FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 4:6

Horvátország-Magyarország 4:6
hozzászólás, 2018.07.12.

Néhány nappal a barcelonai Eb rajtja előtt hivatalos mérkőzésen, az otthonában győztük le a regnáló világbajnokot. Cikkünk folyamatosan bővül nyilatkozatokkal, majd gólokkal.


Zágráb, barátságos mérkőzés

Horvátország-Magyarország 4:6 (2:2, 1:2, 1:2, 0:0)
Zágráb, v.: Vlasics (horvát), Vogel G.
Horvátország: Bijac, Macan, L. Fatovics, Loncsar 2, Jokovics, Buljubasics, Vukicsevics 1, Buslje, Milos, Vrlics, Setka, X. Garcia 1. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Nagy V., Angyal 2, Manhercz K. 1, Zalánki, Vámos 1, Mezei, Jansik D. 1, Kovács Gergő, Erdélyi, Bátori 1, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Gól - emberelőnyből: 1/7, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 2:1, 2:2 / 2:3, 2:4, 3:4 // 4:4, 4:5, 4:6


Mint látható, a hazaiak csak egyszer vezettek a meccsen, amelyet végig mi uraltunk, többször is kétgólos előnyre szert téve, s a háromgólosért támadva. Elsősorban a védekezés volt kimagasló, többször volt olyan érzése az embernek, hogy a horvátok egyszerűen nem tudnak mit kezdeni velünk.

VLV-VIDEÓK (köszönet Edoardo Ostinak!):


0:1 - Manhercz Krisztián gólja


1:1 - Vukicsevics gólja


2:1 - Loncsar első gólja


2:2 - Angyal első gólja


Nagy Viktor-védés


2:3 - Jansik Dávid gólja


2:4 - Bátori gólja


3:4 - X. Garcia gólja


4:4 - Loncsar második gólja


4:5 - Angyal második gólja


4:6 - Vámos gólja




​MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Szerintem nagyon jó és különösen hasznos meccs volt ez. Nyitott uszodában játszottunk, ráadásul erős napsütésben, hasonlatos körülmények között, mint ami vár ránk Barcelonában. Azt gondolom, hogy a világ egyik legerősebb csapatával játszottunk, ha nem a legerősebbel, amely szintén az Eb előtti főpróbának tekintette ezt a találkozót.

Nagyon jól védekeztünk, rengeteg volt a labdaszerzés és a blokk, amit az utóbbi időben hiányoltam. Amikor pedig a lövések áthatoltak a blokkokon, akkor Viktor dédett. Nagyon összeszedett volt a védekezésünk, úgy éreztem, hogy tényleg kézben tartottuk a meccset az elejétől a végéig. Sőt, Vogel Gáborral kettesben egy horvát bíró vezette a mérkőzést és a vezetésünk miatt a végén volt egy kis "szembeszél" is, aminek kifejezetten örültem, hiszen biztos, hogy hasonlóra számíthatunk majd a barcelonai mérkőzéseinken is, nem baj, ha ezt is szokjuk. És hát, ezzel együtt sikerült megtartani az előnyünket, szerintem ez nagyon jó eredmény, magabiztosságot adhat a csapatnak a jövőre nézve.

Persze nem kell túldimenzionálni, ez változatlanul egy új, nagyon fiatal csapat, hosszú lesz még a kifutása, de lehet látni, hogy ha össze tudjuk rakni magunkat, ha megfelelő mentális állapotban érkezünk meg a kezdésre és a csapat egységes, akkor képes nagyon jó eredményre, mint ez a mai. Pozitívnak látom a helyzetet, innentől nincsen más, mint hogy hazautazzunk, majd egy edzés után Barcelona felé vegyük az irányt, s belecsapjunk az Európa-bajnokságba!

- Mi történt a délelőtti közös foglalkozáson, az ott tapasztaltakkal hogy vagy megelégedve?

- Eredetileg emberelőnyös-emberhátrányos gyakorlást terveztünk, aztán a helyiek kérésére félig-meddig egy mini-kétkapu részei voltak ezek a játékelemek. Ott azért kevésbé valósultak meg az elképzeléseim, inkább egy úszóversennyé alakult a 40 perces közös gyakorlás. Ennek ellenére az is nagyon hasznos volt, mert, mint korábban mondtam, az egész napot, tehát az esti hivatalos meccset is beleértve, egy komoly edzésnapnak tekintettem. Elégedett vagyok azzal, ahol tartunk, úgy ítélem meg, hogy a csapat készen áll arra, hogy négy nap múlva elkezdje az Európa-bajnokságot.

- Köszönöm szépen, jó utat haza!


NAGY VIKTOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Ez egy értékes, szép győzelem volt, de igazából egy nagyon komoly edzőmeccsnek fogtuk fel. A délelőtti gyakorlás nem volt túlságosan jó (finoman szólva), úgyhogy itt lehetett javítani, úgy érzem, hogy ez sikerült is. Amiket előtte megbeszéltünk, azokat betartva játszottunk és ez eredményes volt. Ennek örülök. Úgy érzem, mindenki elfáradt, mert mindenki beletette a magáét.

Nem kell túlértékelni ezt a győzelmet, de azért egy nagyon jó eredménynek gondolom, hasznos felkészülési lehetőség volt és mindenki komolyan vette.


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- A reggeli edzésen nagyon álmosan játszottunk velük két negyedet, ami után rá kellett jönnünk, hogy ez este nagyobb kevés lesz. Az esti meccsen jól működött a hátrányunk és sokat blokkoltunk.

De nem szabad ebből semmilyen következtetést levonni. Az Európa-bajnokság teljesen más tészta lesz, sokkal élesebb, koncentráltabb lesz minden csapat, mint egy ilyen barátságos mérkőzésen.

- Jó, de hát azért ez nekik is az Eb előtti főpróba volt, hazai közönség előtt, mégiscsak számít valamit, valami önbizalmat ad, nem?

- Örülünk neki, de nem ez a mérkőzés a mérvadó.


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Felkészülési meccs volt, jó védekezéssel. Minden tapasztalat nagyon jól jön nekünk, így ez is. Talan még kis önbizalmat is lehet meríteni belőle. Nagyjából ennyi. :-)

- Nehezebbre számítottatok a délelőtti alapján?

- Hát, délelőtt a roszabbik arcunkat mutattuk, este meg, úgy érzem, ez a horvátokra volt igaz.

- A valós erőviszonyok?

- Az Eb-n ki fog derülni... :-)


fotók: hvs.hr


Barcelonai Európa-bajnokság


A nők csoportkörének magyar vonatkozású programja:

1. forduló, július 14., szombat

22.15 Magyarország-Spanyolország

2. forduló, július 15., vasárnap

14.00 Törökország-Magyarország
 
3. forduló, július 17., kedd

15.30 Magyarország-Szerbia

4. forduló, július 19., csütörtök

20.30 Oroszország-Magyarország
 
5. forduló, július 21., szombat

Magyarország-Németország, 15:30


A férfiak csoportkörének magyar vonatkozású programja:

1. forduló, július 16., hétfő

15.30 Grúzia-Magyarország

2. forduló, július 18., szerda

20.30 Magyarország-Olaszország

3. forduló, július 20., péntek

12.30 Németország-Magyarország

​A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.