FACEBOOK

Eurokupa: kezdődnek a negyeddöntők - Eger-Strasbourg, Brescia-Miskolc

Eurokupa: kezdődnek a negyeddöntők - Eger-Strasbourg, Brescia-Miskolc
hozzászólás, 2019.10.29.

Szerdán rendezik meg az Eurokupa negyeddöntőinek első fordulóját. Az Eger itthon, a Miskolc Bresciában igyekszik jó eredményt elérni a november 9-i visszavágóra. A program és előzetesünk nyilatkozatokkal:


Eurokupa, 2019-20

A SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRÉNEK ÖSSZES EREDMÉNYE

A SELEJTEZŐK MÁSODIK KÖRE

Negyeddöntők, 1. forduló (a visszavágók november 9-én lesznek)

Október 30., szerda (időpontok helyi idő szerint)


15.00 Ortigia-Vouliagmeni

19.00 Nagyvárad-Mataro

18.30 Eger-Strasbourg

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Annyiban speciális a helyzet, hogy olyan csapat az ellenfél, amellyel még soha nem találkoztunk. Sok információnk nincs róluk, a BL-selejtezőkön részt vettek, onnan vannak videóink. Ennek ellenére elsősorban a saját játékunkkal foglalkoztunk a felkészülés során, mert jobb csapatnak tartom az Egert, mint a Strasbourgot. A Szolnok elleni meccseinken tapasztalt hibáinkat kell rendbe tennünk. Ma lesz még egy videózás, tegnap is volt, akkor a saját játékunkat elemeztük, most következik a Strasbourg. Emellett eddig fizikai rehabilitációs edzéseink voltak, kicsit "átmostuk" a fiúkat az erőnléti edzővel.

A franciáknál sok a szláv légiós, a legjobb játékosuk Paavo Markovics, aki a Durovnikkal nyert BL-t, horvát válogatott is volt. Nem játszanak semmi extrát, én úgy érzem, hogy azzal a játékkal, amit a Szolnok elleni első meccsen mutattunk, szerintem négy negyed alatt érvényesítenünk kell az akaratunkat.

- Ez az előnyt gólokban mérve mit jelent?

- Szerintem négy gól a kritikus határ, mert annak behozása negyedenként egy gól különbséggel lehetséges, öt gól már megnyugtatóbb lenne. Ez sikerülhet, de ha fáradtak, ólmosak leszünk az elején, akkor ez nehezítheti a helyzetet, ezért inkább most is azt mondom, hogy nyolc negyed van a párharc eldöntésére, s annak végén kell jobban állni. Egyébként nem gólkülönbséget számolgatok, képesnek tartom a csapatot arra, hogy itthon és idegenben is legyőzze a Strasbourgot.

Vlahhopulosz a kézsérülése miatt nem fog játszani.


20.30 Brescia-Miskolc

VIDUMANSZKY LÁSZLÓ (PannErgy Miskolc VLC) a vlv-nek:

- Ez nem az a Brescia, amely két éve vagy tavaly játszott a Bajnokok Ligájában, néhány külföldi játékos elhagyta a klubot, de azért még mindig kemény ellenfél, a mag megmaradt, Del Lungo, a két Presciutti, Figari, Alesiani. Egyre jobbak a fiataljaik is, komplett csapatuk van, de mi sem vagyunk gyengék, ezt megmutattuk a Fradi ellen és most a Magyar Kupa negyeddöntőjében is.

Nagy meccset várok, jó, hogy kint kezdünk, szeretnénk minél jobb eredménnyel hazatérni, hogy jó pozícióban kezdhessük majd meg a hazai visszavágót. Győzni szeretnénk már idegenben is.

Ami a csapatunkat illeti, voltak kisebb-nagyobb problémáink, Lőrincz Bálintot két napja vakbélgyulladás miatt meg kellett műteni és remélem, hogy Sztojanovics bordasérülése rendbe jön és játszhat majd szerdán.