FACEBOOK

Eurokupa-sorsolás

Eurokupa-sorsolás
hozzászólás, 2019.09.17.

A LEN svájci központjában kedden kialakították az Eurokupa következő selejtezőcsoportjainak párosítását. A két magyar csapat elkerülte egymást, de a Miskolc sajnos nem kapott rendezési lehetőséget. Vidumanszky László és Dabrowski Norbert reagálása a vlv-nek.


Eurokupa, 2019-20

A SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRÉNEK ÖSSZES EREDMÉNYE


Az első selejtezőkörből továbbjutott csapatok:

Mediterrani Barceloneta (spanyol), Eger, Miskolc, Montpellier (francia) - csoportelsők.
Mataro (spanyol), Sibenik (horvát), Noisy (francia), Ortigia (olasz) - csoportmásodikok.

Második selejtezőkör (szeptember 27-28-29):

E csoport, Sibenik (Horvátország)


Mediterrani Barcelona
Sibenik
Miskolc
Ortigia

F csoport, Mataro (Spanyolország)

Mataro
Eger
Noisy
Montpellier

VIDUMANSZKY LÁSZLÓ (PannErgy Miskolc) vezetőedző a vlv-nek:

- Várható volt, ilyesmire számítottam. Az, hogy Sibenikben lesz a torna, nem rossz - ha már nem mi rendezhetünk. Most elkezdjük gyűjteni az információkat az ellenfelekről, de szerda estig ezzel a témával részletesebben nem foglalkozunk, hiszen most a Szeged elleni bajnoki meccsre készülünk.

Ami az esélyeket illeti, így első ránézésre azt mondom, hogy ebből a csoportból - megfelelő felkészülés után - tovább lehet jutni. Ez lesz a cél.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Azt hittem, hogy Miskolc rendező lesz, ez nem így történt. Most beszerezzük a videóanyagokat, hogy megfelelően felkészülhessünk. Ha komoly céljaink vannak, akkor igazából mindegy, hogy kik az ellenfelek. Annak természetesen örülök, hogy nem játszik már most egymás ellen a két magyar csapat.

Úgy gondolom, hogy a csoportból továbbjutunk.

A csoportokból az első kettő jut tovább és a negyeddöntőbe kerül. Ott mindegyik csapat a BL-selejtezők utolsó fordulójában kiesett klubbal találkozik és oda-visszavágón lehet eljutni az Eurokupa elődöntőjébe, október 30-án, szerdán és november 9-én, szombaton.

Az elődöntők első meccse 2020. február 22-én lesz, a visszavágók március 4-én.

Az Eurokupa-döntő két mérkőzésének időpontja április 22. és május 9.

Az előző szezon győztese, a Marseille és a BL-címvédő Ferencváros november 2-án, szombaton Marseille-ben vív meg a LEN Szuperkupáért.