FACEBOOK

BL-főtábla: itt az első 2019-es forduló

BL-főtábla: itt az első 2019-es forduló
hozzászólás, 2019.01.22.

A Fradi kedden este fogadja a Bresciát, a Szolnok szerdán itthon próbál javítani mérlegén a Mladosttal szemben, az Egernek pedig nyernie kell Belgrádban a Crvena Zvezda ellen. A BL-forduló programja, nyilatkozatokkal:


BL-főtábla, 7. forduló

A csoport


A csoport állása a forduló előtt

1. Pro Recco 18,
2. Barceloneta 13,
3. Brescia 13,
4. FTC 12,
5. Eger 6,
6. Dinamo Moszkva 6,
7. Steaua Bukarest 3,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Január 22., kedd

18.30 FTC-Brescia
- M4 Sport, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- A Brescia tavaly is nagyon erős volt, a mostani szezon előtti igazolásaikkal - talán lehet azt mondani: - nagy csapattá váltak, ez már látszik az eredményeiken is. Eleve nehéz olasz csapat ellen játszani, mindig van náluk egy kis stílusbeli különbség hozzánk képest, nyilván ezzel kell kezdenünk valamit. 

A múlt héten sokat foglalkoztunk velük, elemeztük őket, amit előzetes felkészülés során meg lehet tenni, azt megtettüük, de persze a mérkőzés mindig olyan, hogy adott szituációkra kell reagálni, szükség van improvizációra.

- Kicsit lazább volt ez időszak, már ami a meccsek számát illeti. Tudom, hogy kétkapuztatok a Szolnokkal, ez hogy illett a programotokba és mit tapasztaltál, hogy sikerült?

- Azért erről, hogy lazább volt-e ez az időszak, a játékosokat kellene megkérdezni... :-) Sok edzés volt, kemény fizikai megterheléssel, ennek a fázisnak tulajdonképpen záró része volt a csütörtöki kétkapu a Szolnokkal. A játék? Szo-szo... Nem is nagyon vártam jobbat, viszont nagyon jó volt a felkészülés szempontjából, hiszen egy kemény, jó csapattal találkoztunk. Kicsit hasonló hozzájuk erőben, fizikalitásban a Brescia.

- Van-e egészségügyi gondotok?

- Jansik Szilárd küszködik kisebb sérüléssel, ő most nem játszk, de reméljük, hogy a hétvégére rendben lesz.

ALESSANDRO BOVO (Brescia) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon kemény kihívás vár ránk. A magyarok remek formában vannak, rövid idő alatt több trófeát begyűjtöttek és ennek köszönhetően nagy önbizalommal játszhatnak. A kezdőcsapatuk elképesztő, tele van topjátékosokkal, mint például Varga Dénes és Vámos Márton, akik mindig képesek egy meccs eldöntésére. Ennek ellenére azt gondolom, hogy képesek lehetünk jó eredmény elérésére, de ehhez a legmagasabb szintű teljesítményre lesz szükség."

VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon kemény meccsre számítunk a Brescia ellen. Ez lesz az első nehéz mérkőzésünk a rövid téli szünet után, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, hogy győzzünk, s kihasználjuk azt az előnyt, hogy hazai pályán játszunk. Ez a győzelem nagy lépést jelentene számunkra a final eightbe vezető úton."


Január 23., szerda

19.15 Barceloneta-Steaua Bukarest

19.15 Dinamo Moszkva-Pro Recco

20.30 Crvena Zvezda-Eger - vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Teljesen egyértelmű a tétel: ha nekünk további céljaink vanak a BL-ben, akkor a Zvezdát oda-vissza meg kell, hogy verjük. Nyilván az idegenbeli meccs a nehezebb, és hát, intő jel, hogy a regionális ligában nemrég megverték a Dubrovnikot. Ez bizonyítja, hogy annak ellenére nem veszélytelenek, hogy a BL-csoportunk utolsó helyén állnak. Megnéztem természetesen az összes meccsüket és azt láttam, hogy félidőig mindig partiban voltak. Nagyon sok meccset játszottam már a csapatommal "szériában", bajnokit, BL-t, pontosan tudom, hogy mi történt a Dubrovnik elleni meccsükön. Ugyanúgy mentek az első két negyedben, mint a Fradival, a Reccóval, a Barcelonetával szemben, csak a Dubrovnik a harmadik negyedben elkövetett néhány hibát, nem volt topformában, s a Zvezda így nemcsak meccsben maradt, hanem fellelkesült, ahogy az ilyenkor lenni szokott. A harmadik negyedben átvették az irányítás és onnan a Dubrovnik számára már nem volt visszaút Belgrádban.

Szóval: kimondani könnyű, hogy oda-vissza meg kell verni őket, de ezt meg is kell csinálni!

- Hogy vagytok, milyen állapotban? Most azért volt egy kis szélcsend.

- Dolgoztunk. A Recco-meccs kalkulálható vereséget hozott, nem is arra a mérkőzésre készültünk, fizikai munkában voltunk, pontosan azért, mert most, január végétől lesznek a fontos meccseink. A helyzet lehetne ideálisabb is, megkezdődött az influenzaszezon, egy-két jékos néhány edzést kihagyott, de ez minden csapatnál így van. A mérkőzésen azért mindenki bevethető lesz - reményeim szerint.

ALEKSZANDAR FILIPOVICS (Crvena Zvezda) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az Eger erős csapat és minden bizonnyal nagyon kemény játékra számítjhatunk tőlük. Ha azt akarjuk, hogy esélyünk legyen a győzelemre, meg kell ismételnünk az eddigi legjobb teljesítményünket. Keményen edzettünk és a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Ha képesek leszünk szervezetten játszani, jó eredményt érhetünk el."

DUSEN VASICS (Crvena Zvezda) a LEN sajtószolgálatának:

"Az Eger jó csapat néhány ragyogó játékossal. Keményen fogunk játszani, megpróbálunk jól védekezni és nyomást gyakorolni rájuk. Fiatal csapat vagyunk, de tanulunk a hibáinkból és keményen dolgozunk. Természetesen bízunk abban, hogy megnyerjük ezt a meccset."

CSISZÁR BOLDIZSÁR (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Először is: le kell győznünk a Crvena Zvezdát. Erős csapat, de a mi álmunk a final eightbe jutás, úgyhogy a cél a három pont megszerzése."

SÁNTA DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Tudjuk, hogy nagyon kemény meccs vár ránk, Belgrádban játszani mindig nehéz. A Zvezda fiatal, energikus csapat. Türelmesnek kell lennünk, mindenesetre szeretnénk eljutni a final eightbe."


B csoport

A csoport állása a forduló előtt

1. Jug Dubrovnik 18,
2. Verona 13,
3. Olympiakosz 11,
4. Mladost Zágráb 8,
5. Szolnok 6,
6. Spandau 04 4,
7. Jadran Split 3,
8. Hannover 3 pont

Január 23., szerda

19.00 Spandau 04-Hannover

20.30 Verona-Jadran Split

20.30 Jug Dubrovnik-Olympiakosz

19.00 Szolnok-Mladost Zágráb - Sport 1 TV, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Hála a jó istennek, mindenki egészséges, úgyhogy teljes csapattal fogunk vízbe szállni. A szokásos módon készültünk, bár a múlt héten kicsitt keményebb edzéseink voltak, kihasználtuk, hogy nem volt bajnoki forduló. Elég keményen nyomtuk, főleg az első napokban, utána már a taktika is nagyobb szerepet kapott. Jól sikerült a Fradi elleni edzőmeccs, hagyonn hasznos volt számunkra, ahogy szerintem a zöld-fehéreknek is a Brescia elleni mai meccs szempontjából. Ezúton is köszönöm a Ferencvárosnak a lehetőséget!

Készen állunk, meglátjuk, milyen állapotban leszünk. Én arra számítok, hogy friss lesz a csapat és nagyon motiváltan, keményen, agresszíven fogunk nekik menni.

Az ellenfélfől annyit tudok mondani, hogy nagyon erősek. A sok nagy győzelmet megélt idősebbek - Milos Csuk, Buljubasics, Petkovics, Radu -  mellett ott vannak a fiatal tehetségek, például Lovre, Lazics, Cagalj vagy az orosz balkezes Harkov. Ha nem is játékkonvcepcióban, de az erősséget tekintve két egyforma csapat küd meg egymással. Ennek megfelelően nehéz mérkőzést várok. Három döntetlen után vágunk neki ennek a meccsnek, keményen odatesszük magunkat, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

ZORAN BAJICS (Mladost Zágráb) vezetőedő:

"Biztos vagyok abban, hogy mindkét csapat számára nehéz mérkőzés lesz ez. Fontos, hogy ne ijedjünk meg attól, hogy vendégként játszunk és elkezdjük visszaszerezni azokat a pontokat, amelyeket Berlinben és Hannoverben vesztettünk el. Így egy ki-i meccset hozhatnánk létre a Veronával annak eldöntésére, hogy melyikünk kerül be a final eifghtbe. Jó meccset várunk és azt reméljük, hogy három ponttal térhetünk haza."

JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"A legutóbbi három meccsünkön döntetlent játszottunk, itt az ideje, hogy nyerjünk. Ismerjük a horvát csapatot, hiszen ősszel közösen edzőtáboroztunk. Megbizonyosodtunk arról, hogy a Mladost erős csapat, karizmarikus játékosegyéniségekkel. Szeretnénk legyőzni őket."

ANTONIO PETKOVICS (Mladost Zágráb) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk - ha ott akarunk lenni a final eightben. A Szolnok nagyon jó csapat néhány rendkívüli egyéniséggel. A fő motorjuk Prlainovics, Nagy Viktor kitűnő kapus, Alekszics jó védő és ott a jó balkezes játékos, Zalánki. Biztos vagyok abban, hogy ők nyomás alatt lesznek, győzelmi kényszerben játszanak, ha el akarnak jutni a hannoveri nyolcas döntőbe. Jó védekezéssel és az ellenfél legjobbjainak megállításával esélyünk van megnyerni ezt a mérkőzést."