33),
3. Törökország 3,
4. Málta 0 pont

A D csoport végeredménye:

1. Olaszország 9,
2. Görögország 6,
3. Georgia (Grúzia) 3,
4. Franciaország 0 pont

A VLV EB-ALOLDALA A TOVÁBBI MENETRENDDEL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL