FACEBOOK

Szivós Márton a Reggeli Startban

Szivós Márton a Reggeli Startban
hozzászólás, 2019.02.14.

"Köszönöm, hogy félezrediket mondtál, mert így többnek tűnik, mintha ötszázat mondtál volna" - kezdte a rá annyira jellemző humorral Szivós Márton a Reggeli Start csütörtöki élő adásában a beszélgetést. Tudósítás és a teljes videófelvétel:


Tehát a műsorpont apropója az volt, hogy Szivós Márton elérte 500. OB1-es mérkőzését - ezen egyébként a Honvéd 10:9-re legyőzte otthon a Pécset.

Az 500 meccs több mint 22 év alatt jött össze, s ha a válogatott találkozókat, a kupamérkőzéseket is beleszámítanák, a lejátszott mérkőzések száma valószínűleg az ezret is meghaladja.

A jubileumi mérkőzés különösen fontos volt, hiszen a Honvéd, a Pécs és a BVSC nagy harcot vív a bajnoki felsőházba kerülésért.

Természetesen szóba került, hogy mások most a Honvéd lehetőségei, mint egykoron, de ami nem változott Szivós Marci szerint, az a győzni akarás. Mint mondja, az a meghatározás, hogy "a magyar bajnokság nagyon erős", nemcsak a topcsapatokra vonatkozik, hanem a mezőny alattuk lévő részére is. Nagyon nagy a küzdelem az alapszakaszban a felsőházba jutásért.

A 22 évvel ezelőtti és a mai Szivós Márton összehasonlítását a stúdióvendég azzal kezdte, hogy nagyon felgyorsult a játék, sőt, folyamatosan gyorsul a mostani, legutóbbi években is. Emiatt neki is gyorsabbnak kell lennie. Mint mondja, fizikálisan jóval erősebb, mint amikor a KSI-ben első OB1-es meccsét játszotta 1996. november 9-én a Vasas ellen. Rutinosabb, tapasztaltabb, sok mérkőzést megélt és ezek nem múltak el nyomtalanul. Nagy változás az is, hogy annak idején őt tanítgatták az idősebb játékosok, s ő tudja, hogy most ezt a szerepet neki kell betöltenie, átadva a fiataloknak a tapasztalatait.

- Van olyan, amiben érzed az idő múlását? - tette fel a negatívumokra vonatkozó kérdést a műsorvezető, Szombathy Pál.

- Hogyne. Egyre több minden fáj. Folyamatosan... - hangzott a válasz.

Ami a közeljövő menetrendjét illeti, Marci nem titkolta, hogy számukra nem a Fradi elleni hétvégi bajnoki a legfontosabb, azt inkább edzőmeccsnek tekintik, hiszen a BVSC elleni találkozójukon dőlhet el a felsőházba jutás kérdése, elsősorban arra a meccsre készülnek.

A beszélgetés végén kiderült, hogy Szivós Márton még nem határozott arról, mikor fejezi be játékos-pályafutását, ezt várhatóan a mostani szezon végén fogja eldönteni.

A TELJES - RÉSZBEN A VLV FOTÓIVAL ILLUSZTRÁLT - BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: