FACEBOOK

Itt a németek elleni csapat!

Itt a németek elleni csapat!
hozzászólás, 2019.01.24.

Betegség miatt változás a hétfőn Németországba utazó csapatban. Kedden Drezdában játssza első idei mérkőzését a magyar válogatott. Märcz Tamás az Európa Kupa/Világliga-selejtezőre utazó, csütörtökön kijelölt csapatban két poszton is változtatásra kényszerült.


Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Vámos Márton (FTC) - mezőnyjátékosok.


Az eredeti csapatban szerepelt Mezei Tamás és Zalánki Gergő betegség miatt nem utazhat. Helyettük Német Toni és Sedlmayer Tamás utazik. Erről a szövetségi kapitány vasárnap este tájékoztatta a vlv-t.


A selejtező kedden 20 órakor lesz Drezdában.

A csapat hétfőn a repülőtéren találkozik (hiszen ezen a hétvégén még bajnoki forduló van), München érintésével utazik Drezdába, ahol este és másnap délelőtt edz. A meccset követő napon érkeznek haza a fiúk.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Igyekeztem erős csapatot összeállítani, ebben csak egy-két kisebb egészségügyi tényező befolyásolt. A kinti kétszer egyórás edzéslehetőséget igyekszünk majd kihasználni. 

A németekkel kapcsolatban tavaly volt kellemetlen élményünk és annak ellenére, hogy legutóbb viszonylag simán győztünk ellenük, azt gondolom, hogy most sokkal nehezebb mérkőzés vár ránk. Nyilvánvaló, hogy a németek hazai pályán mindenképpen jó eredményt akarnak elérni, jó erőpróba lesz ez a játékosainknak. Ami minket illet, túlnyomórészt azokat a taktikai megoldásokat fogjuk alkalmazni, amiket eddig is, majd hogyha több időnk lesz együtt lenni, akkor bővítjük a repertoárt.

Természetesen győzelmet várok idegenben is. Ha kemény mérkőzés is lesz, s bárhogy alakul közben, azért szeretnénk három ponttal hazatérni.


Európa Kupa/Világliga-selejtezők - a jelenlegi helyzet

EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ JÁTÉKNAPON

EZ TÖRTÉNT A MÁSODIK JÁTÉKNAPON


EZ TÖRTÉNT A HARMADIK JÁTÉKNAPON


​A csoportok állása három játéknap után:

A csoport

1. Magyarország 9,
2. Oroszország 6,
3. Németország 3,
4. Málta 0 pont

B csoport

1. Görögország 9,
2. Spanyolország 6,
3. Hollandia 3,
4. Ukrajna 0 pont

C csoport

1. Montenegró 5,
2. Olaszország 4,
3. Franciaország 0 pont

D csoport:

1. Szerbia 5,
2. Horvátország 4,
3. Románia 0 pont

A csoportok első két helyezettje jut tovább, az áprilisi zágrábi nyolcas döntőbe, amelynek első négy helyezettje szerepelhet a nyári belgrádi Világliga-szuperdöntőben.