FACEBOOK

Eurokupa: Eger-Strasbourg 12:8, Brescia-Miskolc 17:10

Eurokupa: Eger-Strasbourg 12:8, Brescia-Miskolc 17:10
hozzászólás, 2019.10.30.

Az Eger jó reményekkel utazhat a strasbourgi visszavágóra, a Miskolc viszont súlyos vereségbe szaladt bele Bresciában. Részletek az Eurokupa negyeddöntőiről, Dabrowski Norbert és Vidumanszky László nyilatkozata a vlv-nek:


Eurokupa, 2019-20

A SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRÉNEK ÖSSZES EREDMÉNYE

A SELEJTEZŐK MÁSODIK KÖRE

Negyeddöntők, 1. forduló

A VLV ELŐZETESE


Eger-Strasbourg 12:8 (3:1, 2:4, 4:3, 3:0)
G.: Sz. Rasovics 4, Hosnyánszky, Murisics 3-3, Csacsovszky E. 2, ill. Markovics 4, Cesca, Babics, Begovics, Bratics



​A visszavágó november 9-én lesz Strasbourgban.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon nehéz volt. Az szokott lenni általában, hogy a nemzetközi meccs után nagyon nehéz a hazai bajnokságban játszani, ez most valahogy fordítva sült el, ahogy egyébként azt a Szolnok barcelonai utazása is mutatja. Szerencsére megoldottuk és ahhoz képest, hogy csak küzdöttünk, küzdöttünk, nem igazán sikerültek a dolgokaink, még egész jó eredményként kell értékelni ezt a négygólos előnyt.

- Adott-e bármilyen fontos tapasztalatot a meccs?

- Vlahopulosz sérülése után egy csomó dologban változtatnunk kellett és látszott, hogy ezek azért még nem igazán mennek.

- Elmondtad az előzetesben, hogy körülbelül ez a lálektani határ, hiszen negyedenként egygólos előnnyel ez a hátrány behozható az ellenfél számára. Most, hogy mégis megvan ez az eredmény, mit mondasz?

- A mostani eredménytől fügetlenül azért tutazunk ki a visszavágóra, hogy azt megnyerjük. Ha itt eggyel nyertünk volna vagy akár 15-tel, akkor is úgy mennénk, hogy ott is győzzünk.

Címlapkép: Komka Péter/MTI


Brescia-Miskolc 17:10 (4:1, 4:2, 6:3, 3:4)
G.: Cannella 6, C. Presciutti 3, Buha, Nora, Figari 2-2, Alesiani, Nikolaidisz, ill. Nagy Á. 3, Vadovics V., 2, Banicsevics, Krijesztorac, Hornyák, Misics, Milicsics

A visszavágó november 9-én lesz Miskolcon.

VIDUMANSZKY LÁSZLÓ (PannErgy Miskolc VLC) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon gyengén kezdtünk és ez sajnos így ment az egész mérkőzés folyamán. Sajnos azok a dolgok, amikre külön felhívtuk a figyelmet, hogy miként próbáljuk semlegesíteni az ellenfél kulcsjátékosait - nem sikerültek. Amire készültünk, éppen abból kaptunk ki. Mindenkinek le kell vonnia a következtetést és megérteni, hogy ilyen hozzáállással nem lehet felvenni a harcot egy olyan rutinos csapattal, mint a Brescia, amelynek komoly múltja van még a Bajnokok Ligájában is. Ők most bebizonyították, hogy nagyon sokat kell még tanulnunk ahhoz, hogy ilyen szinten helytálljunk.

Rengeteg hibával játszottunk, rossz teljesítményt nyújtottunk, elpuskáztuk a helyzeteinket, nem voltunk türelmesek. Amit a védekezéssel kapcsolatban megbeszéltünk, nem működött, ezért váloztatni kellett, de az sem jött be. Az ellenfél elhúzott és olyankor már eleve nagyon nehéz, főleg ilyen rutinos játékosokkal szemben, akik aztán kényelmesen, nyugodtan játszották végig a meccset. Gondolom, ők sem számítottak arra, hogy ilyen könnyű lesz számukra ez a mérkőzés. Elsősorban magunkban kell keresni a hibákat.

Ami a visszavágót illeti: sportember vagyok, én biztos, hogy nem adom fel. Ki fogjuk elemezni ezt a mérkőzést és ha a továbbjutás ezek után már nem is lehet reális cél, azért a győzelem elvárható és az alapot adhat arra, hogy a jövő másmilyen legyen. 

Nem vagyunk annyival gyengébbek, mint amit a végeredmény mutat, gondolom, hogy hazai pályán valamilyen szinten vissza fogunk tudni vágni a Bresciának, hogy legalább a jó hírünket visszahozzuk. A baj az, hogy egyhamar nem lesz ilyen lehetőségünk, most megint hosszú harcot kell vívnunk azért, hogy hasonló szintre jussunk el. Ezt is meg kell tanulni, hogy ha van ilyen lehetőség, azzal hogyan kell élni.


A meccs élő streamje:


További eredmények:

Nagyvárad-Mataro 12:9 (2:3, 2:2, 5:1, 3:3)
G.: Inaba 4, V. Georgescu 3, Dragomirescu 2, Ilisie, Colodrovschi, ill. Yanez Dominguez 5, De Freitas Guimaraes 2, Veich, Fernandez Cerda

Ortigia-Vouliagmeni 9:9 (2:3, 3:2, 1:3, 3:1)
G.: Gallo, Rossi 3-3, Giacoppo 2, Di Luciano, ill. Pontikeasz 3, Kalogeropulosz 2, Basics, Gkiuvecisz, Guvisz, C. Afrudakisz