FACEBOOK

Európa Kupa: Magyarország-Spanyolország 13:7

Európa Kupa: Magyarország-Spanyolország 13:7
hozzászólás, 2018.04.07.

Lelkileg is fontos győzelmet aratott a magyar válogatott a már csoportgyőztes Spanyolország ellen. A horvátok vesztett helyzetből fordítottak a szerbek ellen és vasárnap döntőt játszhatnak a spanyolokkal. Mi 17.30-kor Montenegróval küzdünk meg az 5. helyért. Helyszíni vlv-riport:




Helyszíni tudósításaink a Viwa Vitaminwater támogatásával készülnekL

Európa Kupa, szuperdöntő, Rijeka

3. nap

Magyarország-Spanyolország 13:7 (3:0, 4:4, 5:1, 1:2 )

Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Sztanojevics (szerb), David (francia)
Magyarország: Nagy V., Török, Manhercz K. 2, Zalánki, Vámos 2, Mezei 2, Jansik D., Jansik Sz. 3, Nagy Á., Bátori 3, Bedő 1, Kovács Gergő, Vogel Soma (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lorrio, Munarriz 1, Granados Ortega 2, Del Toro, Larumbe 1, Minguell 2, Barroso 1, Espanol, Tahull, Fernandez, Cabanas Pegado, Bustos Sancez. Szövetségi kapitány: David Martin
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 2/8
Gól - ötmétresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Minguell (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönet az alapanyagért Eduardo Ostinak.

1:0 - Vámos gólja

2:0 - Manhercz Krisztián első gólja

3:0 - Manhercz Krisztián második gólja

4:0 - Bátori első gólja

4:1 - Granados Ortega első gólja

5:1 -Mezei gólja

6:1 - Bátori második gólja

6:2 - Munarriz gólja

6:3 - Larumbe gólja

6:4 - Minguell első gólja

7:4 - Bedő gólja

7:5 - Granados Ortega második gólja

8:5 - Jansik Szilárd első gólja

9:5 - Jansik Szilárd második gólja

10:5 - Mezei második gólja

11:5 - Jansik Szilárd harmadik gólja

12:5 - Bátori harmadik gólja

12:6 - Barroso harmadik gólja

12:7 - Minguell második gólja

13:7 - Vámos második gólja, ötméteres


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez! Azért ez olyan "jóleső" volt, szóval kellett mindenféle szempontból, úgy gondolom. Hogy értékeled a meccset?

- Hasznosak a pofonok is, azokból nagyon sokat lehet tanulni, és tanultunk is. Kiütköztek azok a hibák, amik felett lehet, hogy könnyebben átsiklana a szakvezetés és a játékosok is, ha nem figyelnek. De azért nagyon kellenek a pozitív visszajelzések, a pozitív töltetek is, az olyanok, mint a mai győzelem. Nem titok, meg reggel te is itt voltál, láttad, hogy dolgoztunk azért, hogy így történjen. A délelőtti edzésen elsősorban az emberhátránnyal foglalkoztunk, ami nagyon szétesett valamiért az olasz meccsen, nem ott voltak az emberek, ahol lenniük kellett volna - most szerintem jobban helyezkedtünk, és ez hatékony is volt. És miközben ezt gyakoroltuk a délelőtt, valahogy kialakult egy olyan emberelőnyös játék is, ami végül szintén eredményessé vált. Keresgetjük azokat az utakat, amik jók lehetnek számunkra.

Nagyon örülök, hogy győztünk, mert így játszhatunk holnap Montenegró, egy délszláv vízilabdastílust képviselő válogatott ellen is egy mérkőzést. Ez más típusú vízilabda lesz, egy kemény ütközet, ami újra segítheti azt a fejlődést, amire nekünk szükségünk van. Tényleg nagyon fiatal a csapat, ezek a tapasztalatok kellenek, hogy mérkőzéseket játszanak és tanuljanak, tapasztalatokat szerezzenek nemzetközi porondon a játékosaink. Nem beszélve arról, hogy szokjuk egymást, és közben, ha kell, akkor kívülről mi is belenyúlunk azokba a dolgokba, amik nem mennek, változtatunk rajtuk. Ezért fontos, hogy már az év közben jó és nehéz mérkőzések jönnek.

- Láttad a horvát-szerb meccs utolsó negyedét?

- Láttam. Elég sokat láttam belőle, majdnem három és fél-négy negyedet, igen.

- Hogy tetszett? Mit szólsz hozzá? Megroppantották egy kicsit a szerbeket az utolsó két negyedben.

- A szerb és a horvát vízilabda jelenleg nagyon magas szintet képvisel. A horvát csapat ma este bebizonyította, hogy nem véletlenül lett világbajnok tavaly, képes minden szinte felvenni a harcot a szerb csapattal, sőt hátrányból is fordítani tudtak, mindezt Busje és Sukno nélkül.

Mi most kívülről néztük ezt a mérkőzést és látjuk, hol tartanak a legjobbak és úgy gondolom van mit csinálnunk a jövőben. Nem egész két és fél évünk van, hogy utolérjük őket, és az olimpiára fel tudjuk venni velük a harcot. Azt gondolom, hogy vannak olyan erényeink, amik már most kiütköznek, és hasznosak lehetnek, de minden játékosunknak egyénileg, és csapatként is fejlődnie kell, hogy valóban odaérjünk. Egyelőre van időnk, újraindult valami tavaly ősszel, aminek folytatásához fontos, hogy legyenek ilyen rangos mérkőzések mint ezez itt az Európa Kupa szuperdöntőjében.

Most, ugye, nem ütközünk meg sem a horvát, sem a szerb válogatottal - bár nagyon szerettem volna valamelyikkel találkozni, mert az is egy visszajelzés lett volna. De most azt a lépést tesszük meg, ami következik, az pedig a holnapi, Montenegró elleni meccs lesz.

- Köszönöm, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


DAVID MARTIN spanyol szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatának:

"Annak ellenére, hogy két forduló után megvolt a csoportgyőzelem, többet szerettem volna látni a csapatunktól. Ám intenzitás, koncentráció nélkül kezdtünk és ez oda vezetett, hogy 3:0 és 6:1 állt az eredményjelzőn. Igen, a gondolataink talán már a Horvátország elleni vasárnapi döntő körül forogtak - vissza kell térnünk a korábbi formánkhoz. Kemény lesz, de remélem, hogy jó meccset tudunk játszani a világbajnokkal."



vlv-képek


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Jól játszottunk. Reggel átbeszéltük a védekezést emberhátrányban, illetve az emberelőnyön egy kicsit módosítottunk, ami, úgy gondolom, hogy jól működött, bár azért nem voltak annyira feltüzelve a spanyolok, mert az eredménytől függetlenül csoportelsők. Ennek ellenére öt vagy hat góllal megverni a spanyol válogatottat nagyon jó dolog, főleg úgy, hogy 11:4-re verték az olaszokat, ami rejtély számunkra.

Örülünk, és hát holnap egy nagyon kemény délszláv ellenfél lesz, jó támadó-, és védőjátékosokkal, jó, hogy nem a franciákkal játszunk, hanem velük, mert még tovább tudunk fejlődni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


JANSIK SZILÁRD a vlv-nek:

- Mondhatjuk, hogy ez egy ilyen "pótszületésnap" volt?

- Mondhatjuk, igen.

- Milyen volt a meccs, mondd el!

- Jó volt! Megbeszéltük, hogy az elején fogjuk meg, mert amit tegnap mutattunk, az tényleg minősíthetetlen volt, sajnos. Megbeszéltük a hibáinkat a tegnapi mérkőzésről, elemeztünk, videóztunk, és rájöttünk, hogy tényleg nem azt csináltuk, amit kértek tőlünk. Ennek az okát nem tudom, hogy miért volt, de talán amiatt is, hogy rosszul kezdtünk. Ma kimondtuk, hogy igenis nagyon fontos a jó kezdés, és ha nagyon jól kezdünk, akkor utána már mi diktáljuk az iramot, ők meg csak elkezdenek kapkodni - így tudtuk folyamatosan növelni az előnyünket.

- Neked személy szerint azért ez egy parádé volt...

- Azt mondod? Igen, igyekeztem, elsődleges feladatom ma is a védekezés volt. De kihasználtam azt, hogy gyors vagyok - ugye, a centerek annyira nem gyorsak, mint én -, és gyakran meglógok róluk. Ez ma sikerült, többször is, és hál'istennek pont jó időben jöttek a labdák, sikerült jól kihasználni. Örülök, hogy jól ment ma a játék.

- Ez egy nagyon fontos győzelem volt abból a szempontból, hogy talán egy kis megnyugvást adott az előző két meccs után. Lelkileg hogy érzed?

- Így van. A tegnapi lelkileg eléggé lerombolt minket, láttam a saját magam arcán, ahogy tükörbe néztem, hogy eléggé le vagyok lombozódva, meg ugye a csapattársak arcán is. De tulajdonképpen ez egy ilyen mini világverseny, tovább kell lépni. Mondjuk ezzel, hogy ott vesztettünk, elvesztettük azt, hogy az első négyben legyünk, de persze az fontos volt, hogy megmutassuk elsősorban magunknak, mire vagyunk képesek. Ha összeszedetten, jól kezdünk, az nagyon fontos, mert végig mi uraljuk a játékot.

- A holnapi ellenféllel, amikor szoktunk játszani, általában ők szoktak jól kezdeni. 

- Én felnőtt szinten eddig egyszer játszottam Montenegró ellen, még a Vodafone Kupán, ez nem ma volt. Azt gondolom, hogy ott is fontos lesz, hogy az elejétől kezdve mi még agresszívabbak legyünk - hiszen ők fizikálisan nagyon erősek -, érezzék, hogy ott vagyunk. Fontos, hogy mi domináljunk, mi kezdjük, mi lőjük az első gólt, mi blokkoljuk az elsőt, a mi kapusunk védje az elsőt, és ezáltal sokkal több önbizalmunk lesz. Ilyen mérkőzések kellenek nekünk, hogy összeszokjunk, Egyre jobbak leszünk, azt érzem.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy ez a tegnapi olasz meccs után most így sikerült. Kicsit rendeztük a sorainkat, videóztunk, tábláztunk, elemeztünk. Reggel az edzés sem fakultatív volt, hanem komoly taktikai edzésünk volt.

Nagyon örülök, mert ez magabiztos győzelem volt egy nagyon jó spanyol csapat ellen. Ebben az évben most már harmadszor vertük meg a spanyolokat, ami azért már nem lehet véletlen. Sajnálom, hogy ez csak arra elég, hogy holnap az ötödik helyért játsszunk. Biztos, hogy nagyon kemény meccs lesz, láttuk, hogy Montenegróból mindenki itt van és ez a csapat nagyon jó erőkből áll.

- Neked személy szerint is nagyon jól ment ma. Emlékezetes az az utolsó másodperces gól...

- Elkértem a labdát, vártam, hogy úgy teljen le a támadóidő, hogy a kezemben a labda. Nem mutatta magát senki és úgy voltam vele, hogy végül is már lövőtávban vagyok. Megpróbáltam, sikerült. Örülök neki, de hát ez nem mindig fog így bemenni... :-)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Sokkal jobban kezdtünk mint, a legutóbbi két meccsen. Megvolt az elejétől a dinamika bennünk, úsztunk, robbanékonyak voltunk, a spanyolok meg, azt gondolom, nem azon a hőfokon játszottak, mint az elmúlt két mérkőzésükön, ugye nekik az a mérkőzés "mindegy volt". Ez meglátszott a teljesítményükön. Balkezes nélkül játszottak, aki pedig az egyik legjobbjuk, de mindez nem veszi el tőlünk az érdemeket, ugyanis az elején egyből 3:0-re sikerült ellépnünk, s 6:1-re is vezettünk.

Nagyon fontos, hogy a védekezésünk működött, de még mindig voltak hibák, olyan hibák, amiket ki kell javítanunk, mert ezekkel két-három gól mínuszt is "össze tudunk hozni".

Még annyit tennék hozzá: örülök, hogy Vogel Soma megint parádésan védett!

- Montenegró?

- Montenegróval többször játszottunk az elmúlt években. Ők is viszonylag sok fiatalt szerepeltetnek ezen a tornán. "Kivideózzuk" a csapatukat, őszintén szólva rég láttam őket. Azt gondolom, hogy ugyanezzel a tűzzel, ugyanezzel a lelkesedéssel fogunk holnap is vízbe ugrani.

- Köszönöm és gratulálok!


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Hát Soma, akkor most a te neveddel kezdődött az összeállítás, és végre játszottál itt a tornán. Izgultál, vártad már nagyon?

- Mint eddig az összes meccsem előtt, most is izgultam, igen. Nagyon is vártam, a spanyolok ellen már védtem egyszer, akkor is győzni tudtunk, örülök, hogy ma is. Még annak örülök a legjobban, hogy igazából az elmúlt két meccsünkön, úgy gondolom, hogy nem játszottunk rosszul, de jobban is tudunk annál játszani, mint ahogy játszottunk az elmúlt napokban. Egy olyan spanyol válogatottat tudtunk ma megverni sok góllal, amely az olaszokat és a görögöket is legyőzte, úgyhogy ez még egy plusz a győzelemhez.

- Belülről is olyan sima volt, mint amilyennek kívülről tűnt?

- Egyáltalán nem. Az elejétől fogva nagyon hajtós és kemény meccs volt, de hát, nyilván megtettünk mindent azért, hogy így alakuljon a mérkőzés és szerintem mindenki százszázalékon hajtott és ment előre.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Hogy értékeled a meccset?

- Jól kezdtünk, és azt az előnyt meg tudtuk tartani végig, azt a három-négy gólt, ugye abból aztán több is lett, úgy érzem, hogy ez egy magabiztos győzelem volt mindenképp.

- Izgultál a meccs előtt, azért az első játékod volt ez itt?

- Hát, hogy őszinte legyek, amikor felsorakoztunk a bemutatkozáshoz, igen, de utána, amikor beugrottam a vízbe már elmúltt.

- És hogy ment, hogy érzed?

- Kicsit hullámzóan. Az elején egész jól fel tudtam venni a ritmust, aztán volt egy kisebb lejtmenet, de szerintem nem volt rossz.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-képek




A tornán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház

A szombati eredmények:

A csoport

Olaszország-Görögország 10:7 (4:1, 2:2, 2:1, 2:3)

G.: Di Fulvio 3, Echenique, Bodegas 2-2, Molina, Velotto, N. Presciutti, ill. Derviszisz, Vlahopulosz 2-2, Geniduniasz, Funtulisz, Gunasz

A csoport végeredménye:

1. Spanyolország 6,
2. Olaszország 6,
3. Magyarország 4,
4. Görögország 1 pont

B csoport

Franciaország-Montenegró 6:10 (2:3, 2:2, 1:4, 1:1) - az egyik játékvezető Székely Balázs volt
G.: Canonne, Dino 2-2, Khasz, Izdinsky, ill. A. Radovics 3, Gyurgyics, Misics 2-2, Petkovics, Gy. Radovics, Ivovics

Szerbia-Horvátország 7:8 (3:1, 1:0, 1:3, 2:4)
G.: F. Filipovics 3, Pijetlovics 2, Mandics, Milos Csuk, ill. L. Fatovics 3, Vukicsevics, 2, Loncsar, Jokovics, Vrlics

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 9,
2. Szerbia 6,
3. Montenegró 3,
4. Franciaország 0 pont

A záró nap programja

Április 8., vasárnap

16.00 Görögország-Franciaország (a 7. helyért)
17.30 Magyarország-Montenegró (az 5. helyért)
19.00 Olaszország-Szerbia (bronzmérkőzés)
20.30 Spanyolország-Horvátország (döntő)