FACEBOOK

Nyugodj békében, kolléga, Guido...

Nyugodj békében, kolléga, Guido...
hozzászólás, 2019.09.30.

Elment egy újságíró, Guido Martinelli, aki évtizedek óta hozzá tartozott a vízilabda világához.


68 éves volt, de örökifjú. Minden komoly eseményen  találkozni lehetett vele, jobb kezében tartott kis videokamerájával, bal kezével a nyilatkozó arca elé tartott mikrofonjával jellegzetes figurája volt az olasz és a nemzetközi vízilabdaéletnek. A genovai sportsajtó oszlopos tagjaként és számos Ligúr-tenger parti klub állandó kísérőjeként ismerte őt a pólóvilág.

Halálhírét mi Madaras Norberttől hallottuk, akit nagyon megérintett az olasz sajtóban megjelent gyászinformáció. Guido ugyanis gyakran és látványosan juttatta kifejezésre, hogy imádja a magyar játékosokat, akik rendszeres nyilatkozatalanyai, egyben tévéműsorának meghívottjai voltak.

Személyes kapcsolatunk emlékei idéződnek fel, mindig megöleltük egymást, amikor - természetesen rohanás közben, pár másodpercre megállva, - egy-egy fontos esemény elején, a vízparton összetalálkoztunk.

Űrt hagytál magad után.

Nyugodj békében, Guido...


Olasz megemlékezések Guido Martinelli halála kapcsán:

Az olasz szövetség hivatalos honlapja

Pro Recco

A waterpolopeople.com összeállítása a sportklubok megemlékezéseiből.

A Recco Pro alábbi megemlékező filmje Guido halála alkalmából készült. Bőven van magyar érintettség, hiszen a meccs a 2006-ös olasz bajnoki döntő utolsó mérkőzése, a Pro Recco sapkájában Benedek, Madaras és Szivós, utóbbi lövi a klub 20. Scudettóját jelentő gólt a mérkőzés utolsó másodperceiben...:

 


A Dubrovnik legyőzésével Euroliga-győztes a Pro Recco - Kásással és Madarassal a soraiban. Pino Porzio vezetőedző nyilatkozik Guidónak. (2007, Milánó) Fotó: vlv


Guido kamerája és mikrofonja előtt a nap hőse: Madaras Norbert utolsó másodperces góljával győzött - ítéletidőben - a Jug Dubrovnik elleni döntőben a Pro Recco és ezzel ismét Euroliga-győztes. (2008, Barcelona)


Igazi kincs egy közös kép Nagy Viktorral, a magyar válogatott kapusával. (2015, Bergamo, Világliga-szuperdöntő) Fotó: vlv