FACEBOOK

FTC-Vouliagmeni 10:4

FTC-Vouliagmeni 10:4
hozzászólás, 2018.10.06.

Magabiztos győzelemmel behozhatatlannak tűnő előnyt szerzett a Fradi a BL-főtáblára jutásért folyó páros mérkőzés első fordulójában. Folyamatosan bővülő helyszíni vlv-riport:


BL-selejtezők, 3. kör

1. forduló

FTC-Vouliagmeni 10:4 (2:0, 3:2, 3:2, 2:0)

G.: Kállay, Nikics 2-2, Vámos, Younger, S. Mitrovics, Mezei, Varga Dénes, Jansik Sz., ill. Gkiuvecisz, Kuruvanisz, Tigkasz, K. Afrudakisz

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az FTC-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Vámos gólja

2:0 - Kállay első gólja

2:1 - Kuruvanisz gólja

3:1 - Stefan Mitrovics gólja

4:1 - Younger gólja

5:1 - Kállay második gólja

5:2 - Gkiuvacisz gólja

6:2 - Mezei gólja

6:3 - Tigkasz gólja

7:3 - Varga Dénes gólja

8:3 - Nikics első gólja

8:4 - Guvisz gólja

9:4 - Nikics második gólja

10:4 - Jansik Szilárd gólja



Varga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt! Szívből gratulálok, az első lépést megtettétek és ez volt a nagyobb lépés, szerintem. Hogy értékeled a mait? 

- Abban a tekintetben, hogy a védekezés tényleg jó volt, négy negyeden keresztül stabil volt, elégedett vagyok. A támadás része akadozott az elején, kicsit sok helyzet maradt ki, őszintén szóva. Nem tudtunk úgy tisztán hat az ötben megérkezni a kapu elé, ahogy szerettem volna, vagy ahogy terveztük, nem tudtuk azokat igazán jól befejezni, tényleg kicsit lassúbbá vált az egész mérkőzés, ha lehet így mondani. Összességében, én azt gondolom, hogy erre így lehet építeni, ha ilyen stabilan védekezünk. 

- Amiről beszéltünk meccs előtt a beharangozóban, hogy hány gól kell, hogy nyugodtan utazzatok? Ez annyi, amennyivel nyugodtan utaztok, ez a hat gól? 

- Én azt gondolom, hogy egy edző sosem lehet igazán nyugodt. Az nem normális, ha az ember úgy megy ki, teljesen nyugodtan, mert az nem jó. Kell egyfajta feszültség és én úgy gondolom, hogy ebben a fázisában az évnek fontos, hogy ilyen mérkőzéseket játsszunk. Ha most azt vesszük egy kicsit, hogy egy pici edzés is egy mérkőzés, akkor nagyon fontos, hogy mi ezeken a mérkőzéseken építsük magunkat előre felé, tehát úgy menjünk ki, igenis, hogy nyerni akarunk és nyerni fogunk.

- És meglesz? 

- Hát, én úgy gondolom, hogy ha ezt a játékot tudjuk továbbvinni, folytatjuk ezt a védekezést, akkor igen, akkor nagyon jó az esély, hogy ott is meg fogjuk őket verni. 

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz, Dumi! Köszöntelek ennek a győzelemnek az alkalmából. Hát..., most nem is tudom, ez úgy tűnik, hogy elég, nem? 

- Szia! Igen, főleg, hogy azt a vágyamat tökéletesen teljesítette a csapat, hogy öt-hat góllal nyerjünk. Külön öröm, hogy négy kapott góllal hoztuk ezt, még akkor is, ha a támadásaink fel kell, hogy javuljanak, hogy komolyabb csapatok ellen tudjunk nyerni. Azért az első komoly, idei, hazai meccsünknek ez tökéletesen megfelelt. 

Én bíztam abban, hogy a meccs második felére felőröljük őket, de igazából nem is kellett ezt kivárni, mert az elejétől kezdve tudtunk előnyt vinni. 

- Jól játszottatok. Most már azért fejben kicsit gondolkodsz a főtáblán, hogy ott kik jönnek, hogy lesz, mint lesz? Megfordul-e a fejedben ilyenkor?

- Ez abszolút prioritás volt, ez a meccs, de persze, azért logisztikázni kell, fogadjuk a Dinamót ha jól tudom, egy héttel a visszavágó után már. Úgyhogy beindul most, komoly sorozat következik, és akkor még ehhez jönnek az érintetteknek, még nem tudom, hogy én érintett vagyok-e, de a válogatott apropóján az Európa Kupa/Világliga meccsek. Úgyhogy lesz bőven, ami fárassza a játékosokat. 

- Nagyon kíváncsiak vagyunk és várjuk már a szezont! Jó munkát! 

- Köszi! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gárdonyi András a vlv-nek

- András, gratulálok neked, fantasztikus volt ez a meccs, négy gólt kaptál, ennyi, azt hiszem, hogy belefér a legszigorúbb bírálók szerint is. Milyen volt? Mesélj, értékelj!

- Köszönöm! Igen, a négy gól belefér, viszont annyira fantasztikus mérkőzés nem volt. A meccs előtt megbeszéltük, hogy mindenféleképpen a védekezésre fogunk odakoncentrálni, ez be is jött, így a támadás rovására ment az egész, de ennek ellenére egy hatgólos győzelmet tudtunk aratni, szerintem ez elég lesz kint a második fordulónál, hogy továbbjussunk. 

- Ez egy rendkívül fontos meccs volt, az egész szezon eldőlt ezen, illetve a következőn, a szerdain. Mennyire voltatok előtte idegesek, őszintén? 

- Idegesek nem voltunk, tisztában voltunk ennek a mérkőzésnek a fontosságával, én inkább a fáradtságnak a számlájára írnám, hogy kicsit dekoncentrált volt a támadásunk. Ennek ellenére, mondom, örülök, hogy 10:4-re tudtunk győzni.  

- Ha nem kulisszatitok, amit nem szabad külsősnek ismerni, akkor áruld el, van-e a kapusok között most munkamegosztás? BL, bajnoki? 


- Van, persze, inkább olyan megosztás van, hogy azt tudtuk, meg Varga Zsolttal leültünk beszélni év elején, hogy szeretnénk, ha Soma tudnan pihenni az elején, ugye mégiscsak a válogatott mérkőzések miatt elég későn tudott csatlakozni, így ezáltal kevesebbet is pihent. Az elején több szerephez fogok jutni, Soma egy kicsit pihen, tud dolgozni és majd igazából a végére kell majd neki a jó forma, ami, nem azt mondom, most is megvan. Próbáljuk őt kicsit pihentetni, én meg szerencsére így több szerephez jutok, ennek meg örülök. 

- Mit vársz a szerdai visszavágótól? 

- Mindenféleképpen győzelmet! 

- Köszönöm szépen, jó munkát! 

- Én is köszönöm! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kállay Márk a vlv-nek

- Szervusz, Márk! Gratulálok neked, szép győzelem volt, és úgy alakul valahogy, hogy egész jól megy neked a bemutatkozás ebben az új csapatban, most nem csak ezen a meccsen, hanem egyébként is. Kérlek, hogy a mairól egy kis értékelést adj nekünk! 

- Az első hazai mérkőzésünk volt. Nagyon felemelő volt Fradi-tábor előtt játszani, úgy gondolom, hogy ez mindenkit motivált. Egy jó görög csapatot sikerült viszonylag sok góllal megvernünk. A meccs elején érzékelhető volt egy kis idegesség, főleg támadásban, a védekezésünk nagyon jól összeállt, párosult egy nagyon jó kapusteljesítménnyel, úgyhogy hátul szerintem szinte végig biztosak voltunk. Bennünk maradt pár gól, de ez azért még részben szezon eleji forma. Jól teljesítettünk és örülök, hogy a kitűzött mai célt sikerült elérnünk. 

- A személyes teljesítményedet hogy értékeled? Elvállaltad és sikerült is, amikor úgy alakult. 

- Igen, hát ez az elmúlt évek hozadéka. Azért már Debrecenben is nagyon sokat voltam vízben, nyilván nem vagyok egy kimondottan nagyon fiatal játékos, tehát van már egyfajta meccsrutinom. Ott voltak azok a helyzetek, amiket egyértelműen éreztem, hogy el kell vállalnom, mert nem jöhet ki belőle több és szerencsére pont annyi jött ki, amennyi kellett. Még egy-két emberelőnyt úgy érzem, hogy el lehet vállalni, de hát majd ez a játéknak a függvénye. Sok mindent megbeszélünk magunk között is, hogy az emberelőnyöket hogyan játsszuk végig, türelmesek vagyunk saját magunkkal szemben is, tehát nem lövöldözünk bele. Lehet, hogy majd egyet-kettőt azért el kell vállalni akkor, amikor mondjuk nem számít rá az ellenfél, de ez a mai így jött ki és örülök neki. 

- Köszönöm szépen, gratulálok! 

- Köszi! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


További mai eredmények:

Jadran Split-Jadran Herceg Novi 11:9 (2:3, 5:2, 4:3, 0:1)
G.: Delics 4, Setka 2, Popovics, Butics, Kunac, Viskovics, Kovacsics, ill. Gy. Radovics 3, Spaics 2, Popadocs, Banicsevics, D. Draskovics, Petkovics

Brescia-Terrassa 8:4 (2:2, 1:1, 3:0, 2:1)
G.: Figlioli 3, N. Presciutti 2, Gallo, Rizzo, ill. Mora 2, Alarcon, Sanchez

Strasbourg-Verona 4:10 (0:4, 1:1, 1:3, 2:2)
G.: Bratics 2, Jablonski, Markovics, ill. Luongo 5, D Somma 2, Fondelli, Bruni, Casasola

A visszavágók október 10-én, szerdán lesznek.


vlv-képek