FACEBOOK

BL-főtábla: Eger-FTC és Olympiakosz-Szolnok!

BL-főtábla: Eger-FTC és Olympiakosz-Szolnok!
hozzászólás, 2019.03.14.

Ahogy haladunk a torna vége felé, egyre élesebb lesz a küzdelem a BL főtábláján. Pénteken és szombaton rendezik meg a következő fordulót és a magyar csapatok (részben egymás ellen) sorsdöntő meccseket vívnak. A program és három magyar vezetőedző nyilatkozata a vlv-nek:


Bajnokok Ligája, főtábla, 10. forduló

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Pro Recco 27,
2. Brescia 20,
3. Barceloneta 19,
4. FTC 16,
5. Eger 12,
6. Dinamo Moszkva 9,
7. Steaua Bukarest 3,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Március 15., péntek

20.30 Pro Recco-Barceloneta

18.30 Eger-FTC - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- A torna indulásakor aláírtam volna, hogy a 10. forduló előtt azzal hívjon majd fel egy újságíró, hogy a Fradi hazai legyőzésével esélyt teremthetünk a final eightbe jutásra... Annyiból persze ez nem újdonság - negyedik éve játszunk a BL-ben -, hogy ilyenkor eljön az az időszak, amikor minden egyes meccs rájátszás-mérkőzésnek számít. Vagyis aki "megcsúszik", az elveszíti az esélyét, aki nyer, az versenyben marad és újabb győzelmekkel célt érhet, s azt számolgathatja, hogy hányadik helyen jut be a végső fináléba.

- Milyen állapotban vagytok?

- Dorián (Lukács Dorián - a szerk.) korábban szemsérülés miatt nem játszott, Vlahopulosz a vállával küszködött, tehát voltak gondjaink, de úgy gondolom, hogy túl vagyunk ezen a perióduson, a meccsre készen leszünk, illetve lesz a keretben egy meglepetés, de azt nem árulom el, hogy mi...

- És hogy megy a játék, milyen a formátok?

- Az OSC ellen sajnos elég hamar eldőlt a meccs, de hoztuk a Miskolc elleni találkozót, magabiztosan (még az előbb említett, sérüléses állapotban) legyőztük azt a Debrecent, amely megverte a Szolnokot és a BVSC-t. Ezek jó előjelek, de hát, tudjuk, hogy a Fradi más kategória és az is látható volt a Miskolc elleni meccsükön, hogy nem arra a találkozóra hegyezték ki a formát, hanem a szombaton, ellenünk következőre.

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- A BL-ben számunkra az eddigi legfontosabb mérkőzés következik, ez alapozhatja meg a nyolcba jutásunkat. Nem érzem egyébként speciálisnak, hogy magyar csapat az ellenfél, gyakran találkozunk velük fontos mérkőzésen, ez is egy ilyen alkalom lesz.

Természetesen jól ismerjük az Eger csapatát, hiszen ez már a hatodik mérkőzésünk lesz velük ebben a szezonban. Ez erősít minket, de egyben őket is, hiszen számukra is van múltja ennek a párharcnak és gondolhatnak arra, hogy a sokadik összecsapásunkon csak sikerül végre legyőzni minket. A mérkőzés sorsát szerintem az dönti el, hogy az adott pillanatban melyik csapat tudja jobban kihasználni a számára kínálkozó lehetőségeket.

- Milyen formában vagytok? A hétközi válogatott selejtezők mennyit vettek ki a játékosaitokból?

- Talán nem is a mérkőzés, hiszen nagy gólkülönbségű győzelem született Máltán, bár az is, mert ilyenkor mindenki maximumot akar nyújtani, hogy bizonyítson, de különösen az utazás, a meccsel járó összes körítés. Ráadásul két szerb játékosunk, Jaksics és Stefan Mitrovics Horvátországgal szemben játszott, egy nagyon éles meccsen. Tény, hogy mindez extra terhelést jelent, utazni is kellett, ezek miatt ezen a héten nem úgy tudtunk készülni, ahogy szoktunk, de mivel a pénteki teljesítmény nagyon nagy mértékben "fej kérdése", koncentráció kérdése lesz, bízom abban, hogy bele tudunk úgy állni, hogy a mi javunkra dőljön el a párharc.

- Milyen az egészségügyi helyzet?

- Hál' Istennek, le is kopogom, a csütörtök délelőtti edzés után nem jelentett senki semmit, úgy tűnik, hogy ezen a téren rendben vagyunk.

Az Eger meccsei a hátralévő fordulókban:

11. forduló (március 27., szerda): Brescia-Eger

12. forduló (április 12., péntek): Steaua Bukarest-Eger

13. forduló (április 24., szerda): Dinamo Moszkva-Eger

14. forduló (május 15., szerda): Eger-Barceloneta

Az FTC meccsei a hátralévő fordulókban:

11. forduló (március 27., szerda): Barceloneta-FTC

12. forduló (április 13., szombat): FTC-Pro Recco

13. forduló (április 24., szerda): FTC-Steaua Bukarest

14. forduló (május 15., szerda): Dinamo Moszkva-FTC


Március 16., szombat

19.15 Dinamo Moszkva-Brescia

20.30 Crvena Zvezda-Steaua Bukarest


B csoport

A csoport állása 9 forduló után:

1. Jug Dubrovnik 25,
2. Verona 19,
3. Olympiakosz 15,
4. Szolnok 15,
5. Mladost Zágráb 8,
6. Spandau 04 7,
7. Jadran Split 6,
8. Hannover 6 pont

Március 15., péntek

19.00 Jug Dubrovnik-Hannover

Március 16., szombat

19.00 Jadran Split-Spandau 04

20.30 - Verona-Mladost Zágráb

16.00 (magyar idő szerint 15.00!) Olympiakosz-Szolnok - Sport2 TV, vlv, szöveges élő

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- A fél csapatom csak tegnap este érkezett vissza, ketten Máltán szerepeltek, hárman a szerb válogatottban. Azóta vagyunk együtt, de szerdán este még nem csináltunk semmi extrát, csak regenerációs edzést tartottunk. Me kezdtünk el az Olympiakosszal foglalkozni, elemeztük őket, videóztunk és amennyire tudunk, igyekszünk felkészülni a szombati mérkőzésre. Sajnos most így sikerült ez a hét, de nem panaszkodom, mert minden edző hasonló helyzetben van.

Az biztos, hogy motiváltak leszünk, tudjuk, hogy mennyire fontos meccs ez nekünk, nem kérek most sem mást a játékosaimtól, mint mindig: tessék száz százalékot beleadni és meglátjuk a meccs végén, hogy mire lesz elegendő a száz százalék.

- Szerinted lehetséges, hogy megnyeritek ezt a fontos meccset?

- Természetesen! Tudjuk, hogy ők a címvédők, nem nagyon változtak tavaly óta - nem úgy mint mi. Ennek ellenére megpróbáljuk. Tudjuk, hogy a görög csapat nem annyira stabilan játszik, mint tavaly, de sajnos mi sem. Szerintem nagyon izgalmas, fizikálisan és mentálisan is nehéz meccs lesz. Erre készülünk és ha jól játszunk, ha jó napot fogunk ki, akkor elhozhatjuk Szolnokra a három pontot.

- Milyen a játékosok egészségi állapota?

- Zalánki Gergő már játszott a Honvéd ellen, most is fog, de még nem százszázalékos. Egyébként e pillanatig sem betegség, sem sérülés nem történt senkinél, csak maradjon is így szombatig!


Nagy Viktor és Milan Alekszics (magyarul!) az Olaj TV előzetesében:



A Szolnok meccsei a hátralévő fordulókban:

11. forduló (március 27., szerda): Szolnok-Spandau 04

12. forduló (április 13., szombat): Szolnok-Jug Dubrovnik

13. forduló (április 24., szerda): Szolnok-Verona

14. forduló (május 14., kedd): Jadran Split-Szolnok