FACEBOOK

BL-szerda következik- vlv-előzetes

BL-szerda következik- vlv-előzetes
hozzászólás, 2018.03.13.

A Bajnokok Ligája főtáblájának 10. fordulója következik. Két magyar csapat itthon szerepel, a harmadik az Olympiakosz otthonában. Előzetesünk:


Bajnokok Ligája, 10. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása:


1. Olympiakosz 22,
2. Barceloneta 18,
3. Brescia 17,
4-5. Dinamo Moszkva, Jug Dubrovnik 16-16,
6. OSC 7,
7. Hannover 6,
8. Partizan Belgrád 0 pont

18.30 Partizan Belgrád-Hannover

18.30 Jug Dubrovnik-Brescia

19.15 Dinamo Moszkva-CNA Barceloneta


17.30 Olympiakosz-OSC

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Barabás Botond megsérült, izomszakadást szenvedett, helyette az OB1B-s kapus Szentesi Máté lett "villámmal" benevezve a BL-re. Drasko Brguljan lázas beteg lett, ő sem utazott velünk, de megvagyunk, van a keretben annyi játékos, hogy Drasko kiesése nem okoz gondot. Nyilván nem jó, ha egészségügyi gondok szólnak bele az összeállításba, de ez van.

- Mi a terv? 

- A terv az, hogy sikerélményeket gyűjtsünk Athénban és nem az Akropoliszra gondolok, hanem arra, hogy játsszunk úgy, hogy bármi lesz is az eredmény, úgy jöjjünk ki a vízből, hogy valamire jutottunk ezen a meccsen. Valljuk be, az elmúlt időszakban a bajnokságban és a BL-ben sem igazán ment, még a Dubrovnik ellen úgy ahogy, ott három negyeden keresztül jól játszottunk, de egyébként kevés sikerélmény jutott nekünk.

Most már nem a továbbjutásról, nem a final eightről kell beszélnünk, hanem arról, hogy ezeket a mérkőzéseket pozitív érzésekkel hagyjuk hátra. Ezen leszünk, ami nem egyszerű a csoport listavezetője ellen, hiszen nagyon erős csapatról van szó, amely - bár nem ismerem a görög bajnokságot -, feltehetően csak erre készül.

TEODOROSZ VLAHOSZ (Olympiakosz) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Hazai pályán játszunk az OSC ellen, amely az utolsó lehetőséget próbálja megragadni, hogy bejusson a négy közé. Ami minket illet, szeretnénk nyerni, hogy még egy lépéssel közelebb kerüljünk az F8-kvalifikációhoz, azon belül is a csoportelsőséghez. Dinamikusan kell játszanunk, hogy végig uraljuk a holnapi mérkőzést. Ha szeretnénk elérni a céljainkat, akkor meg kel mutatnunk, hogy tudjuk, mit akarunk és azt képesek is vagyunk megvalósítani.

ANDRO BUSLJE (Olympkiakosz) a LEN sajtószolgálatának:

- Ahogy múlik az idő és haladunk a küzdelemsorozat vége felé, egyre nehezebbek lesznek a mérkőzések.Továbbra is szem előtt akarjuk tartani a célunkat: minden hazai meccsünket megnyerni és a csoport élén végezni. Ezt igyekszünk elérni az OSC ellen is. Bízunk az erősségeinkben, a szurkolóink plusz egy játékost jelentenek számunkra, megpróbáljuik megnyerni ezt a mérkőzést és közelebb kerülni a céljainkhoz.


B csoport

A csoport állása:


1. Pro Recco 24,
2. Eger 19,
3-4. Spandau 04, Szolnok 18,
5. Jadran Herceg Novi 13,
6. Steaua Bukarest 9,
7. Sabadell 6,
8. Alphen 0 pont

18.30 Steaua Bukarest-Sabadell

20.30 Pro Recco-Jadran Herceg Novi

17.30 Szolnok-Alphen - Sport 2 TV

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:


- Nem kell túlragozni: egyértelmű, hogy nyernünk kell. A holland csapattal kapcsolatban annyit mondanék - és nem pusztán udvariasságból -, hogy a saját szintjükön néhány dolgot nagyon szépen csinálnak és nagyon jó szellemiséggel játszanak, ezért az első egy-két negyedben a nagyobb csapatok dolgát is meg szokták nehezíteni. Becsülendő, amilyen mérkőzéseket a csoport hátsó régiójában tartózkodva játszanak, de hát teljesen egyértelmű, hogy nekünk be kell menni és győzni kell.

- Milyen a hangulat? El tudom képzelni, hogy e téren nagy a hullámzás, hiszen a korábbi vereségek miatt volt egy kis letargia, most pedig, a legutóbbi eredmények hatására a másik irányban tenghetnek túl az érzelmek...

- Nyilvánvalóan az embernek ilyenkor más a közérzete, de a Szolnok sosem arról volt híres, hogy ilyenkor óriási "happy-hangulat" kezd el uralkodni, most sincs ilyen. Matematikailag voltak fontos meccseink mostanában, lényeges volt, hogy sem az OSC-vel, sem az Egerrel szemben ne 0:6-ról menjünk majd az esetleges folytatásba, de ilyenkor, amikor jól játszunk és jönnek az eredmények, nem szabad elfelejteni, hogy nemrég ugyanígy küzdöttünk, mégsem ment jól a csapatnak. Túl nagy érzelmi kitörést sem a rossz teljesítmény, sem a jó nem szabad, hogy hozzon a hétközi munkába.

- Mi a helyzet a játékosok egészségével?

- Kis Gábornak volt egy sérülése, amit "nem kommunikáltunk", szerencsére tudott játszani így is az Eger ellen, most valószínűleg nem fog vízbe szállni, mert szeretnénk, ha mielőbb teljesen meggyógyulna.

NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

- Szerencsére jó formában vagyunk, a legutóbbi meccseink ezt bizonyítják. Ez a mérkőzés valószínűleg jól szolgálja majd a felkészülésünket az előttünk álló hetek klub- és válogatott feladataira. Sokgólos játékot, masszív győzelmet várok.

NEMANJA SZTEVANOVICS (Alphen) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Az elmúlt hétvégén megnyertük a Holland Kupát, ami hatalmas lökést adott a csapatunknak és az egész klubnak. Igyekszünk továbbvinni ezt a szellemiséget és a legjobbunkat nyújtani a Szolnokkal szemben. A csapat várja, hogy egy jó mérkőzést játsszon a világ legjobb klubja ellen. 

TIM VAN GULIK (Alphen) csapatkapitány a LEN sajtószolgálatának:

- A szezon első trófeájával a kezünkben várjuk a Szolnok elleni meccset. Két játékosunk hiányzik, de ismét nagy csatát vívunk majd. A BL-ben szerzett tapasztalatainkat hasznosítottuk a kupadöntőben, azok különösen a fiatal játékosainknak jelentettek sokat.


18.30 Eger-Spandau 04 - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccset játsszunk, mindenki tudja, hogy mi a tétje ennek a mérkőzésnek. Kaptunk egy pofont a Szolnoktól, szerdán este, abban az egy órában derül ki, hogy jót tett nekünk vagy sem. Én általában azt vallom, hogy az ilyen pofon sosem árt, bár ez most túl nagy volt, s csak remélem, hogy éppen idejében jött.

- Volt valami másként a felkészülésetek időszakában emiatt a pofon miatt, mint máskor?

- Annyi, hogy a hibákra felhívtam a figyelmet, átbeszéltünk egy-két dolgot, ami, azt gondolom, okozhatta ezt az úgymond totális összeesést a Szolnok ellen.

- Mit tudsz az ellenfélről?

- Tudom, hogy az első számú centerük, Mateo Csuk sérült, aminek nem örülök, mert az ilyesmi mindig plusz motivációt ad a többieknek, mi is nyertünk úgy Magyar Kupát, hogy Pufi sérült volt. Egy meccsen minden lehetséges. Nekünk természetesen magunkkal kell foglalkozni, azzal, hogy bármi is történjék, meg kell nyernünk ezt a mérkőzést.

Jól sikerültek az eddigi mérkőzéseink, most volt ez a Szolnok-meccs, mindenki kíváncsian várja, hogy mi lesz a következő mérkőzésen - velem az élen.

HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Berlinben kikaptunk, de most Egerben meg szeretnénk verni őket. Ezek a pontok nagyon fontosak a F8-hoz, győznünk kell szerdán.

PETER KOVACSEVICS (Spandau 04) csapatvezető:

- Egerben hihetetlenül nehéz lesz, éppen most mutatták meg az erejüket a Szolnok kétszeri legyőzésével. Két játékosunk hiányzik, mindketten sérültek, ez még nehezebbé teszi a dolgunkat. Mindazonátal még mindig az F8-ba jutást tartjuk szem előtt, keményen fogunk harcolni, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. 
Eddig megmutattuk, hogy nem vagyunk messze az élcsapatoktól, igyekszünk most is ellenállni a nyomásnak.

BAKSA LÁSZLÓ (Spandau 04) a LEN sajtószolgálatának:

- Mihálynak (Péterfy Mihálynak, a Spandau második számú kapusának - a szerk.) és nekem mindig különleges érzés Magyarországon játszani, ez extra motivációt ad. Jól tudjuk, hogy az Eegr az esélyes, de abban bízunk, hogy ez talán egy különleges nap lehet: ha minden összejön, képesek leszünk meglepetést okozni.