FACEBOOK

Megvan a magyar Világliga-válogatott!

Megvan a magyar Világliga-válogatott!
hozzászólás, 2019.06.13.

Tizenöten utaznak Belgrádba, a Világliga jövő heti szuperdöntőjére, 12-en itthon folytatják a felkészülést. Märcz Tamás csütörtökön csapatot hirdetett.


Valószínűleg soha nem volt példa arra, hogy egy csapathirdetés végén egyelen csalódott játékos sincs - most pedig ez volt a helyzet. A 27 tagú bő keretből 15-en utaznak a belgrádi Világliga szuperdöntőre (meccsenként 13 játékos szerepelhet), a többiek itthon folytatják a munkát.

Világliga-csapatunk: 

Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok),  - kapusok,
Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (MVLC), Dőry Farkas (DVSE), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (Eger), Gór-Nagy Miklós (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC) - mezőnyjátékosok.

Itthon készülnek tovább:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Märcz Tamás a vlv kérdésére elmondta, hogy az itthon maradók nem "adják ki" automatikusan a kvangdzsui vb-csapatot, illetőleg annak gerincét, a kapitány "fenntartja a jogot", hogy további cseréket hajtson végre, ha annak szükségét látja.

Délelőtt egyébként ismét a japánokkal edzett együtt a magyar csapat. Két negyedet játszottak egymás ellen, majd fór-hátrány gyakorlás következett, az egyik kapunál a japánok támadtak és mi védekeztünk, a másiknál fordítva.

Csütörtök estéttől kettéválik a 27-es keret, a Világligára utazók külön program alapján készülnek és hétfőn elutaznak Belgrádba. Dőry Farkas és Kállay Márk személyében várhatóan újoncokat avat a válogatott a belgrádi tornán.

VLV-VIDEÓ:


Märcz Tamás Világliga-csapatot hirdet


vlv-fotók a délelőtti edzésről