FACEBOOK

új év, új remények

új év, új remények
hozzászólás, 2007.03.06.

Az elmúlt idényt őgy védhette végig Nagy Viktor, hogy nem kellett versenyeznie Németh Zsolttal.

A bizalom adta pszichikai biztonság persze nem elég önmagában a kiemelkedő produkcióhoz, az előrelépéshez továbbra is kemény munka szükségeltetik. A TEVA-VasasPlaket kapusedzője, Mátéfalvy Csaba úgy látja, még sok megpróbáltatáson kell túlesnie az edzéseken "áldozatának", hogy még biztosabb legyen a kapuban.

Maga Nagy Viktor is önkritikus, noha akár értetlenkedhetne is, hogy miért nem őt választotta Kemény Dénes szövetségi kapitány a Világkupa előtt: "A bajnokság végén jól ment a védés, sajnos a Világkupa-felkészülés alatt már nem éreztem olyan jó formában nem én kerültem a Világkupa-csapatba Szécsi Zoli mögé."

Nagy Viktor kihasználta az így keletkezett szabadidőt, és megműttette rakoncátlandkodó könyökét. Porcleválást, meg miegymást diagnosztizáltak az orvosok, és abban a reményben feküdt kés alá, hogy az Európa-bajnoki felkészülésen újra versenyre kelhet Jászberényi Gáborral, az Eger kapusával, akivel amúgy kiválló viszonyt ápol. Kemény Dénes azonban nem érezte százszázalékosnak Nagy Viktort, így a kontinensviadalt megelőző edzőtáborba sem kapott meghívót.

"Talán jobb is így, nem lőtték szét a frissen operált kezemet. Új idény következik, és nekem ismét bizonyítom kell" - mondja higgadtan Nagy Viktor, akiben élénken él az elvesztett bajnoki döntő. Két okból is: egyrészt jól ment a védés, másrészt a küszönbön bukott el a csapat, azok után, hogy az első két meccset megnyerte a Honvéd ellen.

Sokan azzal viccelődnek, hogy a két kupagyőzelem után elvesztett harmadik finálé akár jó előjel is lehet: ezúttal a bajnokságban ér el a csúcsra a TEVA-VasasPlaket.

"Nem vagyok babonás - reagált a felvetésre Nagy Viktor. - Persze örülnék, ha ez a logika érvényesülne. Mindenesetre a TEVA-VasasPlaket egyre jobb, erősebb a keret, igazi csapatot alkotunk. Ha igazán felfutunk, az Euroliga-döntőbe jutást sem tartom lehetetlennek. A kupaezüstérem miatt sem búslakodom, attól még összejöhet a bajnoki arany."

 

(forrás: Vasas SC) 

Címkék:
Nagy Viktor