FACEBOOK

FTC-Jadran Split 17:7

FTC-Jadran Split 17:7
hozzászólás, 2018.09.28.

Letette a névjegyét az új Fradi: szoros első negyed után kiütötte a horvát Jadran Splitet a franciaországi BL-selejtezőtorna első napján. Nyilatkozatok és a meccs góljai:


BL-selejtezők, 2. kör

F-csoport, Aix en Provence (Franciaország)

Jadran Split, FTC, Pays D'Aix, Alphen

1. nap

FTC-Jadran Split 17:7 (2:2, 7:1, 5:2, 3:2)
G.: Jaksics 4, Kállay 3, Sedlmayer, Vámos, Varga Dénes, S. Mitrovics 2-2, Nikics, Younger, ill. Zovics 3, Setka 2, Butics, Delics

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

Nikics gólja

Stefan Mitrovics első gólja

Jaksics első gólja

Sedlmayer első gólja

Younger megúszásgólja

Stefan Mitrovics második gólja

Sedlmayer második gólja

Jaksics második gólja

Kállay első gólja

Vámos első gólja

Kállay második gólja

Vámos második gólja

Varga Dénes első gólja

Varga Dénes második gólja

Kállay harmadik gólja

Jaksics második gólja

Jaksics harmadik gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Az első negyed nem volt olyan sima a 2:2-es eredménnyel, a kezdés mindig nehéz és azért ez az évad első mérkőzése volt, de második negyedben elöl-hátul hatékonyabbá váltunk és felőröltük őket.

- Hogy láttad, ti voltatok nagyon jók vagy az ellenfél volt gyengébb, mint amire számítottatok?

- Szerintem egy picit mindkettő igaz. Egy idő után látható volt, hogy jobban bemelegedtünk a játékba, ebben az elmúlt hét is segített, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy játszottunk, volt már némi tapasztalatunk, ami hozzájárult ahhoz, hogy a fejekben rend legyen. A másik valóban az, hogy igazából talán nem volt olyan erős a Split, mint amileynnek gondoltuk, szerintem tavaly picit jobb csapat voltak.

- Elégedett vagy?

- Természetesen igen, az első meccsünk volt, ráadásul a BL-ben - már amennyire egy edző elégedett lehet, hiszen mindig vanank olyan dolgok, amit javítani kell, de összességében igen.


VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány a vlv-nek:

- Gratulálok! Úgy láttam, azért volt egy kis feszültség a kiutazásotok előtt amiatt, hogy nem lehett tudni, mire elég az egyhetes felkészülés...

- Nem voltak jók az előjelek, de éppen ezért olyan taktikával ugrottunk vízbe, ami egy kicsit biztonsági játékot jelentett. Ennek eredményeként eleinte fej fej mellett haladt a két csapat. Én arra számítottam, hogy félidőig ez lesz a jellemző, de a második negyed 7:1 lett és ott le is zártuk a meccset.

- A végén már pihentetek is? Szóval, ha húsz góllal kellett volna megverni őket, gondolom, az is sikerült volna.

- Nem tudom, azért fárasztó volt, mind a két sorunk végig hajtott, ment, folyamatosan lőtte a gólokat. Azért a BL-selejtezők körében sem könnyű hússzal megverni valakit...

- Ez volt az első meccsed a Fradiban csapatkapitényként. Emlékezetes marad emiatt?

- Azt mondják, minden első alkalomra emlékszik az ember, emiatt én is fogok erre a meccsre. Örülök, hogy ezzel elkezdődött valami, remélem, hogy sokáig fogom szolgálni a Fradit ebben a pozícióban is és hogy jól el tudom majd látni.


KÁLLAY MÁRK (FTC-Telekom Waterpolo) ​a vlv-nek:

- Gratulálok! Bemutatkozásként egy új csapatban BL-meccsen három góllal kezdeni - ez nem rossz. Egy kis összefoglalót kérek, hogy volt?

- Készültünk a meccsre tudtuk, hogy nagy valószínűséggel ezen fog múlni az első helyen történő továbbjutásunk. Szerencsére az első negyed döntetlenje után beindult a támadásunk és összeállt a védekezésünk is, habár azzal kezdettől nem volt különösebb gond, hiszen az első negyed 2:2 lett. A végén bedaráltuk őket és magabiztos győzelmet arattunk. Most mindenki örül. Nagyon szép környezetben vagyunk jók a körülmények és a következő két mérkőzést is mindenféleképpen be akarjuk húzni.

- Milyen volt tétmeccsen játszani ebben a csapatban?

- Szerencsére az elmúlt hetekben már kétkapuzgattunk, úgyhogy azt éreztem, hogy sikerült beilleszkednem. Nyilván azért teljesen más egy BL-mérkőzés hangulata, nagyon jó érzés volt újból a BL-ben játszani, úgy éreztem, hogy felszabadultan, a csapat részeként tudok funkcionálni. Nagyon örültem, hogy be is indult a szekér a második negyedtől, el tudtunk lépni az ellenféltől és annak is, hogy nekem személy szerint ilyen első mérkőzést sikerült játszanom. Jó a hangulat, de tudjuk, hogy van még bőven mit dolgoznunk.

Később várhatóan a mérkőzés góljai.

A Fradi szombaton 17 órakor az Alphennel játszik.

A nap másik mérkőzésén:

Pays D'Aix-Alphen 17:7 (6:0, 4:2, 4:2, 3:3)
G.: Blary 4, Crousillat, De Lera 3-3, Khasz, Monneret 2-2, Saux, Vandermülen, Colodrovszki, ill. Ingyics 3, Corics, Miralisz 2-2


A további program:

Szeptember 29., szombat

17.00 FTC-Alphen
19.00 Pays D'Aix-Jadran Split

Szeptember 30., vasárnap

11.00 Alphen-Jadran Split
12.45 Pays D'Aix-FTC


A többi hétvégi csoportselejtező részvevői:

C csoport, Herceg Novi (Montenegró)


Vouliagmeni, Sintez Kazany, Jadran Herceg Novi,  Brassó
 
D csoport, Sabadell (Spanyolország)

Sabadell, Postdam, Verona, Terrassa
 
E csoport, Nagyvárad (Románia)

Brescia, Nagyvárad, Strasbourg, Isztambul

A négy csoport első két helyezettje jut tovább a kvalifikáció harmadik szakaszába, ahol csoportelső csoportmásodikkal vív egyenes kieséses páros mérkőzést a főtáblára jutásért. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják. E harmadik kvalifikációs kör ki-ki meccseinek időpontja október 6. és 10.

Mint ismert, már megvan a főtábla két csoportjának beosztása is:

A csoport

Pro Recco (olasz)
CNA Barceloneta (spanyol)
ZF Eger
Dinamo Moszkva (orosz)
Steaua Bukarest (román)
Crvena Zvezda (szerb)
A jelű selejtezős csapat
D jelű selejtezős csapat


B csoport

Olympiakosz (görög) 
Jug Dubrovnik (horvát)
Szolnoki Dózsa
Spandau 04 (német)
Waspo Hannover (német)
Mladost Zágráb (horvát)
B jelű selejtezős csapat
C jelű selejtezős csapat

A korábbi szabadkártyás csapatok közül a Partizan Belgrád helyét a Crvena Zvezda foglalta el, az Alphen helyett pedig a korábbi hétszeres győztes Mladost Zágráb szerepel.


A csoportok első négy helyezettje jut be a 2019. június 6-7-8-i final eightbe, amelynek Hannover ad otthont, így a B csoportból értelemszerűen csak három további csapat juthat a nyolcas döntőbe.

A főtábla első fordulója október 17-én, szerdán lesz, az Eger Barcelonában kezd, a Szolnok selejtezőből érkező csapatot fogad.

A további játéknapok:

november 3., szombat,
november 21., szerda,
december 5., szerda,
december 19., szerda,
2019. január 9., szerda,
január 23., szerda,
február 6., szerda,
február 27., szerda,
március 16., szombat,
március 27., szerda,
április 13., szombat,
április 24., szerda,
május 15., szerda.