FACEBOOK

Itt az Eb-csapat!

Itt az Eb-csapat!
hozzászólás, 2018.07.03.

A szövetségi kapitány kedden kijelölte a barcelonai Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott tagjait. A Világligán szerepelt csapatban egy változás történt.


A magyar Eb-csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
 

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Egy kicsit bezavart a duisburgi torna, mert ott is jó néhány játékostól láttam jó teljesítményt. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy a Világliga-csapatot nevezem, egy kapuscserével. Úgy érzem, a két, csaknem egyformán jól védő kapus közül egy hajszállal jobb Vogel Soma, akit év közben is sokszor láttunk nagyon jól védeni, a nemzetközi rutinja is nagyobb kicsit.

A kiválasztásnál általában is az egész évet néztem, nemcsak ezt a legutóbbi két tornát, elemeztem, hogy ki hogy dolgozott, miként teljesített a nemzetközi kupákban. Bekk poszton és más pozíciók terén is nagy verseny volt, egy-két játékos nagyon közel volt a csapatba kerüléshez, most azt gondolom, hogy ez egy elég stabil csapat. 

Korábban is mondtam: a Világliga-ezüstérem nem azt jelenti, hogy mostantól mindig a dobogó valamelyik fokára kell várni a csapatot, jelenleg már a négybe jutás is extra teljesítmény lenne az átalakult, fiatal magyar válogatott számára. Természetesen továbbra is oda szeretnénk kerülni. Megcsináltuk ezt a kisebbfajta csodát a Világliga szuperdöntőjében, most nekimegyünk az Európa-bajnokságnak és szeretnénk újra megtenni. Egyébként ez inkább egy jövőbe mutató csapat, érnie kell. Két év van még az olimpiáig, biztos, addig is lehetnek még további változások az összetételben, láttam néhány fiatalt, akik akár addigra odaérhetnek, még akkor is, hogyha Tokióban már csak 11 tagú lesz a csapat. Mindenesetre a most kijelölt csapat olyanokból áll, akik közül bárki ott lehet majd az olimpián és azért ez a legfontosabb cél. Egy nagyon erős generáció "kifutott" az elmúlt években, fel kel építeni egy újat. Szerintem van realitása annak, hogy ez a csapat már az olimpiára összeérjen.

Ami a közeljövőt illeti: három fiatal a most kijelölt csapat mellett marad, Vadovics Viktor, Nagy Ádám és Szakonyi Dániel, ők segítik a felkészülést a következő napokban.


A csapat délelőtti edzését követően két olyan játékost kértünk a vlv kamerája elé, aki nem volt ott a csapat duisburgi útján.

VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor a vlv-nek

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

-Szervusz Viktor! Köszöntelek újra a Margitszigeten, újra és újra! Hogy telt neked az elmúlt hétvége? Nem voltál a csapat mellett. 


- Nagyon jól telt, a családommal töltöttem, aktívan is pihentem meg mindenhogyan, mentálisan és fizikálisan úgy érzem ki tudtam magam pihenni. Ezt a hetet, azt hittem, hogy nehezebben fogom elkezdeni, de nagyon jó volt a lában, nagyon örültem, hogy könnyebben kezdődött meg a munka, mint ahogy én vártam.

- Mi vár rátok? Mire számítasz a Benu Kupán?

- Három meccset játszunk, bízom benne, hogy mind a hármat meg fogjuk nyerni. Az az elvárásom a csapat felé, hogy a védekezés működjön, de szerintem ez abszolút természetes és hogy alakuljunk folyamatosan. Nagyon jó volt a Világliga-döntő hete, de szeretném, ha tovább tudnánk fejlődni és ez a Benu Kupa is pontosan arra lesz felhasználva, hogy lépegessünk előrébb, hogy az Eb-n már magasabb szinten tudjunk játszani, mert nagyon jó a csapat, de azt is látjuk, hogy vannak hibák, és ezeknek a hibáknak a számát csökkenteni kell ahhoz, hogy az Eb-ről olyan eredménnyel tudjunk hazajönni, amit mindenki elvár saját magától vagy elvárunk magunktól.

- Jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz Zalesz! Vége van a délelőtti edzésnek, milyen volt ez a mai?

- Hú, hát szia! Nagyon fárasztó volt! Amíg a többiek kint voltak Németországban, mi egy ilyen fizikálisabb munkát végeztünk, nagyon sokat kondiztunk, volt három kondiedzésünk a hétvégén és tegnap. Ma is kicsit más munkát csináltunk, úgyhogy van izomláz rendesen, be vagyunk cöccenve. Tetszett, jó volt ez a négy-öt nap, jó volt végre kicsit úgy edzeni, hogy nem voltak meccsek és lehetett tényleg komoly melót csinálni, úgyhogy én jól éreztem magam. Úgy érzem, hogy jó erőben leszek, remélem, az Eb-re. 

- A többiek mit meséltek Duisburgról? 

- Hú, hát még nagyon nem beszéltünk róla, úgyhogy nem igazán semmit nem meséltek. Egy emberelőnyös dolog volt, amit gyakoroltunk, ami kint is előfordult, de amúgy nem volt róla szó. 

- Mit vársz a Benu Kupától, a három meccstől?

- Remélem, hogy sokan lesznek, jó hangulatú mérkőzések lesznek és természetesen azt várom, hogy mind a hármat megnyerjük hazai közönség előtt. Biztos, hogy jó mérkőzések lesznek, erős ellenfelekkel szemben, nem lesz egyszerű.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók az edzésről


Nem tagjai az Eb-csapatnak, de a többiekkel maradtak és minden erejükkel segítik a társak felkészülését. Avagy (ahogy Nagy Ádám fogalmazott a vlv-nek): a vigaszág...
Szakonyi Dániel, Vadovics Viktor és Nagy Ádám


További vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei