FACEBOOK

Elutazott az Universiade-válogatott

Elutazott az Universiade-válogatott
hozzászólás, 2019.06.29.

Elutazott a nápolyi Universiadén Magyarországot képviselő férfi vízilabdacsapat. Horváth János szövetségi kapitány és Sánta Dániel csapatkapitány a vlv-nek:


A magyar Universiade-válogatott:

Kardos Gergely, Szakonyi Dániel - kapusok,
Bencz Rolf, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd - mezőnyjátékosok.
Az utazó stáb: Horváth János szövetségi kapitány, Keszthelyi Tibor szövetségi edző, Bors László kapusedző.


HORVÁTH JÁNOS a vlv-nek:

- Azért utazunk, hogy megnyerjük a tornát. A mezőnyt nem ismerjük, egyedül az orosz Universiade-válogatottról van képünk, amely Budapesten készült. Az ő csapatuk gyakorlatilag megegyezik az orosz felnőtt válogatott 25 éven aluli tagjaival. Dinamo Moszkva-játékosok, a Steaua Bukarest centere, a Jug Dubrovnikban játszó orosz srác, ezek mind itt voltak. Játszottunk velük öt kétkaput, négyszer megvertük őket, egyszer kikaptunk. 

Nagyon erős a csoportunk, Horvátországgal, a házigazda Olaszországgal, Japánnal és Ausztráliával vagyunk együtt, utóbbi Universiade-csapata mindig nagyon erős.

- Milyen stílus jellemzi a csapatodat?

- A felkészülés során próbáltunk a felnőtt válogatott taktikai mezsgyéjén haladni, elsősorban azokat az elemeket igyekeztünk felépíteni, amiket a felnőtt válogatott is játszik. Én is kíváncsian várom, hogy milyen sikerrel.

- Hogy értékeled az elvégzett munkát?

- Egy hónapot dolgoztunk együtt, elég kemény munkát végeztünk, dolgoztunk rendesen, le a kalappal a srácok előtt, maximálisan partnerek voltak. Az utánpótlás-válogatottakból tulajdonképpen már mindenkit ismertem korábbról, s azoknak, akik most kezdettől fogva velem dolgoztak, természetesen ez az év fő eseménye. 

Szóval az elvégzett munkával maximálisan elégedett vagyok, de hogy mindez mire lesz elég, azt többek között azért nem tudom, mert a belgrádi Világliga után hozzánk csatlakozó három játékos - Kardos Gergely, Gyárfás Tamás és Várnai Kristóf - meghatározó figurái lesznek a csapatnak, s teljes összetételben nem is nagyon tudtunk együtt gyakorolni. Szerencsére lesz pár napunk Olaszországban, hogy kicsit összeszokjunk.

- Jó utat és sikeres szereplést kívánok!


SÁNTA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon jól sikerült ez a négy hét felkészülés, mindenki kihozta magából a maximumot. A négy hét során tudtunk sokat játszani különböző válogatottakkal, így az új szabályok megismerése is egész jó úton halad. Kicsit nehézkes, de minden más válogatottnak is szokni kell.

A csapat készen áll. Jó hangulatban várjuk az Universiadét. Nehéz csoportban vagyunk. Öt nap alatt öt meccset kell majd játszni, de képesnek tartom magunkat arra, hogy jó eredménnyel, kedvező helyzetből várjuk majd a folytatást. És szeretnénk minél jobb eredménnyel zárni.


A magyar csapat szabadnappal kezdi a tornát. Első mérkőzése csütörtökön 19.30-kor lesz, Horvátország ellen. Pénteken Japán, szombaton Olaszország, hétfőn Ausztrália lesz az ellenfél.