FACEBOOK

Kásás Zoltán: Melbourne-ben jó lenne nyerni

Kásás Zoltán: Melbourne-ben jó lenne nyerni
hozzászólás, 2007.03.06.

Melbourne-ben jó lenne nyerni

Kásás Zoltán: Melbourne-ben jó lenne nyerni

Ki hinné, hogy Kásás Zoltán szeptemberben ünnepelte 60. születésnapját? Pedig ez az igazság. A mesteredző vívóként kezdte pályafutását, majd vízilabdázó lett, játékosként olimpiai ezüstéremnek, világbajnoki és Európa-bajnoki címnek, illetve klubjával KEK-győzelemnek örülhetett. Edzőként kétszer is Bajnokok Ligáját nyert, sikert sikerre halmozott. Nem véletlen, hogy Kemény Dénes a válogatottnál másodedzőként számít munkájára.

.....

- Amikor éppen nem utazik, vagy nem a válogatottat készíti fel Kemény Dénessel, hogyan telnek a mindennapjai?
- A harmadik szezonomat kezdem Hódmezővásárhelyen, itt inkább az utánpótlással és az edzőkollégák felkészítése a fő feladatom. Ez más jellegű munkát igényel, mint a nemzeti csapatnál, lényegesen csendesebbek a napok.

- Mi a pontos feladata a válogatottnál?
- A szárazföldi munka, tehát a konditerem, a nyújtások, lazítások, és az erőnléti edzések levezénylése. Dénessel minden edzés előtt leülünk, megbeszéljük a részleteket, az adott nap taktikai elemeit, és eszerint dolgozunk közösen tovább.

- Milyen közösen dolgozni a kapitánnyal?
- Különleges a kapcsolatunk, hiszen annak idején még Tatabányán együtt játszottunk, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Dénes lényegesen fiatalabb nálam. Az ismeretség idevezethető vissza, és hogy kapcsolatunk mennyire volt szoros, arról csak annyit, hogy Dénes még Tamás fiamat tisztába is tette kisbabaként. A munkánk mindig program szerint halad, egyeztetünk, aztán minden megy a terv szerint.

- Mennyire kell noszogatni a játékosokat?
- Semennyire. Olyan profi szemléletű pólósokról van szó, akik tudják, hogy mit miért csinálnak. Rendkívül jó a hangulat a csapatnál: az athéni olimpia ideje alatt például több más sportág képviselője megkérdezett, hogyhogy ennyire összetartó a válogatott, hogy még a szabadnapjukat is közösen töltik el városnézéssel? Nos, ez is egyik titka a gárdának. Arról nem is beszélve, ha egy új játékos érkezik, akkor szó sincs lekezelésről. Mindenkit szeretettel várnak az olimpiai bajnokok.

- Azt már megszokhatták, hogy a közvélemény aranyérmeket vár a vízilabdázóktól. A következő állomás Melbourne, a tavaszi világbajnokság.
- Az athéni utáni időszakban az ezüstérmek jutottak nekünk, Melbourne-ben jó lenne nyerni.

....

(okt. 26-i interjú)