FACEBOOK

A szerdai BL-forduló menetrendje - vlv-előzetes

A szerdai BL-forduló menetrendje - vlv-előzetes
hozzászólás, 2019.11.18.

Minden jegy elkelt a szerda esti Pro Recco-FTC meccsre, amely Bolognában lesz. Az OSC a spanyol Terrassa vendége. BL-főtábla, B csoport, 5. forduló: program és nyilatkozatok.


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

B csoport


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A csoport állása a 4. forduló után:

1. FTC 12, 

2. Pro Recco 10,
3. OSC 9, 
4. Mladost Zágráb 7,
5. Marseille 6,
6. Terrassa 3,
7-8. Hannover, Dinamo Tbiliszi 0 pont

5. forduló, november 20., szerda

20.30 Mladost Zágráb-Hannover

20.30 Marseille-Dinamo Tbiliszi

20.30 Terrassa-OSC - vlv (szöveges élő)

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Gondolom, a Marseille elleni vereség után az Egerben aratott siker helyrerázta a lelkiállapototokat.

- Nem volt azzal gond, nem lehet egy szezont, de még egy fél szezont se lejátszani úgy, hogy ne fordulna elő, hogy egyszer nem játszol jól. Nincs a lelkiállapottal semmi baj, nyerni jöttünk ki. 

- Hogy vélekedsz az ellenfélről?

- Az előző klubszezonban, az Eurokupában játszottunk velük oda-vissza. Kint nem játszottunk jól, az utolsó másodpercben kapott góllal döntetlenre végeztünk, itthon, a visszavágón simán nyertünk. Azóta biztos összeszokottabbak lettek. 

- Hogy vagytok ti?

- Nézd, ahogy Egerben láttam, elég jó állapotban vagyunk. 

- Mire készülsz, milyen típusú meccs lesz ez?

- Hazai pályán biztos nekünk fognak ugrani, nagyon észnél kell lennünk az első negyedben. Úgy érzem, ha a mecs feléig pariban vagyunk velük, esetleg vezetni tudunk, akkor meglehet a mérkőzés.

- Ki maradt itthon?

- Seman, Ukropina, Tóth Marci és Szabó Balázs.


DIDAC COBACHO (Terrassa) vezetőedző a LEN sajtószoltálatának:

"Ismét lehetőségünk van Európa egyik legjobb csapata, az OSC ellen játszani. Az elmúlt szezonból, az Eurokupa negyedöntőjéből már ismerjük őket. A játékosállományuk azóta csak egy helyen változott, a kiváló csatárral, nagyszerű lövővel, Andrija Prlainoviccsal bővült. Kiváló a védekezésük és a szerb válogatott Mitrovics a kapusuk. Ahogy mindig, most is megpróbálunk jó teljesítményt nyújtani ez ellen a remek csapat ellen. Meglátjuk, képesek leszünk-e erre, elsősorban a védekezésünk terén. 

Ez egy jó lehetőség számunkra, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat a spanyol bajnokságban elszenvedett múlt szombati vereségünk után."


OSCAR AGUILAR (Terrassa) a LEN sajtószolgálatának:

"Az OSC esélyes a final eightbe jutásra vagyis arra, hogy a csoportunkban a legjobb három közé kerüljön. Izgatottan várjuk, hogy visszatérjünk a BL-meccsekhez, ráadásul hazai pályán. Az a szándékunk, hogy a közönségünk előtt meglepetést okozunk. Láttuk, ahogy a Marseille győzött az OSC uszodájában, az ellenfelünk megroggyant és most azon dolgozik, hogy kiheverje az akkor elszenvedett csapást.

Az uszodánk egy erőd lesz, azt szeretnénk, ha három kiélezett negyed után az utolsóban dőlne el a meccs, ha lehetőségünk maradna a végén akár a győzelemre is. Az ellenfelünk szenvedjen meg, ha nyerni akar!

Tavaly már elértünk egy döntetlent velük szemben az Eurokupa-negyeddöntő első fordulójában. Kemény meccs lesz, megpróbálunk beleállni és kijavítani az eddigi hibáinkat. Otthon ez könnyebb lesz, mint idegenben."


BRANISZLAV MITROVICS (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"A Marseille elleni vereség után most a Terrassa következik. Ez az egyik legnehezebb idegenbeli helyszín, tavaly nagyon kemény meccset játszottunk itt az Eurokupában. A Terrassa tipikus spanyol csapat, nagyon motivált helyi játékosokkal. Kemény meccset várok, de hiszek a csapatomban."


20.30 Pro Recco-FTC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Ennek a meccsnek nem nagyon kell felvezetés... Azt lehet mondani, hogy a világ két legjobb csapata találkozik.

- Azt mondanám inkább, hogy a világ legjobb csapatai közül kettő találkozik, ez így azért sokkal szerényebben hangzik... Vannak más jó csapatok is rajtunk kívül.

Olyan rettenetesen nagy tétje nincs ennek a mérkőzésnek. MIndkét csapat rendesen gyűjtögeti a pontokat, ebben a szakaszban ez inkább egy presztízsmérkőzés, én legalábbis annak veszem. Ami a szakmai szempontokat illeti: biztos, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk a szezon eddigi időszakában és én szeretném látni, hogy ténylegesen hol tartunk, az eddig végzett munka mire elég a Recco ellen, milyen problémák jönnek elő egy ilyen erős ellenféllel szemben.

Nemsokára jön számunkra egy olyan rövid időszak, amely nagyon fontos lesz, előbb a Mladosttal játszunk, majd pedig a Szolnok lesz az ellenfél a Magyar Kupa elődöntőjében. 

- Mégis, mire tudod felhasználni ezt a meccset, a ritka alkalmat, hogy a Recco az ellenfél?

- Fontos, hogy ilyen téren is tapasztalatot szerezzünk, "megtanuljuk" a Reccót, azt, hogy hogy kell, hogy lehet egy ilyen nehéz ellenféllel szemben végig meccsben lenni. A kispadját - tehát a játékosállomány egészét - tekintve a Recco szerintem a világ legjobb csapata. A szervezettséget illetően az én szubjektív véleményem szerint nem lehet ugyanezt elmondani róluk. Ettől függetlenül ők is mérkőzésről  mérkőzésre jobban játszanak, a szervezettség terén is látszik a folyamatos fejlődés. Viszont a játékuk egyik legfőbb jellemzője, hogy erősen individuális jellegű. A világ legjobb játékosait szerződtették, és ha ez a csapat jól játszik, akkor nagyon-nagyon nehéz megállítani őket. Minden pozícióban világklasszis, sorolhatnám a neveket, de mindenki tudja. A legesleg-legekről beszélünk... :-) Ha az individuális játék valamiért akadozik, ha ezek a markáns karakerterek rossz napot fognak ki vagy elkezdenek kicsit kapkodni, akkor már töredezni kezd a felület, s a résekbe lehet ékeket verni. Ilyen réseket láthattunk az elmúlt években a BL nyolcas döntőjében, az Olympiakosz megmutatta, hogy ezeket a lehetőségeket jól ki lehet használni. 

Egyéként pedig még mi is egy folyamatban vagyunk, készülünk, vannak terveink, amiket meg szeretnénk valósítani. Vannak olyan taktikai elemek, amelyek lassabban állnak össze, amiket még gyakorolnunk kell. Ugyanakkor a munkánk egy része "meccsfüggő", a játékunkban úgy tudunk előrelépni, ha látjuk éles helyzetben, hogy mi hogy működik. Egy-két taktikai elem hatékonyságát csak ezen a szinten próbálhatjuk ki. Ahogy haladunk előre a mérkőzésen és látom, hogy mi történik, ahhoz igazítom a fejemben lévő tervet, amivel leülök a kispadra, tehát folyamatosan reagálok. 

Ugyanakkor sok körülmény hatással van egy ilyen meccs alakulására, nem tudjuk például, hogy milyen lesz a bírói felfogás. A mi meccseinken az elmúlt időszakban 20-22 kiálíltás volt összesen, amit a Reccónál és a Mladostnál láttam, ott elmentek a bírók 30 kiállítás fölé. A rengeteg emberelőny-emberhátrány pedig nagyon meghatározza a játékot. Az edzőnek meccs közben alkalmazkodia kell ahhoz, hogy a bírók többet vagy kevesebbet engednek.

- Milyen csapattal utaztatok?

- Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás maradt otthon, Tonya (Német Toni - a szerk.) jött centerként és Márk (Kállay Márk - a szerk.) utazott velünk.


RATKO RUDICS (Pro Recco) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ez egy tesztmérkőzés lesz számunkra, szeretném látni a játék minőségét, a hozzáállást és az eredményeséget. Tudom, hogy a mostani győzelem nem olyan nagyon fontos, mert az a pillanat majd júniusban jön el, de szeretnénk egy nagyon jó meccset játszani, s megelőzni a Ferencvárost a tabellán."


ALEKSZANDAR IVOVICS (Pro Recco) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Egy fantasztikus és nagyon kemény meccs vár ránk: Európa bajnokával játszunk, amely idén még erősebb. Nagyszerű lövői vannak minden poszton és ha nyerni akarunk, minden erőbedobásra szükségünk lesz. Ezt először mondhatjuk ebben a szezonban. 

Biztos vagyok abban, hogy a bolognai szurkolók mellettünk állnak majd, hiszen néhány nap alatt ezer jegy kelt el. Csodálatos helyszínen, Olaszország egyik legjobb uszodájában játszhatunk, ahol tavaly is megfordultunk és a hangulat hihetetlen volt."


NICOLAS CONSTANTIN-BICARI (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Várjuk a Recco elleni meccset. Felkészültünk és készen állunk a küzdelemre. Azt hiszem, egy nagyon magas színvonalú mérkőzés vár ránk."