FACEBOOK

Meglepetéssel kezdődött az OB1-es rájátszás

Meglepetéssel kezdődött az OB1-es rájátszás
hozzászólás, 2018.04.25.

Az Eger győzni tudott Szolnokon és így 6:3-ra áll elődöntőjében a címvédővel szemben. A Fradi már döntős! A bajnoki rájátszás eredményei, nyilatkozatok, gólok folyamatosan:


OB1, rájátszás, 1. forduló


Az 1-4. helyért

Április 25., szerda

Szolnok-Eger 13:14 (0:0, 1:0, 1:1, 1:2 - 10:11) - ötméteresekkel
G.: Prlainovics 4, Zalánki 3, Younger, Gocics, Alekszics 2-2, ill. Sz. Rasovics 4, Angyal, Hosnyánszky, Avramovics, Vlahopulosz 2-2, Kovács Gergő, Cuckovics

Az Eger 6:3-ra vezet az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban. A következő mérkőzés május 2-án Egerben lesz.

SZOLNOKI FOTÓK

VLV-VIDEÓK (Olaj TV):

1:0 - Prlainovics első gólja

1:1 - Rasovics első gólja

2:1 - Zalánki első gólja

2:2 - Kovács Gergő gólja

3:2 - Prlainovics második gólja

3:3 - Cuckovics gólja

Alekszics érvénytelen gólja

Az ötméterespárbaj


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző:

„Annyira hirtelen halál volt, hogy azt hiszem a tizenegyedik büntető döntött…, úgyhogy, ha nekem így kell hirtelen meghalnom, az nem lesz egy jó dolog.

Úgy érzem, hogy volt két, két és fél negyed, amikor nem nagyon volt közünk a meccshez. Nagyon jól játszott a Szolnok, mi védekeztünk, csináltuk, amit tudunk, de rajtuk múlt igazából, hogy nem döntötték el a meccset. Aztán azzal, hogy ez így sikerült, vérszemet kaptunk és megpróbáltunk mindent. Biztos a játékosok jobban el tudják mondani, de egy idő után nagyon frusztráló, amikor kevés gól van és ki lesz az, aki türelmes lesz, mert az nagyon ritka, hogy egy ilyen meccsből egyszercsak lesz egy 10:7-es vagy 10:5-ös meccs a végére, viszont minden csapatnak türelmesnek kell maradni ilyenkor, hogy majd fog gólt lőni, mert ha valaki belekapkod, akkor a másik megbünteti ezen a szinten. Talán ezt jól csináltuk, nyilván el kell mondani, hogy ez egy orosz rulett a végén, biztos voltam, hogy Boldizsár kivéd egy bünttőt, nem is volt messze tőle, de mindegy, így sikerült.

Úgyhogy én igazából csak azt sajnálom, hogy ezt a rájátszásmérkőzést a tv élesben nem közvetítette (az Olaj TV tudom, hogy adta).

Szerdán folytatjuk, addig mind a két csapat játszik BL-mérkőzést, utazunk is. Úgyhogy ennyi, most annyira nem szeretnék örülni, mert ha az elhangzott, hogy kell húzni egy vonalat, akkor nekünk is kell.

KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger):

„Igazándiból ugye ez egy 3:3-as mérkőzés lett. Látszott is a csapatokon, hogy most a szerda-szombat menetrend beindult megint. Sokkal lassúbb volt a játék a múlt vasárnapi meccshez képest. Csatlakoznék Norbihoz (Dabrowski Norbert - a szerk.), én is úgy éreztem, hogy volt két, két és fél negyed, amit gyakorlatilag védekeztünk. Norbi azt mondta meccs előtt, hogy teniszezzünk, ne mi kezdeményezzünk, üssük vissza az összes labdát, amit csak lehet, és a végén kell eldönteni a mérkőzést. Úgy érzem, hogy az utolsó fórral ez tényleg kicsúcsosodott, szerencsénk is volt, és az ötméteres-párbaj pedig már ilyen játék, aki egyet hibázik, az nagyon gyorsan elbukja.”

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

„Nyilván minden meccs után, ha nem mi nyerünk, akkor az első, hogy gratulálok az ellenfélnek, de ezt most azért kell komolyan megtennem, mert az Eger most úgy játszott velünk egy 3:3-as döntetlent, hogy jól játszottunk.

Nagyon sokszor kritizálom a csapatomat, még akkor is, hogyha győzünk - most egyetlen rossz szót nem tudok mondani. Mind hozzáállásban, mind lendületben, mind védekezésben, mind támadásban..., természetesen tökéletes játék nincs, de mindenben megcsináltuk azt, amit megbeszéltünk. Most itt nyilván azt nem mondhatom, hogy jó volt a játék, mert három gólt lőttünk, de ha így játszunk és egész egyszerűen képtelenek vagyunk gólt lőni, vagy blokkot lövünk, vagy kapufát vagy mellé lövünk, én nem tudok haragudni a játékosokra.

Úgyhogy én ilyen szempontból most ezt a mérkőzést le is zártam, nem hiszem, hogy mi jelen pillanatban ettől többet tudtunk volna játszani. Mindent megtettünk, egész egyszerűen az Eger hősiesen kivédekezte az egész mérkőzést, mondom, ez emeli az ő eredményük értékét, hogy ma nem egy gyenge Szolnok ellen játszottak 3:3-at.”

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa):

„Először természetesen én is gratulálok az Eger csapatának, nagyon jól játszottak és tényleg nagyon jól védekeztek, le a kalappal. A mai profi sportban nincs idő sem nagyon eufóriásnak lenni nagy győzelmek után, ugyanakkor egy ilyen nagyon csúnya vereség után sincs idő szomorkodni, úgyhogy készülünk a következő meccsekre. Ahogy Norbi (Dabrowski Norbert - a szerk.) is mondta, mindkét csapatnak van egy BL-mérkőzése szombaton, utána szerdán még egyszer találkozunk, remélem nem utoljára."

A folytatás:


Május 2., szerda 

19.00 Eger-Szolnok


FTC-OSC 8:4 (3:1, 3:0, 0:2, 2:1)
G.: Vámos, Jaksics 2-2, Manhercz K., Varga Dániel, Varga Dénes, S. Mitrovics, ill. Kovács Gábor, Burián 2-2

Az FTC ezzel bejutott a döntőbe.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az OSC-stábnak, Buza Balázsnak.

0:1 - Burián első gólja

1:1 - Stefan Mitrovics gólja

2:1 - Varga Dénes gólja

3:1 - Jaksics első gólja

4:1 - Jaksics második gólja

5:1 - Varga Dániel gólja

6:1 - Manhercz Krisztián gólja

6:2 - Kovács Gábor első gólja

6:3 - Burián Gergely második gólja

6:4 - Kovács Gábor második gólja

7:4 - Vámos első gólja

8:4 - Vámos második gólja


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) vezetőedző:

„Nagyon örülök és gratulálok a csapatomnak, a klubnak, az egész stábnak ahhoz, hogy ezt az eredményt el tudtuk érni. Azt gondolom, hogy ez tizennyolc év után egy nagyon fontos pillanat, hogy egy pillanatra megálljunk és gratuláljunk mindenkinek, aki ebben részt vett.

A mérkőzés tényleg egy picit másképpen alakult, bár azt kell, hogy mondjam, az első két negyed nagyon hasonló volt ahhoz, amit elképzeltem, hogy ha jól védekezünk, akkor így fogunk tudni játszani. A második részében a mérkőzésnek talán volt egy pici koncentrációs hiba, egy pici felpuhulása a játéknak, de ott hál’istennek voltak olyan tényezők, olyan hozzáadott pluszok, mondjuk Soma védései, vagy Marci plusz gólja, amitől átlendültünk a mérkőzésnek ezen a fázisán. Szerintem mindent összevetve magabiztosan hoztuk ezt a mérkőzést.”

SZIRÁNYI BALÁZS (FTC-PQS Waterpolo):

"Nagyon jól játszottunk a félidőig, utána szerintem fejbben kiengedtünk, ennek volt betudható ez a másfél negyednyi gólcsend a részünkről. Talán egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy visszatérjünk önmagunkhoz és ilyen simán hozzuk a meccset."


Az 5-8. helyért

Április 25., szerda 

BVSC-Debrecen10:4 (1:2, 3:1, 4:1, 2:0) 
G.: Pásztor 4, Mátyok 3, Mészáros, Török B., Sugár, ill. Gyurik 2, Szőke, Kállay

A BVSC ezzel 6:3-as vezetésre tett szert.

A folytatás:

Május 2., szerda 

19.30 Debrecen-BVSC

KOMLÓSI PÉTER (DVSE) vezetőedző:

„A mai meccset nehéz értékelni. A bajnokság eddigi részében a BVSC sokkal több pontot szerzett, mint mi, kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel bebizonyították, hogy nagyon stabil helyük van a rájátszásban, és azt gondolom, hogy még papíron is mindig ők a jobb csapat. Ennek ellenére nagyon büszke voltam a játékosainkra, az első két negyedben akármekkora volt a nyomás, nagyon jól álltuk a sarat, aztán a harmadik negyedben kezdtünk megroppanni. Ebben mondjuk már a BVSC-nek is volt szerepe, ők persze egy nagyon jó csapat és ezt kihasználták, mi meg egy kicsit a második félidőben elfogytunk fejben is, meg erőben is, de mindenképpen gratulálok nekik, mert egész évben nagyon szépen teljesítenek.”

KÁLLAY MÁRK (DVSE):

„Szeretnék gratulálni a BVSC-nek. Ezt az egészpályás szorost nagyon jól játszották ellenünk és elég kevés idő maradt a támadásainkból, mire felértünk addigra ők is visszahúzódtak a centereink elé, a hátsó embereket hagyták lőni. Úgyhogy ezt jól megoldották, viszont azt éreztem, hogy két negyedig abszolút versenyben vagyunk. Úgy érzem, hogy a harmadik negyedben törtünk meg, nemcsak a BVSC játékának köszönhetően. El kellett bírnunk egy olyan emberhátrányos védekezést folyamatosan, minden egyes védekezésünkből, ami kivette az energiáinkat és a végére dekoncentráltak is lettünk, a helyzeteinket is elpuskáztuk ennek köszönhetően. Úgy érzem a harmadik negyed közepén volt egy fordulópont, addig bírtuk, de ettől függetlenül ez semmit nem von le a BVSC érdemeiből. Végig rakkolva hozták a négy negyedet, folyamatosan cserélték a játékosaikat, jó iramot diktáltak, úgyhogy megérdemelten nyerték meg a mérkőzést."

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

„Hogy megérdemelten nyertünk-e? Úgy gondolom, hogy igen. Hogy hat góllal, azt viszont semmiképp sem gondolom. Szerintem a mai mérkőzésen nyújtottuk itt az elmúlt mérkőzések alapján az egyik leggyengébb teljesítményt. Nyilván ehhez hozzátartozik az is, hogy az ember akárkivel találkozik az uszodában, van közte laikus is meg hozzáértő is, egyfolytában sulykolják az emberbe, hogy a BVSC az esélyesebb és a Debrecenen túllépve majd az ötödik helyre lehet koncentrálni. Én ezt nagyon nem szeretem, nemcsak azért, mert most benne vagyok a másik oldalon, hanem mert ez teljesen el tudja fojtani az ember szívét. Az, ami ennek a csapatnak az erőssége, hogy minden meccsbe az első másodpercben beleáll, most nem volt meg. Inkább arra hegyezném ki, amit Peti (Komlósi Péter - a szerk.) is mondott. Mindig bíztam benne, hogy van egy igazságos sport és az egész éves teljesítményt nézve a két csapat között azért van húsz pont, és inkább ez a különbség az, ami talán megérdemeltté teszi a BVSC számára, hogy játszhasson egy ötödik helyért. Ez a mai meccs inkább olyan mérkőzés volt, hogy nyertünk, nagyon örülünk, hogy nyertünk, de ha az ember a játék képét nézi, akkor két és fél negyedig mélyen a tudásunk alatt játszunk. Ott döntött a javunkra az, hogy ezt fizikálisan tudtuk végig bírni. Illetve itt ül mellettem Mátyok Norbi, Létay Krisztiánt bordarepedés miatt nélkülöznünk kell, az még kérdéses, hogy meddig. Ennek a csapatnak az is az erőssége, hogy ha nem megy esetleg a húzóembereknek, vagy kiesnek a csapatból, akkor elő tudnak lépni periférián lévő játékosok és tudnak szerepet vállalni. Ebben ma Norbi az élen járt, úgyhogy neki külön gratulálok.”

MÁTYOK NORBERT (BVSC-Zugló):

„Én is úgy gondolom, hogy nem játszottunk százszálékosan ezen a mérkőzésen. Bőven a tudásunk alatt játszottunk, főleg az első két negyedben. Utána, ahogy Levi (Szűcs Levente - a szerk.) is mondta, el tudtunk lépni, kicsit felpörögtünk és a harmadik-negyedik negyedben jobban el tudtunk lépni a Debrecentől.”


Miskolc-Honvéd 8:3 (3:0, 3:1, 1:2, 1:0)
G.: Nagy Á., Kuzmenko 2-2, Berta, Vadovics, Milicsics, Misics, ill. Simon R. 2, Irmes P.

A Miskolc ezzel elérte 7. pontját és továbbjutott.

KAMARÁS PÉTER FOTÓI

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a miskolci stábnak, Kis Istvánnak.

1:0 - Nagy Ádám első gólja

2:0 - Nagy Ádám második gólja

3:0 - Misics gólja

4:0 - Berta gólja

5:0 - Milicsics gólja

6:0 - Vadovics gólja

6:1 - Simon Roland első gólja

6:2 - Irmes Pál gólja

6:3 - Simon Roland második gólja

7:3 - Kuzmenko első gólja

8:3 - Kuzmenko második gólja


A 9-12. helyért

Április 25., szerda 

Pécs-Szentes 11:6 (5:2, 2:2, 4:0, 0:2)
G.: Csaba M. 3, Csacsovszky A., Horváth Zs. 2-2, Csacsovszky E., Chilkó, Szatmári, Rakonjac, ill. Somogyi B. 2,  Nagy M. Pellei F., Werner, Palotás G.

A Pécs 6:3-ra vezet.


Kaposvár-Vasas 14:13 (2:0, 2:2, 3:3, 1:3 - 6:5) - ötméteresekkel
G.: Vindisch 4, Kovács O. 3, Juhász-Szelei, Giga 2-2, Varga II. Zs., Dobos D., Tóth K., ill. Bencz 5, Sélley-Rauscher, Bóbis M., Simon 2-2, Marnitz G., Steinmetz Á.

A Kaposvár 6:3-ra vezet.


A folytatás:

Május 2., szerda 

19.00 Szentes-Pécs

19.30 Vasas-Kaposvár


A 13-16. helyért

Április 25., szerda

AVUS-Szeged 12:7 (4:0, 2:1, 3:5, 3:1)
G.: Polovic, Basara 3-3, Takács K., Baj 2-2, Garancsy, Ekler, ill. Zsigri, Szilvasán, Korbán 2-2, Irmes M.

A küzdelem 6:0-ról indult, így az AVUS máris továbbjutott és ezzel biztosította bennmaradását az OB1-ben.

SZOMBATHELYI FOTÓK


Tatabánya-UVSE 7:6 (3:0, 1:2, 2:3, 1:1)
G.: Kolozsi 3, Hoppál 2, Szabó Botond, Kolarik, ill. Konarik 2, Tóth Z., Major, Keresztúri, Korényi

A párharc 6:0-ról indult, így a Tatabánya továbbjutott.

A 16. helyezett kiesik, a 15. a kiírás szerint osztályozót játszik az OB1B második helyezettjével a bennmaradásért.


RÉSZLETEK

Az 1-4. helyért

Április 25., szerda

Szolnok-Eger 13:14 (0:0, 1:0, 1:1, 1:2 - 10:11) - ötméteresekkel
G.: Prlainovics 4, Zalánki 3, Younger, Gocics, Alekszics 2-2, ill. Sz. Rasovics 4, Angyal, Hosnyánszky, Avramovics, Vlahopulosz 2-2, Kovács Gergő, Cuckovics






FTC-OSC 8:4 (3:1, 3:0, 0:2, 2:1)
G.: Vámos, Jaksics 2-2, Manhercz K., Varga Dániel, Varga Dénes, S. Mitrovics, ill. Kovács Gábor, Burián 2-2

Az FTC ezzel bejutott a döntőbe.




Az 5-8. helyért

Április 25., szerda 

BVSC-Debrecen10:4 (1:2, 3:1, 4:1, 2:0) 
G.: Pásztor 4, Mátyok 3, Mészáros, Török B., Sugár, ill. Gyurik 2, Szőke, Kállay

A BVSC ezzel 6:3-as vezetésre tett szert.



A folytatás:

Május 2., szerda 

19.30 Debrecen-BVSC


Miskolc-Honvéd 8:3 (3:0, 3:1, 1:2, 1:0)
G.: Nagy Á., Kuzmenko 2-2, Berta, VAdovics, Milicsics, Misics, ill. Simon R. 2, Irmes P.

A Miskolc ezzel elérte 7. pontját és továbbjutott.


A 9-12. helyért

Április 25., szerda 

Pécs-Szentes 11:6 (5:2, 2:2, 4:0, 0:2)
G.: Csaba M. 3, Csacsovszky A., Horváth Zs. 2-2, Csacsovszky E., Chilkó, Szatmári, Rakonjac, ill. Somogyi B. 2,  Nagy M. Pellei F., Werner, Palotás G.

A Pécs 6:3-ra vezet.


Kaposvár-Vasas 14:13 (2:0, 2:2, 3:3, 1:3 - 6:5) - ötméteresekkel

A Kaposvár 6:3-ra vezet.


A folytatás:

Május 2., szerda 

19.00 Szentes-Pécs

19.30 Vasas-Kaposvár


A 13-16. helyért

Április 25., szerda

AVUS-Szeged 12:7 (4:0, 2:1, 3:5, 3:1)
G.: Polovic, Basara 3-3, Takács K., Baj 2-2, Garancsy, Ekler, ill. Zsigri, Szilvasán, Korbán 2-2, Irmes M.

A küzdelem 6:0-ról indult, így az AVUS máris továbbjutott és ezzel biztosította bennmaradását az OB1-ben.


Tatabánya-UVSE 7:6 (3:0, 1:2, 2:3, 1:1)
G.: Kolozsi 3, Hoppál 2, Szabó Botond, Kolarik, ill. Konarik 2, Tóth Z., Major, Keresztúri, Korényi

A párharc 6:0-ról indult, így a Tatabánya továbbjutott.

A 16. helyezett kiesik, a 15. a kiírás szerint osztályozót játszik az OB1B második helyezettjével a bennmaradásért.



Címkék:
OB1