FACEBOOK

Magyarország-USA 9:7

Magyarország-USA 9:7
hozzászólás, 2018.07.06.

Visszavágtunk az egy héttel ezelőtti duisburgi vereségért az amerikaiaknak. Szombaton a tornagyőzelemért játszunk a szintén két győzelemmel álló ausztrálokkal. Helyszíni tudósításunk nyilatkozatokkal, fotókkal:

A mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek USAnhetjük.


Canon Webáruhá


Benu Kupa, 2. nap

​Ausztrália-Románia 9:7 (1:2, 3:1, 4:1, 1:3)
- az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Ford 3, Kayes, Power 2-2, Roach, Brooks, ill. Negrean, Gheorghe 2-2, Radu, Oanta, Antipa

VLV-FOTÓGALÉRIA AZ AUSZTRÁLIA-ROMÁNIA-MECCSRŐL

Magyarország-USA 9:7 (3:3, 3:3, 1:1, 2:0)
Budapest, Hajós Alfréd nemzeti sportuszoda, v.: Alexandrescu (román), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V., Manhercz K. 1, Erdélyi 1, Kovács Gergő 1, Bedő, Zalánki 1, Angyal 1. Cs.: Vámos 1, Mezei, Jansik D. 2, Bátori 1, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
USA: Baron, Daube, Hooper, Irving 4, Hallock, Bowen 2, Lynde. Cs.: Vavics, Obert 1, Carniglia, Roelse, J. Smith. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Roelse (az utolsó negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


MÄRCZ TAMÁS újságíróknak adott közös nyilatkozata:

- A győzelem mindig építi a csapatot, bár sokszor a vereségből is lehet tanulni. Mégis, azért örülök, hogy újabb győzelmen vagyunk túl. Egy tegnapinál erősebb ellenfél az Egyesült Államok, mondtuk is egyébként sokat, hogy szeretnénk visszafizetni azt a duisburgi vereséget, amit ránk mértek. Úgy látszik, nemcsak szájhősök voltunk, beleálltunk keményen, illetve beleálltak a játékosok.

Kicsit könnyedén potyogtak az elején a gólok, elcsúsztak a blokkok jobbra-balra, aztán nagyon nagyot javult szerintem a védekezés, egyre inkább összeállt. Szerintem a saját iramunkban egy picit visszakontráztunk, ez is volt a terv, hogy ők agresszívan, gyorsan jönnek, mi meg még rágyorsítunk az ő iramukra. Szerintem már nem voltak a végén olyan hatékonyak a lövéseik sem, Viktor meg teljesen lehúzta a redőnyt, bravúrokat is védett, amikor jó helyzetekig eljutottak az amerikaiak.

Összességében elégedett vagyok, ráadásul sok játékosunk lőtt gólt, ami azért még inkább önbizalmat ad a csapatnak, többen viszik egy kicsit a zongorát, ami mindenképpen jó, nemcsak a támadójátékosok, hanem a védők is felvállalnak bizonyos felelősséget. Nekem masszívnak tűnt ez a csapat, egyre inkább belejöttünk meccs közben a játékba, ami tetszett.

- Mire számítasz Ausztrália ellen?

- Az ausztrál csapat szerintem pont úgy járt kicsit a mai meccsen a románokkal, mint mi tegnap, hogy éppen annyit adott ki, amennyire szükség volt, hogy behúzzák a meccset, a románok egyébként ma is kellemetlenül játszottak. Pont ezért azt gondolom, hogy az ausztrál csapat talán a legfrissebb, hiszen ők nem voltak kint Duisburgban, mint az Egyesült Államok és mi, hanem folyamatosan itt készültek magukban és fontos nekik ez a torna. Ráadásul döntőként játsszuk ezt a holnapi mérkőzést, hiszen mindketten két győzelmet tudunk magunkénak. Úgyhogy mind a ketten szeretnénk ezt a tornagyőzelmet, szerintem képesek is vagyunk rá. Tudjuk, hogy nehéz ilyenkor, egy ilyen meccs után újra beleállni, de azért az övék sem volt olyan könnyű.

Szerintem nehéz mérkőzés vár ránk, de szeretnénk győzni. Meccsen belül ma láttam javulást, remélem, hogy még folytatódik meccsről meccsre, mert azért tegnap nekem kicsit itt-ott langyos volt még a meccs, ma már nagyon éles volt, holnapra meg szerintem még élesítünk.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


további vlv-képek


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

-  A meccs eleje pontosan az ellentéte volt annak, amit terveztük és hát, ez meg is látszott az eredményen. Azzal akartuk kezdeni, hogy a blokkokra nagyon odafigyelün és keményen védekezünk. Úgy érzem, hogy azért egy kicsit elaludtunk és lassúak voltunk, a blokkok mellett is elmentek a lövések.

A második félidőben viszont nagyon szépen váltottunk és felvettük a meccs ritmusát. A végén egy nagyon szoros és abszolút kiélezett mérkőzésen tudtunk nyerni két góllal, de ez a kétgólos különbség nem tükrözi az utolsó egy percet szerintem, mert akár iksz is lehetett volna.

Pont ilyen meccsekre van szükségünk. Ha ez a meccs mondjuk végig ötgólos vezetéssel megy a mi javunkra, azt mondom, hogy az kevésbé lett volna jó, mint így, hogy végig küzdeni kellett a győzelemért. Mert a jövő hét utáni héten, az EB-n minden meccs ilyen lesz és ott nem lehet belealudni. Semmilyen meccsbe, még a grúz meccsbe se, az első másodperctől kezdve maximális idegállapottal kell játszanunk, mert az EB-n nem férnek bele hibák. Vagy hát sok nem fér bele.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Szorosabb volt, mint vártam. Úgy gondoltam, hogy jobban összeállunk a második napra. Az elején kaptunk ugye, átlövésgólokat. Az kicsit meg is lepte a csapatot úgy érzem és igazándiból ez megadta az alaphangját a mérkőzésnek, annak, hogy utána brusztosabb mérkőzés lett, belelendültek már az elején ezekkel a viszonylag könnyű gólokkal. De boldogok vagyunk, hogy nyertünk, ez volt a cél a felkészülési tornán. 

- Egy csapattal egy héten belül kétszer játszottatok. Mi volt a nagy különbség?

- Hát más volt a csapatösszeállítás mindenképpen. De nem csak ez számít. Az előző mérkőzésen is megverhettük volna őket. Nagyon sok helyzetet, ziccert kihagytunk, ők viszont belőtték és emiatt lett a nagy különbség.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Gratulálok! Hogy volt? 


- Hát..., nem mondom ki azt, ami először a fejemben járt, de annyira nem volt jó szerintem. Nem tudom, én személy szerint nagyon fáradtnak meg olyan kötöttnek érzem magam, az egy hét alatt szerintem volt öt-hat kondink legalább, úgyhogy ez nem meglepő, de nem mondanám, hogy jól játszottunk.

Meg nekem a lövéseim még nagyon gyengék, de hát nem is ez a lényeg, hogy most a Benu Kupán csúcsformában játsszunk, hanem a negyeddöntő lesz, ami igazán fontos lesz ott az Eb-n, úgyhogy, ha úgy nézzük, hogy akkorra kell felkészülni, akkor viszont tökéletes volt, mert elfáradtunk és tényleg egy kemény, jó meccset játszottunk. Kicsit verekedős volt, de remélem, hogy a közönség jobban élvezte. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Milyen volt ez a meccs?


- Pikánsabb, mint a tegnapi. Erre is számítottunk Én azt hittem, egy picit azért könnyebb lesz, megszenvedtünk velük. Nagyon jó, hajtós csapat, fiatal, jó erőkből áll, egyre többet tanulnak, évről évre jobbak. Fiatalok még, lesznek még jobbak is, de mi is.

Örülök hogy sikerült nyerni, mondom még egyszer, könnyebbre számítottam, de nem ez a lényeg, nyertünk és kész. 

- Mennyire kezd összeállni a csapat, hogy látod?

- Van, hogy azt gondolom, nagyon jól tudunk játszani, van, hogy olyan kimaradások vannak, amik nem biztos, hogy megengedhetők. Azért ez még jobb lesz az Eb-ig. Már nem sok idő van ugyan addig, de ezeket még össze lehet rakni.

- Mire számítasz az ausztrálok elleni szombati meccsen?

- Legalább ilyen nehéz meccsre. A Világligán, ugye, legyőztük őket simán, de tegnap megverték az USA-t, én azt gondolom, hogy nagy meglepetésre. Annak ellenére, hogy nekik most nem igazán van világesemény, majd csak nyár végén a Világkupa, abszolút megpróbálják odatenni magukat, látható, hogy nemcsak "hobbi-vízilabdáznak", hanem igyekeznek jól játszani.

- Köszönöm szépen.


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Reggel arról beszélgettünk, hogy jó lenne visszavágni nekik azért, ami kint történt Duisburgban, mert az egy csúfos vereség volt. Tudtuk az erősségeiket, sokat úsznak, erősek, az alapokat, meg a fizikális részt ők is ugyanúgy tudják, mint az összes pólós nemzet tagjai. Arra játszottunk, hogy egyénileg, technikában jobbak a mi játékosaink.

Az volt a cél, hogy föléjük nőjünk azokban a játékelemekben, amelyekben ők jók, ez hellyel-közzel sikerült is. Én kicsit nagyobb iramra számítottam tőlük, hiszen a "duisburgiak" elmondták, hogy sok emberelőnyös szituációt elakítottak ki ellenük vagy inkább fordítsuk meg: igazából nagyon figyeltünk mi centerek vagy akár a mezőnyjátékosok is, elég jól megoldottuk ezeket az emberhátrányos helyzeteket. 

- Akkor, ha az USA-val találkozunk mondjuk egy nagyobb világversenyen benned nem lesz semmi rossz érzés...

- Általában nem szokott ellenféllel kapcsolatban rossz érzésem maradni, Montenegró kivétel, az már sok volt a lelkemnek, de egyébként ez egy sima felkészülési meccs, az meg teljesen más lesz, amire hivatkoztál.

- Köszönöm szépen.


- POHL ZOLTÁN a VLV-nek:

Szia Zoli! Gratulálok, egy újabb győztes válogatott meccsen vagy túl, de kívülről nagyon nehéznek tűnt. Belülről milyen volt?

- Ilyenre számítottunk, gondoltuk, hogy szoros meccs lesz, és a végén fog eldőlni, de fejben végig ott voltunk. Sajnos védekezésben voltak hibák, sokat ellőttek a blokkok mellett, emiatt sokáig meccsben tudtak maradni, de örülök, hogy sikerült nyerni.

- A legutóbbi zakó után volt bennetek bosszúvágy?

Persze hogy volt. A duisburgi tornán egy nagyon csúnya vereséget szenvedtünk, és bárkitől így kikapni nagyon rossz érzés, nemhogy az USA-tól. A magyar válogatott nem szerepelhet így.  Ezért különösen is örülök, hogy sikerült őket megverni.

- Rövid idő alatt játszhattál a Duna Arénában is és a szigeten is komoly magyar közönség előtt. Melyik volt számodra a nagyobb élmény?

- Mindkettő hatalmas élmény, de a Duna arénában volt az első fellépésem a a magyar válogatottban, így az, de nagyon köszönöm a szurkolóknak, hogy egy felkészülési tornára ennyien kijönnek a szigetre, mindkettő hatalmas érzés.

- Köszönöm, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


BÁTORI BENCE a VLV-nek:

- Bence gratulálok, egy nagyon brusztos meccs volt, de végül ti nyertetek. Kérlek értékeld!

- Köszönjük szépen. Én is úgy éreztem, hogy brusztos meccs volt, rengeteg úszással, de azt mondom, hogy a legnagyobb pozitívuma az volt a meccsnek, hogy nyertünk, tudtunk fordítani az eredményen, de nem játszottunk jól. Azt még pozitívumként ki tudom emelni, hogy amikor támadásban nem ment, akkor megint valahol hátul stabilabbak tudtunk maradni, és ennek köszönhető, hogy nyertünk.

- Van még egy hét az Eb-ig. Mi az amiben szerinted ez alatt az egy hét alatt előre tudtok lépni?

- Mindenben. Nyilván ez alatt az egy hét alatt elkezdünk más kondikat csinálni, pörgetni, dinamikusabbak leszünk, de sokkal dinamikusabbnak kell is lennünk.

- Brazil vagy belga?

Brazil. (Nem jött be. - a szerk.)

- Köszi, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi) 


vlv-képek


A torna hátralávő programja:

Július 7., szombat

9.45 Románia-Egyesült Államok
11.15 Magyarország-Ausztrália - M4 Sport, vlv (szöveges élő)