FACEBOOK

BL: FTC-Eger 16:9, Szolnok-Olympiakosz 9:9

BL: FTC-Eger 16:9, Szolnok-Olympiakosz 9:9
hozzászólás, 2018.12.19.

A Fradi folytatta menetelését, a Szolnoknak nem sok hiányzott a bravúrhoz, a címvédő legyőzéséhez. Folyamatosan bővülő vlv-tudósítás a szerdai BL-forduló történéseiről:


A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház

BL-főtábla, 5. forduló

​December 19., szerda

A csoport

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pro Recco 12,
2. Barceloneta 12,
3. Brescia 9,
4. FTC 6,
5. Eger 6,

6. Dinamo Moszkva 3,
7. Steaua Bukarest 0,
8. Crvena Zvezda 0 pont

Brescia-Dinamo Moszkva 10:8 (2:2, 4:3, 3:1, 1:2)
G.: Figlioli 5, Gallo 2, C. Presciutti, Bertoli, Vukcsevics, ill. Lazarjev 3, Bicskov 2, Pijetlovics, Radjen, Liszunov

CNA Barceloneta-Pro Recco 11:15 (2:5, 2:5, 6:1, 1:4)
G.: Munarriz, Fernandez 3-3, Perrone 2, Granados Ortega, Vrlics, Larumbe, ill. Kayes 4, Di Fulvio 3, Mandics, Aicardi, Ivovics 2-2, Echenique, F. Filipovics

Steaua Bukarest-Crvena Zvezda 8:3 (0:0, 3:1, 4:0, 1:2)
G.: Ghiban 2, Marinics Kragics, Chioveanu, Prioteasa, Kapocisz, Antipa, Cuckovics, ill. Bulsac, Sulc, M. Radovics

FTC-Eger 16:9 (5:2, 3:3, 4:2, 4:2)
G.: Sedlmayer 4, Kállay, Jaksics, Younger, S. Mitrovics, Vámos 2-2, Varga Dénes, Jansik Sz., ill. Sz. Rasovics 4, Hosnyánszky 2, Murisics, Gyárfás T., Vlahopulosz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Stefan Mitrovics első gólja

2:0 - Jaksics első gólja

2:1 - Vlahopulosz gólja

3:1 - Younger első gólja

4:1 - Stefan Mitrovics második gólja

4:2 - Murisics gólja

5:2 - Kállay első gólja

5:3 - Sztrahinja Rasovics első gólja

6:3 - Sedlmayer első gólja

6:4 - Gyárfás Tamás gólja

6:5 - Sztrahinja Rasovics második gólja

7:5 - Kállay második gólja

8:5 - Sedlmayer második gólja

8:6 - Hosnyánszky első gólja

9:6 - Sedlmayer harmadik gólja

10:6 - Jaksics második gólja

11:6 - Vámos második gólja

11:7 - Sztrahinja Rasovics harmadik gólja

12:7 - Younger második gólja

12:8 - Hosnyánszky második gólja

13:8 - Sedlmayer negyedik gólja

14:8 - Varga Dénes gólja

15:8 - Vámos második gólja

15:9 - Sztrahinja Rasovics negyedik gólja

16:9 - Jansik Szilárd gólja



Varga Zsolt a vlv-nek

-Szervusz Zsolt! Mostanában az a sorsom, hogy gratuláljak neked és a csapatodnak. Gratulálok! Nagyon sima volt és láthatóan odatettétek magatokat.

- Kihasználtuk ezt a szűk két napot ami rendelkezésünkre állt, hiszen az volt a legfontosabb, hogy a játékosok tudjanak töltődni. Örülök egyébként, hogy ténylegesen ennyi tartalék volt, van a csapatban. Tény és való, hogy most sokkal jobban megosztottuk a terheket, gondoltam is, hogy sokat cserélek, amennyi van azt tényleg ki tudjuk magunkból adni. Örülök és azt gondolom, hogy a teljesítményeknek is nagyon jók voltak, amelyek ezt a mérkőzést meghatározták, elsősorban a Somáé, és akár mellette mondhatnám "Szédült" Tomi teljesítményét, szerintem az is nagyon jó volt ma. Egyébként összességében még a csapat védekezése, a csapatmunka amit beletesz mindenki. Szerintem ez meghatározó.

- Egyre stabilabbnak tűnik a csapat. Lesz-e gond azzal, hogy ezt a teljesítményt szinten tartsd? Ez azért nagyon magas színvonal.

- Úgy gondolom, hogy mindig hullámzik a teljesítmény, még egy mérkőzésen beül is vannak olyan periódusok, amikor azt lehet látni, hogy minden nagyon jól klappol, jól működik, és vannak utána olyan hullámai a mérkőzésnek, amikor esetlegesen olyan gólokat kapunk, amik ma is elkerülhetőek lettek volna. Én azt gondolom, ez az évre is jellemző. Nyilván lesz olyan, hiszen ebben az évben is volt ingadozás, Reccóban is szerintem összességében jól játszottunk, nyilván ott is azért egy más teljesítmény volt. A BArceloneta ellen is volt egy más teljesítmény és mondhatnám azt hogy itt voltak azért olyan mérkőzések az év során is, Szentesen is ahol meg kellett küzdenünk. Én azt gondolom, hogy hullámzó a játék képe, ha megtudjuk őrizni azt a stabilitást hátul, ami most van, az szerintem nagyon jó dolog és hát, nyilván mindig ott és arra edzünk, ami éppen esetlegesen nem úgy működik, amin esetleg tovább kell lépnünk.

- Szombaton még egyszer fogok gratulálni szerinted?

- Nézd én azt gondolom, hogy lépésről, lépésre haladunk. Ezt lehet látni, a Szolnok láthatóan kezdi megtalálni a saját játékát, hiszen ma azért nagyon jó mérkőzést játszottak az Olympiakosszal, 9:9 lett. Sőt az utolsó pillanatig ők vezettek. Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó csapat a Szolnok még mindig, akkor is esetleg, ha eddig nem játszottak olyan jól, azért erre lehetett számítani és várni, hogy előbb-utóbb megtalálják a játékot és jót fognak játszani.

Mi jövünk lendületből, összességében azt gondolom, hogy egy ki-ki mérkőzés lesz. A Szolnokkal is nagyon sok mérkőzést játszottunk, főleg a tavalyi év végén. Ismeri egymást azért a két csapat. Meglátjuk, ebben a pillanatban mi az, ami még van, mi az, amit hoz ez a mérkőzés az év végén. Mind a két csapat sokat játszott, meglátjuk, hogy ez most ebben a pillanatban merre fog eldőlni.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Dabrowski Norbert a vlv-nek

- Szervusz, Norbi!. Nem sikerült meglepetést okoznotok, pedig úgy egy picit benne volt a levegőben, hogy ha valamikor, akkor most elkaphatjátok a Fradit. Hogy értékeled? Volt-e esély? Min ment el, ha volt?

- Szervusz, köszöntelek én is. 8:6-ig úgy érzem, hogy volt reális esély, de ha az egész mérkőzést nézem meg azt is, hogy hogy folyt le 8:6-ig, akkor azért... én úgy éreztem a parton, hogy itt valami nagyon nagy dolognak kellene történnie ahhoz, hogy... Elment a Fradi, akkor kiültek a kulcsjátékosok, föl-dolgoztuk magunkat, ebben elfáradtunk, visszajöttek a kulcsjátékosok, ritmust váltottak pillanatok alatt... Illetve azok a játékosok, például Sedlmayer, aki nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, ő extrát hozott. Ha a Magyar Kupa-hétvége után számolnom kell, hogy Duminak kettője van az első negyed végén, akkor hú, de örültem volna, mert megoldódott három-négy gól, de ezeket most mások belőtték.

Láttam közben is, hogy nagyon sok sebtől vérzik a mutatvány. Azért az, hogy ennyi lefordulásgólt kaptunk, mutatja, hogy nem voltunk eléggé fejben ezen a szinten ma.

- Fel tudtad mérni azért az erőtöket?

- Azért az meglepett, hogy ilyen sok gólt kaptunk és hogy ilyen egyszerű gólokat adtunk a Fradinak. Év vége volt, nem volt év vége, elfáradtunk - teljesen mindegy, azért járunk edzésre, azért dolgozunk, ez egy profi sport, hogy ne legyen ilyen különbség akkor sem, ha a Ferencváros jobb. Az eredményjelző nem hazudik, azt kell, mondjam, hogy a mai napon ennyivel jobbak voltak. Úgyhogy ez volt az erőfelmérő. Azért láttuk, hogy sok csapatnál három-négy-öt-hat góllal jobbak, nemcsak nálunk, de engem ez nem vigasztal. Azon kell dolgoznunk, hogy minél közelebb legyünk ehhez a szinthez.

- Köszönöm szépen.


vlv-képek



Sedlmayer Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Gratulálok neked a mai teljesítményedhez és kicsit vissza is mennék, mert nem tudtunk beszélni a kupadöntő után: ott két gólt dobtál, most négy gólt dobtál, szombaton nyolc jön, ebből következően, értelemszerűen... Úgy látom, nagyon jól érzed magad...

- Igen, igen, igen... Kicsit furcsa, hogy az őszi szezon végére jött ki a lépés, de az a lényeg, hogy kijött végre. Hasznos tagja tudtam lenni a csapatnak most támadásban is, illetve szombaton is, ahogy mondtad. Remélem, hogy az év utolsó meccsén, ami egy Magyar Szuperkupa-döntő, azon is hasonlóan eredményes tudok lenni mind támadásban, mind védekezésben.

- Beszéljünk egy kicsit a mai meccsről. Azt lehetett várni, hogy ti már "kiünnepeltétek magatokat", már mindenen túlvagytok, még le kell játszani ezt a két meccset... Ehhez képest odatettétek magatokat rendesen. Milyen meccsre számítottál?

- Pontosan, ahogy mondod, igazából ezt lehetett visszahallani mindenhonnan, az újságokból, különböző portálokról, hogy... beleestünk már ebbe a hibába, amikor a Szuperkupa után a Barcelonetától kikaptunk. Pontosan abból tanulva tudatosan készültünk arra, hogy ez ne így történjen megint. Ugyanúgy BL-meccs volt, most egy Magyar Kupa-döntő után. Szerintem ez most abszolút sikerült. Valakivel beszéltem is a meccs előtt - én győzelemre számítottam, de megmondom őszintén, két-három gólos győzelemre. Úgy gondoltam, hogy lehet majd látni a fáradtságot a csapaton. Belülről úgy láttam, hogy az első negyedben kicsit nehezebben is indult be a gépezet, de utána rácáfoltunk önmagunkra és sikerült ugyanarra a hőfokra fölpörögni, amire az eddigi meccseken is. 

- Tomi, szombaton találkozunk és kíváncsian várom, hogy hányas szám lesz a neved mellett az eredményjelzőtáblán...

- Remélem, lesz..., köszönöm szépen.

- Jó pihenést!



A csoport állása öt forduló után:


1. Pro Recco 15,
2. Barceloneta 12,
3. Brescia 12,
4. FTC 9,
5. Eger 6,

6. Dinamo Moszkva 3,
7. Steaua Bukarest 3,
8. Crvena Zvezda 0 pont


vlv-képek


B csoport

A csoport állása a forduló előtt:

1. Jug Dubrovnik 12,
2. Verona 9,
3. Olympiakosz 7,
4. Mladost Zágráb 7,
5. Szolnok 4,
6. Jadran Split 3,
7. Hannover 2,
8. Spandau 04 Berlin 1 pont

Hannover-Jug Dubrovnik 7:14 (1:2, 0:7, 4:3, 2:2)
G.: Giorgetti 3, Estrany Esforzado 2, Real, A. Radovics, ill. Jokovics 4, L. Fatovics 3, Macan, Loncsar, Benics 2:2, X. Garcia

Spandau 04-Jadran Split 12:11 (2:4, 4:2, 3:2, 3:3)
G.: Mateo Csuk 3, Gielen, Dedovics, Pjesivac 2-2, Saudadier, Negrean, Strelezkíj, ill. Zovics 4, Popovics 2, Kunac, Butics, Power, Viskovics, Delics

Mladost Zágráb-Verona 7:7 (2:2, 2:0, 2:5, 1:0) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt
G.: Radu, Milos 2-2, Petkovics, Biljaka, Buljubasics, ill. Damonte, Fondelli 2-2, Dolce, Alesiani, Bruni

Szolnok-Olympiakosz 9:9 (2:2, 2:2, 1:1, 4:4) 
G.: Prlainovics, Zalánki 2-2, Bátori, Alekszics, V. Rasovics, Kis, Teleki, ill. Geniduniasz 3, Obradovics, Funtulisz 2-2, Murikisz, Gunasz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Teleki gólja

1:1 - Geniduniasz első gólja

2:1 - Kis Gábor gólja

2:2 - Geniduniasz második gólja

3:2 - Alekszics gólja

3:3 - Murikisz gólja

4:3 - Bátori gólja

4:4 - Obradovics első gólja

4:5 - Obradovics második gólja

5:5 - Viktor Rasovics gólja

6:5 - Prlainovics első gólja

6:6 - Geniduniasz harmadik gólja

7:6 - Prlainovics második gólja

7:7 - Funtulisz első gólja

7:8 - Funtulisz második gólja

8:8 - Zalánki első gólja

9:8 - Zalánki második gólja

9:9 - Gunasz gólja, a meccs vége


ANGYAL DÁNIEL NYILATKOZATA:

"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült itthon tartani a három pontot. Nagyon parázs, rangadóhoz méltó, jó kis mérkőzést játszottunk. Csalódott vagyok most, nehéz hirtelen mit mondani. Azt gondolom, hogy jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet - úgy látszik, ezt fönt nem így gondolták. De..., dolgozunk tovább."



A csoport állása öt forduló után:

1. Jug Dubrovnik 15,
2. Verona 10,
3. Olympiakosz 8,
4. Mladost Zágráb 8,
5. Szolnok 5,
6. Spandau 04 Berlin 4,
7. Jadran Split 3,
8. Hannover 2 pont