FACEBOOK

Tóni bácsi: 80!? Na neee...!

Tóni bácsi: 80!? Na neee...!
hozzászólás, 2018.10.06.

Dr. Gábor Antal, a magyar válogatott volt csapatorvosa ma 80 éves. Az Isten éltesse őt! Megkérdeztük őt: hogy van?


Legutóbb öt éve, 75. születésnapján köszöntöttük e széles nyilvánosság előtt és nem akarjuk elhinni, hogy ennyire rohan az idő...

Dr. GÁBOR ANTAL a vlv-nek:

- Eltelt öt év, érdekes módon... Változatlanul ugyanúgy dolgozom mint 5 meg 10 meg 15 évvel ezelőtt. Minden nap bent vagyok a kórházban, operálok. Egy kicsit azért öregedtem...

- Érzed?

- Nem!

- Hát akkor miért mondod?

- Csak a 80-as szám miatt...

Nagyon jól érzem magam a bőrömben. A válogatottat családi okok miatt idén le kellett, hogy adjam, pedig szívem szerint még csináltam volna, úgy gondoltam, hogy Tokió még "benne lehet". De a családi körülmények úgy alakultak, hogy nem tudom itthagyni a családot két-három hétig tartó kiruccanásokra. 

- A Honvédot folytatod?

- Igen, azt megtartottam, mert mindenképpen kell valamilyen kapocs, egy kis köldökzsinór a vízilabdához. Az öreg és a fiatal vízilabdásokat pedig ugyanúgy szívesen látom és ellátom a kórházban, ahogy eddig is. Most volt nálam Szívós Pista és Kásás Zoltán, de gyakran jönnek hozzám fiatalok is. Úgyhogy élünk és dolgozunk és reménykedünk, hogy még sokáig így marad ez.

- Hogy látod a vízilabdát, a válogatott helyzetét?

- Éppen azt akartam mondani, hogy addig mindenképpen szeretnék még jó egészségben élni, amíg egyszer újra olimpiai aranyérmes vízilabda-csapatunk nem lesz. Remélem, hogy ezek a fiatalok összekapják magukat - mutattak biztató jeleket a legutóbbi tornán, a szereplésük reménykedésre ad okot. Én bízom bennük, mert tudom, hogy bizalom nélkül nincs eredmény.

- A Honvéd várható évét hogy látod?

- Úgy gondolom, hogy jobb csapat lesz, mint amilyen tavaly volt, megerősödtünk néhány poszton. Most Szombathelyen voltak a fiúk, ahova nem mentem velük - kicsit nyögvenyelősnek tűnt az a mérkőzés, de sikerült megnyerni.

- Hogy lesz az ünneplés?

- Szűk családi körben, itthon. Jönnek a fiaim, az unokáim, a menyeim, együtt lesz a család.

- Tóni bácsi, Isten éltessen sokáig!

- Nagyon szépen köszönöm!

- Öt év múlva elkészítjük a következő ilyen cikket és csinálunk ebből egy szép hosszú sorozatot...

- Állok rendelkezésetekre, itt leszek.

- Abban biztos vagyok, nagyon remélem, hogy én is! Minden jót, jó egészséget kívánok neked az olvasóink nevében!


80 év - 80 vlv-kép - születésnapi fotógaléria