FACEBOOK

Szerbia-Magyarország 8:5

Szerbia-Magyarország 8:5
hozzászólás, 2018.07.24.

Nem volt esélyünk a szerbek ellen. 8:5-re elveszítettük a negyeddöntőt és a folytatás sem lesz könnyű: csütörtökön 16.45-től Montenegróval játszunk azért, hogy esélyünk legyen még az 5. helyre. Helyszíni nyilatkozatokkal, fotókkal és a meccs góljaval.​


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.


Canon Webáruház


Barcelonai Európa, bajnokság

Negyeddöntő:


Szerbia-Magyarország 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen
Barcelona, Bernat Picornell uszoda, v.: Paoletti (olasz), Naumov (orosz)
Szerbia: B. Mitrovics, Mandics, V. Rasovics 1, Rangyelovics, Milos Csuk, Pijetlovics, Vico 1, Alekszics, Jaksics 3, F. Filipovics 2, Prlainovics 1, S. Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
Magyarország: Nagy V., Angyal, Manhercz K. 1, Zalánki 1, Vámos, Mezei, Jansik D., Kovács Gergő, Erdélyi, Bátori 1, Bedő 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 5/15, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Pohl (a harmadik negyedben), Angyal (a negyedik negyedben), Jansik D. (a negyedik negyedben), Rangyelovics (a negyedik negyedben)
Sárga lap: Märcz Tamás (a második negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

TOVÁBBI EREDMÉNYEK FOLYAMATOS FRISSÍTÉSSEL A VLV EB-ALOLDALÁN

VLV-VIDEÓK:

(Köszönet a LEN-nek és Edoardo Ostinak.)

1:0 - Prlainovics gólja

2:0 - Filipovics első gólja

3:0 - Jaksics első gólja

4:0 - Jaksics második gólja

5:0 - Vico gólja

5:1 - Bedő első gólja

5:2 - Bedő második gólja

6:2 - Jaksics harmadik gólja

6:3 - Zalánki gólja

7:3 - Filipovics második gólja

7:4 - Manhercz Krisztián gólja

8:4 - Viktor Rasovics gólja

8:5 - Bátori gólja


MÄRCZ TAMÁS a magyar újságíróknak:


- Hogy volt ez? 

- Hát, ti is láttátok, hogy a meccskezdés az nagyon nem sikerült. Én azt gondolom, hogy megbeszéltünk mindent, tudtuk nagyon jól, hogy nagyon-nagyon jöttek a szerbek az elején, nagy presszió alá raktak minket, a helyzeteikkel többnyire jól is bántak, mi nem. Úgy láttam, hogy nem voltunk eléggé koncentráltak bizonyos helyzetekben, sokkal reaktívabbaknak kellett volna lenni bizonyos helyzetekben, sokkal agresszívabban kellett volna nekik menni. 

Tény és való, hogy egy nagyon picit könnyedébben megkapták a kiállításokat szokásos módon, mint ahogy mi az egész mérkőzésen megkaptuk, nem véletlen lett azt hiszem 15:9 a kiállítási arány. Természetes, hogy egy nagy bajnokcsapat valamennyivel nagyobb segítséget kap, a nagy bajnokokat mindig nagyon jól játszva lehet csak megverni. Hát ez most nem volt nagyon jó játék, főleg az elején. Ettől függetlenül, az első negyed után valami történt megint, annak ellenére, hogy a szerb csapat egy pillanatig sem vett vissza. Tehát azt lehetett látni kívülről, hogy akár nagyon szívesen erőt demonstrálnak, 15:0-ra is kivégeznek minket, ha tudnak. Ennek ellenére visszajöttünk és ha nézzük az eredményt, elfogadható és azt gondolom reális eredmény született számszerűleg, mert két-három góllal biztos, hogy a szerb csapat…, ha lejátszunk tíz meccset biztos, hogy ez a realitás.

Tudjátok, hogy nem fogadom el és nem is akartam a realitást. Azt akartam, hogy ez legyen az az egy-két meccs a tízből, amikor meg tudjuk őket szorítani, bár úgy láttam, hogy amikor jöttünk volna, jöttünk volna, akkor egy szemernyi esélyt sem adtak kívülről a játékvezetők, hogy visszatérjünk a meccsbe. Azonnal hátul kiállítás, kivégezték a védőinket, Vámosnak leszedték a fejét, egy faultot alig adtak neki, pedig nyugodtan adhattak volna kiállításokat. Ott én tényleg azt gondoltam, hogy ha száz évig játszunk, akkor sem nyerhettünk volna onnantól már, de nem is feltétlenül érdemli már meg az a csapat, vagy nem engedik már meg, amelyik ilyen rossz kezdéssel indul. 

- A harmadik meccsünk volt, ahol az első negyedben nem lőttünk gólt. Ez valami alapprobléma lehet most a csapatnál? 

- Nagyon kevés az igazi, nagyon potenciális góllövőnk, talán nincs az az összgólerősség sem a csapatban, ami talán megszokott volt, vagy korábban volt. Jó játékosaink vannak, jelen pillanatban szerintem körülbelül erre képesek, ezt kell mondjam, hogy ez az, amit tudnak. Egy nagyon kemény betonfal jött szembe. 

Nagyon keményen kell dolgozni, tornateremben, vízben a jövőben, meg kell szokni azt, hogy nemcsak a szerb, akár egy horvát, montenegrói csapat, de láttuk az olasz csapatot is, olyan kemény ellenállást nyújt a védekezésben, amit óriási elánnal lehet csak megtörni. Hát ilyen típusú meccseket majd sokat kell játszani. Nem is az, hogy fiatal, hanem kevés olyan játékosunk van, aki főszereplőként vívott meg ilyen csatákat ebből a csapatból. Ugye, négy újoncunk van, sok olyan játékosunk van, aki kevés szerepet kap a saját bajnokságunkban is a legfontosabb pillanatokban, itt pedig főszerepet kell vállalniuk. A védőknek is gólokat kell lőni, a góllövőinktől alaphelyzetben várjuk a gólokat. 

Voltak helyzeteink most is az első negyedben is, amikor 5:0-ig elmentek a szerbek, addig is voltak remek helyzeteink, amikből nem lettek gólok. Ha azok sem lettek volna, még szomorúbb lettem volna, de legalább azt mondom, hogy kreáltunk helyzeteket. Korábban is mondtam, az olaszok ellen a második-harmadik negyedben öt-hat helyzetet hagytunk ki zsinórban, most is voltak. Nem lehet, nem lehetne nem menni velük. 

Végül is létrejött az, amit körülbelül gondoltam, hogy kevés, hét-nyolc gólon tartsuk a meccset, de azt tudtam, hogy nagyon sok gólt nem fogunk tudni lőni. Az lett volna a cél, hogy inkább hat-hét gólon tartsuk a szerbeket, ami egy borzasztó nagy fegyvertény lett volna, mert jelen pillanatban ennek a szerb csapatnak a magyar csapat nem tud nyolc-kilenc gólt lőni, tehát nem fogunk tudni 12:11-re nyerni soha ellenük. Majd ha egyszer, egy pár év múlva talán, ha erősebbek leszünk, akkor talán olyanba is bele tudunk menni. 

Jelen pillanatban a védekezésre kellett volna még jobban figyelni az elejétől kezdve, nem tudtuk kontroll alatt tartani a támadásaikat, nagyon jól kivették az elején Vámost és Zalánkit, akik a góllövésért felelősek, az előző meccsen is hét gólt lőttek. 

- Az 5. és 8. hely között elég nagy a különbség, hogy tudja magát a csapat összeszedni a folytatásravagy te a csapatot? 

- Senki sem lesz boldog, aki az öttől a nyolcadig helyezésért játszik. Amikor most beszélünk egy világbajnok csapat játszik itt mögöttünk azért, hogy ne kelljen az 5-8. helyért küzdenie, a horvát csapat és Montenegró, amely félelmetesen erős és akár meg is nyerheti ezt az Európa-bajnokságot. Na most, ebből lesz az egyik az ellenfelünk. És a másik ágon kihullik még egy nagyon feljövős orosz csapat várhatóan. Ha az olasz, akkor egy nagyon nehéz, borzasztó jó játékot játszó házigazda spanyol csapat és az utóbbi évek egyik legjobb vízilabdáját játszó görög. Tehát ebből kerül ide valaki. Tegnap beszélgettem Campagnaval, az olaszok szövetségi kapitányával. Azért ő régebb óta van kispadon, mint én, s azt mondta, hogy ilyen erős Európa-bajnokságot ő még életében nem látott. 

Nagyon kemény ellenfeleink lesznek az öttől nyolcig helyezésért, meglátjuk, hogy melyik a horvát vagy montenegrói csapatból. Egyik sem verhetetlen, mindkettővel játszottunk az utóbbi időben. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ahhoz képest, amit legutóbb láttunk tőlük mind Zágrábban, mind a világligán, szerintem ők tudnak jobban játszani, tehát nekünk is minimum olyan játékot, de inkább jobb játékot kell játszani, hogy egyáltalán túljussunk rajtuk és megadasson, hogy az ötödik helyért játszhassunk. 

- Formálódó csapat, amit mondtál, viszont az 5-8. helyet jól fel tudod használni, tehát erős csapatokkal fog játszani a csapat. 

- Az az előny egyébként, illetve az biztos, hogy hasznos két meccs lesz számunkra, hogy borzasztó kemény ellenfelekkel játszunk és vért kell izzadni, hogy ötödikek legyünk. Ez egyáltalán nem egy automatikus eredmény. Volt olyan időszak, amikor az Eb-n itt már könnyebben ki lehetett kaparni egy ötödik helyet, mert nem volt olyan az öttől nyolcig. Hát most ez egyáltalán nem olyan. 

Ez most biztos, hogy jelen pillanatban nagy csalódás, még akkor is, hogyha tudtuk, hogy az esélyes a szerb csapat. Ennek ellenére fel kell használni ezt a két mérkőzést, hogy jövőbe mutató játékot tudjunk játszani és mutassanak olyan játékot a játékosok, amivel méltók ahhoz, hogy magyar válogatottak. Legyen az győzelem vagy vereség, akárhogy is, legyen képe a játéknak, legyen összeszedett és motivált játékosokat szeretnék látni a vízben továbbra is. 

Folytatni kell a munkát, tudni kell azt, hogy mik a jövőbeni céljaink. Valóban ezt minél gyorsabban le kell zárni, koncentráltan videózni kell a jövőbeni ellenfeleinket, akik szembejönnek. Korábban is mondtam, hogy a profi játékos gyorsan lezár egy kudarcot, lehetőleg ma éjfélkor ennek meg kell történnie és elkezd készülni egyénileg, mi pedig elkezdünk készülni mint csapat, egységesen arra, hogy a legjobb tudásunk szerint megvívjuk majd a következő ütközetet. 

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



DEJAN SZAVICS szerb szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Ahogy terveztük, túljutottunk a negyeddöntőn. Elégedett vagyok. Különösen az első két negyedben kiváló védekezést mutattunk. Utána lankadt a figyelem, főleg az emberelőnyös helyzeteknél. A magyarok mindent egy lapra tettek fel, erősebbek voltak a fizikai küzdelemben.

Nem választhatom meg, hogy kivel kerüljünk szembe az elődöntőben, de bárki lesz, készen fogunk állni. Remélem, egy nagyszerű vízilabda-bemutató lesz, egy igazi "el classico"."


MÄRCZ TAMÁS az M4 Sportnak, Berkesi Juditnak:

- Számszerűen nem mutat rosszul ez a 8:5 Szerbia ellen, viszont a játék képe alapján nagyon sima volt, azért ezt ki kell mondani és főleg megint az elején ahol eldőlt a meccs. 

- Tulajdonképpen eldőlt az elején, ahogy mondod. Ebből is látszik, meg az egész mérkőzésből, hogy nem vettek vissza a szerbek. Nem az a típus, aki azért, mert vezet 5:0-ra, visszakapcsolna, hanem akkor is kreálták a helyzeteket. Ennek ellenére beleálltunk a mérkőzésbe és visszajöttünk valameddig, amennyire csak tudtunk, de én azt gondolom, hogy ha most még száz évig játszunk, hiába játszottunk jól, akkor se engedtek volna még egyszer vissza ebbe a meccsbe bennünket a játékvezetők. Azt hiszem 16:9 volt összességében a kiállítási arány. Egyből megpecsételték szerintem az elején úgy, hogy nagyon könnyen adogatták nekik a kiállításokat. Az egész meccsen sokkal könnyebben szerezték meg, mint mi. Ennek ellenére ezeket túl kell élni. Ők a bajnokok, valamivel könnyebben kapják a kiállításokat. Nekünk most egyelőre meg kell szenvedni.

Valószínűleg, ha tízszer játszunk a szerbekkel, nyolcszor, kilencszer biztos legyőznek bennünket. Nem sikerült az, amit terveztünk, most az az egy vagy kettő legyen, amikor mi valahogy legyőzzük őket. Csalódott vagyok, mert azért a másik három negyed, ugye, 5:0 volt az eleje, azt leszámítva abszolút kiegyensúlyozott játékot éreztem és mint mondtam, a szerbek egy cseppet sem vettek vissza. Azt mondom, hogy egyből rendbe tették a dolgokat, mert az orosz játékvezető azonnal adott egy sárga lapot a második negyedben, amikor egy szót se szóltam, hogy véletlenül se tudjunk reklamálni a kispadról az ítéletek ellen. Jobb csapat, teljesen természetes az is igaz, hogy nem kezdtünk elég jól, sokkal határozottabban kell kezdeni ezeket a mérkőzéseket. Meg kell tanulni ennek a fiatal csapatnak, hogy hogyan kell belekezdeni egy mérkőzésbe.

- Hova mutat ez az Európa-bajnokság? most már azt gondolom, hogy végérvényesen a felkészülés jegyében zajlik. Fiatal csapatot említ, annyira azért nem fiatal feltétlenül a keretünk, inkább azt mondom, hogy rutintalan, így együtt, legalábbis ez a válogatott. A szerb játékosok nagy része itt játszik Magyarországon, Jaksics háromból megcsinálta háromszor emberelőnyben, Mitrovics nagyon jól védett és itt vannak a mi magyarjaink, akik próbálnak a szerbek mellett érvényesülni. Viszont amikor arról beszélünk, hogy ez Tokióra kell, hogy kifusson, akkor mit kell ebből a meccsből vagy az Eb-ből levonni?

- Hát most azt látjuk, hogy az 5-8. helyezésig fogunk játszani és most fog kezdődni a Montenegró-Horvátország mérkőzés, az egyik a világbajnok a másik az egyik legnagyobb konkurens egyébként, aki simán éremért játszhatna, Montenegró. Tegnap beszélgettem pont Camapgna mesterrel, az olaszok szövetségi kapitányával, azt mondta, hogy életében nem látott még ilyen magas színvonalú Európa-bajnokságot, ahol a legjobb nyolc csapat ennyire erős. Szóval a folytatás se lesz könnyű, bárkit kapunk abból a párosításól, ez az egyik előrevetítés itt a jövőre nézve, és ez csak egy Európa-bajnokság, ehhez jön még majd Egyesült Államok, Ausztrália vagy akár Japán, amely egy feltörekvő vízilabda-kultúra.

Nagyon-nagyon magas lett a színvonal, nagyon fontos lesz, hogy a legjobb erőkből és a legjobb játékosokból tudjunk kiállni ilyen világeseményen. Nem engedheti meg magának a vízilabda, hogy egy-két  játékos, akik a legnagyobb húzójátékosaink, ne legyenek itt, még akkor sem ha ez egy jövőbe mutató lépés volt, hogy minél jobb állapotban legyenek itt majd az elkövetkező időszakban. Ezzel most nem azt mondom, hogy át akartuk vészelni ezt az Eb-t, természetesen akartunk, s jól akartunk végezni, mégis azért hirtelen nehéz helyzetet teremtett, hogy egy olyan csapat játszott most, amibe igazából nincs egy igazi leader, akik leader szerepben lesznek itt a jövőben, azok bele fognak tanulni, azt gondolom, hogy egy Vámos, Erdélyi bele tudnak tanulni. Jelen pillanatban ez nekik is új. Viktor a kapuból amit tud azt irányít, de ugye a támadásban nem tud részt venni, mint kapus, egy kicsit nehezen ér oda a hangja, meg hát, ki kell vívnunk a tiszteletet. A tiszteletet pedig eredményekkel lehet majd kivívni.

- Csak meg kell kérdeznem, hogy nem hoztuk ki amit ki tudunk hozni és a mi benne van a csapatban vagy nem feltétlenül van most ebben a csapatban jelen pillanatban több?

- Én azt gondolom, hogy körülbelül ez a  realitás egyébként, hogy valahol a 4, 5, 6. helyen tud végezni ez a csapat. Ez nem azt jelenti, hogy el kell fogadni a realitást és korábban is mondtam, hogy nem vagyok hajlandó én se elfogadni a realitást. Szerintem jelen pillanatban ez a csapat ennyit tud egy szerb csapat ellen. Szerintem ma ez az eredmény egyébként reális, sajnos. Ez a realitás, három góllal biztos, hogy jobb ez az olimpiai bajnok, világbajnok szerb csapat. Azon kell dolgozni, hogy csökkenjen ez a különbség.

Nagyon szeretném, hogy ne egy hónap alatt játsszák a legtöbb mérkőzést a válogatott játékosok. Ez egy nemzeti felelősség egyébként, a kluboknak a felelőssége, hogy hogyan érkeznek a válogatott felkészülésre a játékosok. Hiszen mondhatok négy-öt játékost, aki ebben a hónapban többet játszott mérkőzésen, több időt töltött vízben, mint az egész szezonban. Most ebből kell kigyúrni egy válogatottat.

Voltak jó pillanataink eddig is, de nem vagyok elégedett. Nagyon-nagyon komoly egyéni munkát kell végezni a játékosoknak szerintem a jövőben. Be kell látniuk azt is, hogy mik azok az egyéni képességek amiket igenis fejleszteni kell. Én nyugodtan ki merem mondani, hogy néhány ország sokkal jobban dolgozott az utóbbi időben játékos fejlesztésekben, egyéni munkákban. Jelen pillanatban jó néhány csapat sokkal inkább összeérett válogatottal rendelkezik. Korábban is azt mondtam, hogy az Olimpia nagyon fontos és mindig négyéves cél a vízilabda csapatnak. Én reálisnak találom azt, hogy két év alatt fejlődjünk annyit, de azt lehet látni, hogy a konkurensek azok bitang jók, egészen szisztematikus munkát kell végezni és nagyon át kell gondolni, hogy a válogatott játékosai hogyan kapnak szerepet, mennyi a külföldiek aránya a klubokban. Én nem feltétlenül pártolom egyébként a külföldiek tömeges részvételét, ezt egyébként  többször is elmondtam ligaüléseken. Mindenhol, hogy ennyire háttérbe szorulnak a játékosaink a klub szezonban. Sokan azt mondják, hogy harcolják ki a szerepüket, ez is egy álláspont. Jelen pillanatban mégis azt mondom, hogy ha többször juthat szerephez és előre toljuk őket, akkor előbb-utóbb fejlődni fognak.

- Fontos és nehéz feladat a kapitány úrnak. Köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR csapatkapitány az M4 Sportnak Berkesi Juditnak:

- Nem rontottunk a szerbeknek sokkal inkább ők, de talán még azt se mondanám, inkább csak kihasználták a lehetőségeiket, például az emberelőnyöket amivel jól elhúztak és az első negyedben el is döntötték  ezt a mérkőzést?

- Szépen összefoglaltad, igazából. Ugyanezt tudtam volna én is mondani. Igen, megbeszéltük, hogy nekik fogunk esni és sajnos ez nem sikerült, mert sokkal jobban domináltak. És igazából el is döntötték a mérkőzést. Utána mentünk az eredmény után, mentünk volna. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, gondolok itt a fórra, de olyan sok lehetőségünk azért nem is volt, mert talán több mint a dupláját kapták fórban mint mi. A balkezeseinket végig szorosan tudták fogni, azért így nagyon nehéz megverni a szerb válogatottat. Azt tudom mondani, hogy azért mindenki úgy jött ki a vízből, hogy kihozta magából azt, ami benne volt és egymás szemébe tudunk nézni, mert az első negyedet kivéve a többiben, én úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottuk, jól összeállt a védekezés. Voltak blokkok, a támadás az sajnos nem volt túl erős, de hát most ez volt. Sajnálom nagyon, mert nagy lehetőség lett volna számunkra. Hittem a győzelmünkben és úgy érzem, hogy a többiek is. Nem sikerült.

- Ezt kell most már megtudnotok, hogy mért nem sikerült ezen a mérkőzésen sem és mondjuk az olaszok elleni mérkőzésen sem vagy az egész Európa-bajnokságon az a játék, hiszen ez a csapat építésről szól, mostantól már főleg, ez az Európa-bajnokság. Szerinted meglesznek a válaszok?

- Meglesznek. Nagyon remélem, hogy meglesznek. Ha most gyorsan le kéne szűrni, akkor mindenképp a meccskezdést mondanám. Valamit változtatnunk kell, mert minden fontos meccsünkön az ellenfél elment több góllal és még az úgymond gyengébbnek vélt ellenfelek is, azt mondom, hogy túlságosan tudtak dominálni a meccs elején. Látjuk, hogy ez nem jó, mert így egy komoly ellenfél ellen egyszerűen nem lehet nyerni.

- Köszönöm szépen az értékelést Viktor. Jó pihenést.
(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Jobbak voltak a szerbek. Megint az elején elhúztak tőlünk, hasonlóan az olasz mérkőzéshez. Nagyon sok emberelőnyt kihasználtak - ugye, tudjuk, hogy ez a legnagyobb erősségük, feladták a fához, onnan berfejezték. Nem tudok többet mondani.

Jobban játszottak, el kell ismerni. Úgy néz ki, most nincs ott a helyünk a legjobb négy között.

- Nagyon csalódott vagy?

- Hogy mondjam, ez nem csalódottság. Inkább szomorúak vagyunk, mert most kiderült, hogy még messze van ez a legjobb négy. Nem azon múlott, hogy mi történik a végén, hanem egyszerűen jelen pillanatban jobbak, azt kell, hogy mondjam, sajnos.

- Köszönöm szépen.


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Hogy értékeled? Nem sikerült.

- Nem sikerült. Az a makacs első negyed, megint csak. Úgy gondolom, hogy ilyen első negyed után, ötgólos hátrányból semmilyen csapatot nem tudtunk volna megverni, nemhogy egy ilyen erős szerbet. Még akkor is, ha a második-harmadik-negyedik negyedben sikerült egy lapáttal rátennünk az egészre, és kicsit jobban odakoncentrálni a védekezésre, ami eddig nem ment, nem igazán teljesedett be egyik mérkőzésen sem az Európa-bajnokságon.

Most már késő, hiába tanulunk ebből. De mindig azt mondják, hogy az ötödik hely annak a csapatnak lesz meg, aki képes elfelejteni azt, hogy nem jutott be a négybe. Nálunk is erre lesz szükség. Lesz rá egy napunk, hogy tiszta lappal indulhassunk, és végre megmutassuk, hogy több van ebben a csapatban. Tudom, érzem, hogy több van - most nem jött ki, sajnos.

- A kezdéssel mi a baj? Ez már a második olyan meccs, ahol úgy elmennek, hogy vége van.

- Nagyon nehéz ezt megmondani. Kicsit úgy láttam, hogy támadásban akart mindenki inkább többet az első negyedben, így egymástól vettük el a lehetőséget, a védekezésre meg kevésbé figyeltünk oda. Nem mentek be a helyzeteink, ők ezt azonnal megbüntették, és mire kapcsoltunk, már öt góllal vezettek. Megismétlem önmagam, öt gólról senkit nem tudtunk volna már megverni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


JANSIK DÁVID a Kossuth Rádiónak és a vlv-nek:

- Mondtam az előbb valakinek, hogy 5:0-val nem lehet mérkőzést kezdeni. Nyilván, nagyon sokat kell még tanulnunk ahhoz, hogy egy ilyen mérkőzést, egy elődöntőbe jutást meg tudjunk nyerni.

Látszik, hogy fiatalok vagyunk, mármint úgy a csapat együtt, nem konkrétan személy szerint - de egyébként amúgy is fiatalok vagyunk.

Meg kell tanulnunk jól kezdeni, a jó kezdés után meg kell tanulnunk stabilan játszani.

Vannak pozitív dolgok a játékunkban, gondolok itt a második, harmadik, negyedik negyedre, ami szerintem sokkal jobb lett, mint az első.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Szia Zalesz! Hogy értékeled ezt a meccset?

- Sz...k voltunk, nagyon sz...k. Nem is tudok mást mondani, mint azt, hogy ez irtózatosan gyenge volt, ennyi. Nem is tudom, hogy mit gondolunk, így hogy lehet egy meccset is nyerni egy komolyabb csapat ellen. Örüljünk, hogy nem gázoltak át úgy rajtunk úgy, mint az olaszok.

Legalább az újságírók írhatnak erről. Ha továbbjutottunk volna, akkor úgy érzem, senki nem írt volna rólunk, így legalább lesz miről beszélgetniük, úgyhogy hajrá mindenkinek!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


BÁTORI BENCE magyar újságíróknak:

- Nehéz ilyenkor bármit is kérdezni... Milyen érzésekkel szálltál ki a medencéből?

- Csalódott vagyok. Igazából számszerűleg az eredmény..., nem is tudom. Nem így akartunk kezdeni, két napja erről beszélünk. Tudjuk, hogy a szerbeknek ez a fő erősségük, nem csak ellenünk, hanem bármelyik nagy csapat ellen tudnak ilyen bombaerősen kezdeni. Mi meg erről beszéltünk, hogy ne így legyen. Én nem tudom, hogy mi lehetett az ok, talán rá is görcsöltünk egy kicsit. Viszont mondhatom, hogy az egész meccsen kiadtuk magunkból, ami bennünk volt. Nem tudom, ez kívülről hogy látszódott, de mentünk, és az utolsó percig hittünk abban, hogy behozhatjuk őket. Most itt nekem valaki azt mondta, kívülről úgy nézett ki, hogy csak lecsordogált a meccs - én ezt nem így éreztem, mi borzalmasan akartunk, hajtottunk. Sajnálom.

- Mit tudtatok megvalósítani abból, amit előzetesen szerettetek volna? A kapitány azt mondta korábban, hogy egy-egy olyan dolgot kell gyakorolni, ami esetleg jó lehet a szerbek ellen. Valami jól ment?

- Nem tudom most így megmondani, vesztes meccs után vagyunk, tehát nehéz bármit dicsérni. De ha már kell, akkor a hátrány mindenféleképpen dicséretet érdemel, az első negyed után a védekezés is, viszont ami meg nem, azok a fórok. Megbeszéltük, hogy végigjátsszuk. Vannak fix figuráink, és nem mentek végig, azt gondolom, ez azért fegyelmezetlenség. Egy ilyen nagyon masszív csapat ellen, mint a szerb, nagyon fontos, hogy egészen a végéig kijátsszuk a helyzeteket, a fórokat. Tanulni kell ebből.

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


BRANISZLAV MITROVICS magyar újságíróknak:

- Az eredménynél talán fölényesebb is volt ez a győzelem, Hogy láttad?

- Nagyon jól indítottuk a meccset, nagyon magas szinten játszottuk a védekezést, annál magasabb nem is lehet. Azután a magyarok feljöttek és visszatértek a meccsbe, amit nem volt szabad szabad nekünk engednünk. Sikerült fo ntos időszakokban, a második és a harmadik negyedben egy-egy gólt lőnünk és ezzel eldőlt a mérkőzés a javunkra. 

A nagy különbség aszerintem az volt, hogy mi nem játszottunk negyedöntőt, a magyarok pedig igen. Láztszott, mi az elejétől nagyon magas ritmust diktáltunk, elmentünk, azután már csak tartottuk a különbséget.

- Ha azt a ritmust négy negyeden keresztül tudtátok volna tartani, akkor milyen eredmény született volna?

- Ezt soha nem lehet megmondani. 

- Lehet ezt négy negyedig tartani?

- Van a mentális és van a fizikai rész. Szerintem mentális téren kicsit visszaestünk, de ez a sport. Arra törekszünk, hogy négy negyedig tartsuk ezt a teljesítményt.

Várható: további vlv-fotók.



vlv-képek I.


A TORNA HÁTRALÉVŐ PROGRAMJA:

július 26., csütörtök


13.15 Románia-Franciaország - a 11-12. helyért

14.45 Hollandia-Németország - a 9-10. helyért

16.45 Magyarország-Montenegró - az 5-8. helyért (41)

18.15 Görögország-Oroszország - az 5-8. helyért (42)

Elődöntők:

20.30 Szerbia-Horvátország (43)

22.00 Spanyolország-Olaszország (44)

7. játéknap, július 28., szombat

16.45 41 vesztese-42 vesztese - a 7-8. helyért

18.15 41 győztese-42 győztese - az 5-6. helyért

20.30 43 vesztese-44 vesztese - bronzmérkőzés

22.15 43 győztese-44 győztese - döntő