FACEBOOK

Holland és görög edzőpartnerekkel készült a magyar válogatott

Holland és görög edzőpartnerekkel készült a magyar válogatott
hozzászólás, 2020.01.11.

Utolsó edzését tartotta a versenyuszodában az Eb előtt szombat este a magyar válogatott. A holland és a görög csapattal kétkapuztak a fiúk, mindkét meccs két negyedig tartott, órákkal, bíróval (nem akárkivel, hanem Molnár Tamással). A helyszínről jelentjük:


Eb-csapatunk:


Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak


Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A két kétkapu nem spontán ötlet volt, előre tervezték a szövetségi kapitányok, hiszen mindhárom válogatottnak érdeke volt, hogy kemény ellenféllel szemben is gyakoroljon a versenymedencében.

Míg zajlott az edzőmeccs a lelátón elegáns ruhába öltözött nők és férfiak népes csapata vonult le, egészen a medencepartig. Az Eb játékvezetői testülete (köztük Várkonyi Gabriella és Kun György) nézte meg a helyszínt, aztán elvonultak a sporik, nyilván eligazítást tartottak nekik. 

A nap krónikájához tartozik, hogy kora délután beköltöztek a fiúk egy budapesti szállodába, úgyhogy este már busz hozta-vitte őket.

Mint ismeretes, első meccsünket Törökország ellen játsszuk, kedden este 19.30-kor.

Vasárnap kezdődik az Eb, női meccsekkel, a magyar válogatott 19.30-kor Horvátország ellen kezdi meg a szereplését.

A VLV EB-ALOLDALA A FÉRFI TORNA TELJES MENETRENDJÉVEL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Ezzel a két kétkapuval az itteni edzések lezárultak. Hogy értékeled a most látottakat?

- Jó néhány nap eltelt a cuneói torna óta. Keményen készültünk az edzéseken, de egyedül. Viszont mind a két csapat szeretett volna játszani velünk, a holland és a görög is, és én nemhogy nem mondtam ellent, hanem kifejezetten örültem, hogy mindkét válogatott ellen két negyedet játszhattunk. 

Nagyon jó iramú edzőmeccsek voltak - természetesen a holland ellenfél egy fokkal könnyebbnek bizonyult számunkra, a görögök a cuneóban nyújtott teljesítményükhöz képest élesebbek voltak. Ott egyébként minden meccsen pihentettek egy-egy játékost, itt most már a teljes csapatukkal szálltak, szállnak vízbe. Jól lehetett velük gyakorolni.

Beleszőttük ebbe a négy negyedbe azokat a taktikai, elsősorban a védekezéssel kapcsolatos helyzetmegoldásokat, amiket majd a mérkőzéseken is szeretnék viszont látni, úgyhogy jó gyakorlás volt, megfelelő iramú játékkal. Hosi is vízben volt, végig játszott a négy negyeden keresztül. Egyébként kisebb betegség most is megzavarta a munkát, megakadályozta, hogy a teljes csapattal szálljunk vízbe (Jansik Szilárd hagyta ki az esti kétkaput - a szerk.), remélem, hogy két nap múlva már ilyen gondunk sem lesz, Most Szigeti doktor jön egy picit, rá is rakunk egy kis pressziót, na csak a játékosokon legyen nyomás, hanem rajta is... :-) 

- A felkészülés végén hogy érzed, elvégeztétek mindazt, amit terveztél?

- Szerintem igen. Nincs hiányérzetem. Amit ebbe a három hétbe bele lehetett sűríteni, azt beleraktuk. Szerintem a játékosok a jelenleg állapotukhoz képest még frissebbek lesznek majd, azért az elmúlt néhány nap munkáját picit még érzik, ez teljesen normális. Mostantól az edzéslehetőségek is szűkösebbek lesznek, ugyanannyi adódik, mint a többi csapatnak, egy-egy óra, emiatt is egyre pörgősebbek lesznek most már a játékosok. Tartalmasabb, de rövidebb edzések következnek.

- A cél most, két nappal a rajt előtt?

- A rövid távú cél az, hogy a rajtnál mindenki közel álljon a teljesítményének száz százalékához és akkor beleugrunk az első, Törökország elleni mérkőzésbe. Szakmai szempontból nem siettetünk semmit, a hátralévő két nap éppen jó lesz ahhoz, hogy valóban készek legyünk. Az atmoszférát, a légkört már most is szokjuk, ami egyelőre hiányzik, az a közönség, de hamarosan az is itt lesz. Jöjjenek most már lassan a mérkőzések!


vlv-fotók az esti kétkapukról