FACEBOOK

A BL-főtábla utolsó fordulója következik

A BL-főtábla utolsó fordulója következik
hozzászólás, 2019.05.14.

Két csapatunk külföldön, egy itthon szerepel a BL-főtábla már ma megkezdődő utolsó, hétközi fordulójában. A program és előzetesünk nyilatkozatokkal.


BL-főtábla

A hannoveri BL final eight (június 6-7-8.) mezőnyébe jutott:

Pro Recco, Barceloneta, Brescia, FTC (A csoport), valamint Jug Dubrovnik, Verona, Olympiakosz és a házigazda Hannover (B csoport). A továbbjutók végső helyezése határozza majd meg a hannoveri torna pontos menetrendjét, a negyeddöntők párosítását. 

Május 14-15., utolsó forduló

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pro Recco 39,
2. Barceloneta 28,
3. Brescia 26,
4. FTC 22,
5. Dinamo Moszkva 18,
6. Eger 15,
7. Steaua Bukarest 6,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Május 15., szerda

20.30 Brescia-Steaua Bukarest

20.30 Pro Recco-Crvena Zvezda

18.15 (magyar idő szerint) Dinamo Moszkva-FTC
- vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon régen játszottunk a Moszkvával, lehet látni, hogy sokat fejlődtek azóta, s náluk játszani eleve mindig nehéz. Mivel számunkra a BL szempontjából ennek a mérkőzésnek nincs különösebb tétje, ezért megpróbáljuk felhasználni minden tekintetben a hazai bajnoki döntő következő, szombati fordulójára.

- Maga az út mennyire fárasztó, milyen körülmények között tudtatok, tudtok utazni?

- Hát éppen ez az... Az a baj, hogy ez mindenféleképpen egy hat-hétórás utazás, akárhogy is nézzük, hiszen ki kell menni a repülőtérre, sok a tétlen várakozás, ott be kell jutni a városba. Sajnos ez ilyen, ehhez kell alkalmazkodni, még szerencse, hogy nem hajnali utazásról van szó, mert akkor még a játékosok rendes életritmusa is felborulna.

SZERGEJ LISZUNOV (Dinamo Moszkva) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Az FTC erős csapat és az első meccset elveszítettük ellenük. De százszázalékosan biztos vagyok abban, hogy most győzünk, hiszen otthon játszunk, élvezve szurkolóink támogatását. Jó hangulatban szeretnénk lezárni a BL-szezont, akkor is, ha nem lehetünk ott a final eightben. Hamarosan döntőt játszunk az orosz bajnokságban és ez a meccs az FTC ellen jó teszt, vizsga lesz számunkra."

SEDLMAYER TAMÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"A final 8 előtti utolsó BL-meccsünkre készülünk. A Dinamo jó csapat, különösen otthon, nem egyszer győztek le erős ellenfelet. Jó meccset szeretnénk játszani ellenük, s közben gyakorolni néhány olyan játékelemet, amit javítani szeretnénk. És persze győzni, elhozni a három pontot, mert ez a legfontosabb."


18.30 Eger-Barceloneta - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv--nek:

- A Barceloneta számára van komoly tétje a mérkőzésnek, mert ha kikap és a Brescia nyer a Bukarest ellen, akkor nem tudja megőrizni csoportbeli második helyét, s a másik ágon szerdán megrendezendő Olympiakosz-Verona meccs győztesével kerül szembe a hannoveri BLF8 negyeddöntőjében, márpedig szerintem ők a görögöket mindenféleképpen szeretnék elkerülni. 

Ami minket illet: úgy nem lehet készülni egy pénteki fontos bronzcsatára, hogy szerdán játszunk egy langyos mérkőzést egy olyan csapattal, amelyik nagyon éles játékot produkál majd, ennek szellemében kell vízbe szállnunk.

- Milyen állapotban vagytok?

- Vannak kisebb sérülések, az első bronzmeccs nyilván nem múlt el nyom nélkül, de szerintem mindenki hadra fogható lesz.

JESUS MARTIN (CNA BArceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Úgy megyünk neki ennek az utolsó főtábla-mérkőzésnek, hogy győzelmet várunk, amivel biztosíthatjuk második helyünket a csoportban, s e pozícióban várhatjuk majd ellenfelünket a BL F8 negyeddöntőjében.

Tudjuk, hogy az egrieknek már nincs esélyük a továbbjutásra, viszont otthon játszanak, a közönségük előtt. Van néhány, csúcsminőséget képviselő játékosuk és így nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot."

FRAN FERNANDEZ (CNA Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"A célunk az, hogy megszerezzük a második helyet a csoportban. Hinnünk kell magunkban és akkor győzni fogunk. Fordulatos meccsre számítok egy nehéz csapat ellen. Nem pihenhetünk egy pillanatig sem, arról van szó, hogy el kell jutnunk a versenyképességnek arra a szintjét, ami lehetővé teszi, hogy bármit elérhessünk a szezon végén."


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Jug Dubrovnik 29,
2. Verona 27,
3. Olympiakosz 27,
4. Szolnok 22,
5. Jadran Split 15,
6. Mladost Zágráb 11,
7. Hannover 9 pont
8. Spandau 04 7 pont

Május 14., kedd

20.30 Jadran Split-Szolnok - Sport1 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Nincs tétje a találkozónak, de azért mégiscsak egy BL-mérkőzésről van szó, úgyhogy nem kirándulni jöttünk Splitbe, hanem megpróbáljuk megverni a Jadrant. Úgy is készültünk, mint bármelyik más mérkőzésre. Természetesen már a pénteki meccs, a bronzcsata második fordulója lebeg a szemünk előtt.

- Hogy tudod beilleszteni az arra való felkészülésbe ezt a spliti kirándulást?

- Sehogy. Természetesen a meccs mindig a legjobb edzés, az a baj, hogy ez a két utazás elég fárasztó, de hát, nincs mit tenni, ilyen a sport. Először holnap kell tiszta erőből játszani, aztán jöhet a pénteki mérkőzés az Eger ellen.

- A játékosokkal tudsz egy kicsit "spórolni"?

- Igen. Kis Gábor nem jött velünk és otthon maradt Milan Alekszics, valamint Nagy Viktor is.

IVAN ASICS (Jadran Split) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyszerű idényt futottunk, sok remek meccsel és győzelemmel. Most a végső erőfeszítéseket kell megtenni annak érdekében, hogy szépen zárhassuk a szezont. A harmadik helyen fejeztük be a horvát bajnokságot, ez volt az elsődleges célunk és ezt sikerült elérnünk, így most élvezni fogjuk ezt a meccset a Szolnok ellen."

ANDELO SETKA (Jadran Split) a LEN sajtószolgálatának:

"Közel jártunk a Szolnok legyőzéséhez az első mérkőzésen, most megpróbálunk végigmenni az úton. Biztos vagyok abban, hogy képesek leszünk a győzelemre."

SZATMÁRI KRISTÓF (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Nemcsak a mi csapatunk, hanem a Split is szeretné megmutatni, hogy jobb csapat annál, mint amit eddig produkált. Legyőzték a Dubrovnikot és különösen hazai medencében nagyon veszélyesek. Izgalmas meccsre számítok, de egy dologban biztos vagyok: nyerni fogunk. Szeretnénk győzelemmel hangolni az Eger ellen következő második, idegenbeli bronzmérkőzésünkre."


Május 15., szerda

19.00 Hannover-Mladost Zágráb

20.00 Olympiakosz-Verona

20.30 Jug Dubrovnik-Spandau 04