FACEBOOK

Szolnok-Eger 7:4

Szolnok-Eger 7:4
hozzászólás, 2017.12.22.

A Szolnok behúzta a magyar szuperkupát is, az Egernek nem volt esélye. Helyszíni vlv-riport fotókkal, videónyilatkozatokkal és a meccs góljaival:


Mérkőzés a magyar szuperkupáért:

Szolnok-Eger 7:4 (3:1, 0:0, 3:2, 1:1)

G.: Zalánki, Prlainovics 2-2, Younger, Jansik D., Kis G., ill. Sz. Rasovics 2, Vlahopulosz, Cuckovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az Eger stábjának, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Jansik Dávid gólja

2:0 - Younger gólja

2:1 - Vlahopulosz gólja

3:1 - Zalánki első gólja

4:1 - Prlainovics első gólja

4:2 - Rasovics első gólja

5:2 - Prlainovics második gólja

6:2 - Zalánki második gólja

6:3 - Rasovics második gólja, ötméteres

7:3 - Kis Gábor gólja

7:4 - Cuckovics gólja



vlv-képek

VLV-VIDEÓK:



Dabrowski Norbert (ZF-Eger) a vlv-nek

- Szervusz! Nem tudok most gratulálni, nagyon simán eldőlt ez? Hogy láttad? Nem volt esély?


- Sima az lett volna, ami tavaly volt a Szuperkupa-döntőn... Inkább..., az előbb egy kollégád mondta, hogy nagyon korán elhúzott a sSolnok, de nem húzott el, hanem szép lassan kinyitotta a mérkőzést. Volt egy 0.0-as negyed, a harmadik gól egy abszolút kivédekezett helyzetből esett, azt nem lett volna szabad kapnunk, akkor 2:1-gyel fordulunk... Apró dolgok... Szerintem ez rendben lesz januárra, csak dolgozni kell.

- Most őszintén: jobb a Szolnok ennyivel?

- Abszolút. Nincs véletlen, nem tudom, hányszor találkoztunk ebben a naptári évben és mi csak egyet nyertünk, a 8:5-ös meccset Egerben, ha jól emlékszem. Akkor jobbak, el kell ismerni. Gratulálok is nekik minden alkalommal, persze rettentően unom, de nem tudok mit tenni. Amíg jobbak, addig ők fognak nyerni. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszönöm, és boldog karácsonyt kívánok neked!



Cseh Sándor (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek

-Szervusz, Sanyi! Gratulálok az újabb győzelemhez. Már egy kicsit kezd unalmassá válni, nem?


- Gondolom, hogy már sokaknak unalmas, szerencsére nekünk még nem. Ez egy nagy harc volt az "elemekkel", mert ha kedden mekérdezték volna a játékosainkat, hogy akarnak-e idén még Szuperkupát nyerni, akkor szerintem sokan azt mondták volna, hogy inkább azonnal, még aznap este menjünk haza. De ahogy közeledett a nap, sokat is beszéltünk erről a dologról, azért mindenkiből előjött az, hogy jó, de ha már ott vagyunk, akkor adjunk ki magunkból mindent.  

Lassan játszottunk, nem játszottunk igazán jól, nem volt igazán jó meccs, de egész egyszerűen megpróbáltunk fegyelmezettek lenni, nagyon jól védekezni, mindent betartottunk abból, amit délelőt megbeszéltünk a videózás és a megbeszélés alatt - ezel nyertük meg. És azzal, hogy amikor beugrottunk a vízbe, úgy "fel tudtuk magunkat állítani", hogy nagyon akartunk győzni ezen a meccsen.

- Egész jó éved volt...

-  Hát, hogy nekem milyen, az is lényeges, de nyilván sokkal fontosabb, hogy a csapatnak nagyon jó éve volt. Itt persze beszélek a klubról, a Szolnokról, de beszélek egyben a játékosokról is. Nagy dolog megnyerni egy szuperkupát, egy bajnokságot, egy Magyar Kupát, akkor értékeljük igazán, hogyha nem a miénk... Hány évtizedig várt például ez a klub egyre, aztán most már négy év alatt - ha jól tudon - a tizedik kupánál tartunk.

De ha ezt az évet kell értékelni, nem a mai napot, akkor nyilván annak örülök a legjobban, hogy játékosam Bajnokok Ligája-győztesek lettek, ez volt az év pillanata és azért nagyon sok olyan játékos, aki már egybeforrt velem, akivel már évek óta együtt dolgozom, egész életében ezt a trófeát kergette, tehát nyilván... év vége van és ha most visszaemlékézenük, akkor az volt az év pillanata, nem a mai, de most ennek is ugyanannyira örülünk.

- Köszönöm szépen, boldog karácsonyt kívánok és boldog új évet!



Aaron Younger (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek

- Szervusz, Aaron, köszöntelek a családdal együtt, szia! Gratulálok, nagyon jó éved volt, mindent behúztatok, nem is maradt semmi hiányod, gondolom.


- Ebben a szezonban is van még kettő, a bajnoki döntő és a BL, ez a kettő a legfontosabb, de jó volt az év.

- Magyar állampolgár lettél, milyen érzés magyarnak lenni?

- Az jó. Van egy kis magyar gyerek és feleség..., no much... :-)

- Mit vársz még az évtől, mit szeretnél?

- Nyertünk mindent, mindent megnyerni...

- És hogy látod, van rá esély? Fog menni?

- Igen, én hiszem, igen. Hosszú a szezon, de szerintem sikerülni fog.

- Egyszerű veled interjút csinálni. :-) Boldog ünnepeket kívánok. Boldog új évet! Sziasztok!



Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek

- Szervusz, Zalesz! Gratulálok, gyorsan összegyűjtöttél még egy trófeát! Egy kis értékelést kérek erről a szuperdöntőről!


- Köszönjök! Elég nehéz hét volt így, hogy elutaztunk megint Hollandiába, keveset edzettünk, két nappal karácsony előtt - azért fárasztó volt fejben odatennünk magunkat, de szerencsére jobban sikerült odáallni fejben, mint az Egernek, úgyhogy ez döntött. Gratulálok Viktornak, mert nagyon jól védett megint, mi pedig elöl találtunk elég gólt. Szerencsére jól odatettük magunkat fejben, még ha fizikálisan nagyon alul is voltunk, azért jól sikerült. 

- Hogy érzed magad az új csapatodban? Azért kicsit nyomasztó lehet majd később, hogy ahol elindultatok, mindent megnyertetek...

- Jól érzem magam, nincsenek fárasztó montenegróiak, tök jó, ez tetszik nekem, hogy nincsenek montenegróiak a csapatban :-)

- Hogy telik a karácsony?

- Remélem, jól fog telni. Pihenéssel és utazással, remélem, hogy minden rendben lesz. 

-Köszönöm szépen, kellemes ünnepeket kívánok!

- Kellemes ünnepeket!



Bedő Krisztián (ZF-Eger) a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián! Szomorúan jöttetek ki, de nincs szégyenkezni való, egész jó évet zártatok, hát nyerni nem sikerült. Hogy értékeled? 


- Hosszú, egész jó évet zártunk. Úgy gondolom, hogy a végére elfáradtunk és nem erre a meccsre gondolok, hanem az elmúlt két-három hétre.

- Hosszú volt az év...

- Hosszú volt az év, de ez a mi hibánk is, nyilvánvaló, abból, hogy az utolsó három hétben így kiengedtünk, nem is kiengedtünk, hanem elfáradtunk, szerintem mindenképpen tanulni fogunk. Lezárult egy korszak ezzel az évvel, jövőre egy új Egert szeretnék látni, illetve szeretne látni az egész csapat. Mindenképpen keményebben fogunk dolgozni, mert látszik, hogy ez a munka nem tart ki az év végéig, úgyhogy erősebben fogunk kezdeni. Most kaptunk egy nagy pihenőt, szeretném, ha mindenki - magamat is beleértve, velem az élen - kipihenten térne majd vissza a pihenőről. 

- Milyen évre számítasz? Egy teljesen új év kezdődik - elsősorban a válogatottra gondolok. Most úgy néz ki, mindenki tiszta lappal indul, mi a terv?

- A terv mindig a bejutás. Ugyanazt tudom elmondani, mint az Egerrel kapcsolatosan: még keményebbek leszünk és remélem, hogy az én szempontomból ez a válogatottban kifizetődő lesz és sikerül végre újra kijutnom egy világversenyre. Ez lesz a cél.

- Köszönöm szépen. Kellemes ünnepeket kívánok!



Angyal Dániel (ZF-Eger) a vlv-nek


- Szevusz, Dani, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Elveszítettétek ezt a szuperkupát. Hogy látod, lett volan esély? Mi hiányzott?

- Úgy éreztem, hogy abszolút volt esélyünk, igen. Talán a helyzetkihasználásunk nem működött jól, ezen múlt, én azt gondolom. 

- Mikor dőlt el? Szép lassan mentek el. 

- Jobban játszott a Szolnok nálunk, ez egyértelmű volt, de végig volt lehetőségünk atrra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, vissza tudjunk kapaszkodni, de nem éltünk ezekkel a lehetőségekkel. 

- Tőled is megkérdezem, hogy milyen évre számítasz? Tiszta lappal indul mindenki most, a válogatottságra gondolok elsősorban.

- Fú... Egy jó évre számítok mindenképpen.

- És ebben minden benne van...

- Igen.

- El tudom képzelni! Köszönöm szépen. Kellemes ünnepeket!



Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek


- Szervusz, gratulálok, egy újabb trófea a zsebedben. Fantasztikus év volt ez, nem?

- Szia! Köszönjük szépen! Úgy, ahogy mondod, igen, amit lehetett, azt megnyertünk. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez volt a cél és nyilván jövőre is ez lesz, aztán reméljük, hogy sikerülni fog. 

- Ez nagyon hülye kérdés, de: innen nem lehet visszalépni! Ha nincs meg minden mostantól, az már csalódás?

- Vagy inkább: innen csak visszalépni lehet...

- Igen, úgy értem, hogy az már keserűség, ha egy döntőben másodikok vagytok...

- Azt is lehetne erre mondani, hogy a "nagy számok törvénye szerint" ez is előfordulhat, de nyilván mindent meg fogunk tenni, hogy ne így legyen. Jó a csapatunk, dolgozunk tovább, szerintem még fogunk fejlődni, nyilván az ellenfeleink is fognak fejlődni, de a cél mindig az lesz, hogy a legfelső fokra feljussunk.

- Ez egyértelmű. Hogy látod a riválisokat, feljövőben vannak? Ti tudtok mpég fejlődni? Kell-e fejlődni még?

- Pont ezt mondtam, hogy fejlődni tudunk és kell is. A riválisaink pedig: a magyar bajnokságban szerintem van három riválisunk, én a Fradit mondanám a legnagyobb rivlisnak, utána következik az Eger és az OSC, de erre a kettőre, akiket hátrébb soroltam, ugyanúgy kell figyelni, mintha a Fradival játszanánk, Nemzetközi szinten pedig szerinetm nem mondok újat, ha ugyanazokat a csapatokat említem, amelyek eddig a final sixben voltak. Ugyanolyan erősek, ha nem erősebbek. Valamilyen szinten még mindig egy új csapat a miénk, van két-három új ember, folyamatosan fejlődnünk kell, hogy meg tudjuk tartani ezt a szintet. 

- Személy szerint neked mi a célod jövőre?

- Az, hogy megnyerjük a bajnokságot, ami nagyon nehéz lesz és a BL final eight-ben is oda szeretnénk kerülni a legjobbak közé, ami szintén nem lesz egyszerű.

- A nemzeti csapat...?

- ... az is ott van a fejemben, mint az egyik célom, hogy odakerüljek végre a 13-ba...

- ...látod az esélyt?

- Úgy érzem, hogy most van a legnagyobb esélyem erre, az elmúlt évek alapján, ahogy láttam a bajnokságot, a keretet vagy a saját magam játékát. Ezt a három célt így kiemelném - egy fő céllá. :-)

- Köszönöm szépen. Gratulálok az évedhez és kellemes ünnepeket kívánok!

- Kellemes ünnepeket!



KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa) az M4 Sportnak:

- Már nagyon "rajta vagyunk" a karácsonyi ünnepeken, ha nem is testben. de fejben mindenképpen nehezebb volt ez a mérkőzés. Mostantól kezdve lesz egy kis pihenőnk és elég nehéz volt szétválasztani a kettőt...

Mondhatni, hogy a szív harca volt ez a mai, mert mind a két csapatnál voltak védekezésben is, támadásban is taktikai hibák, de talán mi valamivel mégis jobban akarhattuk jobban ezt a mérkőzést. Mert akartuk nagyon és minden erőnkkel azon voltunk, hogy valahogy most már szedjük össze magunkat. Így tényleg sokkal jobb elmenni a pihenőre.

Ha a 17'-es évet nézzük, felülmúlhatatlan, mert igazából tényleg mindent megnyertünk, amit lehet a vízilabdasportban, csodálatos év volt, jó rá visszaemlékezni. Sok munka vár ránk, de az biztos, hogy most jól fog esni a kicsit bővebb, egy hét pihenő.


vlv-képek