FACEBOOK

Szerda: a bajnoki rájátszás második fordulója

Szerda: a bajnoki rájátszás második fordulója
hozzászólás, 2018.05.01.

Az izgalmak fokozódnak, különösen a döntőbe jutásért folyó párharcban. Szerdán este minden figyelem az Eger-Szolnok meccsre irányul, amelynek végén - egri győzelem esetén - kialakulhat a finálé párosítása. A Szolnok így az életéért küzd. Lesznek izgalmas meccsek "lejjebb" is. A vlv előzetese a kluboktól nyert információk alapján:



VLV-TUDÓSÍTÁS A RÁJÁTSZÁS ELSŐ FORDULÓJÁRÓL

OB1, rájátszás 2. forduló

Az 1-4. helyért

Május 2., szerda

19.00 Eger-Szolnok - Líceum TV-ZF-Eger-stream, Olaj TV, vlv (szöveges élő)

Az Eger 6:3-ra vezet az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban.

DABOWSKI NORBERT (ZF-Eger):

"Nagyon nagy harcra, egy igazi vízi ütközetre számítok, aminek végén jelenleg lehetetlen megmondani, ki fog nyerni. A Szolnok biztosan nagyon veszélyesen fog játszani, mert az életéért küzd. Nem gondolnám ugyanakkor, hogy az előttünk álló lehetőség miatt rajtunk lenne a nyomás. Tartom annyira profinak a fiúkat, hogy fel tudják magukban mérni a helyzet súlyát. Nyomassza csak a tét a Szolnokot, elvégre is nekik kell mindenképpen nyerniük ahhoz, hogy tovább menjen a párharc. Azt ugyanakkor nehéz lenne megjósolni, milyen mérkőzést játszunk majd, de azt hiszem, megint nem lesz túl sok gól. Legalábbis jó lenne, ha így lenne, mert az nekünk kedvezhet.

Fontos, hogy ne tudjanak vezetni, és az is, hogy közelítve az összecsapás végéhez, legyen szoros az eredmény, mert akkor lehet esélyünk a végjátékban, hogyha egyre idegesebbek lesznek. Akkor ugyanis biztosan ki fognak billenni, és nekünk ebben a szituációban kell eldöntetünk a továbbjutást."

LŐRINCZ BÁLINT (ZF-Eger):

"Nagyon fontos mérkőzést játszunk holnap, nagyon kell koncentrálnunk. Nagyon bízom benne, hogy csak egy meccset játszunk a Szolnokkal. Lépésről lépésre megyünk, mindig csak egy meccsben gondolkodunk, ez így volt a szolnoki meccs előtt is. Őszintén megmondom, nagyon-nagyon kemény mérkőzésre számítok, a Szolnoknak ez az utolsó esélye, ha kikapnának, akkor elszállnak a döntőbe jutási esélyeik, tehát mindenképpen úgy fognak idejönni, hogy vért izzadva el akarják vinni a három pontot -  mi meg itthon akarjuk tartani.

Nagyon motivált, nagyon céltudatos a társaság, úgy érzem. Megvannak a komoly céljaink a bajnokság terén és a BL-ben is, ez a szerdai mérkőzés egy nagyon fontos állomás lesz és bízom abban, hogy nagyon jól tudjuk abszolválni a szurkolók segítségével, akik mindig egy plusz embert jelentenek nekünk, együtt sikerül megvernünk a Szolnokot és sikerül bejutnunk a magyar bajnokság döntőjébe!"

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

"Ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz, nagyon sok múlik rajta, tehát lehet ettől a mérkőzéstől nagyon tartani, sőt, akár félni is, de amit én szeretnék a játékosokkal megbeszélni és hogy ez így is történjen, hogy amikor bemegyünk a vízbe és úszunk két hosszot oda- vissza, akkor ez a meccs már ugyanolyan meccs lesz, mint a többi vízilabda- mérkőzés. És ugyanazokkal az értékekkel lehet megnyerni, illetve elveszíteni."

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa):

"Én nagyon szeretem az ilyen mérkőzéseket, szeretem a bajnokság ezen szakaszát, mert itt jönnek ki a jó sportteljesítmények, meg azok a kis apró dolgok, amiket megteszel a csapatért, s esetleg győzelmet tudnak hozni. Engem nem zavar, hogy így alakult ez a dolog, de megmondom őszintén, én is feszült vagyok és nagyon várom a holnapi mérkőzést, mert nincs több esélyünk hibázni."

A másik ágon az FTC már bejutott a döntőbe, miután 9:0-ra megnyerte az OSC-vel szembeni elődöntőt.


Az 5-8. helyért

19.30 Debrecen-BVSC


Az egyik fél 7. pontjának megszerzéséig tartó párharc a BVSC 6:3-as vezetésénél folytatódik.

FEJŐS RÓBERT (Debrecen):

"Mindenképen sokkal több odafigyelésre lesz szükség. Most éppen videóztunk, megnéztük a múltkori meccsünket. Abból az szűrődött le, hogy bár a végeredmény 10:4 lett, saját egyéni hibáinkból, akár támadásban egy-két rossz passz, akár védekezésben egy-két rossz váltás kuiatt el tudott lépni a BVSC. SZorosabb meccs volt, mint amit a végeredmény tükrözött, mindenképpen azt szeretnénk, hogy most másként alakuljon az eredmény.

Fontos hogy minél több néző jöjjön ki nekünk szurkolni, hogy a hazai pálya tényleg hazai pálya legyen és az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell, hajtani, küzdeni egymásért és akkor remélhetőleg szép eredmény fog itthon születni."

SZABÓ BENCE (BVSC-Zugló):

"Mindenképpen azt szeretnénk átmenteni a legutóbbi meccsről, ami szerintem a győzelmünk kulcsa volt, ez a védekezés, hiszen négy kapott góllal simán lehet meccset nyerni. Remélenm, hogy Debrecenben is nagyon kevés gólon tudjuk tartani őket és akkro nem kell 10-12 gólt lőni ahhoz, hogy simán nyerjünk. Szerintem jól kivettük a kulcsjátékosaikat a meccsen, a kapusteljesítményünk nagyon jó volt és azt lehetne átmenteni abból a meccsből, ahogy a második félidőben mentünk, hajtottunk és csapatként küzdöttünk. 

A múltkor a harmadik-negyedik negyedben rengeteg lefordulást tudtunk vinni, szerintem ez azért van, mert rengeteget edzünk, készülünk arra, hogy egy tipikus négy negyedes csapat legyünk, amely végig tud úszni, küzdeni, harcolni, brusztolni egy meccset."

A másik ágon a Miskolc 7:1 arányban legyőzte a Honvédot és továbbjutott.


A 9-12. helyért

19.00 Szentes-Pécs

A Pécs 6:3-ra vezet.

GYÖRGY DÁVID (Szentes):

"Sajnos Pécsen nem olyan eredményt értünk el, mint amire számítottunk. A középszakasz végeztével azzal, hogy itthon döntetlent játszottunk a Vasassal, kiderült, hogy benne leszünk a 12-ben és ezzel teljesítjük az év elején kitűzött célt és úgy mehettünk Pécsre, hogy ez egy 3:3-ról induló párharc, nyitva van minden kérdés. Teher nélkül, a célunkat teljesítve, igazából felszabadultan játszhattunk volna, sajnos ez nem sikerült. Nagyon rossz kezdés után picivel jobb folytatás jellemezte a meccset, de sajnos az az igazság, hogy nem volt esélyünk sem a győzelemre.

Én azt érzem most a fiúkon, hogy mindenkiben benne van a bizonyítási vágy, szeretnénk visszavágni. Azért itt Szentesen nem könnyű játszani, idén bebizonyítottuk, hogy itt minden csapatnak nagyon nehéz a pontszerzés. Mindenféleképpen a védekezésünkön kell elsősorban javítanunk. Én azt érzem, hogy ha kevés gólon tudjuk tartani a Pécset, ami nagyon nehéz lesz, mert összeszokott, fiatal társaság, egy nagyon ambiciózus edzővel, nagyon jó taktikával, nagyon jó emberelőnnyel, ha le tudjuk őket lassítani és kevés gólon tartani, akkor meglehet a meccs. Ez is a célunk, hogy el kelljen menni még egyszer Pécsre és be tudjuk bizonyítani magunknak, hogy nemcsak itthon tudunk jó meccseket játszani."

CSACSOVSZKY ALEX (Pécsi VSK Füszért):

"Én egy nehéz mérkőzésre számítok, hiszen Szentesen a Szentes ellen játszani sosem könnyű. Bízom benne, hogy le fogjuk tudni holnap zárni a párharcot, erre készültünk egész héten. A csapat nagyon motivált ez ügyben, hogy mi legyünk a 9-edikek, mindent meg fogunk tenni azért, hogy három ponttal távozzunk holnap Szentesről."

19.30 Vasas-Kaposvár

A Kaposvár 6:3-ra vezet.

VARGA II. ZSOLT (Kaposvár):

" Azt gondolom, hogy ha ugyanazt a játékot nyújtjuk, mint amit a Vasas ellen... úgy éreztem végig, hogy kezünkben tartottunk a mérkőzést, mindig vezettünk egy, kettő, volt talán, hogy három góllal is. A végén kimaradt egy-két olyan emberfór, amit be kellett volna lőni, mindegyik nüanszon múlott, talán erre kell odafigyelni, hogy a végén ezek a fórok bemenjenek és akkor szerintem nem lesz gond. 

Úgy érzem, hogy sokkal összeszedettebb a csapatunk, sokkal jobb játékosállományban, centerposzton, bekk poszton, tehát nem nagyon tudnék olyan posztot mondani, ahol gyengébbek lennénk. Azt gondolom, ha a csapat a tudását hozza, akkor egy viszonylag normális mérkőzésen fogunk tudni nyerni és mehetünk egy hosszú hétvégére - ez lenne a terv..."

FÖLDI LÁSZLÓ (VasasPlaket) vezetőedző:

"Az első meccsen nagyon jó játékkal, nagyon nagy gólkülönbséggel vertük meg őket. Nem volt akkora különbség a két csapat között, ez akkor így jött ki, nekik nem ment annyira a játék, mi nagyon jó százalékban kihasználtuk a hibáikat. Kaposváron olyan meccsen vertek meg bennünket, amivel esélyt szereztek arra, hogy bejuthassanak a legjobb nyolcba, ha mi nyertünk volna, akkor nekünk lett volna esélyünk erre - ez nem sikerült.

Az alapvető hiba: ebben a szezonban nagyon sokszor előfordult, hogy a mérkőzés elején el tudott lépni az ellenfél, most ezt a hibát nem szabad elkövetnünk, nagyon bízom abban, hogy nem tesszük meg. Nem vagyunk igazán könnyű helyzetben, sok a sérültünk, ennek következtében a csapat már megközelítőleg sem az, mint amelyik az első meccsen legyőzte a Kaposvárt, nincs egyetlen balkezesünk sem, mind a kettőt elveszítettük abból a csapatból, egyrészt sérülés miatt, másrészt pedig Burián Gergő eligazolt. Más sérültjeink is vannak. Ilyenkor, amikor a bajnokság végére a sérülési hullám végigmegy a csapaton, az is probléma, hogy a nem megsérült játékosoknak sokkal többet kell játszani, ennek következtében már nekik is vannak apróbb problémáik, főleg az idősebbeknek. 

Ez most egy őrült szezon, már januárban elkezdték szervezni az átigazolásokat. Ennek, én úgy gondolom, sokkal több a hátulütője, mint az előnye mind a játékosok, mind pedig a klubok számára. Nagyon nehéz éles meccseken úgy maximális teljesítményt nyújtani, ha valaki eligazol abból a csapatból, akkor is, ha ő a legjobb sportember. Lehet, hogy másoknak más a véleménye, szerintem azok a klubok, amelyek ezt elindították, hibát követtek el. Beszéltem sok játékossal, ők sem örültek ennek, és ugye, azt sem tudjuk, hogy a szezon végén ki milyen teljesítményt nyújt, tulajdonképpen valamennyire "vakon" igazoltunk. Hát, nem tudom...

Nagyon jó érzés ilyen régóta egy ilyen egyesületben edzősködni, ahol én tulajdonképpen felnőttem, az érettségi után kerültem ide. Minden szerződéshosszabbítás jó érzés, annak ellenére, hogy a srácokkal nem ott vagyunk, ahol régen, tehát nem a bajnoki címért vagy nem a dobogóért játszunk, ahogy régen tettük ezt. Próbálunk fiatal embereket megtanítani jól vízilabdázni, úgy néz ki, hogy egyet-egyet sikerül majdnem minden évben kinevelni. Dicsőség, hogy elviszik őket, de sajnáljuk, hogy az a tapasztalat, az a rengeteg munka nem nálunk jön majd ki, hanem máshol kamatozik, de hát azt mondom, ilyen az élet. Ha ilyen a helyzet, akkor ennek kell megfelelni."


A 13-16. helyért

Az AVUS 9:0-ra legyőzte a Szegedet és továbbjutott.

A másik ágon a Tatabánya is 9:0-ra győzött, ellenfele az UVSE volt.

A 16. helyezett kiesik, a 15. a kiírás szerint osztályozót játszik az OB1B második helyezettjével a bennmaradásért.


Amennyiben bármelyik párharcnál szükség lesz harmadik mérkőzésre, azt május 5-én, szombaton rendezik meg.

A rájátszás II. szakaszában a bajnoki címhez három nyert mérkőzés szükséges majd, a többi helyezéshez két győzelem elegendő. A játéknapok:

Május 12., 16., 19., 23, 26.


RÉSZLETEK

OB1, rájátszás 2. forduló

Az 1-4. helyért

Május 2., szerda

19.00 Eger-Szolnok - Olaj TV, vlv (szöveges élő)

Az Eger 6:3-ra vezet az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban.









A másik ágon az FTC már bejutott a döntőbe, miután 9:0-ra megnyerte az OSC-vel szembeni elődöntőt.


Az 5-8. helyért

19.30 Debrecen-BVSC


Az egyik fél 7. pontjának megszerzéséig tartó párharc a BVSC 6:3-as vezetésénél folytatódik.





A másik ágon a Miskolc 7:1 arányban legyőzte a Honvédot és továbbjutott.


A 9-12. helyért

19.00 Szentes-Pécs

A Pécs 6:3-ra vezet.





19.30 Vasas-Kaposvár

A Kaposvár 6:3-ra vezet.




A 13-16. helyért

Az AVUS 9:0-ra legyőzte a Szegedet és továbbjutott.

A másik ágon a Tatabánya is 9:0-ra győzött, ellenfele az UVSE volt.

A 16. helyezett kiesik, a 15. a kiírás szerint osztályozót játszik az OB1B második helyezettjével a bennmaradásért.

Címkék:
OB1