FACEBOOK

Az Eurokupa visszavágója következik - vlv-előzetes

Az Eurokupa visszavágója következik - vlv-előzetes
hozzászólás, 2018.04.17.

Idegenben, mindössze egygólos előny birtokában igyekszik megvédeni szerdán Eurokupa-elsőségét a Fradi Olaszországban, Busto Arsizióban a Verona ellen. Varga Zsolt vezetőedző, Madaras Norbert és Varga Dénes nyilatkozata a vlv meccselőzetesében:



A KÉT CSAPAT ÚTJA A DÖNTŐIG

AZ ELSŐ, BUDAPESTI MÉRKŐZÉS (tudósítás, gólok, nyilatkozatok)


Eurokupa, döntő, visszavágó

Április 18., szerda

19.00 Verona-FTC - DigiSport 2, vlv (szöveges élő)

Érdekességképpen jelezzük, hogy a belépőjegy a helyszínen 10 euróba (mintegy 3.100 forintba) kerül, ez 25 százalékkal több, mint a bajnoki jegyár.

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- A válogatott összetartása után nehéz volt ismét egybe rakni a csapatot, mert a játékosok fáradtan, megviselten érkeztek vissza, többen kisebb-nagyobb sérülésekkel. Igazából egyetlen komplett edzést sem tudtunk tartani, olyat, amin mindenki ott lett volna. Edzésről senki nem maradt le, de voltak, akik külön végezték a munkát. Ezzel együtt természetesen készültünk, amit tudtunk, azt beletettük.

- Mire számítasz, milyen meccs lesz, mire kell nektek nagyon odafigyelni?

- Mindig a védekezésre. Ez a legfontosabb, a védekezésen keresztül tudjuk megnyerni ezt a meccset. Ha ebben végig stabilak vagyunk, nem "ajándékozunk" gólokat, akkor eredményesen zárhatjuk ezt a döntőt.

- Az első mérkőzés hozott olyan szakmai tapasztalatokat, amiket fel tudtál használni?

- Megint csak azt tudom mondani: az ajándékba adott gólokat kell kiküszöbölni. A többi rendben volt, de olyan gólokat nem lőhetnek, amiket a védekezésünk hibájából érnek el.

- Hogy lehet ezt elérni?

- Fej és koncentráció kérdése. Nyilván mindig van olyan gól, amire az ember azt mondja, fú, ez sajnos bement valahogy, de ezen az itthoni meccsen lőttek ilyet ötöt. Pedig arra a mérkőzésre is alaposan felkészültünk, mégis, teljesen más elméletben tudni, hogy mit fognak csinálni és megint más megoldani a feladatot a gyakorlatban. 

- Összességében milyen érzésed van, mennyire bízol az újabb kupagyőzelemben?

- Jó csapat vagyunk. Ha a vízilabdával tudunk foglalkozni és nem kerülünk a várható atmoszféra hatása alá, nem ülünk fel az esetleges provokációknak, akkor, azt gondolom, hogy jók az esélyeink.

- Említetted, hogy vannak sérülések. Hogy álltok ebből a szempontból?

- Vegyesen. Vannak kisebb fájdalmak, de olyan is, aki egy hétig nem edzett. A mérkőzésre mindenki összeszedi magát és játszani fog.

- Sok sikert!


MADARAS NORBERT (FTC-PQS Waterpolo) csapatkapitány a vlv-nek:

- Sokat nem tudtunk együtt készülni, jó néhány játékosunk válogatottnál volt. Két és fél hét telt el, kevés közös edzésünk lehetett ez idő alatt.

Sajnálok néhány dolgot az első meccsen történtekből, voltak szituációk, amikre nem jól reagáltunk, ezeket igyekszünk most kijavítani.

Az előnyünket megnyugtatónak semmiképpen nem nevezném, szerintem az az eredmény inkább nekik volt jól. Én a magam részéről úgy állok hozzá, hogy egy "egymeccses döntőre" utazunk. Legfeljebb a mérkőzés utolsó pillanataiban lehet majd figyelni arra, hogy ha éppen iksz az állás, akkor ez nekünk jó. Úgy kell játszani, hogy nyerjünk.

- Mennyire érzed azt meghatározónak, hogy olasz uszodában lesz a meccs? Számíthat-e, "belejátszhat-e" a dolgok alakulásába ez a tény?

- Számíthat, persze, tudjuk, hogy ők "nemcsak a vízben jók" - mondjuk így. :-) Azt mondom, amit az első meccs előtt is: mi jobb csapat vagyunk. Ezt a Komjádiban nem nagyon tudtuk bebizonyítani, ha most sem sikerül, azt nagyon sajnálnám, de nem fogok "játékvezetőzni". Biztos, hogy nehéz lesz, de azért mégsem Reccóba megyünk... A kezünkben van a győzelem lehetősége, ha mi kihozzuk magunkból a maximum közeli teljesítményt, az elegendő kell, hogy legyen, mert jobbak vagyunk. 


VARGA DÉNES (FTC-PQS-Waterpolo) a vlv-nek:

- Az első gondolatom az, hogy szerintem nehezebb meccs lesz, mint amit elképzeltem a szezon elején, hogy milyen döntőt fogunk játszani a sorozat végén. Nem véletlen, hogy itthon csak egygólos előnyt tudtunk szerezni - jó csapat a Verona. Úgy érzem, még van is tartalék bennük, hiszen nem mindegyik góllövő típusú játékosuk lőtt gólt ellenünk az első mérkőzésen. Ugyanakkor azt gondolom, hogy bennünk talán még több van és ennek ki is kell jönnie szerda estig.

- Hogy látod a többieket az edzéseken, van bennetek feszültség, idegesség?

- Igen. Igazából mindenkiben van, de ez addig tart, míg el nem kezdődik a meccs.

- Minek adod a legnagyobb esélyt szerda este?

- Bízom abban, hogy meg tudjuk nyerni a kinti meccset is. Ha csak egy góllal, nekem az is bőven elég... Nehéz lesz, "fájni fog", de behúzzuk!