FACEBOOK

Splitben lesz a 2022-es Európa-bajnokság

Splitben lesz a 2022-es Európa-bajnokság
hozzászólás, 2018.10.13.

A LEN szombaton hozta meg döntését. Horvátországba a 2010-es zágrábi kontinensviadal után tér vissza az Eb.


Az idei barcelonai Európa-bajnokságot Budapest követi rendezőként. A Duna Arénába tervezett torna különös fontosságú, hiszen az olimpia évében lesz és egy válogatott megszerezheti a tokiói részvétel jogát, elkerülve a tavaszi kvalifikációs tornát, amelyen azért már mindig egy kicsit borotvaélen táncolnak a dolgok... A budapesti Eb biztosan 2020 januárjában lesz, a mindenható tévéközvetítési szempontok döntenek majd (tehát az EBU) a tervezett időpont (január 12-26.) véglegesítéséről.

A 2022-as spliti Eb helyszíne a Spaladium Arena lesz, amely számos nagy világversenynek (többek között a 2009-es kézilabda világbajnokság több eseményének) adott otthont. Ökölvívó mérkőzést már 12 ezernél több néző előtt is rendeztek itt, amikor majd ideiglenesen uszoda kerül a küzdőtér helyére, várhatóan 9 ezer ember befogadására lesz képes a stadion.

Horvátország legutóbb 2010-ben volt Eb-házigazda, akkor Zágrábban volt a verseny és emlékeink szerint utána sok bírálat érte a horvátokat amiatt, hogy saját csapatuk meccsein kívül szinte mindig üresen tátongtak a lelátók.


A 2009-es kézilabda világbajnokság megnyitó ünnepsége a spliti Spaladium Arenában