FACEBOOK

Magyar győzelem a nyitónapon

  Magyar győzelem a nyitónapon
hozzászólás, 2007.03.06.

A felkészülés jegyében rendezték meg Debrecenben az I. Volvo Kupát. A magyar válogatott mellett a német, a görög és a román csapat is meghívást kapott a tornára, amely március 2-4. között került megrendezésre. Az első napon a görög válogatott ellen játszott a csapat, és nyert három góllal, 9-6-ra. Magyarország – Görögország 9-6

Nem csak a görög válogatott ellen szálltak vízbe a magyar játékosok pénteken, de csapattársaik legyőzésére is törekedniük kellett, hisz a három napos vízilabda torna jó alkalmat adott Kemény Dénesnek, hogy bebiztosítsa döntését a 13 játékos nevét illetően.

A mérkőzésen a bő keretben helyet kapó Kis Gábor is vízbe szállt, hogy legjobb formáját nyújtsa ismét.


A görög csapat „nehézségi fokával” ellentétben igazi edzőmérkőzésnek volt mondható a találkozó. Az itt-ott hibákkal tarkított mérkőzés nem okozhatott meglepetést, a magyarok három találattal győzték le a görög gárdát.


Bár az első találatot a vendég G. Afroudakis szerezte, a mérkőzés további kimenetelét ez nem befolyásolta. Biros válasza után Kásás szerezte meg az első – és végleges – vezetést, ami után a görögök csak szépíteni voltak képesek. A második negyedre már egy gólos előnnyel érkeztünk, amit Madaras és Varga Dániel találatával növelni is tudták a hazaiak, Szkizasz találatával 5-3-as lemaradással kezdte a nagyszünetet a vendég csapat.


A meccs második felében sem volt kétség a végeredmény felől, Benedek révén a hatodik találatunkat is megszereztük, amire a támadóidő lejárta után Kokinakisz felelt. Mazisz ejtése után Biros úszott meg a labdával, majd Varga Dénes is betalált a negyed vége előtt.


A végeredményt végül Molnár Tamás állítja be a negyedik játékrészben Santa segítségével, s így a három gólos előny három gólos győzelemmé alakult.

 

 

 


(Fotó: VLV)

Magyarország-Görögország 9:6 (3:1, 2:2, 3:2, 1:1)
Magyarország: Szécsi – Biros 3, Kásás 1, Molnár 1, Gór-Nagy 1, Kiss G., Benedek 1. Cserék: Kis G., Varga Dániel 1, Szivós, Madaras 1, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes.
Görögország: Reppasz – Kokkinakisz 1, H. Afroudakis 1, G. Afroudakis 1, Miteludisz, Milonakisz, Mazisz 1. Cserék: Delijannisz – Szanta 1, Vlodakisz, Teodoropulosz, Sizasz 1, Hadzidakisz. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 7/3.
Kipontozódott: Varga Dániel