FACEBOOK

Jug Dubrovnik-FTC 9:10 - BL-elődöntőben a Fradi!

Jug Dubrovnik-FTC 9:10 - BL-elődöntőben a Fradi!
hozzászólás, 2019.06.06.

Nehéz meccsen biztos győzelmet aratott a Fradi a BLF8 negyeddöntőjében és így már mindenképpen éremért játszhat! A döntőhöz a CNA Barcelonetát kell legyőzni péntek este 20.30-kor. Helyszíni vlv-riportunk:


Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, első nap, Hannover (Németország)

Jug Dubrovnik-FTC 9:10 (3:5, 2:3, 1:2, 3:0)
G.: L. Fatovics 4, Loncsar, Jokovics, X. Garcia, Benics, Papanasztasziu, ill. Vámos Márton, Varga Dénes, S. Mitrovics 2-2, Kállay, Mezei, Jaksics, Younger

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A döntőbe jutásért pénteken 20.30-kor játszunk a CNA Barcelonetával. A meccset a Duna World közvetíti, nálunk a szokásos szöveges élő tudósítás lesz olvasható.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

0:1 - Stefan Mitrovics első gólja

0:2 - Mezei gólja

0:3 - Younger gólja

1:3 - Papanasztasziu gólja

Vogel Soma ötméterest véd

2:3 - Loren Fatovics első gólja

2:4 - Varga Dénes első gólja

3:4 - Benics gólja

3:5 - Vámos első gólja

4:5 - X. Garcia gólja

4:6 - Stefan Mitrovics második gólja

4:7 - Kállay gólja

4:8 - Vámos második gólja

5:8 - Loren Fatovics második gólja

5:9 - Jaksics gólja

6:9 - Loncsar gólja

6:10 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

7:10 - Loren Fatovics harmadik gólja

8:10 - Jokovics gólja

9:10 - Loren Fatovics negyedik gólja



vlv-képek


VARGA ZSOLT a vlv-nek:

- Gratulálok, Zsolt! Izgalmas volt, hullámzott a játék, volt, hogy már azt hittük, megvan és a végén egy kicsit izgulni kellett. Foglald össze, légy szíves, te hogy láttad?

- Körülbelül én is így láttam. Mindig azt mondom: amíg nincs lefújva a mérkőzés, soha nem gondolom, hogy már vége van. Az ellenfél jó volt, a bíráskodás pedig nehéz volt a mi számunkra, nagyon-nagyon sok kontrafaultot kaptunk elöl, volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor nem tudtunk rendesen támadásokat vezetni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nagyon jól reagáltunk ezekre a szituációkra. Kaptunk két "könnyebb" gólt és volt még két helyzetünk, amit, ha kihasználunk, még a két-három könnyen bekapott gól ellenére is megmaradt volna a biztos előnyünk.

Ez a mérkőzés így alakult, nagyon jó ellenfélről van szó, nyilvánvaló volt, hogy nem lesz könnyű.

- Szerencsére most már nem központi kérdés, de mi történt az ötméteresnél, hogy nyomódott meg az időkérést jelző gomb nálatok?

- Sehogy! Nem nyomtuk meg a gombot, szerintem valamitől bejelzett a rendszer. Azt mondták, hogy mi voltunk, de mi hozzá se nyúltunk a szerkezethez, le volt rakva oda az oszlopokra, nem is volt a kezünkben. A mieink közül addig egyébként sem nyúl senki a gombhoz, amíg én nem mutatom a time out-kérést. Nem nyomtuk meg, szerintem rendszerhiba történt.

- Most még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél, mindegy is, tulajdonképpen - ez most, hogy bent vagytok a négy között és ezen az óriási vízválasztón sikerült jól túljutni, s hogy már mindenképpen éremért játszotok, ez most adhat egy lendületet, egy kis lelki pluszt?

- Mindenkiben benne van az, hogy addig akarunk jutni, ameddig csak lehet. De ez valamennyi csapatra igaz. Nagyon éreztem a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy mindenki az első meccstől tartott a legjobban, mindenkinek ez volt a legfontosabb. Tényleg ez a legnehezebb, hiszen innen vagy felfelé megy a csapat, a legjobb négy közé vagy azok közé, akik úgymond, nézik a legjobb négyet. Igen, bízom abban, hogy talán ad egy kis lelki pluszt, hogy ezen túlvagyunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


VJEKOSZLAV KOBESCSAK a LEN sajtószolgálatának:

"Gratulálnunk kell a Ferencvárosnak, mert ma nem volt egyetlen aspektusa sem a játéknak, amiben jobbak lettünk volna náluk, mindent jobban csináltak. Nem tartom tragikusnak, hogy elveszítettük ezt a meccset, ilyesmi megtörténik a sportban.

Elismerésem az ellenfélnek, különösen az edzőjüknek. Ismerték minden gyengeségünket és kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtva kihasználták a lehetőségeiket.

Annak ellenére, hogy úgy tűnt, van esélyünk, én azt éreztem, hogy ha még egy vagy akár két negyedet játszunk, akkor sem tudunk nyerni."


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Szívből gratulálok, Soma! Az elsőt behúztátok, és ez volt talán a legeslegfontosabb - legalábbis a holnapi napig biztos nem lesz fontosabb. Hogy láttad, milyen volt, hogy érezted magad?

- Köszönjük szépen. Nagyon jól éreztem magam, minden percét élveztem, és már most alig várom a holnapi mérkőzést.

Rettentő kemény meccs volt. Az elején nagyon jól tudtunk kezdeni, rengeteg gólt lőttünk, és viszonylag nagy előnyre tettünk szert. A második fele a meccsnek inkább arról szólt, hogy tartsuk az eredményt. A Dubrovnik nagyon kemény szorosra kiállt, ami meg is állította a támadásainkat. Azt tudom mondani, hogy össze kell tenni azért a hátrányos védekezésünket holnapra, mert rengeteg gólt kaptunk megint emberhátrányból. Pihenünk, és csináljuk tovább. 

- Az ötméterest, amennyire a fényképezőgép kis kockájában látni tudtam, ugyanúgy védted, mint a bajnoki döntőn. Nem?

- Hasonlóan. Nem arra az oldalra számítottam, hogy lövi végül Fatovics, a mozdulata közben változtattam irányt. Örülök, hogy ki tudtam védeni, viszont utána egyből a szögletet követően fórba kerültünk és azt értékesítették, úgyhogy egy kicsit értékét vesztette a védés. De örülök, hogy a Final 8-ban az első ötméteresvédésem megvolt!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, és szerencsére végig tudtuk vinni a vezetést az egész mérkőzésen.

A bírók mindent megtettek az ellen, hogy mi nyomás nélkül tudjunk játszani, de elbírta ez a csapat ezt is - ebből lehet majd később erőt meríteni.

Boldogok vagyunk! Most még várjuk egyelőre, hogy ki ellen fogunk játszani. Úgy gondolom, mind a két csapat hasonló erőt képvisel, mint a Dubrovnik, úgyhogy győzelmi esélyekkel tudunk holnap vízbe szállni.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok, Tamás! Milyen volt?

- Köszönjük szépen. Megmondom őszintén, nem számítottam ilyen jó kezdésre, de úgy látszik, hogy a "zavaró tényezőket", amiken túl kellett esni a meccs kezdete előtt, mi viseltük el jobban.

- Ezek mik voltak?

- Többek között az, hogy a bemelegítő medencéből busszal kellett átjönnünk, köpenyben sétáltunk, aztán vártunk még 15 percet egy füsttel teli szobában. Aztán a vízben, a kiabálás után egyből kezdődött a meccs, úgy, hogy nem is tudtunk egy párat lőni. Mindegy, nem sorolom, az a lényeg, hogy jobban vettük az akadályokat, és a jó kezdés meghozta a végén azt, hogy kitartott az a nagy különbség, ami az elején volt. A vége azért melegre sikerült, de úgy érzem, hogy a necces szituációkban jó döntéseket hoztunk, illetve szerencsénk is volt, és ezáltal sikerült megőrizni a vezetést, és nyertünk a végén.

- Nagy dolog a négy?

- Nagy dolog, én még nem voltam négyben. :-) Szerintem mindenképpen nagy dolog, mert hivatalos elvárások nélkül jöttünk ide, tehát a 8.hely is "jó lett volna". De nyilván, ez nem egy olyan csapat, amelyben bárki is meg lenne elégedve egy 8.hellyel, ez szerintem látszott is a vízben. Szóval jó dolog, de innentől kezdődik a java.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Zoli, gratulálok neked is! Megvan az a cél, hogy éremért fogtok játszani. Egy kis értékelést kérek szépen a meccsről!

- Köszönjük szépen. Örülök, hogy így kezdtünk. Igazából azt beszéltük, hogy viszonylag nyomás nélkül megyünk bele, hiszen rajtunk kívül az összes csapat majdhogynem rutinos BL-résztvevő már - nekünk ez az első. Nagyon jól sikerült kezdenünk, így terveztük, hogy nekik megyünk, tudtuk, hogy mit játszanak. Végig egyben volt a védekezés, talán az utolsó negyedig, amikor a végén egy kicsit felengedtünk, és ott fel is jöttek. De örülök tényleg, hogy amit az elején elértünk előny, azt utána a végéig sikerült megtartanunk.

- Voltak kritikus pillanatok, amikor úgy érezted, hogy baj lehet.

- Nem, egy meccsen soha nem gondolok arra, hogy baj lehet. Főleg az elején nem is volt rá esély, hiszen végig 2-3 góllal vezettünk, sőt volt, hogy néggyel, 10:6-os előnynél. Amikor feljöttek a végén egy gólra, akkor mondhatná ezt az ember, de ilyenkor nem így gondolkozunk, hogy most baj lehet, hanem megyünk előre és csináljuk a dolgunkat.

- Ad most ez egy kis lendületet? Most már biztos, hogy éremért fogtok játszani. 

- Persze, hogy ad, mindenféleképpen és ugyanilyen keményen, ugyanekkora elánnal megyünk bele a következő meccsbe, bárkivel is kelljen játszanunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


STEFAN MITROVICS a vlv-nek:

- Nehéz volt, szerintem főleg azért, mert nem számunkra nem jól fújtak a bírók. Nagyon sok kontrafaultot kaptunk és ilyenkor nagyon nehéz, mert mindig félsz, hogy lefordulnak rólad. Szerintem jól játszottunk.

Most megvárjuk, ki fog nyerni, ki lesz az ellenfelünk. Esélyesebbnek látom a Barcelonetát, s szerintem még az is lehet, hogy az elődöntő összes csapata a mi főtábla-csoportunkból kerül ki. (Ez végül nem így történt, mert az Olympiakosz a másik csoportban szerepelt - a szerk.) Ez is bizonyítja, hogy mennyire nehéz és fárasztó volt az év eddigi része számunkra.

- A Jug ma azt játszotta, amire számítottál?

- Nehéz, mert az ő keretük nem annyira nagy, három-négy tapasztalt játékos mellett fiatalok szerepelnek, ez nagyon nehéz. Szerintem azért is voltunk ma jobbak, mert nálunk mind a 12 mezőnyjátékos szerepet kapott. Ma mindenki jól játszott és ha ez holnap is így lesz, akkor van esélyünk arra, hogy megverjük a Barcelonetát, amelytől egyébként kétszer kikaptunk ebben a szezonban.

- Köszönöm szépen!


Az FTC-Telekom Waterpolo hannoveri 15-ös kerete, amelyből meccsenként 13 játékost lehet nevezni:

Gárdonyi András, Vogel Soma - kapusok,
Gór-Nagy Miklós, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Stefan Mitrovics, Német Toni, Szlobodan Nikics, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Aaron Younger, Varga Dénes, Vámos Márton- mezőnyjátékosok

A csütörtöki meccsre Gór-Nagy Miklóst és Német Tonit nem nevezte Varga Zsolt.


A Hannoverben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  
Canon Webáruház

A torna további eredményei, illetve programja:

Június 6., csütörtök

CNA Barceloneta-BPM Sport Management 12:7 (2:1, 4:1, 3:3, 3:2)
G.: Granados Ortega, Perrone 3-3, Bustos Sanchez, Famera, Fernandez, Tahull, Mallarach, ill. Mirarchi 4, Di Somma, Drasovics, Luongo

Pro Recco-Hannover 14:10 (2:2, 4:3, 4:2, 4:3)
G.: Mandics 3, Di Fulvio, Filipovics, Kayes 2-2, Dobud, Velotto, Aicardi, Echenique, Figari, ill. Radovics 4, Darko Brguljan 2, Real, Preuss, Szekulics, Estrany Esforzado

Olympiakosz-Brescia 8:7 (2:1, 4:2, 0:1, 2:3) (RM4)
G.: Murikisz, Derviszisz 2-2, Szkumpakisz, Geniduniasz, Funtulisz, Argiropulosz, Obradovics, ill. C. Presciutti 3, Muslim, N. Presciutti, Bertoli, Vukcsevics

Június 7., péntek

15.00 Hannover-Brescia (az 5-8. helyért) (SF1)
16.30 Jug Dubrovnik-BPM Sport Management (az 5-8.helyért) (SF2)
19.00 Pro Recco-Olympiakosz (elődöntő) (SF3)
20.30 FTC-CNA Barceloneta (elődöntő) (SF4)

Június 8., szombat

15.00 SF1 vesztese-SF2 vesztese (a 7-8.helyért)
16.30 SF1 győztese-SF2 győztese (az 5-6. helyért)
19.00 SF3 vesztese-SF4 vesztese (bronzmérkőzés)
20.30 SF3 győztese-SF4 győztese (döntő)