FACEBOOK

Sajtótájékoztató a Duna Arénában - már árulják a januári budapesti Eb jegyeit

Sajtótájékoztató a Duna Arénában - már árulják a januári budapesti Eb jegyeit
hozzászólás, 2019.09.03.

Női és férfi válogatottunk is célul tűzte ki, hogy megszerezze az olimpiai kvalifikációt a januári budapesti Európa-bajnokságon. Kedden megtartották a sportesemény első sajtótájékoztatóját. vlv-tudósítás az elhangzottak teljes videófelvételével:


A budapesti Eb (2020. január 12-26.) szervezése rendben folyik, elkészültek a rendezvény arculati elemei, megnyílt a torna hivatalos honlapja, a jegyárusítás pedig szeptember 1-jén megkezdődött, a csoportmeccsekre 1490, a döntőkre 5490 forint a legolcsóbb belépő.

A nőknél 12, a férfiaknál 16 csapatos Eb-nek a Duna Aréna ad otthont, ugyanitt tartották meg kedden az esemény első sajtótájékoztatóját, amelyen női és férfi válogatottunkat a szakvezetésen kívül játékosok is képviselték - a lányoktól a friss házas Keszthelyi Rita és Gangl Edina, a fiúktól Varga Dénes, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián és Pohl Zoltán volt jelen.

Ami a legfontosabb: mindkét csapatunk szeretne "nyugodt tavaszt", hiszen amúgy is rendkívül zsúfolt a hazai és a nemzetközi versenynaptár. Ez azt jelenti, hogy mindkét szakágban kifejezetten cél az olimpiai kvóta megszerzése a budapesti Eb-n.


vlv-képek


​Märcz Tamás férfi szövetségi kapitány elmondta, hogy december 14-én még BL-mérkőzések lesznek, az Eb-felkészülést tehát csak ezt követően lehet megkezdeni, december 16-án. Azt megelőzően is lesznek összetartások, hiszen a magyar szövetség nevezte a csapatot a Világligára, s ősszel várhatóan két meccset játszik válogatottunk ebben a sorozatban. Másfél héttel a budapesti Eb kezdete előtt Olaszországban veszünk részt egy felkészülési tornán, itt lehet majd elvégezni az "utolsó simításokat".

A lányok szintén indulnak a Világligában, nekik csak valószínűleg egy meccsük lesz ebben az évben, novemberben, ezért Bíró Attila szövetségi kapitány most tárgyal a klubokkal, hogy azok elengedjék néha máskor is a válogatottakat közös munkára. Az Eb előtt házigazdái leszünk egy női nemzetközi felkészülési tornának és fogadjuk közös edzőtáborozásra a kínai válogatottat.


vlv-képek


A budapesti Eb mindkét tornáján csak egy olimpiai helyet lehet megszerezni. A férfiaknál ez akkor sikerülhet, ha Szerbián, Olaszországon és Spanyolországon kívül más válogatott nem előz meg minket, nekik ugyanis már megvan a tokiói helyük. A férfi mezőny egyébként még nem teljes, akik biztosan itt leszek (természetesen rajtunk kívül): Szerbia, Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Görögország, Montenegró és Oroszország. A további nyolc helyet az október 11-13-i kvalifikációs selejtezőtornán "osztják el" maguk között a még nem kvalifikált csapatok. 

A hölgyeknél Magyarország mellett Hollandia, Görögország, Spanyolország, Olaszország és Oroszország már részvevő, a női selejtezők október közepén lesznek. A kvótaszerzés különösen nehéz lesz ezen az Eb-n, hiszen az európai csapatok közül eddig csak Spanyolország tudta biztosítani tokiói részvételét.

Az Eb-csoportokat sorsolás útján, október 22-én alakítják ki Budapesten. 

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyarország Egyesülete és a Magyar Vízilabda Szövetség együttműködési megállapodásának keretében több ezer hátrányos helyzetű, és állami gondozott gyermek számára szervezett lehetőséget teremtenek a helyszíni szurkolásra az Európa-bajnokság időtartama alatt.

VLV-VIDEÓK:


Vári Attila a budapesti Eb sajtótájékoztatóján


Harrach Péter a budapesti Eb sajtótájékoztatóján


Märcz Tamás a budapesti Eb sajtótájékoztatóján


Bíró Attila a budapesti Eb sajtótájékoztatóján


Keszthelyi Rita a budapesti Eb sajtótájékoztatóján


Varga Dénes a budapesti Eb sajtótájékoztatóján