FACEBOOK

BL-szombat: FTC-Marseille és OSC-Hannover - vlv-előzetes

BL-szombat: FTC-Marseille és OSC-Hannover - vlv-előzetes
hozzászólás, 2019.10.18.

A BL-főtábla B csoportjának mindkét magyar részvevője itthon játszik szombaton, a Fradi a Marseille-t, az OSC a Hannovert fogadja. Előzetesünk a teljes programmal és nyilatkozatokkal:


Bajnokok Ligája, főtábla

B csoport

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

2. forduló, október 19., szombat (időpontok helyi idő szerint)


19.00 Mladost Zágráb-Dinamo Tbiliszi

20.30 Pro Recco-Terrassa

15.00 FTC-Marseille - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző

- Egy kicsit pikantériája ennek a mérkőzésnek, hogy a két csapat két hét múlva (november 2-én - a szerk) Marseille-ben egyetlen meccsen dönti el az Európai Szuperkupa sorsát. Tudjuk, hogy olyan csapatról van szó, amelynek erejét a hazai pálya mindig megsokszorozza, ezt sokan elmondták már róluk. Ebből az következik, hogy a két meccs között lesz különbség, most talán mindkét fél inkább azt tartja elsődlegesnek, hogy megismerje a másik erősségeit és gyengéit. A Szuperkupa-döntő az, ami mindkét csapat számára kiemelkedően fontos ebben az időszakban. 

​A felkészülésünk rendben zajlott, a héten két kétkaput já,tszottunk az Egerrel. A betegségből gyógyuló Jansik Szilárd még biztosan nem játszik, a többiek "adottak".

MARC AMARDEILH (Marseille) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"A játékosok nagyon motiváltak, mert ezt a Bajnokok Ligáját végig akarjuk játszani. Mindenki komolyan veszi a feladatát és a csapat sikeréért küzd."

VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Ez lesz a második meccsünk az idei BL-ben és nyernünk kell, mert minden pont fontos a final eightbe kerüléshez. Jó felkészülés lesz ez a Szuperkupa döntőjére is. A Marseille számunkra új ellenfél, most kicsit alaposabban megismerjük őket és jobban képben leszünk velük kapcsolatban, mire elérkezik a Szuperkupa-döntő napja."

IGOR KOVACSEVICS (Marseille) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Olyan csapatunk van, amely miatt joggal aggódhat valamennyi riválisunk a csoportban. Készen állunk és meg akarjuk mutatni, mit tudunk elérni a csapatmunkánkkal."


20.30 OSC-Hannover - Digi Sport 2, vlv (szöveges élő)

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Nincs könnyű meccs a BL-ben, de hazai pályán a jó kezdés után ugyanúgy szeretnénk folytatni, tehát mindenféleképpen győzelmet várok.

"Tiszta hetünk" volt, sokat edzettünk, tegnap voltak nálunk a kínaiak, velük fór-hátrányt gyakoroltunk, készülünk most már specifikusan a Hannoverre. Egy mondatban úgy tudnám őket jellemezni: veszélyesek lehetnek, ha nem figyelünk rájuk oda.

Jelenleg mindenki egészséges.

KARSTEN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ismét egy idegenbeli mérkőzés, Budapesten. A legutóbbin (az FTC ellen) megmutattuk, hogy képesek vagyunk magas szinten játszani. Szeretnénk megsmételni ezt, most már a találkozó teljes időtartama alatt és akkor egy érdekes meccs lehet az OSC elleni párharcból." 

NEMANJA UBOVICS (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

"A Hannover elleni meccs nagyon fontos a számunkra, mint ahogy minden hazai mérkőzésünk. Jobb a csapatuk, mint tavaly és biztos vagyok abban, hogy ők az egyik esélyesei a final fourba kerülésnek. Ezért nem lazíthatunk, teljes mértékben koncentrálnunk kell az egész meccsen, különösen a védekezés terén. Újra otthon játszunk és remélem, meg tudjuk ismételni a legutóbb mutatott formát, hogy aztán együtt ünnepelhessünk a szurkolóinkkal."

DARKO BRGUJAN (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

"Jól kezdtük a szezont, jó meccsekkel, úgyhogy így is kell folytatnunk. Sok játékos cserélődött nálunk és még időre van szükség, hogy megszokjuk egymást. Javulnunk kell a védekezésben, azt hiszem, az idő múlásával egyre jobbak leszünk ezen a téren. Megpróbáljuk megnehezíteni az OSC dolgát, de ennek a mérkőzésnek ők az esélyesei."

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE