FACEBOOK

Szuperkupa: FTC-Szolnok 14:9

Szuperkupa: FTC-Szolnok 14:9
hozzászólás, 2018.12.22.

A Fradi zárta újabb trófeával az évet: a meccs második felében kerekedett felül a fáradó szolnoki játékosokon és ezzel a hazai szuperkupát is behúzta. Tudósításunk még bővül a meccs góljaival.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Tippmix Szuperkupa:

FTC-Szolnok 14:9 (4:2, 5:4, 2:1, 3:2)

G.: Varga Dénes 4, Sedlmayer, S. Mitrovics 3-3, Vámos 2, Pohl, Jaksics, ill. Prlainovics 3, Alekszics 2, Bátori, Zalánki, Jansik D., Angyal

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Mitrovics első gólja

2:0 - Sedlmayer első gólja

2:1 - Jansik Dávid gólja

Lazics érvénytelen gólja

3:1 - Varga Dénes első gólja

3:2 - Zalánki gólja

4:2 - Pohl Zoltán gólja

Vogel-védés

4:3 - Prlainovics első gólja

5:3 - Sedlmayer második gólja

5:4 - Bátori gólja


5:5 - Prlainovics második gólja

5:6 - Alekszics első gólja

6:6 - Vámos első gólja

7:6 - Mitrovics második gólja

8:6 - Sedlmayer harmadik gólja

9:6 - Jaksics gólja

Bátori-blokk

10:6 - Varga Dénes második gólja


10:7 - Alekszics második gólja

11:7 - Varga Dénes harmadik gólja

12:7 - Varga Dénes negyedik gólja, ötméteres

13:7 - Vámos második gólja

13:8 - Angyal gólja

14:8 - Mitrovics harmadik gólja

14:9 - Prlainovics harmadik gólja



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz Zsolt! Gratulálok, ezt is behúztátok. Úgy tűnt, hogy ez volt a legnehezebb talán. 

Igen, gondolom azért is, mert év vége volt, másrészről pedig azt gondolom, hogy a Szolnok nagyon jó csapat. Nagyon jó az "alapanyag", én azt gondolom, hogy a héten már nagyon jól is játszottak, egy nehéz csapatról van szó.

Nagy sorozatterhelésből jöttünk, sok mérkőzésünk volt, talán mérkőzés előtt számoltam össze, hogy összességében nyolc meccsel játszottunk többet mindenkinél, hiszen indultunk a csoportkörökben is a kezdetektől fogva, úgyhogy ez is benne volt biztos a játékosaimban. Én csak gratulálni tudok nekik, hogy ekkora koncentrációval, ekkora lélekkel játszottak ma is, ennyi mérkőzés után. 

- Az ilyen szoros meccsek, komoly csapatok, komoly tétmeccsek segítenek titeket továbbfejlődni, előrelépni, összekovácsolódni? 

- Szerintem bizonyos mértékben biztos, hogy nagyon sokat jelent az, hogy ebben az évben komoly csapatok ellen tudtunk játszani, ugyanakkor ez is egy picit olyan, hogy ha túl sok van belőle, akkor az már kezdi "elégetni" a játékosokat, tehát itt most azért sok volt belőle, összességében. Ettől függetlenül jól tudtuk még venni ezt az akadályt is, ezért mondtam azt, hogy ténylegesen nagyon büszke vagyok a fiúkra. 

- Mennyi pihenőt kapnak most a játékosok? 

- Most lesz egy hétnél valamivel több idő, ugye mi azért elég korán, január 9-én már kezdünk a BL-ben, úgyhogy összességében olyan sok nem lehet, de nyilván most szükség van arra, hogy mindenki egy kicsit el tudja magát egy kicsit engedni, ki tudjon egy kicsit kapcsolni, lehessen a családjával és ténylegesen egy boldog karácsonyt tudjon eltölteni. 

- Köszönöm szépen, boldog karácsonyt neked és boldog új évet! 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla) 



Zsivko Gocics a vlv-nek

- Szervusz Zsile! Nagyon komoly, kemény meccset játszottatok, gondolom, hogy készültetek is rá rendesen. Amikor egy góllal vezettetek a meccs közepe táján, azt érezted, hogy meglehet? 

Hát nem, természetesen nem, nem éreztem, hogy meglehet. Azért nem éreztem, hogy meglehet, mert tudtam, hogy nagyon hosszú lesz a meccs még. Sajnos, amit mondtam meccs előtt is, leginkább, ha most visszagondolok a meccsre, leginkább ez a fáradtság volt, és látszódott mind a két csapaton, de a Fradi sokkal jobban bírta ezt a dolgot, úgyhogy mentek végig, mi pedig egy darabig tudtuk őket követni, utána pedig nem. Azt kell, hogy mondjam, nagyon sok egyéni hibát követtünk el, annak is köszönhetően, hogy a Fradi játékosai nagyon erősek és ez a kettő együtt jön, ugye. Most nem tudok mit mondani, küzdöttünk, akartunk, de hát ennyi volt ma bennünk, sajnos nem volt elég a Fradihoz. Szívből gratulálok a Fradinak, megmutatták ma is, hogy tényleg egy nagyon erős csapat, le a kalappal a Fradi előtt, mi meg dolgozunk tovább, nincs más...

- Köszönöm szépen, és boldog új évet kívánok neked, nem találkozunk már addig. 

Nagyon szívesen és viszont kívánom! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek



Vogel Soma a vlv-nek

Vogel Soma a vlv-nek: 

- Szép volt, Soma, gratulálok, egy újabb győzelem egy újabb kupa, ez a harmadik volt így hirtelenjében egymás után. Azért ez önmagában véve egészen különleges, hogy érzed magad? 

Először is köszönjük szépen! Fergetegesen és kicsit meglepve is. Azért vagyok meglepve, mert ha egy évvel ezelőtt azt mondják nekem, hogy 2018-ban ötből öt trófeát meg fogunk nyerni, akkor azt nem hiszem el annak az embernek, aki ezt mondja nekem. Szerintem ebben a naptári évben több aranyérmet nyertem, mint a karrierem során összesen, úgyhogy ennél jobbat kívánni nem lehet, főleg így év végére. 

- Erről a mairól mesélj kicsit! Nagyon sokáig nagyon szoros volt, kemény meccs volt. 

Tudtuk, hogy nagyon kemény meccs lesz, a Szolnoknak is utolsó mérkőzése volt idén és nagyon jó lehetőség nekik is, hogy nyerjenek valamit. Megint arra alapoztunk, amire korábban is, hogy a második félidőben el tudunk lépni, mi jobban fogjuk bírni, ez így is alakult. Kaptunk buta gólokat a második negyedben, amivel a Szolnok talán meg is fordította a mérkőzést, el is mentek egy góllal, de ezeket a hibákat ki tudtuk javítani és el tudtunk lépni és a végén viszonylag simán tudtunk nyerni. 

- Jó, most furcsa erre hivatkozni, hogy nagyon magas a mérce, de elég rövid az idő, jönnek az újabb meccsek, újabb fordulók, újabb kupák, és hát ennél tovább hova lehet még jutni...? 

Igen, most azért vagyunk nehéz helyzetben, mert mindenki meg akar minket verni, úgyhogy nagyon nehéz második félév lesz, nagyon sok munka van még előttünk, nem szabad elbízni se magunkat, mert tényleg az lesz, hogy mindenki a nyakunknak fog esni. Nyilván szeretnénk a legjobbat kihozni a maradék szezonból. 

- Soma, jó pihenést arra az egy hétre, amit kaptuk, boldog ünnepeket, és boldog új évet! 

Köszönöm, viszont kívánom mindenkinek! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Sedlmayer Tamás az M4 Sportnak, Berkesi Juditnak:

- Nagyon sikeres évet zártunk, én nagyon büszke vagyok arra, hogy a Fradiban játszhatok és hogy egy ilyen remek szezont, illetve kétszer fél szezont tudunk magunk mögött. Nem is tudom, mit mondhatnék, gratulálok az egész csapatnak! 

- Remek formában játszottál a mai mérkőzésen is, ugye továbbvitted az Eger elleni formát erre az összecsapásra és gyakorlatilag bárhonnan bátran lősz. 

- Igen, most megint összejött a lövés igazából, de azzal nem vagyok elégedett, hogy védekezésben most nem jöttek össze annyira a dolgok, mellettem kaptunk két vagy három gólt is, azt hiszem, de lehet, hogy többet. Nyilván a góloknak örülök, de a védekezésen a következő szezonban mindenképpen dolgoznom kell és javítani azon. 

- Küzdelmes volt a mérkőzés eleje, 6:5-re tudott fordítani a Szolnok, de utána nem tudom, hogy hogy váltottatok és mit leginkább a játékban, hogy ilyen hengerelés lett a vége. 

- Őszintén megmondom, én sem tudom, igazából a szezon utolsó meccse volt, azt gondolom, hogy mindenki kiadta azt, ami utoljára benne volt és most el tudunk menni egy pár nap pihenőre, mert ugye 9-én már BL meccset játszunk megint. Úgyhogy arra a pár nap pihenőre kiadtunk magunkból mindent és azt hiszem, hogy abszolút büszkén tudunk menni karácsonyozni. 

- Gratulálok még egyszer a győzelemhez, jó pihenést, kellemes ünnepeket kívánok! 

- Köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Viktor az M4 Sportnak, Berkesi Juditnak:


- A We are the champions most a Ferencváros csapatának szól, egy évvel ezelőtt még a Szolnoknak szólt, egyébként az volt az utolsó kupája és győzelme a csapatnak, mármint ez a hazai Szuperkupa. Most ez a döntő a végére az eredményt és a játékot tekintve is sima lett, pedig nem úgy kezdődött. 

Igen, 0:0-nál még jól álltunk...

- Meg 6:5-nél is. 

- Tudom-tudom, persze, 6:5-nél is. Sok hibát követtünk el ezen a mai meccsen és nyilván egy ilyen jó csapat ellen a kevés hiba is nagyon megbosszulja magát. Gratulálok a Ferencvárosnak, megérdemelten győzött, bízom benne, hogy a következő évben folyamatosan haladunk előre. Nyilván most fejlődésnek nem nevezném ezt a mait, de belül érzem, hogy a csapat folyamatosan fejlődik, nagy változáson mentünk keresztül a tavalyi meccshez képest. Úgyhogy sajnos benne van ez is, benne van a jó eredmény is, a kevésbé jó is, és bízom abban, hogy most mindenki ki tudja pihenni magát. Nagyon elfáradtunk, nagyon sokat dolgoztunk és folytatni fogjuk a munkát tovább. 

- Nagy kérdés tényleg, hogy hol tart ez a Szolnok, ami azért tényleg átalakult erre a szezonra, új edzővel vágott neki ennek az évnek. Te hogy látod most a csapatot? 

- Hát igazából, ha a Ferencvárost vesszük alapul, évek óta építkeznek és ebben az évben kezdenek beérni és nyernek folyamatosan. Mi azért nagyon nagy átalakuláson estünk túl, nagyon sok fiatal érkezett, hozzájuk rutinos játékos került - tőlünk, így nekünk kell legalább egy év, de azt mondom, hogy szerintem tavasszal már oda fogunk érni és meglepetést fogunk okozni. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok, boldog karácsonyt! 

- Boldog új évet és ünnepeket! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek

- Szervusz Miklós! Gratulálok neked, hát ez egy egész jó év lett így a végére, nem? 

- Abszolút! Semmi okom panaszra, nagyon boldog vagyok, hogy részese vagyok ennek a sikernek meg hogy én is hozzáteszek, nagy dolog egy ilyen jó csapatban játszani. Rengeteget dolgozunk, nekem ez jut eszembe, hogy most itt a végén nagyon sok meccs volt és ezt az egy meccset nem csak abból a szempontból kell nézni, hogy megnyertük a Szuperkupát, hanem úgy is, hogy milyen sorozaton vagyunk túl a BL-ben, a Nemzetközi Szuperkupán, a Magyar Kupában és mindig a legmagasabb teljesítményt nyújtottuk. Ez szerintem a csapat óriási erejét mutatja, úgyhogy most elmegyünk pihenni, de nagyon motiváltan megyünk tovább. 

- Eléggé a pályafutásod derekán jársz, lehet azt elmondani, hogy most vagy a legjobb csapatban életed során? 

- Ez igazából, ha az eredményeket nézzük teljesen egyértelmű. Eddig úgy alakult, hogy nem játszottam ilyen sztárokkal teletűzdelt csapatban, ahol ilyen nagyon komoly célokat lehet reálisan kitűzni, de ez most így alakult. Én egyrészt nagyon megtisztelve érzem magam ezért is, azért is, mert ez a Ferencváros, hiszen "zöld az Isten", ezt tudja mindenki, meg azért is, mert tényleg jó itt dolgozni és jó a srácokkal együtt készülni minden edzésen. 

- Gratulálok Miki, kellemes ünnepeket és boldog új évet! 

- Köszönjük, viszont, boldog karácsonyt mindenkinek, és hajrá! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kis Gábor a vlv-nek

- Szervusz Kicsi! Hatalmas nagy meccset játszottatok, szerintem úgy nem is nagyon gondolta senki, kicsit olyan gálahangulat volt, meg minden, nagyon kemény mérkőzés volt. Légy szíves értékeld egy kicsit, hogy érezted magad? Milyen meccs volt? 

Hát örülök, hogy ezt mondod, hogy kívülről hatalmas nagy meccs volt. 

- Hát miért, nem az volt? 

Hát az öt gólos zakó az annyira nem..., mármint a zakó az hatalmas… De a viccet félretéve, gratulálok a Fradinak, nagyon jól játszottak és megérdemelten nyertek. Én úgy gondolom, hogy a két csapat között van különbség nyilván a Fradi javára, de kevesebbre tippelnék, ha mérkőzés előtt lettünk volna, ráadásul úgy, hogy vezettünk 7:6-ra és ott úgy éreztük, hogy azért meg tudjuk fogni, de egyszerűen kifáradtunk én úgy gondolom. Mivel gyengébbek vagyunk valamivel, mint a Fradi, a Bajnokok Ligájában sokkal több kemény rangadónk van, a bajnokságban is sokkal több csapat van közelebb hozzánk, mint a Fradihoz, ezért kicsit most kifáradtunk. Úgyhogy én annak tudom be azt, hogy most a mérkőzés utolsó egyharmadára kicsit úgy tűnt, mintha összeomlottunk volna. Szerintem fizikálisan összeomlottunk kicsit, ennyit tudok mondani. Tényleg örülök, ha úgy láttad, hogy egy jó mérkőzés volt, tényleg harcos mérkőzés volt, tehát az utolsó negyedben is kőkemény brusztolás, verekedés, minden, ami a jó vízilabdához kell. Sajnos az eredmény ezt már nem tükrözte.

- Jó, milyen éved volt? Hogy vagy egészségileg? 

Jól, nagyon jól.:) 

- Na, ez gyanús kicsit, vannak fájdalmaid? 

-
 Nincsenek, fájni minden szokott.:) A viccet félretéve: jól vagyok, köszönöm szépen, megvagyok úgy érzem most egyelőre bírom ezt a tempót, aztán majd kiderül, hogy két hónap múlva hogy fogom bírni, de köszönöm szépen a kérdésed, egészségügyileg és úgy mindenhogy jól vagyok.

- Akkor kellemes ünnepeket kívánok és boldog új évet! 

Köszönöm szépen, viszont kívánom mindenkinek!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci! Gratulálok neked, egy újabb trófeát gyűjtöttetek be. Sorozatban érnek ezek az élmények, hogy érzed magad, milyen? 

Jó, hát nyerni mindig jó, főleg itt a Komjádiban. A meccsről annyit mondanék, hogy nagyon kemény ellenfél volt, nagyon partiban volt a Szolnok velünk a harmadik negyed közepéig, nem tudtunk ellépni tőlük, addig partiban voltak és volt, hogy ők vezettek, az elején mi vezettünk, úgyhogy azért ennek megfelelően értékeljük ezt a kupát, boldogok vagyunk vele. Kicsit úgy éreztem, hogy mind a két csapat félig-meddig halászlével a szájában játszott, de azért egy kicsit jobban oda tudtunk koncentrálni és végül magabiztosan megnyertük ezt a meccset. Ha még nincs is a két csapat között ennyi különbség, de jól játszottunk, lövöldöztük a gólokat, egy igazi félig-meddig gálameccs volt.

- Érzed az erőt magatokban, ami majd a későbbiek során kell, tavasz tájékán? 

Hát igen, most ugye, ebben az évben ez volt a legfontosabb, ez a december, ide kapcsolódva a november 30-i Szuperkupa, tehát itt a három kupát, amit meg lehetett nyerni, meg is nyertük, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, mert ezt tűztük ki célul az őszi szezonra. Most egy kicsit szusszanunk, a két ünnep között nem edzünk hála a jó égnek és januártól belecsapunk és próbáljuk majd úgy kihegyezni a formát, hogy a bajnoki döntőre, illetve a Final 8-ra csúcsosodjon ki. Lesznek hullámvölgyek, biztos vagyok benne. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, magunknak is, úgyhogy... jó pihenést! 

- Boldog karácsonyt és boldog új évet! 

Viszont! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek

vlv-képek