FACEBOOK

Az első edzés a Kantridában

Az első edzés a Kantridában
hozzászólás, 2018.04.04.

Hosszú buszozás után megérkezett Rijekába és megtartotta első edzését a magyar válogatott. Az Európa Kupa szuperdöntőjének első napján, csütörtökön 16 órakor Görögországgal játszunk. Helyszíni vlv-riport:


Reggel fél kilenckor indult a társaság Budapestről és az esti edzés előtt nem sok idejük maradt a játékosoknak a pihenésre. 



Helyszíni tudósításaink a Viwa Vitaminwater támogatásával készülnek

Út közben, Nagykanizsán ebédelt a csapat, majd ahogy közeledett a busz a tengerpart felé, úgy vált egyre rosszabbá az idő. Hűvös levegő, szürkeség és szitáló eső fogadta a játékosokat a Rijeka és Opatija között félúton található Kantrida uszodánál.

A versenymedence folyamatosan foglalt volt, egy-egy óra jutott minden csapatnak úgy, hogy a vízfelületett megfelezték egy másik válogatottal.

Az úszást és néhány technikai gyakorlatot követően taktikai elemeket idéztek fel a korábbi repertoárból a játékosok, akik nagyon várják már a csütörtöki meccset és elég optimistának tűnnek.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tomi! Túl vagytok az első rijekai edzésen. Milyen volt a nap? Milyen volt az út? Mennyire fáradtak a fiúk? Mit láttál az edzésen? Hogy mozognak?

- Szia Sándor! Üdvözlöm a VLV nézőit. Jó volt az út, úgy ahogy terveztük, sikeresen ideérkeztünk. Szerintem nem volt fárasztó az út, bár nem vagyok a fiúk bőrében. Én úgy láttam, hogy azért elég jó állapotban voltak, tehát még a végén nekünk kellett kiterelgetni a vízből őket, hogy ne maradjanak most már többet bent. Megcsináltunk egy kis átmozgató edzést, egy kicsit memorizáltuk a tegnap már gyakorolt fórokat. Nagy ördöngősséget nem hiszem, hogy most fogunk belerakni a meccsbe. Egy-két edzővel konzultáltunk, jó itt összetalálkozni, azért nyolc csapat szakvezetői mindig tudnak miről beszélni. 

- Holnap jönnek a görögök, bemutatkozás és ez egy kicsit talán még fontosabb meccs, mint a másik két csoportmeccs mefrt az indulás meghatározhatja a többit is. Hogy látod az esélyeket? Mire számítasz?

- Nagyon szeretnénk odafigyelni a védekezésre, szerintem az lesz a kulcsa, mert a görögöknek tradicionálisan nem könnyű gólt lőni. Hiányzik, ugye, Erdélyi Balázs, aki sok gólt vállalt az utóbbi időben a válogatottban. Mindenképpen az lesz a központban a holnapi napon, hogy azt a védekezést, ami az elmúlt időben, nem ilyen ellenfelek ellen, de működött, azt tovább tudjuk vinni, nyugodtan játsszunk, energikusan. Ezt várom a csapattól és hogy azt a fiatalos tüzet lássák azok, akik nézik a mérkőzéseinket. meg elsősorban mi...

Ami nagyon fontos lesz holnap: a görögök minimális hibával játszanak, nekünk is minimálisra kell csökkenteni az egyszeri hibák számát. Én arra számítok, hogy egy olyan mérkőzés lesz, amely valószínűleg az utolsó másodpercekben dől el, azt szeretnénk, hogy mifelénk dőljön el.

- Köszönöm szépen jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz, Viktor! Hát, most már Rijekában vagyunk. Hosszú volt az út. Mesélj róla!

- Hosszú volt, semmi extra nem történt. Megálltunk útközben ebédelni. Rengeteg sütemény volt. 

- Kik hoztak? Mesélj!

- Soma hozott, még szerintem az első meccse miatt volt tartozása. Roland, a masszőrünk hozott, mert ez az utolsó túrája velünk. Jah, és igazából az ebéd desszertjét, azt elhoztuk. 

- Akkor sok süti volt.

- Maradt bőven, holnapra. 

- Rossz idő fogadott benneteket. Elég vigasztalan. 

- Igen, de az előrejelzések szerint jó idő lesz. 

- Na és milyen kedvünk lesz holnap délután a görögök elleni meccs alatt, után?

- Nyilván függ attól, hogy hogy játszunk, és milyen eredményt érünk el. De mindenki nagyon várja, jó a hangulat.

- Mire számítasz holnap? Meghatározhatja azt az egész tornát ez a meccs.

- Hát hogyne. Nézd, a görögökről azt kell tudni, hogy alacsonyak, nagyon gyors kezűek. Pontosan lőnek, gyorsan járatják a labdát. Nagyon erős az emberelőny-kihasználásuk. És mindehhez jön az, hogy nagyon jól szoktak védekezni. Nem legyőzhetetlen csapatról van szó, de nyilván nagyon erős és kellemetlen ellenfélről. 

- Ti milyen állapotban vagytok?

- Az majd holnap kiderül!

- Köszönöm szépen!

​(
Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz, Bence, köszöntelek immár Rijekában! Hosszú út után vagytok, az első edzés megvolt. Kíváncsi vagyok, hogy érzed magad, milyen a légkör, mire számítasz a tornán?

- Szia, Geyza, üdvözlöm az olvasókat! A légkör és a hangulat jó, mint mindig, de azért holnaptól itt nagyon keményen oda kell magunkat pakolni. Igazából a görög meccsnél nem is mennék tovább, egyelőre csak a görög meccsen gondolkozunk, arra készülünk. Szerintem ezzel a csapattal mi még nem játszottunk a görögök ellen ebben a szezonban. Nagyon kemény meccsre számítok.

- Tényleg nem nézel előre? Meg sem fordul a fejedben, hogy olasz meccs...?

- Lehetne, hiszen azt nyilván tudom, hogy kivel játszunk utána, tehát tudom, hogy az olaszok és a spanyolok jönnek. De felesleges ezzel foglalkozni, mert holnap van egy meccs, megbeszéltük már a fór-hátrányos taktikát. Utána majd ez úgyis alakul meccsről meccsre, vagy akár egy meccsen belül is, ezért szerintem felesleges előrébb tekintgetni.

- Mondtad, hogy nem ismered ezt a csapatot, azért mégis mondd el, mire számítasz!

- Nem azt mondtam, hogy nem ismerem, hanem azt, hogy ezzel a csapattal még nem játszottunk ellenük. De a csapatot persze ismerem, a nagy részük együtt játszik az Olympiakoszban.

- Mire számítasz?

- Az örök klasszik fór-hátrányos meccsre. Azt tudjuk, hogy nincs balkezesük a szélén, erre is készülünk, de igazából a görögök játéka szerintem nem lesz nekünk meglepetés. Nagyon erős a centerjátékuk, és az emberelőnyös játékuk, világszínvonalú játékosaik vannak nekik is.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Angyal Dániel a vlv-nek


- Szia Dani, örülök, hogy látlak, több értelemben is! Természetesen az az első kérdés, hogy hogy vagy, meggyógyultál tényleg?

- Igen, köszönöm szépen. Már tegnap is jól voltam, nem volt lázam, csak Tomival megbeszéltük, hogy inkább ezt a napot még pihenéssel töltöm, hogy biztosan teljesen visszajöjjön az erőm. De szerencsére már jól vagyok, én is örülök neki.

- Nem gyengültél le nagyon?

- Nem, szerencsére nem volt ez egy hosszú történet. Elég hirtelen, a semmiből jött és ugyanúgy el is múlt, úgyhogy nagyon nem gyengültem le.

- Kicsit akkor menjünk vissza időben. Kaptál egy meghívót ebbe a keretbe, és tudott volt, hogy ez a keret úgy, ahogy van világversenyen fog játszani, újra világversenyen lehetsz. Hogy fogadtad, mire gondoltál?

- Nagyon örülök! Az első gondolatom az volt, hogy végre van egy lehetőség, hogy nyerjünk valamit - ez most szerintem itt a szezon közben egy nagyon jó kis bónusz. Ez jár a fejemben.

- Az ellenfelekről, gondolom, mindent tudsz, hiszen találkoztok velük, néha még a klubodban is. Milyenek, mennyire nehéz meccsek jönnek most?

- Ez tényleg a legjobb nyolc csapat, úgyhogy mindenféleképpen nagyon nehéz mérkőzések lesznek. De ez egy nagyon jó szintmérő, hogy hol tartunk. Én örülök, hogy ez a torna most van, mert az Eb-ig ebből sok tapasztalatot le lehet szűrni.

- Hova helyezed, hova várod a csapatunkat?

- Én mindig a legjobbat várom, úgyhogy most is a legjobbat várom! :-)

- Akkor nyerjük meg!

- Nyerjük!

- Köszönöm szépen, így legyen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)




vlv-képek az edzésről

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház
 

A magyar válogatott:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc ), Török Béla (BVSC),  Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

A fenti 15 játékos közül minden meccsen 13 szerepelhet a rijekai tornán.


A torna csoportbeosztása:

A csoport

Magyarország, Olaszország, Görögország, Spanyolország

B csoport

Szerbia, Franciaország, Montenegró, Horvátország

A csoportokon belül körmérkőzés lesz, majd az utolsó napon a két csoportelső az aranyéremért, a két csoportmásodik a bronzéremért játszik és így tovább, az alacsonyabb helyezésekért. A torna pénzdíjas.

A program:

1. nap, április 5., csütörtök


16.00 Magyarország-Görögország
17.30 Olaszország-Spanyolország
19.00 Franciaország-Horvátország
20.30 Szerbia-Montenegró

2. nap, április 6., péntek

16.00 Magyarország-Olaszország
17.30 Horvátország-Montenegró
19.00 Szerbia-Franciaország
20.30 Spanyolország-Görögország

3. nap, április 7., szombat

16.00 Olaszország-Görögország
17.30 Franciaország-Montenegró
19.00 Szerbia-Horvátország
20.30 Magyarország-Spanyolország

4. nap, április 8., vasárnap

16.00 A csoport 4. helyezettje-B csoport 4. helyezettje (a 7. helyért)
17.30 A3-B3 (az 5. helyért)
19.00 A2-B2 (bronzmérkőzés)
20.30 A1-B1 (döntő)

Az első két csoportmeccsünket élőben adja az M4 Sport, a LEN pedig streamet ígér a torna meccseiről.