FACEBOOK

FTC-Szolnok, OSC-Miskolc - Magyar Kupa-előzetesek

FTC-Szolnok, OSC-Miskolc - Magyar Kupa-előzetesek
hozzászólás, 2019.12.06.

A szombat az elődöntők, a vasárnap a döntők napja a Magyar Kupában, a Komjádi uszodában. Előzetesünkben - a menetrend ismertetése mellett - a férfi torna négy vezetőedzője nyilatkozik várakozásairól.


A BENU férfi Magyar Kupa, illetve a női Magyar Kupa négyes döntőjének a Komjádi uszoda ad otthont december 7-8-án.

JEGYVÁSÁRLÁS

A program:

December 7., szombat

Női Magyar Kupa, elődöntők

14.00 UVSE-FTC - közvetítés a szövetség honlapján

15.45 Dunaújváros-Szentes - közvetítés a szövetség honlapján

BENU férfi Magyar Kupa, elődöntők

17.30 FTC-Szolnok - közvetítés a szövetség honlapján

19.00 OSC-Miskolc - közvetítés a szövetség honlapján

Az elődöntők vesztesei bronzérmet kapnak.

December 8., vasárnap

14.30 Női Magyar Kupa, döntő - Duna World

16.00 BENU Férfi Magyar Kupa, döntő - Duna World, vlv (szöveges élő)


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző az M4 Sportnak:

"A Szolnokot nagyon jó csapatnak látom, a BL-ben is nagyon jó mérkőzéseket játszanak, akkor is, hogyha egy-egy mérkőzésen nem szereznek pontot. Jó játékosokból áll, jó edzővel. A múltkori mérkőzésünk, amit lent játszottunk, az egy nagyon nagy gólarányú győzelem lett. Nyilván megnézzük azt a mérkőzést is, én ott nem éreztem azt, hogy a két csapat között akkora lenne a különbség. Voltak, akik náluk hiányoztak, erős góllövőik, akik most játszani fognak. Egy teljesen más mérkőzésre számítok.

- És a cél az egyértelmű?

- A cél az egyértelmű, hogy nyerjünk a Szolnok ellen, igen.

- Hogyha egészében nézzük az évet, akkor a kilencedik kupagyőzelem lehet. Ezzel méltóképpen zárhatnák az évet?

- Természetesen, a cél az, hogy minden sorozatban, ahol elindulunk, nyerjünk. Én mindig úgy gondolkodom, hogy lépésről lépésre haladunk és nagyon fontosnak tartom - kiemeltem a csapatnak is -, hogy a következő lépés nekünk a Szolnok. És hogyha túljutunk a Szolnokon, majd meglátjuk, hogy mi a következő lépésünk."

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Nehéz feladat vár ránk. Sokkal jobban szeretnénk szerepelni, mint a Fradi elleni szolnoki mérkőzésen. Tudjuk, hogy a Fradi milyen erős, nem is akarok erről beszélni - magunkra koncentrálunk, megpróbálunk kemény ellenfele lenni a Ferencvárosnak.

- Mi az, amivel esélyetek lehet? Ha nem is mondod el részletesen, legalább annyit mondj, hogy magadban látsz-e ilyet!

- Természetesen van elképzelésem, ahogy minden edzőnek a mérkőzés előtt, csak aztán, hogy ez mennyire valósul meg, azt majd a meccsen látjuk meg. A Fradit nehéz meglepni, sokan vannak és erősek. Vannak elképzeléseim, de ezt nem mondhatom meg, ugye... :-) Ha esetleg rosszabb napot fognak ki, azt ki kell használnunk, ha nem, akkor is meg kell nehezítenünk a továbbjutásukat.

- Milyen állapotban vagytok? Utaztatok a napokban és most is nektek kell utazni, mennyire vagytok fáradtak?

- Ez van. Fáradtak vagyunk, de ez ilyen, Háromnaponta meccs, BL, magyar bajnokság, Magyar Kupa, nem szabad panaszkodni. Megpróbálunk minél frissebben odaérkezni, nem lehet kifogás. A Fradi is fáradt, ők is játszottak szerdán. A mai sportban, vízilabdában ez természetes. 

- Hogy álltok a játékosok "bevethetőségével"?

- Jelen pillanatban nincsen sem betegség, sem sérülés, Drasovics is elkezdett edzeni, teljes csapattal szállunk vízbe. Azt még majd később döntöm el, hogy melyik három külföldi száll vízbe, de hála a jó istennek, mindenki egészséges.


VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Gőzerővel készülünk a szombati mérkőzésre, mindenféleképpen döntőbe szeretnénk kerülni. 

- Milyen állapotban vagytok? Talán azért van létjogosultsága ennek a kérdésnek, mert volt egy hétközi vereségetek a BL-ben itthon, de azon a Recco elleni meccsen talán az lett volna a meglepetés, ha sikerül nyerni. Mégis, akár lelkiekben, akár fizikai szempontból (hiszen nagyon kemény meccs volt), hagyott-e bennetek nyomokat az a mérkőzés?

- Fizikálisan nagyon kemény volt, valóban. Folyamatosan megy a regeneráció, zajlanak az edzések, nem álltunk le, másnap egyből lejöttünk. Úgy érzem, hogy a szerdai egy abszolút vállalható mérkőzés volt a világ egyik legjobb csapata ellen. 

- Az ellenfélnél kialakult kisebb válság lehet számotokra jó is és rossz is, hiszen ilyenkor előfordul, hogy "egy adott probléma" hirtelen megsokszorozza egy csapat erejét. Hogy látod ezt?

- Nézd. Ez akkor veszélyes, ha félvállról veszed. Mi senkit, semmit nem veszünk soha félvállról. Nekünk céljaink vannak, ennek elérése érdekében maximális koncentrációval készül a csapat.

- Beteg, sérült?

- Nincs

KIS ISTVÁN (PannErgy Miskolci VLC) megbízott vezetőedző a vlv--nek:

- A tévéközvetítés jóvoltából ország-világ látta, hogy három negyedig Pécsen is minden jól működött. Nagy Ádám kiválása érzékenyen érintett minket, ahogy Edoardo vállfájás miatti távolléte is. Az utolsó negyedben elfogytunk. Egy gól kellett volna a győzelemhez, ami nagyon fontos lett volna. Nem sikerült. Ennek ellenére most is azt mondom, amit meccs után nyilatkoztam: büszke voltam a játékosokra három negyedig, az utolsó játékrészben valamilyen rövidzárlat történt.

Az OSC-re készülünk a pécsi meccs óta, hétfőn este egy átmozgató edzésünk volt, kedden kielemeztünk videón egy OSC-meccset, folyamatosan raktuk össze a taktikát, a védekezés, az emberfór és az emberhátrány feladatait. Megnéztük az OSC-Pro Recco meccset is.

Úgy megyünk Budapestre, hogy szeretnénk egy jó mérkőzésen nyerni, akkor is ha tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek - vagy inkább: éppen azért. Az esélytelenek nyugalmával tudunk vízbe szállni. Számunkra ez a helyzet olyan, mint egy válogatottnak a vb-n vagy az olimpián: a négybe kerülés "megvolt", most a döntőbe jutás feladata következik. Egy mérkőzésen minden lehetséges, ennek szellemében fogunk vízbe szállni szombaton az OSC ellen. Csapaként szeretnénk jobban működni, mint eddig, úgy gondolom, hogyha ez sikerül, akkor bárkit le tudunk győzni egy mérkőzésen.

- Hogy álltok, mindenki egészséges?

- Igen. Edoardo Manzi is vízbe szállhat.


Férfi Magyar Kupa

A SELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE

A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJA

A NEGYEDDÖNTŐK MÁSODIK FORDULÓJA


A Magyar Kupa győztese indulhat a 2020-21-es Eurokupában. (Amennyiben a bajnokságban biztosítaná BL-részvételét, akkor a bajnoki 5. helyezett lesz eurokupás.)

A Magyar Kupa címvédője a Ferencváros, amely a tavalyi döntőben 10:4-re győzte le a Miskolcot.