FACEBOOK

Kovács Zoltán lett a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára

Kovács Zoltán lett a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára
hozzászólás, 2019.02.26.

Budapest, 2019. február 26., kedd (MTI) - Kovács Zoltán kétszeres Európa-bajnok kapus lett a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) főtitkára.


Az MVLSZ tájékoztatása szerint Vári Attila elnök október elején átmeneti időszakra javasolta főtitkárnak Kollár Edinát, annak érdekében, hogy az átadás-átvételi folyamatokat pénzügyi és adminisztrációs szempontból koordinálja. Azt követően, hogy ezt a munkát elvégezte, a szervezet elnöksége a 44 éves Kovács Zoltánt bízta meg a főtitkári feladatok ellátásával.

(MTI)

Az MVLSZ közleménye a fentieken túl említést tesz arról, hogy az eddigi főtitkár, Kollár Edina a jövőben stratégiai tanácsadóként folytatja tevékenységét a Magyar Vízilabda Szövetségben.



Kovács Zoltán az elnökjelölt stábjának tagjaként az MVLSZ 2018. szeptember 30-i elnökválasztó közgyűlésén

Kovács Zoltán 44 éves, kapusként írta be nevét a sportág történetébe, hiszen kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes. Nyolcszor vehette át a magyar bajnoki aranyérmet, kétszeres BEK-győztes (UTE és Honvéd Domino) és török bajnoki címe is van a Galatasaray színeiben.

A Kemény Dénes szövetségi kapitánnyá választásával indult új korszakban a csapat stabil tagja volt, de a 2000-es olimpiára már nem jutott ki, ami egy edzőtáborban, labdarúgás közben(!) elszenvedett súlyos kézsérülés következményének tekinthető. 

A feljövőben lévő Vasasból Kósz Zoltán érkezése után távozott, majd új csapata, a Honvéd helyet adott a válogatottság miatt honosított Gergely Istvánnak, így ő folyamatosan háttérbe szorult. Az alábbi portréfilmből megtudhatjuk, hogy pályafutásával egyáltalán nem elégedetlen, az olimpia kapcsán maradt benne egy kis hiányérzet.

Úgy tudjuk, hogy pólós pályafutásának befejezése után Kovács Zoltán éveken át nem volt jelen a magyar vízilabdaéletben, egy nagy telekommunikációs cégnél dolgozott.


Kovács Zoltán átadja a 2019-es Komjádi Kupát a Vasas csapatának

Kemény Dénes lemondása után az elnöknek pályázó Vári Attila csapatában jelent meg, ott volt a 2018. szeptember 30-i elnökválasztó közgyűlésen, azóta láthatjuk őt a vízilabdaélet legfontosabb eseményein, sőt, Vári Attilával együtt díjakat adott át (ilyenkor a hangosbemondó elnöki tanácsadóként mutatta be őt).

Nyílt titokként kezelte mindenki, hogy az adminisztrációs átállás levezénylése után a szövetségnél kettéválasztják az operatív irányítását szolgáló főtitkári posztot: az új főtitkár, Kovács Zoltán kizárólag a szakmai vonalat "viszi majd", a következő közgyűlésen létrehozandó ügyvezető igazgatói posztot pedig Kollár Edina látja majd el, végezve a napi operatív adminisztrációs munka irányítását. (Erről maga az eddigi főtitkár beszélt kinevezésekor a vlv-nek adott nyilatkozatában.)

A helyzet a keddi közlemény tanúsága szerint némiképpen másként alakult. Természetesen kezdeményeztük a hírben szereplőknél, hogy feltehessük kérdéseinket, vagyis, ahogy ilyenkor mondani szoktuk: a részletek ismertetésére még visszatérünk.

VIDEÓ: