FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 11:11

Magyarország-Spanyolország 11:11
hozzászólás, 2020.01.16.

Izgalmas meccsen döntetlent játszottunk a spanyolokkal és a csoportelsőség eldöntése a saját kezünkben van, mert a csoportkör utolsó, szombati fordulójában később játszunk, mint a spanyolok, tudni fogjuk, hány góllal kell legyőznünk Máltát. Helyszíni tudósításunk:


Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak


Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló

Magyarország-Spanyolország 11:11 (4:2, 1:2, 3:4, 3:3) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)

Budapest, Duna Aréna, v.: Alexandrescu (román), Zwart (holland)
Magyarország: Vogel Soma, Pohl 2, Erdélyi, Varga Dénes 1, Hárai 1, Vámos 3, Zalánki 1. Cs.: Manhercz K., Angyal 1, Mezei, Hosnyánszky 2, Jansik Sz. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lopez Pinedo, Perrone 4, Munarriz 1, Larumbe 1, De Toro, Mallarach 1, Fernandez 1. Cs.: Bustos Sanchez, Sanahuja, Granados Ortega 2, Delgado 1, Tahull. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyől: 5/12, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Hosnyánszky (a negyedik negyedben), Bustos Sanchez (a  negxedik negyedben), Jansik Sz. ( a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Legközelebb szombaton, 19 órakor szállunk vízbe, az ellenfél Málta válogatottja lesz.

VLV-VIDEÓK (LEN):

1:0 - Vámos első gólja

Vogel Soma ujjheggyel véd

2:0 - Pohl első gólja

2:1 - Munarriz gólja

3:1 - Hosnyánszky első gólja

3:2 - Perrone első gólja

4:2 - Pohl második gólja

4:3 - Perrone második gólja

5:3 - Hosnyánszky második gólja

5:4 - Delgado gólja

6:4 - Vogel-védés, Vámos-megúszásgól

6:5 - Larumbe gólja

7:5 - Hárai gólja

7:6 - Granados Ortega első gólja

8:6 - Angyal gólja

8:7 - Perrone harmadik gólja

8:8 - Fernandez gólja

8:9 - Granados Ortega második gólja

9:9 - Varga Dénes gólja

9:10 - Mallarach gólja

10:10 - Vámos második gólja

10:11 - Perrone negyedik gólja

11:11 - Zalánki gólja


MÄRCZ TAMÁS magyar újságíróknak:

- Szia Tomi! Gratulálunk a döntetlenhez. Nem tudom, hogy te tudod-e már, de mindenki úgy volt informálva itt a játékosok közül, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk. De igen! Össz-gólkülönbség számít! És jobb a helyzet, mint amikor az ausztrálokkal játszottunk a vb-n, mert most a miénk az utolsó meccs. Tehát abszolút a mi kezünkben van. Ennek fényében hogy értékeled a történteket?

- Először is a mérkőzésről. Egy borzasztó jó mérkőzést játszottunk, ami azért nem csak itt volt szerintem élvezhető, azok számára, akik itt voltak az uszodában, hanem azoknak is, akik tévén keresztül nézték. Sokgólos mérkőzés volt, ami azért "áhított" itt a vízilabdában. Két jól játszó csapat volt ma este a vízben. Megvolt a lehetőségünk szerintem, jól kezdtün, jó volt a közepe is a mérkőzésnek. Úgy éreztem hogy ott volt egy minimális lelki plusz a csapaton belül, akár végig is tudtuk volna vinni ezt az egy-két gólos eeéőnyt Voltak reális lehetőségeink a meccs közepén arra, hogy ne csak megtartsuk, hanem akár növeljük az előnyt, de nagyon jól játszott, agresszív és gyors vízilabdát mutatott be a spanyol csapat. Gyors keresztpasszokkal, átlövésekkel egyszer-egyszer megtalálták az utat a kapunk felé és azt kell, mondjam, hogy nem érdemtelenül szereztek ők sem egy pontot, mint ahogy mi sem érdemtelenül hoztuk vissza ezt az eredményt, mert mi is jól játszottunk.

Természetesen voltak hibák, sőt, volt egy két nagyon fájó hiba. Amikor nem értek oda a blokkjaink, amikor az utolsó másodpercben csúsztak be a lövések, de tetszett a csapat, tetszett a motiváció, tetszett hogy nagyon-nagyon egészségesen agresszívak voltunk, egy pillanatig sem adott fel, bármilyen helyzetben hideg fejűek maradtunk és megtaláltuk mindig a választ a spanyolok lépéseire.

Most ez erre volt elég, erre a döntetlenre, bár volt egy utolsó 15 másodpercünk, amikor akár még billenthettük volna az eredményt egy győzelem irányába. Azt mondtam a mérkőzés előtt, hogy két hasonló csapat játszik ma este, hát annyira hasonlóak voltak, hogy az eredmény is egyenlő lett... Egy világbajnoki ezüstérmes játszott itt ellenünk, nem véletlenül szereztek vb-ezüstérmet fél évvel ezelőtt. Azt mondom, hogy ők jobbak lettek azóta is, sookat fejlődtek, de mi is folyamatosan jobbak leszünk. És erre már most szükségünk is lesz, ezen a tornán belül is. 

- Tomi, miért döntöttél úgy, hogy a Soma kezdjen?

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Mindkét kapus jó formát mutatott itt az elmúlt időszakban. Egy picit a meglepetés erejével is hatott szerintem, hogy Soma kezdett.Nagyon jól el is kapta a fonalat, extra védései is voltak. Majd megnézem egyébként, hogy mi az, amit még amit menthetett volna, de azért most így első körben azt gondolom, hogy jó volt a kapusteljesítmény. Nem könnyű egyébként a választás, mert tényleg két nagyon jó kapusunk van. Most így döntöttem, mert éreztem Somában a potenciált.

- Edzőként milyen kihívás, hogy úgy kell felkészíteni egy csapatot, hogy tömjenek ki egy ellenfelet maximálisan?

- Még nem játszottuk ezt a műfajt, legalábbis nem volt nekem így személyesen szerencsém, hogy a mi oldalunkról közelíthettünk meg egy ilyen mérkőzést.. Nem könnyű egyébként kergetni egy áhított eredmény elérését. Mert hát, azért szemben lesz csapat, az igyekszik majd jól teljesíteni, mért ne akarna egy Európa-bajnokságon, nagy közönség előtt jól játszani. De viszont legalább tényleg tudni fogjuk azt, hogy mi az a számszerű eredmény, amit kell elérni. Végig fogjuk beszélni, ki fogjuk találni, hogy mi a legmegfelelőbb taktika, nem nagyon kell egyébként, én azt gondolom, extrát kitalálni. Jól kell játszani, jól védekezni, minimalizálni a gólok számát. Én azt gondolom, hogy azt a 15-20 gólt minimum meg tudja lőni a csapat. Az a kérdés, hogy Málta ellen mennyi lesz az az óhajtott szám. Vannak jó játékosok a máltai bajnokságban, akik az olasz első osztályban játszanak. Tehát nem egyszerű, még akkor sem, ha ma kikaptak Törökország ellen.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DAVID MARTIN spanyol szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Szép meccset játszottunk - a magyar szurkolók által teremtett nagyszerű atmoszférában. Mindkét csapat erős támadójátékot produkált, a rengeteg jó képességű, tehetséges játékosnak köszönhetően.

Boldog vagyok, ez egy tökékéletes vízilabda-előadás volt és végül jó eredményt hozott számunkra. Ugyanígy kell folytatnunk, mert ez a torna még sokáig tart."


VARGA DÉNES csapatkapitány a vlv-nek:

- Kérlek, Dumi, foglald össze, milyen volt!

- Szerintem színvonalas. Tehát egy jó fajta vízilabdameccs volt, amit jó játszani is, meg talán - bízom benne, hogy nézni is. Csak van bennem egy kis hiányérzet, hiszen volt két-három elkerülhető gól, amihez egy kicsit hozzásegítettük őket, amilyenekhez ők nem segítettek hozzá minket. Tehát azt mondom, hogy a mi tizenegy gólunk az bravúrosabb tizenegy gól, mint az övék. És ezért egy kicsit fáj, hogy nem tudtuk megnyerni. 

- Van ebben egy olyan, hogy ezekből tudtok tanulni? Tehát ha még egyszer ugyanilyen meccs lesz, ugyanezeket már nem követitek el? 

- Bízom ebben, de azért minden meccs más. És az is kérdés, hogy az adott hibák tudatosulnak-e az adott játékosokban. Most így nem térnék erre ki. Szerintem a spanyolok ellen mindig lehet számítani arra, hogy taktikailag egy kicsit feljebb kapcsolnak, mint a többi csapat, hiszen ez az ő legnagyobb erősségük. 

- "Megrakni" Máltát nagyon, az milyen feladat? Kedvedre való, vagy inkább kínos?

- Nem a kedvemre való, de muszáj lesz. Megteszünk mindent, hogy legalább hússzal megverjük őket. Nem tudom, a spanyolok mit játszottak ellenük (23:7-re nyertek - a szerk.), de megnézzük, és egy kicsit jobban megrakjuk őket.

- Köszönöm, Dumi!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VOGEL SOMA magyar újságíróknak:

- Hogy láttad a kapuból? Min múlt ez az eredmény?

- Egyértelműen a védekezésen, én azt gondolom. Tizenegy gólt lőttünk, az elég sok, a tizenegy kapott gól is sok. Az elején nagyon jól kezdtünk, viszonylag kevés gólon is tartottuk a spanyolokat. Aztán a második félidőre, úgy gondolom, hogy a védelem is kicsit szétesett, és én sem tudtam azt a saját részemet, azt a pluszt hozzáadni. 

- Mikor tudtad meg, hogy te fogsz védeni?

- Ma tudtam meg, reggel. Azt nem mondom, hogy meglepett, mert nem lepett meg, mert a második számú kapusnak az a dolga, hogy mindig készen álljon. Abból a szempontból meglepett, hogy Viktor már hosszú idő óta az első számú kapus a magyar válogatottban. És ilyen tétmeccsen arra számítottam, hogy ő fog védeni. De nagyon örültem a lehetőségnek.

- Számítasz arra, hogy bent maradsz a kapuban?

- Ha úgy van, akkor készen állok.

Köszönjük. 

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szervusz Manó! Én gratulálok a döntetlenhez, mert a legerősebb csapattal találkoztatok, nekik már van olimpiai kvótájuk, s nyitva maradt  a csoportelsősséghez vezető út is. De mindenki olyan szomorúan jön...


- Igen, mert hazai közönség előtt játszottunk és szerettük volna kiszolgálni azt a sok embert, aki ma kilátogatott és győzelmet szeretett volna látni. Erre meg is volt az esélyünk, azonban nagyon sokszor hibáztunk, ráadásul elég nagyokat. De ahogy te is mondtad nyitva van a csoportelsőség kérdése, semmi nem dőlt el. Tudjuk, hogy miken kell változtatni, min kell javítanunk és mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Izgalmas mérkőzés volt, a vége döntetlen lett. Hogyan értékeled?


- Azt gondolom, hogy nagyon jól kezdtünk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Megmondom őszintén, kaptunk egy-két peches gólt. Kivédekeztük az emberhátrányt, és pont visszapattant. Több ilyen esetre is emlékszem.

Hát..., nagyon nem vagyok elégedett, nyerhettünk volna. Volt egy-két fegyelmezetlenség, egy-két védelmi hiba. Azt gondolom, hogy kezünkben volt a mérkőzés, az utolsó negyedben vették át ők a vezetést. A vége egy igazságos döntetlen. Csalódott vagyok, de megyünk tovább és próbáljuk azt megverni, aki jön, aki következik. 

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Hogy értékeled? Össze vagytok most zuhanva, de nincs okotok rá!


- Csalódott vagyok, győzelemre számítottunk. Most izgulhatunk, hogy milyen eredmények születnek. Igazából sajnálom, mert tényleg nem erre készültünk.

- Mi volt az, ami miatt nem sikerült nyerni?

- Azt gondolom, hogy volt egy pár olyan dolog amiből gólt kaptunk és direkt hangsúlyozottan szó volt róla és valamiért még is hibáztunk bizonyos szituációkban, hátul, leginkább. Elöl a 11 lőtt gól nem rossz egy ilyen csapat ellen, én azt gondolom, hogy inkább hátul voltak olyan hibák, amikből gólokat kaptunk és az eredményezte a döntetlent.

- Most nagyon meg kell rakni Máltát...

- Nyilván megtesszük, amit meg tudunk tenni, aztán meglátjuk, mire lesz elég.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


POHL ZOLTÁN magyar újságíróknak:

- Topcsapat ellen játszottál, két góllal nyitottál. Úgy tűnt, hogy esetleg növelhetitek az előnyt. Min múlt, hogy a vége nem sikerül? 

- Sikerült ugye, ellépnünk kettővel is, sőt volt lehetőségünk többször, hogy háromra növeljük az előnyt, de mutatja a spanyolok erejét, hogy felzárkóztak, és nem engedték, hogy kinyíljon a meccs. A végén meg elkövettünk olyan hibákat, amik figyelmetlenségből adódtak. Nem könnyítettük meg Soma dolgát sem, úgyhogy sok lett az a tizenegy kapott gól. 

- Akkor a védekezésben elkövetett hibákon múlt ez, nem a támadáson?

- Igen, tizenegy gól az sok, ennyit nem szabad kapni egy ilyen meccsen. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek és más magyar újságíróknak:

- Szervusz Marci! A meccset értékeld, kérlek!


- Hol is kezdjem... Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk egy-két gólokkal is. Majd a második félidőben voltak olyan védekezéseink, amik nekem nem nagyon tetszettek - az olaszországi, cuneói tornához hasonlítottam itt az előző interjúimban, hogy ott, ami jól működött, az most nem annyira, és ezt kell majd kielemeznünk meg átbeszélnünk. Ennek ellenére azért helyén volt a szívünk, és a végén belőttük az egalizáló gólt. Ha így van, ahogy mondod, és a kezünkben van a sorsunk, akkor annak azért jobban örülök. 

- Mit lehet ebből a meccsből leginkább elraktározni? Szurkolóként nekem azt, hogy nagyon jól kezdtetek és így kell kezdeni igazából minden meccset.

- Ezt könnyű mondani. :-) Nyilván így kell kezdeni minden meccset, meg utána úgy is kell folytatni, ahogy kezdtük. De örülünk ennek az iksznek, mert végül is nekünk kellett feljönni, és ikszre menteni a meccset.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv.nek:

- Szervusz, Zalesz, neked is gratulálok! Manónak is mondtam, hogy semmi nem történt, nyitva van a csoportelsőséghez vezető út. Miért vagytok annyira szomorúak?


- Azért, mert úgy tudjuk, nem rajtunk múlik innentől a sorsunk, hanem azon, hogy a spanyolok mennyire verik el a törököket. Mi pedig nem nyitottunk a legjobban a törökök ellen sem, úgyhogy ezért fogadjuk így a gratulációkat, mert nekünk ez egy vereség volt most. Nagyon sajnálom, de köszönöm mindenkinek, aki kijött. Nagyon jó hangulat volt, és nagyon jó érzés volt ennyi ember előtt játszani. Köszönjük szépen!

- A meccsről azért mondj valamit, hogy alakult?

- Nagyon idegesítő, demoralizáló pillanatok voltak, és úgy gondolom, hogy ez a végén fejben a spanyolok javára döntött. Nagyon sok olyan gólt lőttek, ami abszolút elkerülhető volt - szerintem a második félidőben, amiket lőttek, annak a nagy része elkerülhető lett volna. És nem is az történt, hogy mi voltunk buták, hanem inkább olyan szerencsétlen szituációk alakultak ki, visszapattant hozzájuk a labda meg ilyesmik. Sajnálom, meg azt is, hogy a lövéseim olyan gyengék voltak az elején. Szomorú vagyok. 

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képelőleg



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei



vlv-képek II.


A nap további eredményei:

Németország-Szlovákia 8:5 (4:1, 1:2, 3:2, 0:0) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Real 3, Strelezkíj 2, Van Der Bosch, Jüngling, M. Stamm, ill. Caraj, Zatovics, Furman, Marek Tkacs, Balazs

Málta-Törökország 10:13 (1:5, 3:4, 2:1, 4:3) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Plumpton 5, Cousin 2, Gabarretta, M. Zammit, J. Camilleri, ill. Sommez 3, Acar, Biyik, Ozbek 2-2, Yutmaz, Gurdenli, Yenigun, Dilek

Románia-Szerbia 7:15 (3:5, 1:1, 1:5, 2:4) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Radu, Oanta 2-2, Gheorghe, Prioteasa, Georgescu, ill. Madics 4, Dedovics, Alekszics, F. Filipovics 2-2, Rangyelovics, Milos Csuk, Jaksics, Prlainovics, S. Mitrovics

Oroszország-Hollandia 15:9 (3:2, 5:1, 3:2, 4:4) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Harkov 6, Merkulov 4, Liszunov 2, Nagajev, Bicskov, Kiszeljev, ill. Winkelhorst, Lindhout, Koopman 2-2, Gottemaker, Müller, Lucas

Görögország-Georgia (Grúzia) 17:10 (5:1, 6:1, 2:4, 4:4) - az egyik játékvezető Várkonyi Gabriella volt - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Funtulisz 4, Geniduniasz, Vlahopulosz 3-3, Derviszisz, Gunasz 2-2, Kapocisz, Murikisz, Kolomvosz, ill. Rurua, Vapenszki 2-2, Kavtaradze, Tsrepulia, Imnaisvili, Bitadze, Jakhaia, Baraldi 

Franciaország-Olaszország 7:10 (2:3, 1:3, 2:3, 2:1) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.:Vernoux 2, Marion-Vernoux, Khasz, Izdinsky, Marzuki, Camarasa, ill. Di Fulvio, Figlioli 3-3, Figari 2, Echenique, Bodegas

Montenegró-Horvátország 10:11 (1:2, 2:4, 2:4, 5:1) - jegyzőkönyv (pdf), ez történt a meccsen (pdf)
G.: Drasko Brguljan, Petkovics, Obradovics, Vidovics 2-2, Draskovics, Pjesivac, ill. Bukics 3, Vrlics, X. Garcia 2-2, Loncsar, Jokovics, Buslje, Benics


A 34. Európa-bajnokság (Budapest, Duna Aréna) férfi tornájának menetrendje, az összes játékos neve, folyamatosan frissülő eredmények, jegyzőkönyvek.