FACEBOOK

Eurokupa - a negyeddöntők visszavágói következnek

Eurokupa - a negyeddöntők visszavágói következnek
hozzászólás, 2019.11.08.

A Miskolc a csodára készül, az Eger számára viszont reális az esély a továbbjutásra az Eurokupa-negyeddöntők szombati visszavágója előtt. A program és a két magyar csapat vezetőedzőjének nyilatkozata a vlv-nek:


Eurokupa, 2019-20

A SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRÉNEK ÖSSZES EREDMÉNYE

A SELEJTEZŐK MÁSODIK KÖRE


EZ TÖRTÉNT A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJÁBAN


Negyeddöntő-visszavágók:

November 9., szombat (időpontok helyi idő szerint)


12.00 Mataro-Nagyvárad 

A Nagyvárad 12:9-re nyert az első meccsen.

15.00 Vouliagmeni-Ortigia 

Az első meccs 9:9-es döntetlenre végződött.

19.00 Miskolc-Brescia

Az első találkozón a miskolciak 17:10-re kikaptak Bresciában.

VIDUMANSZKY LÁSZLÓ (PannErgy Miskolc VLC) vezetőedző a vlv-nek:

- Ameddig csak a legkisebb esély megvan a hátrány behozására, meg kell próbálni! Nem azért dolgoztunk nyár óta, hogy feladjuk. A többi eredményt nézve látható, hogy a legnehezebb ellenfelet kaptuk és tény, hogy az egész szezon legnehezebb meccsét játszottuk Bresciában. Van ilyen, hogy egy csapat beleszalad egy ilyen mérkőzésbe.

Kielemeztük azokat a hibákat, amelyek miatt már a félidőre 3:8-as hátrányba kerültünk. Látható volt, hogy tálcán kínáltuk a lehetőségeket, amikből aztán gólokat is kaptunk, gondolom, ebből mindenki tanult. Nem lehet ilyen ajándékokat adni egy ennyire jó csapatnak, mint a Brescia. 

Hazai pályán szeretnénk megmutatni, hogy van bennünk kellő érő és képesek vagyunk a visszavágásra. Ez már csak azért is  fontos, mert a jó eredmény segítené a csapat további útját a bajnokságban és a Magyar Kupában. 

Meglátjuk, mit tudunk produkálni. Készülünk erősen, szerdán nálunk járt a Nagyvárad, két edzésen gyakoroltuk a védekezést, az emberelőnyt és az emberhátrányt, nagyon hasznos volt.

Lőrincz Bálint még egy ideig nem játszhat, Sztojanovics állapota kicsit javult, ő biztos, hogy bevethető lesz, vannak más kisebb sérülések is, de ez nem fog befolyásolni semmit.


20.30 Strasbourg-Eger

Az első meccsen az Eger 12:8-ra nyert.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Mindegy, hogy milyen meccs lesz, hogy mi történik a négy negyed alatt, a lényeg az, hogy bármilyen módon, de bejussunk az elődöntőbe. Nyilván ezen dolgoztunk egész héten és így indultunk útnak, hogy ez a feladat, ezt kell abszolválni.

- Hogy készültetek erre?

- Taktikai elemeket gyakoroltunk, próbáltunk támadásban és védekezésben is előrelépni. Mivel Vlahopulosz nélkül kell játszanunk, próbáljuk megoldani az ő helyettesítését, remélem, hogy sikerülni fog és még pontosabban játszunk majd, mint az előző meccsen. Meghatározó játékosról van szó, az újaknak, akik idén érkeztek, át kell venniük a hiányzó játékos szerepét, amit úgy is fogalmazhatok, hogy mindenkinek előre kell lépnie egyet.

- Erre képesek leszek?

- Úgy látom, hogy egyelőre működik a dolog, persze, az lenne jó, ha minél magasabb szinten sikerülne.

- Bár most még csak az elődöntőről van szó, és bár hülye kérdésnek tűnik: a döntőbe jutás mennyire fontos nektek most?

- A BL-ben eltöltött évek után úgy indultunk neki ennek a szezonnak, hogy az Eurokupa olyan sorozat, amely azért más színvonalat képvisel, mint a BL, de azért ez egy nemzetközi kupasorozat és már a Ferencváros esetében látszódott, hogy nem olyan könnyű megnyerni. A legjobb négyben már a BL színvonalát képviselő csapatok lesznek, szeretném, hogy ha már nem tudunk hétről hétre a BL-ben szerepelni, akkor itt győzzünk és játsszunk jó meccseket olyan csapatok ellen, mint amilyen most a Szolnok volt számunkra a hazai bajnokságban.