FACEBOOK

Egyre közelebb Berlinhez...

Egyre közelebb Berlinhez...
hozzászólás, 2018.09.06.

Az edzések programja, a játékosok hangulata, sok apró dolog jelzi, hogy közeledik a magyar válogatott következő fellépésének időpontja, a Világkupa berlini tornája. Csütörtökön sajtónyilvános edzést tartottak a fiúk, a program után csapatfotók készültek, majd hosszú ideig, türelmesen válaszolt mindenki az újságírók kérdéseire.


A Margitszigeten készülő keret, amelyből egy játékos marad ki az utazó csapatból (az ő nevét várhatóan pénteken este tudjuk meg):

Kardos Gergely, Vogel Soma - kapusok
Bátori Bence, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pásztor Mátyás, Pohl Zoltán, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő  - mezőnyjátékosok.

VLV-VIDEÓK:



Pohl Zoltán a vlv-nek

- Szervusz, Zoli! Köszöntelek a válogatott "sajtónyilvános" edzése után. Érdeklődöm, mi van veled? Tejesen meggyógyultál-e és mi volt a probléma?

- Szia! Teljesen jól vagyok. Annyi volt, hogy amikor a pihenő után visszatértem a hirtelen munkába, egyből beleálltam a kondiba és a kemény lábtempóba a vízben és kicsit megfájdult a jobb térdem. Emiatt ki kellett hagynom másfél hetet, ami igazából nagy baj volt, mert fontos, németek elleni kétkapuk voltak, illetve az ausztrálok elleni kétkaput is ki kellett hagynom. Volt egy MR-vizsgálat, folyamatosan kezeljük is, nincs komoly baj. Meggyógyultam, úgyhogy már teljes értékűen mozgok.

- Akkor nem volt nagy baj végül is, tudtad folytatni a munkát. Milyenek a napok? Hogy mennek az edzések? Hogy készültök?

- Túl vagyunk a kétkapukon, amik hasznosa voltak, a múlt héten, az utolsó kettőre már csatlakozhattam, aminek örültem. Ezeket ki is videóztuk, fontos is, mert, ugye, mindketten ellenfeleink lesznek a csoportban. Azóta pedig a héten magunkban gyakorlunk, egyre rövidebbek és egyre intenzívebbek az edzések.

- Szerintem órák választanak el titeket attól, hogy Tomi közölje az utazó csapatot, ugye, egy ember fog kiesni, te hogy látod az esélyeket?

- Kíváncsi leszek, remélem, hogy ez, hogy a felkészülés első felét kihagytam, nem fogja befolyásolni a helyzetet, mert szeretnék nagyon, mindenféleképpen utazni.

- Ha sikerül, akkor ott mire számítasz? Azért ez egy világverseny, egy komoly torna.

- Igen. Azt gondolom, hogy olyan csoportunk van, amit meg bírunk nyerni, fontos lenne, hogy behúzzuk, és akkor a másik csoportból a leggyengébbet kapjuk a négy közé jutásért.

- Sikeres szereplést kívánok, remélem, hogy bekerülsz és kintről beszélünk!

- Köszönöm.



Vadovics Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor, üdvözöllek! Érdeklődöm, hogy vagy, mi a helyzet, hogy készülsz, mire számítasz?

- Jól vagyok, köszönöm szépen, csináljuk a dolgunkat. A múlt héten az ausztrálokkal, az az előtti héten pedig a németekkel kétkapuztunk. Most, ezen a héten magunkban készülünk, péntek reggel fogunk egy edzőmeccset játszani az OSC-vel.

- Mondták a többiek, hogy most már azért az edzésmunkán is látszik, hogy közelednek a meccsek, nem olyan nagy a fizikai megterhelés. Te melyik fázisát szereted jobban a készülésnek, ezt vagy azt, amikor erőnléti edzések vannak?

- Én azt jobban szeretem, amikor már közeledik a világesemény, ilyenkor már a hangulat is "fokozódik", mindenki sokkal jobban koncentrál az edzésen, sokkal pörgősebbek az úszások, nekem ez jobban tetszik, a vége felé.

- Egy plusz ember van a most készülő keretben, gondolom, nagyon rövid időn belül ki fog derülni, hogy ki utazik, ki nem. Mire számítasz? Hogy látod a dolgokat?

- Ezt nem tudom megmondani, majd csak a kerethirdetés után, előtte nem is nagyon szeretnék erről beszélni.

- Jó, ha sikerül, lesz-e valami egyéni célod, amit szeretnél elérni kint?

- Ha sikerül, akkor, mint mindig, a száz százalékot kihozni magamból és a csapatból is.

- Hogy látod, most, ebben a pillanatban mekkora szüksége van a magyar vízilabdának egy komoly sikerre?

- Szerintem mindig szükség van a sikerre, ha folyamatosan nyernénk a világeseményeket, ez akkor is így lenne. Úgy gondolom, hogy ha beleteszünk mindent, akkor nem lehet probléma.

- Köszönöm szépen, jó készülést kívánok!

- Köszönöm.



Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! Nem volt még csapathirdetés, de úgy gondolom, hogy sokadik világversenyedre készülsz. Fejben ott vagy már Berlinben?

- Nem. Fejben még itthon vagyok, a Margitszigeten. Nagyon fontos gyakorlásaink vannak a héten és nagyon hasznosan töltjük ezeket az edzéseket. Sokat gyakorolunk, sokat is taktikázunk, azt gondolom, hogy ennek meglesz az eredménye.

- Te látod már, hogy körülbelül mit fog játszani a csapat ezen a tornán? Úgy nagyjából a fejedben megvan?

- Nagyjából, persze, megvan. Ugye, azt kell, hogy mondjam, hivatalos meccset ilyen szabályokkal még mindig nem játszottunk, mert hát, ilyen tornát nem is írtak ki. De azért az előző héten játszottunk az ausztrálokkal, előtte a németekkel, holnap játszunk az OSC-vel, tehát vannak felkészülési meccseink és ott azért folyamatosan próbálgatjuk, használjuk ezeket a szabályokat, edzésen is tudatosan készülünk rájuk.

- Te próbáltál már az új lehetőségekkel élni? Tehát van a fejedben olyan..., nem tudom, szabadobás vagy pacsis csere...

- Hát a pacsis csere, azért az, mondjuk...

- Nem egy lényeges dolog, tudom...

- ... az túl sok újdonságot, túl sok érdekességet nem hordoz magában. A szabaddobás már egy más tészta, mert, ugye, nem tudom..., nagyon-nagyon régóta vízilabdázom, ilyen még nem volt, hogy a "faultot" fel lehet dobni, lóbálni lehet, közelebb lehet menni, majd el lehet végezni. Edzésen mi magunk is észrevesszük, hogy van, hogy elfelejtjük, ezért egyből elvégezzük vagy egyből elpasszoljuk, de hát, mire odaérünk, ezeknek benne kell lenni a fejünkben. 

- Most az a furcsa helyzet van, hogy a csoportbeli ellenfelek közül kettőt elég jól megismertetek, hiszen egy csomó edzőmeccset játszottatok velük. Ilyen szempontból hogy értékeled, mire számíthatunk?

- Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon kemény lesz. Az ausztrál is, a német is. Nem titok, hogy itt minden kétkapun, az ausztrálok és a németek ellen is nyertünk, viszont volt, amikor szenvedős meccsen. És ez, mondjuk a németek ellen Berlinben hatványozottan igaz lehet. Szerintem az ausztrálok is sokkal jobban játszottak, mint a Világliga előtt, és akkor még ott van a csoportban Japán, akikről nem is beszéltünk, akikkel kétszer játszottunk a Világligán és borzalmasan kellemetlen ellenfelek mindenkinek... Sokan azt mondják, hogy könnyű én meg azt mondom, hogy nagyon veszélyes ez a csoport. Ha észnél vagyunk és jól játszunk, magunkhoz képest jól játszunk, akkor jó esélyünk van, hogy a csoport elején végezzünk, de ehhez nagyon nagy munka kell majd.

- Köszönöm szépen, jó felkészülést!

- Köszönöm.

vlv-képek az edzésről