FACEBOOK

Európa Kupa: Magyarország-Montenegró 7:15

Európa Kupa: Magyarország-Montenegró 7:15
hozzászólás, 2018.04.08.

Ismét nagy vereség, Montenegró nyolc góllal győzött le minket. Hatodik hely az I. Európa Kupában. A bronz az olaszoké, mert legyőzték Szerbiát a kisdöntőben. A tornát a házigazda Horvátország nyerte. vlv-tudósítás Rijekából - hét magyar nyilatkozat a súlyos vereségről. Märcz Tamás késő este kihirdette a keddi Világliga-csapatot.



Helyszíni tudósításaink a Viwa Vitaminwater támogatásával készülnekL2.39 

Európa Kupa, szuperdöntő, Rijeka

Április 8., vasárnap

Helyosztók, döntők


Magyarország-Montenegró 7:15 (2:4, 1:2, 2:6, 2:3) - az 5. helyért
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Vlasics (horvát), David (francia)
Magyarország: Nagy V., Török, Manhercz K. 2, Zalánki, Vámos 1, Mezei 1, Jansik D., Angyal, Nagy Á., Bátori 1, Bedő 1, Vadovics 1, Vogel Soma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Montenegró: Scsepanovics, Drasko Brguljan 2, Banicsevics, Petkovics, Gy. Radovics 1, A. Radovics 2, Draskovics 1,Gyurgyics 6, Popadics, Misics 2, Cuckovics 1, Spaics, Lazovics (kapus). Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Banicsevics (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


VLV-FOTÓK A MECCSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a felvételt Eduardo Ostinak.

0:1 - Gyurgyics első gólja

0:2 - Drasko Brguljan első gólja

1:2 - Manhercz Krisztián első gólja

1:3 - Misics első gólja

2:3 - Manhercz Krisztián második gólja

2:4 - Radovics gólja

3:4 - Vadovics gólja

3:5 - Gyurgyics második gólja

Nagy Viktor-védés

3:6 - Gyurgyics harmadik gólja

3:7 - Drasko Brguljan második gólja

3:8 - Cuckovics gólja

3:9 - Gyurgyics negyedik gólja

4:9 - Vámos gólja

4:10 - Gyurgyics ötödik gólja

5:10 - Bátori gólja

5:11 - Misics második gólja

5:12 - Draskovics gólja

5:13 - Gyurgyics hatodik gólja

6:13 - Bedő gólja

6:14 - Radovics első gólja

6:15 - Radovics második gólja

7:15 - Mezei gólja


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nem nagyon tudok mondani olyan játékelemet, amiben ne múlt volna ma felül minket Montenegró. Sokkal rutinosabbnak tűntek, sokkal gyorsabbnak is tűntek. Nálunk nem láttam azt a gyorsaságot, amit kértem és megvolt az elmúlt mérkőzéseken, például a tegnapi spanyol meccsen vagy a görögök elleni meccs utolsó két negyedében. Nekünk éppen ebből gyorsaságból kellene profitálni, de most valahogy ebben sem tudtuk felülmúlni őket, sőt, inkább úgy érzem, hogy Montenegró múlt felül minket.

Megnyerték a legtöbb centerpárharcot, a blokk-versenyt is, talán a labdaszerzési versenyt is - mondom, nehéz olyan játékelemet találni, amiben ma mi jobbak voltunk. Így összességében felsorolva is sok különböző elem volt, nem véletlen, hogy az került az eredményjelző táblára, ami fent volt.

Azt gondolom, hogy az egyéni teljesítményeket illetően is komoly visszajelzést kapott mindenki, láthatóvá vált, hogy miben kell fejlődni, mik azok az egyéni képességek, amiken javítani kell.

Csapatként, ha fegyelmezettek vagyunk, ha extrém motiváltsággal játszunk - sajnos egyelőre, jelen pillanatban még csak akkor -, és valahogy túlszárnyaljuk saját magunkat, mint akár tegnap, akár a spanyolokkal játszott idei mérkőzéseken, akkor tudunk eredményesek lenni jó ellenfelek ellen is. Most komoly leckét adott nekünk Montenegró a délszláv vízilabdából, és még nem is biztos, hogy ők a legerősebbek. Jól játszottak, úgyhogy gratuláció illeti meg őket, az gondolom, hogy kijátszották azt, amit tudnak.

Nekünk nagyon kapkodós volt, olyan erőlködésszaga volt az egésznek. Ahogy elment a mérkőzés ott a közepén, próbáltuk "visszahúzni", egy-két új taktikai lépéssel belenyúlni, hogy új támaszt kapjanak a játékosok. Volt sajnos taktikai fegyelmezetlenség is, főleg emberelőnyös helyzetekben nem hajtottuk végre azt, amit előtte megbeszéltük, mérkőzés közben pedig  újra elismételtük, hogy miket is kellene megvalósítani. Érdekes módon a mérkőzés végén, amikor türelmesek voltunk - ez az egész mérkőzésen nem volt jellemző ránk -, akkor sikerült eljuttatni a helyzeteket addig, ameddig el kellene jutni nemzetközi szinten. Lyukasak voltunk mindenhol, blokkok hiányoztak, most még a kapusaink se tudtak annyira hozzátenni, de nem is segítették őket. Nem éreztem azt a kommunikációt sem, amire szükség van ahhoz, hogy kisegítsék egymást a bajból a játékosok.

Elmondtam az olaszoktól elszenvedett vereség után, hogy a pofonok is hasznosak, de azért pofozógép nem szeretnénk lenni, nem azért indulunk el különböző tornákon, világversenyeken, hogy ezeket a vereségeket kapjuk és nem is gondolom, hogy ez lesz a jövő.

Lehetőséget adtam ma a fiataloknak, Jansik Szilárdot, aki nagyon jó formában van, és húzóembere volt az elmúlt meccseken a csapatnak, egy kis húzódása miatt ma nem játszattam. Erdélyi Balázs stabil játékának hiánya nagyon érezhető volt, ő sérüléséből lábadozik. Úgy gondolom az ő visszatérése mindenképp fontos lesz.

Szóval azt mondom, hogy óriási motivációval, lelkesedéssel ez a csapat is tud jó eredményeket produkálni, de nincs folytonosság. Nagyon nagy hullámvasút ez most, fent is vagyunk, lent is vagyunk. A figurák egyelőre hiányoznak, ebben az összetételben nagyon keveset gyakoroltunk még együtt, sokkal kevesebb alkalmunk volt erre, mint például a spanyoloknak, akiknek az egész csapatuk együtt van, vagy Montenegrónak, amely a Herceg Novira épül, ugyanaz az edző és szintén egész évben együtt vannak, hosszabb ideje. Nem akarok magyarázkodni, mert mindenkinek éreznie kell, hogy mi volt a saját szerepe, természetesen én is megnézem majd, hogy mi az a taktikai elem, amivel akár ha Montenegróval legközelebb találkozunk, jobb teljesítményhez tudom segíteni a csapatot.

- Hogyan tovább?

- Most visszamegyünk Budapestre, holnap pihenő lett volna a játékosoknak, de nem lesz. Edzeni fogunk egyet még délben, mert úgy érzem most erre van szükség. Kedden reggel a Világliga-mérkőzésre utazunk Spanyolországba és aznap játszunk is. Ez egészen extrém így az Európa Kupa után két nappal egy ötödik mérkőzést játszani. Ettől függetlenül is nagyon nehéz egy két hónapon belül háromszor legyőzött válogatottat negyedszerre is megverni. Hát, ez lesz a feladat, hogy odamenjünk, és újra bizonyítsuk, hogy nem voltak véletlenek voltak azok a korábbi eredmények. Fontos, hogy újra egy kicsit még jobban tartása, önbizalma legyen a csapatnak, ami ha nem is folyamatosan, de általában jellemzően meg szokott lenni. Biztos nehéz lesz, mert a spanyolok bele fognak állni, hazai pályán, extra motivációval játszanak, jó formában is vannak, jobbak, mint korábban. (Tegnap talán nem volt olyan erős a motivációjuk, mint az eddigi mérkőzéseken.) Mindezek ellenére örülök, hogy lesz még egy mérkőzésünk velük, mert jó lenne nem így lezárni egy válogatott időszakot. Azért megyünk majd Pamplonába, hogy nyerjünk és egy újabb fontos, komoly mérkőzésen tovább fejlődjünk.

- Köszönöm az értékelést, jó utat kívánok haza!

(Lejegyezte: Kerbi)


A szövetségi kapitány késő este a csapattagokkal közölte először, hogy a keddi pamplonai Világliga-meccsre a rijekai 15 játékos közül 13-an utaznak, Nagy Ádám és Vadovics Viktor marad ki.

A névsor:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC),  Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.



vlv-képek


VLADIMIR GOJKOVICS montenegrói szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"A védekezésünk ma jól működött, a kapusaink mindent védtek, amit csak lehet, centerben jól dolgoztunk - de nem gondolhatjuk azt, hogy már fantasztikus csapat vagyunk. Ez egy jó meccs volt, semmi több. 

A játékosok - minden játékos - nagyon fáradt a torna negyedik napján, kicsit meglepő, hogy a csapat jobban úszott, mint az első nap. Ennek ellenére figyelembe kell venni az első két nap során látottakat is, amikor rosszul játszottunk és vesztettünk, úgyhogy nincs mit ünnepelni, tovább kell dolgoznunk a játékokon."


NAGY VIKTOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Elkezdtük a meccset - nem mondanám, hogy túl jól. Rögtön átvették a vezetést és onnantól kezdve sajnos szétestünk. Nem tudtunk csapatként funkcionálni, egy-egy ember próbálta vállalni azt, hogy akkor ő majd visszahozza a meccsbe a csapatot. Ezek a megoldások nem jöttek be.

Védekezésben, hátrányban nagyon rosszul blokkoltunk, folyamatosan lövöldözték el fölötte, mellette, volt szerencsétlen gól, amit kaptunk, úgyhogy igazából így minden összejött. És ezek után nem azt éreztem a csapaton, hogy akkor most mindent belead és meg akarja fordítani vagy "szépíteni" az eredményt, hanem kicsit úgy túl akartunk lenni ezen a mérkőzésen. Jó, a negyedik negyed végén már én is azt éreztem, hogy jó lenne, ha már lefújnák, mert nagyon kellemetlen ez az egész, de hát ezek szerint ilyen meccs is benne van ebben.

Négy mérkőzést játszottunk, nagyon hullámzóan, volt nagyon jó mérkőzésünk is, volt két nagyon rossz, tehát ezt mégis úgy tudom értékelni, hogy "kettes alá". Most nézd meg, négy meccsből volt két nagyon rossz meccsünk, egy nagyon jó, meg egy közepes, szóval…Nehéz mit mondani, én is fáradt vagyok, érzem magamon, biztos vagyok benne, hogy mindenki fáradt, de akkor sem lehet így kikapni. Az utolsó erőnkig küzdeni kell... A küzdés lehet, hogy meg is volt, de annyira fejetlenséggel működtünk a vízben, hogy azt rossz volt nézni. Nagyon nagy volt a kontraszt a két csapat között. A montenegrói csapat gatyáig kiemelkedve blokkolta a lövéseinket, mi meg csak úgy odatettük a kezünket, és ez mindent elmond. Úgyhogy sajnálom, hogy ekkora különbség lett, nagyon rossz volt a táblára nézni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:

- Mi történt?

Ez jó kérdés, nem tudom. Nagyon borzalmas volt, nem tudom, hogy csak elfáradtunk vagy fejben voltunk nullák. Nem tudom, de borzalmas volt az egész, mind az én részem, mind a csapaté. Hát ennél már csak jobb lehet.

- Az egész tornát hogy értékeled?

- Az egész torna nem lett volna rossz, ha ezt a meccset normálisabban le tudjuk játszani. Ha ez is egy jó meccs lett volna, akkor azt mondom, hogy szerintem elégedetten tudtunk volna hazamenni. Hát így most kicsit szomorkásabb lesz az út hazafelé, de összességében azért jó, hogy ilyen sok meccset tudtunk játszani és gyakorolni, csak tényleg ez így…a végére elfogytunk kicsit fejben is meg fizikálisan is.

- Még egy kérdés; ezt most el tudjátok felejteni vagy bennetek fog maradni, ha mondjuk esetleg az Eb-n találkozunk Montenegróval?

- Hát én biztos, hogy elfelejtem pillanatokon belül, mert most tudom, hogy rossz volt, meg minden, oké, majd levideózzuk meg minden, de hát túl sokáig nincs időnk szomorkodni. Most hazamegyünk, holnap pihenünk egyet és kedden indulunk a Világliga meccsre, ahol meg ugye eldől, hogy kijutunk-e a szuperdöntőre, úgyhogy az is komoly lesz, egyáltalán nincs időnk szomorkodni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Az látszott, hogy a védekezés abszolút tragikus volt. Tizenöt gólt kaptunk, az rengeteg, senkitől nem szabad tizenöt gólt kapni. Ebben volt egy csomó balszerencsés gól meg minden, aztán már jött a "szegény embert az ág is húzza", de alapvetően azért magunknak köszönhetjük.

Leestek a blokkok, nem voltak a helyükön és igazából nyilván itt ment el a meccs, a védekezésen, de a támadás sem volt azért "fenékig tejfel".

Mondjuk úgy, hogy ebből a négy meccsből rengeteg tanulságot le lehet vonni és nem akarok ilyen dolgokat mondani, hogy "dolgozunk tovább" meg majd "ebből lehet építkezni". A fenét. A győzelemből is lehet építkezni, tehát nem azért kaptunk ki, hogy építkezni tudjunk, de az biztos, hogy négy meccsen négy különböző arcát mutatta a csapat, és kezdenek kirajzolódni azok a hiányosságok, amiket ki kell köszöbölni, illetve azok az erősségek, amikre lehet építeni. De ez a mai meccs nagyon nem volt jó, az biztos...

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Én nagyon szégyellem magamat. Nagy okosságokat nem tudok mondani, nagyon sokat kell beletenni ahhoz, hogy ez ne ilyen legyen a jövőben.

- Mégis mi volt a gond?

- Hát ezt most kapásból nem fogom tudni megmondani. Biztos, hogy több összetevős ez a dolog…Igen, most egy picit csalódott vagyok. :-(

(Lejegyezte: Kerbi)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Azért ekkora különbség nincs a két csapat között, az biztos. Ami gond szerintem: kicsit olyan érzésem van, mint Kazanyban, ahol az ötödik helyért játszottunk, akkor is Montenegróval és ott is kikaptunk. Ott is "ki volt mondva", hogy fiatal csapattal vagyunk, de itt, úgy gondolom, hogy még fiatalabb a csapat, és megtörtént még egyszer ugyanaz, aminek nem szabadott volna megtörténnie: ők voltak motiváltabbak. 

Valamiért azt vártuk, hogy ez a meccs is úgy fog lezajlani, mint a spanyolok elleni, hogy minden összejön, jó lesz a védekezés, elől majd lövünk pár gólt - és persze nem ez lett. Montenegró megmutatta, hogy ha száz-százalékosan koncentrál egy csapat, akkor az ellenfele könnyen beleszakadhat egy nagy zakóba is. Úgyhogy innen van hova előrelépni.

Én azt gondolom, bizonyos szempontból jó is, hogy ez itt történt meg és nem később. Helyre kell raknunk nagyon-nagyon sok dolgot ahhoz, hogy majd az Eb-n úgy tudjunk teljesíteni, ahogy szeretnénk.

(Lejegyezte: Kerbi)


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Csalódott vagyok, csúnyán kikaptunk, úgy gondolom. A védekezésünk volt gyenge elsősorban, tizenöt gólt kaptunk, az nagyon sok. A hét lőtt góllal amúgy akkora probléma nincsen, azon is lehet javítani, de úgy gondolom elsősorban a védekezésre kell koncentrálni.

Biztosan elfáradt azért így a torna végére a csapat, tegnap a montenegróiaknak a franciák voltak, nekünk a spanyolok. Dolgozni kell, meg kell nézni a hibákat és ki kell javítani őket.

- Köszönöm.

- Én köszönöm.

(Lejegyezte: Vona Lilla)

Várható: később a meccs góljai. 


A tornán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház

A nap további eredményei:

Görögország-Franciaország 12:4 (4:2, 2:1, 3:1, 3:0) - a 7. helyért
G.: Gunasz 3, Kapocisz, Argiropulosz, Vlahopulosz 2-2, Derviszisz, Pontikeasz, Kolomvosz, ill. Vanpeperstraete 3, Dino

Olaszország-Szerbia 10:9 (1:3, 3:3, 4:2, 2:1) bronzmérkőzés - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Figlioli, Bodegas 3-3, Di Fulvio, Molina, Echenique, N. Presciutti, ill. Mandics 3, Milos Csuk, Pijetlovics, Lazics, Jaksics, F. Filipovics, Sz. Rasovics

DÖNTŐ

Spanyolország-Horvátország 9:12 (1:2, 4:4, 1:3, 3:3)

G.: Munarriz 3, Malarach 2, Granados Ortega, Cabanas Pegado, ill. L. Fatovics 6, Vukicsevics 2, Jokovics, Buslje, Vrlics, X. Garcia

A torna végeredménye:

1. Horvátország,
2. Spanyolország,
3. Olaszország,
4. Szerbia,
5. Montenegró,
6. Magyarország,
7. Görögország,
8. Franciaország